TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
CSKA

#8151 Re: TENIS

Post by CSKA »

Ovih dana izgleda neki strajk moderatora :D .
ultima_palabra

#8152 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

NORD wrote:
JasminHurić wrote:Bolest
Bolest jeste da nekoga boli uspjeh komšiluka,jbmti sunce a ja skačem ko lud kad Džeko gol da tamo nekom Norviču ili W.Hemu... jer ga osjećam kao nešto svoje,tu blizu,komšiluk...(a + što privatno znam da je KRALJ)
A gledaj gore nesretnika... :roll:
Pa normalno da je komšiluk kad si iz I.Sarajeva :D Bliži ti je Šetkić nego Đoković :-D
valensija

#8153 Re: TENIS

Post by valensija »

Emilly5 wrote:
valensija wrote:
Image
Koja podvala. Na prvoj Roger place zbog Rafaela, na trecoj Endi zbog Rogera. Rafa spava.
Ne znam koga je to Djokica rasplakao. :?
Toliko je mocan da je uspio izgubiti sve sto je zacrtao kao cilj za ovu i proslu godinu. Naravno, zahvaljujuci ovim uplakanmi momcima kojim se sad kao rugate. :lol:

Ovu i prošlu godinu je završio kao ubedljivo 1. teniser sveta, ove i prošle godine 50% grend slem titula je uzeo Đoković a ostaqlih 50% gren slem titula su između sebe podelili Federer, Marej i Nadal, ove i prošle godine Đoković je osvojio 16 titula, 10 mastersa....daleko je iznad svih. Nije ni čudo što ova trojica plaču.
citadela

#8154 Re: TENIS

Post by citadela »

NORD wrote:
Bolest jeste da nekoga boli uspjeh komšiluka,jbmti sunce a ja skačem ko lud kad Džeko gol da tamo nekom Norviču ili W.Hemu... jer ga osjećam kao nešto svoje,tu blizu,komšiluk...(a + što privatno znam da je KRALJ)
Iako ne komentarisem ovdje nista pored tenisa, pokusacu nesto da razjasnim...

Pustite se price nase, zajednistvo, bratstvo, jedinstvo, juznoslavenstvo i slicnih floskula. Moje je samo ono od Save do Jadrana, od Une do Drine i nista vise. Bliskost sa bilo cim sto je zapadno od Une i istocno od Drine osjecam jednako kao sa necim iz Amazonske prasume ili Papue Nove Gvineje.

Znaci, da kojim slucajem pored Novak Srdjana Djokovic stoje bijele zvjezdice (ili zuti ljiljani) bio bi moj, nas. S obzirom da stoji 4C sto mi je blisko kao kanadski javorov list (da ne kazem da sam prema posljednjem barem indiferentan) nije moj, a vjerovatno ni tvoj (ili je tvoj jednako kao sto je moj Marat Safin). S tog aspekta sam prema pomenutom potpuno indiferentan i Novak Djokovic mi znaci jednako kao Jo-Wilfred Tsonga.

Sve tenisere (osim onih koji su moji, koji igraju pod mojom zastavom i mojom himnom) mogu samo da simpatisem ili nesimpatisem. S obzirom na igru, stil igre, ukupnu pojavu, licnost ili neke neobjasnjive sitnice, nekog tenisera simpatises, nesimpatises ili si prosto ravnodusan prema njemu.

Ja, licno, simpatisem Federera, Del Potra, Nalbandiana, Gasqueta, Tsongu, Ferrera, nekada Safina... Ne simpatisem Berdycha, Tomica, Djokovica, Isnera...

A to sto skaces na Dzekin gol... Skaci, skaci, i treba da skaces. Ta neces valjda skakati na golove tamo nekog Kolarova, Ivanovica, Ljajica ;-) 8-)
Last edited by citadela on 14/11/2012 22:51, edited 1 time in total.
Jameka

#8155 Re: TENIS

Post by Jameka »

valensija wrote: Ovu i prošlu godinu je završio kao ubedljivo 1. teniser sveta, ove i prošle godine 50% grend slem titula je uzeo Đoković a ostaqlih 50% gren slem titula su između sebe podelili Federer, Marej i Nadal, ove i prošle godine Đoković je osvojio 16 titula, 10 mastersa....daleko je iznad svih. Nije ni čudo što ova trojica plaču.
Pred pocetak ove sezone sebi postavio dva cilja: Roland Garros i Olimpijske igre. Svi znamo kako se to zavrsilo... :lol:
A sto se tice dvojice od ove trojice, Djokica mora jos puuure pojest da ga uopste mozemo usporedjivati s njima.
Ae, baj.
Image
bokakotorska

#8156 Re: TENIS

Post by bokakotorska »

Citadela :thumbup: za post

Extra si sve ovo rekao, i sve je velika istina,

nego slabo komentarises Joa Wilfreda u poredjenju sa ovim sto igra pod 4 ocila.

Jednako ti je stalo, pa reko nema smisla. 8-)

Aj da se vratimo tenisu ba.
Jameka

#8157 Re: TENIS

Post by Jameka »

ultima_palabra wrote: Na mojoj slici Nole plače zbog izgubljenog polufinala OI od Rafe.
Pa lijepo da mu je toliko stalo. Ja mislila place jer ga boli noga, ruka, trepuska... kao uvijek sto ga zaboli kada je izvjesno da ce izgubiti mec.
bowie

#8158 Re: TENIS

Post by bowie »

citadela wrote:
NORD wrote:
Iako ne komentarisem ovdje nista pored tenisa, pokusacu nesto da razjasnim...

Pustite se price nase, zajednistvo, bratstvo, jedinstvo, juznoslavenstvo i slicnih floskula. Moje je samo ono od Save do Jadrana, od Une do Drine i nista vise. Bliskost sa bilo cim sto je zapadno od Une i istocno od Drine osjecam jednako kao sa necim iz Amazonske prasume ili Papue Nove Gvineje.

Znaci, da kojim slucajem pored Novak Srdjana Djokovic stoje bijele zvjezdice (ili zuti ljiljani) bio bi moj, nas. S obzirom da stoji 4C sto mi je blisko kao kanadski javorov list (da ne kazem da sam prema posljednjem barem indiferentan) nije moj, a vjerovatno ni tvoj (ili je tvoj jednako kao sto je moj Marat Safin). S tog aspekta sam prema pomenutom potpuno indiferentan i Novak Djokovic mi znaci jednako kao Jo-Wilfred Tsonga.

Sve tenisere (osim onih koji su moji, koji igraju pod mojom zastavom i mojom himnom) mogu samo da simpatisem ili nesimpatisem. S obzirom na igru, stil igre, ukupnu pojavu, licnost ili neke neobjasnjive sitnice, nekog tenisera simpatises, nesimpatises ili si prosto ravnodusan prema njemu.

Ja, licno, simpatisem Federera, Del Potra, Nalbandiana, Gasqueta, Tsongu, Ferrera, nekada Safina... Nesimpatisem Berdycha, Tomica, Djokovica, Isnera...

A to sto skaces na Dzekin gol... Skaci, skaci, i treba da skaces. Ta neces valjda skakati na golove tamo nekog Kolarova, Ivanovica, Ljajica ;-) 8-)

Djokovic voli BiH. Svake godine posjeti Banja Luku. :P Znas kad ce ti tvoji doci ovdje, nikad! ....Errr...Lazem Del Potro mozda navrne do Medjugorja,lol.
NORD

#8159 Re: TENIS

Post by NORD »

ultima_palabra wrote:
NORD wrote:
Pa normalno da je komšiluk kad si iz I.Sarajeva :D Bliži ti je Šetkić nego Đoković :-D
Vjeruj da bi mi bilo drago da momci uspiju ono ako ništa među prvih 100.I on i Mirza,gledao sam ih uživo par puta i vidim kako se pate kako pokušavaju kako nema niko da ih pogura ...Užas
To ko je meni bliži ostavi meni da ja prosudim i odlučim.Prirodno da mi je Novak bliži jer pripadamo istom narodu ali brate ne mora značiti da onda moram mrziti nekog drugog,pogotovo ne komšiju.
Grči ti priča ;-)
ultima_palabra

#8160 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa mislim onako geografski :D U duši ti može biti bliži i Yen Hsun Lu sa Tajvana, nije moje da u to ulazim ;-)

A komšija bi vjerovatno imao više navijača u BiH da se neki kompleksi ne liječe preko njega, ako me razumiješ. Korištenje Novaka za trljanje noseva drugima samo proizvodi kontraefekat.
citadela

#8161 Re: TENIS

Post by citadela »

bowie wrote:

Djokovic voli BiH. Svake godine posjeti Banja Luku. :P Znas kad ce ti tvoji doci ovdje, nikad! ....Errr...Lazem Del Potro mozda navrne do Medjugorja,lol.
Koji moji? Procitaj ba sta sam napisao.
NORD

#8162 Re: TENIS

Post by NORD »

ultima_palabra wrote:Pa mislim onako geografski :D U duši ti može biti bliži i Yen Hsun Lu sa Tajvana, nije moje da u to ulazim ;-)

A komšija bi vjerovatno imao više navijača u BiH da se neki kompleksi ne liječe preko njega, ako me razumiješ. Korištenje Novaka za trljanje noseva drugima samo proizvodi kontraefekat.
Znam o čemu pričaš i potpuno te razumijem.
Ali ne mogu da razumijem kad se neko zajebava na recimo račun Federera da "druga strana" istog trenutka počne da vrijeđa,da psuje,da provocira...
O` zla jada da je na Koševu rođen.
Ja recimo uz Novaka obožavam Rafu,Viktora ne simpatišem a Srbin je.
I da ne zaboravim ,Edin Džeko za mene je najveći gospodin sportista sa ovih krajeva koji svoj hljeb zarađuje van ovog usranog Balkana.
To isto kažu i za Novaka ali se nisam lično uvjerio kao za Džeka
Zato,Džekson :thumbup:
Zgembo_Adislic

#8163 Re: TENIS

Post by Zgembo_Adislic »

bowie wrote: Djokovic voli BiH. Svake godine posjeti Banja Luku. :
Posjeti moj k***c :) :-D :D Bio jednom u zivotu i to na par minuta. :-) *ebe se njemu i za Banja Luku, i za BiH i za RS :) Na kraju krajeva i za Srbiju, sta mu je dala, nista. Zivi u Monte CArlu, zaradjuje vani :)
NORD

#8164 Re: TENIS

Post by NORD »

Zgembo_Adislic wrote:
bowie wrote: Djokovic voli BiH. Svake godine posjeti Banja Luku. :
Posjeti moj k***c :) :-D :D Bio jednom u zivotu i to na par minuta. :-) *ebe se njemu i za Banja Luku, i za BiH i za RS :) Na kraju krajeva i za Srbiju, sta mu je dala, nista. Zivi u Monte CArlu, zaradjuje vani :)
Griješiš,Novak je veliki patriota.Dokazao je to milion puta
burek_in_space

#8165 Re: TENIS

Post by burek_in_space »

Obici cu vas malo kasnije, samo da zraknem ostale teme. :D

15 nov 2012, 00:53 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» deer_hunter - 30 dana

15 nov 2012, 00:53 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Zgembo_Adislic - trajno ( klon )

15 nov 2012, 00:52 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» erik2 trajno ( konstantno ignorisanje upozorenja i vrijedjanje neistomishljenika )

15 nov 2012, 00:51 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Nivri - 30 dana ( vrijedjanje forumasha)

15 nov 2012, 00:51 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» NORD - trajno ( klon )
radostan dan

#8166 Re: TENIS

Post by radostan dan »

u jbt, koliko nastradalih, ovo kO galipolje...

Image
kisni indijanac

#8167 Re: TENIS

Post by kisni indijanac »

....
necko_hz

#8168 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Izvučeni su parovi mečeva na egzibiciji u Buenos Airesu, tzv Copa Argentina exhibition, koja će se održati od 6. do 9. decembra. Igrači su podijeljeni u dvije grupe, sa po 3 igrača u svakoj, a pobjednici obje grupe sastat će se u finalu.

Grupa A:
Juan Monaco
Gilles Simon
Fernando Verdasco

Grupa B:
David Nalbandian
Nicolas Almagro
Alexandr Dolgopolov

Raspored mečeva:

Četvrtak:
Juan Monaco vs Fernando Verdasco
David Nalbandian vs Alexandr Dolgopolov

Petak:
Gilles Simon vs Fernando Verdasco
Nicolas Almagro vs Alexandr Dolgopolov

Subota:
David Nalbandian vs Nicolas Almagro
Juan Monaco vs Gilles Simon

Sve u svemu, biće zanimljivo opet vidjeti Davida u akciji.
Jameka

#8169 Re: TENIS

Post by Jameka »

ultima_palabra

#8170 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Nije dobro preveden članak... http://www.nytimes.com/reuters/2012/12/ ... =auto&_r=0
"I don't expect to return and win the Australian Open, I have to be realistic. The results will not worry me in the first tournaments back.
Jesam za muštuluka? :-D
Jameka

#8171 Re: TENIS

Post by Jameka »

ultima_palabra wrote:
Nije dobro preveden članak... http://www.nytimes.com/reuters/2012/12/ ... =auto&_r=0
"I don't expect to return and win the Australian Open, I have to be realistic. The results will not worry me in the first tournaments back.
Jesam za muštuluka? :-D
Ma nego sta si! Image
Ooj klixa, bezze me nasikira na sabah. :-)
A gledam Rafaela svaki dan kako vjezba, voli se slikat, pa stalno lijepi sebe na fejs u raznim pozama, i ja opet povjerujem u ovo. :skoljka:
Samo da hoce zaigrat, pa kako god.
shake69

#8172 Re: TENIS

Post by shake69 »

Kao svi veliki sampioni i ovo je dokaz kako vjesto pravi otklon od moguceg kiksa nakon dugog odsustva jer jednostavno-ne voli gubiti. Ipak, jos je skoro sest sedmica do AO(ne kontam zasto jos nema EL a juce trebala biti izdata :? ) i ima dovoljno vremena da se spremi i nastupi, ali od veliko 'come back-a' sigurno nece biti nista. Zato nas Majorcanin i priprema. Kako god, steta ce biti golema jer svaka naredna povreda bi mogla znaciti kraj karijere a upravo do aprila sve je 'go beton' u ATP kalendaru. Vrati nam se, Rafa!
necko_hz

#8173 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Da pokušamo malo osvježiti i ovu temu, budući da je poprilično duga pauza između dvije sezone, nema ni nekih večih rasprava, pa hajmo pokušati unijeti malo zanimljivosti u ovu temu :)

Navedite kako bi izgledao vaš savršen teniser, za svaki udarac ponaosob. Za čiji forhend bi se odlučili, ko po vama ima najbolji bekend, ko ima ili je imao najubojitiji servis, voleje, Chip and charge tehniku, ritern, passing shoteve itd. Dakle, ne ograničavajte se samo na današnji teniski period, nego na historiju generalno, obuhvatite posljednjih 25+ godina, odnosno period kada su grafitni reketi zamijenili drvene, radi koliko toliko veče mogučnosti za jednostavnije i efikasnije poređenje. Dakle, odlučite se za udarac nekog igrača i po mogučnosti objasnite zašto ste izabrali baš njega. Možete navesti više igrača, ali odlučiti se samo za jednog. Mnogo igrača je uzimalo reket u ruke, ali neki se uvijek izdvajaju od ostalih, kako rezultatima, tako i svojim karakternim osobinama i karizmom specifičnom samo za njih pojedinačno.

Servis:
Ritern:
Forhend:
Bekend:
Voleji:
C&C:
Passing shotevi:

Opletite.
ultima_palabra

#8174 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Servis: Volandri
Ritern: Isner
Forhend: Fish
Bekend: F.Lopez
Voleji: Čilić
C&C: Roddick
Passing shotevi: Almagro

:mrgreen: Napisaću ozbiljan post kad budem imao vremena...
Tomahawk11
Globalni moderator

#8175 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Servis: Volandri
Ritern: Isner
Forhend: Fish
Bekend: F.Lopez
Voleji: Čilić
C&C: Roddick
Passing shotevi: Almagro

:mrgreen: Napisaću ozbiljan post kad budem imao vremena...
Osim prva dva, ostalo mogu provariti. Cuj Isner i ritern?! :shock:
I servis Volandri?! :-)
Doduse, rekao si da ide objasnjenje.... :)
Post Reply