TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- galamdzinica
#7926 Re: TENIS
Može li neko da mi da link za live stream (a da nije sportlemon)?
- necko_hz
- Leopold_IV
#7928 Re: TENIS
necko_hz wrote:Chip and Charge na 30:30 i 4-3 za Murraya je dosta stvari promijenio. Kakav prilazak i anticipacija na mreži, a voleje da ne pominjem. Zatim onaj fantastični drugi kik servis u tijelo Andya, tako nepredvidive poteze još samo on može da izvede. Tako je nekada radio i Sampras.![]()
Zasluženo Roger osvaja prvi set.
- Leopold_IV
#7929 Re: TENIS
http://lsh.lshunter.tv/streams/1/lshatp1.htmlgalamdzinica wrote:Može li neko da mi da link za live stream (a da nije sportlemon)?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7932 Re: TENIS
Sad je maestro pustio ruku, plete Zeku opasno 
- Leopold_IV
#7933 Re: TENIS
i opet prepadanje chip and charge...
- Leopold_IV
#7934 Re: TENIS
od ovog BH na brake loptu sam se najezio i vec razmisljam o sutrasnjem finalu.
- necko_hz
#7935 Re: TENIS
Ovo je bilo ko JohnyMac birvaktile. 
- Nivri
#7936 Re: TENIS
Rekoh ja da Roger osvaja 
- bude
#7937 Re: TENIS
ne pamtim ga ovako naspanovanog, godinama, tako malo rasipanja poena, go fedex
- shake69
#7938 Re: TENIS
Carobnjak iz Basela maestralan. Bude li sutra igrao kao veceras, posebno u drugom setu, u igri punoj miksa, dobrog kretanja, sjajnog slajsa i prvog servisa - ojadit ce 'Group' ovdje a i Srbiju, sasvim sigurno.
- erik2
#7939 Re: TENIS
necko_hz wrote:Ovo je bilo ko JohnyMac birvaktile.
Izlasci na mrežu i samo njemu svojstveni štop voleji.
- citadela
#7940 Re: TENIS
Ipak objasnio. I to kako.Mozda opet objasni neke stvari.
- galamdzinica
#7941 Re: TENIS
@necko, leopold, hvala još jednom na linku, vrijedilo je vidjeti ovaj lavlji vrisak na kraju

- necko_hz
#7942 Re: TENIS
A tek ona passing shot bekend dijagonala na brejk loptu.erik2 wrote:necko_hz wrote:Ovo je bilo ko JohnyMac birvaktile.![]()
Izlasci na mrežu i samo njemu svojstveni štop voleji.
Kad sam već pomenuo ludog Johna, moram staviti i ovaj poen.
Fascinantan potez.
- Leopold_IV
#7943 Re: TENIS
Necko, ovaj BH sto si postavio oduzima dah...
Zaista bi bilo steta zaboraviti aseve tog doba i njihove carolije.
Samo me strah, cije cemo carolije gledati za 5-6 godina...?
Drugi set je odaslao jaku poruku Djokovicu pred sutrasnji mec. Ovakvom igrom, miksanjem ritma i servisom svakako da moze dobiti djokovica samo je sad upitan umor. Ne znam koliko jos fizicki moze.
Zaista bi bilo steta zaboraviti aseve tog doba i njihove carolije.
Samo me strah, cije cemo carolije gledati za 5-6 godina...?
Drugi set je odaslao jaku poruku Djokovicu pred sutrasnji mec. Ovakvom igrom, miksanjem ritma i servisom svakako da moze dobiti djokovica samo je sad upitan umor. Ne znam koliko jos fizicki moze.
- erik2
#7944 Re: TENIS
Ovaj backhand nakon loba je vanzemaljski, pregledah pet puta.necko_hz wrote:
Kad sam već pomenuo ludog Johna, moram staviti i ovaj poen.
Fascinantan potez.
- ultima_palabra
#7945 Re: TENIS
Negdje od sredine prvog seta, ovo je bila besplatna škola tenisa za Murraya...
- necko_hz
#7946 Re: TENIS
Zato sam ja druže Leopold uvijek branio i braniću ATG igrače iz prošlih vremena, a često su bili podložni osporavanju i minimiziranju od strane pojedinih 'nazovi zaljubljenika' u ovaj sport.
Ko je imao priliku da uživo gleda McEnroa, Konorsa, Borga, Lendla (Erik je sigurno jedan od tih, ja nisam, ali hvala Bogu na ovoj tehnologiji, pa to mogu da nadoknadim) svakako se ima čim ponositi.
Osim toga, bolje za sve nas da igrači poput Federera, Haasa potraju što više, jer imaju onaj šlif old school tenisa, pa samim tim je i njihova igra veliko osvježenje u današnjem monotonom i jednodimenzionalnom tenisu. Ako i ne budemo gledati takve majstore u budućnosti, za to će biti kriva samo jedna organizacija - ATP, sa odlukama čije su se posljedice unazad nekoliko godina počele osjećati, a što je najgore, još više će to biti izraženo u budućnosti.
Dobro je @Ultima spomenuo, za finale je bolje da imamo različite tipove igrača. Što se Rogerove spreme tiče,

Eriče, ista stvar, sad sam se ponovo zaronio u youtube klipove, ne bih li našao još nešto zanimljivo.
Osim toga, bolje za sve nas da igrači poput Federera, Haasa potraju što više, jer imaju onaj šlif old school tenisa, pa samim tim je i njihova igra veliko osvježenje u današnjem monotonom i jednodimenzionalnom tenisu. Ako i ne budemo gledati takve majstore u budućnosti, za to će biti kriva samo jedna organizacija - ATP, sa odlukama čije su se posljedice unazad nekoliko godina počele osjećati, a što je najgore, još više će to biti izraženo u budućnosti.
Dobro je @Ultima spomenuo, za finale je bolje da imamo različite tipove igrača. Što se Rogerove spreme tiče,
Našpanovan je i to žestoko, pa ćemo vidjeti.I have been around the block, around a long time. Thanks for making it so cool for us [audience] the whole week.I keep on practicing hard & hopefully I'll continue to get the opportunity to play in front of a crowd like this."
Eriče, ista stvar, sad sam se ponovo zaronio u youtube klipove, ne bih li našao još nešto zanimljivo.
- BHF_Manijak
#7947 Re: TENIS
Kratko i jasno - Prof. dr. !

-
Mustang1
#7948 Re: TENIS
A ja htio doci napisati na temi nakon prva 3-4 gema jel ga ono trema ufatila 
- citadela
#7949 Re: TENIS
A Djokoviceve, Murrayeve, Raoniceve ...Leopold_IV wrote: Samo me strah, cije cemo carolije gledati za 5-6 godina...?
Ovaj McEnroeov BH da se najezis.
- erik2
#7950 Re: TENIS
Nema se ovome šta dodati, osim pominjanja još nekih tenisera poput Beckera, Edberga, velikog talenta Mečira, pa i Pata Casha, da se ne ponavljam sa nedostatkom ili potpunim nestankom sa scene izrazitih ofanzivaca tipa servis volej, ipak kao i onda najviše sam uživao u Wimbledonu, poneki RG sam znao i preskočiti, a onda koliko se sjećam na samo dva, tri kanala koliko smo imali prenosili su uglavnom ove mečeve koji su igrani po evropskom vremenu, dakle RG i Wimbledon...današnji tenis obiluje gladijatorstvom. Onda stvarno nisam žalio potrošena 4 i po sata i to gledajući na portabl crno - bijelom TV -u npr. epska finala Borga i McCenroa. Nezamislivo za današnju ponudu tehnologije, ali je tako. Roger, Haas, Safin ( nažalost penzija ) Nalbandian....podsjećaju na te najljepše teniske dane, mlađoj raji preporučujem da ukucaju ova gore pomenuta imena i pogledaju na yt imaće šta vidjeti...nisam zaboravio ni velikog Samprasa, a ni WTA rivalstvo Navratilove i Evert. Treba pomenuti da je McCenroe bio i jedan od največih igrača parova..čini mi se da je igrao sa burazom u paru.necko_hz wrote:Zato sam ja druže Leopold uvijek branio i braniću ATG igrače iz prošlih vremena, a često su bili podložni osporavanju i minimiziranju od strane pojedinih 'nazovi zaljubljenika' u ovaj sport.Ko je imao priliku da uživo gleda McEnroa, Konorsa, Borga, Lendla (Erik je sigurno jedan od tih, ja nisam, ali hvala Bogu na ovoj tehnologiji, pa to mogu da nadoknadim) svakako se ima čim ponositi.
Našpanovan je i to žestoko, pa ćemo vidjeti.I have been around the block, around a long time. Thanks for making it so cool for us [audience] the whole week.I keep on practicing hard & hopefully I'll continue to get the opportunity to play in front of a crowd like this."