Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bogdan Obradović, Davis Cup izbornik Srbije, smatra da je razlog to što Đoković nije "plastičan".
"Da bi vas američka publika voljela morate se dodvoriti velikim silama što Novak Đoković neće učiniti, ne želi koketirati. Njegovo ponašanje na terenu i van njega je spontano a ne plastično po čemu su Amerikanci poznati.
Ja bas mislim da je obrnuto - Novak mi je bar prije djelovao jako fejk. Nisam vidio nista "spontano i simpaticno" u onim plesovima ili imitacijama (osim mozda na pocetku njegove karijere), nego mi je sve to uvijek izgledalo forsirano nekako. Kao "vidite kako sam simpatican i zabavan, volite me!".
No vise se hvala Bogu ne ponasa tako ponizno. Mislim da je s onom izjavom prije par dana (da nema prijatelja u tenisu) prvi put rekao iskreno sta misli. I to cijenim. Kao sto i cijenim ovo sto je radio nakon sto je osvojio US Open prosle godine:
Đoković je tada rukama gestikulirao publici "Eto vam sada, pa mi zviždite."
Malo sam provirio na live stream Holandija-Svicarska u DC. Jao Holandjana i bruke. Odabrali su vanjske clay terene samo da bi maksimalno usporili podlogu a gore se ljudi smrzose, na tribinama ljudi obuceni kao da je decembar. Kisa pada, i Bog zna hoce li s e moci igrati. Baska sto oni i bez Rogera u svicarskom timu ne mogu vise od poena osvojiti (Haase bi dobio Chiudinellia, vjerovatno), ali zasto patiti igrace i riskirati povrede na vanjskim terenima polovicom septembra, posebno jednog top igraca kao sto je Federer!? Stvarno bih volio da ih isprase 5:0 a i bit ce izgleda toliko, jedino ako ne zavrse posao vec sutra u dublu pa malo dadnu da i Marco zaigra.
Ma malo mi je to i nelogično, Holanđani imaju igrače koji vole brze terene (Haase, De Bakker, Sijsling). S druge strane, Wawrinka je najbolji na zemlji a protiv Federera teško da mogu išta uraditi na bilo kakvom terenu.
Da su postavili podlogu kao u Rotterdamu recimo, imali bi bar par procenata šanse... ovako nemaju ni to, a s ovom kišom su uništili i spektakl
Leopold_IV wrote:Bas tako, doslovno smo sve ovo i mi napisali...odlican clanak.
Kako ce biti odlican clanak, kad tvrdi da su Delpo, Tsonga i Murray popularniji od Novaka? To jednostavno nije i ne moze biti istina...
ma to je samo zato sto su Argentina, Francuska i Velika Britanija mnogoljudnije zemlje, svjetske velesile sa jakim lobijima, nije do Djokovica garant...
Leopold_IV wrote:I to sto kazes ultima. Izgledao mi je nekako lohotno na USO.
Svakako je da Haase-a nece lagano dobiti jer s kim god igra on se nekako napati, cesto pobjedi ali se pati skoro svaki put.
Ne vjerujem da ce to Stan ispustiti. Sutra je plan da igraju i dubl Stan i Roger da bi isli u setnju Amsterdamom u nedjelju umjesto se prehladili na terenu. Vjerovatno ce tako i biti. Ovaj Robin ima samo volje, ali nema znanja nekog da napravi neku vrijednu pobjedu, iako mu je jedina titula upravo na zemlji, pa mozda se i zato siroti Siemerink ponadao necemu s izborom clay podloge na otvorenom.
Prije samog meča da, ali čovjek je imao 2-1 u setovima i brejk prednosti u četvrtom. Bukvalno je ispustio pobjedu.
Ovako, nemaju nikakve šanse da prođu u finale, volio bih da griješim, ali . .
Hoce li sunce ikada obasjati DC team of Argentine? Bas mi je zao zbog Delpa s ozbirom s kojom strasti se bori za svoju zemlju jer on je bio u stanju razbiti Berdycha danas a poslije bi Monaco sigurno znao pobijediti Radeka. Ovako, ostaje ponovo cekati, a svake godine ce biti teze...
Ceska s ovakvim Berdychom i jakim dublom ima 50-50 % u finalu protiv Spanije.