TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ArthurSpooner

#7226 Re: TENIS

Post by ArthurSpooner »

Bogdan Obradović, Davis Cup izbornik Srbije, smatra da je razlog to što Đoković nije "plastičan".

"Da bi vas američka publika voljela morate se dodvoriti velikim silama što Novak Đoković neće učiniti, ne želi koketirati. Njegovo ponašanje na terenu i van njega je spontano a ne plastično po čemu su Amerikanci poznati.
Ja bas mislim da je obrnuto - Novak mi je bar prije djelovao jako fejk. Nisam vidio nista "spontano i simpaticno" u onim plesovima ili imitacijama (osim mozda na pocetku njegove karijere), nego mi je sve to uvijek izgledalo forsirano nekako. Kao "vidite kako sam simpatican i zabavan, volite me!". :-)

No vise se hvala Bogu ne ponasa tako ponizno. Mislim da je s onom izjavom prije par dana (da nema prijatelja u tenisu) prvi put rekao iskreno sta misli. I to cijenim. Kao sto i cijenim ovo sto je radio nakon sto je osvojio US Open prosle godine:

Đoković je tada rukama gestikulirao publici "Eto vam sada, pa mi zviždite."

:thumbup:
gidora

#7227 Re: TENIS

Post by gidora »

Što bi stari jevreji rekli:"bolje da ga mrze nego da ga žale" :D
shake69

#7229 Re: TENIS

Post by shake69 »

Malo sam provirio na live stream Holandija-Svicarska u DC. Jao Holandjana i bruke. Odabrali su vanjske clay terene samo da bi maksimalno usporili podlogu a gore se ljudi smrzose, na tribinama ljudi obuceni kao da je decembar. Kisa pada, i Bog zna hoce li s e moci igrati. Baska sto oni i bez Rogera u svicarskom timu ne mogu vise od poena osvojiti (Haase bi dobio Chiudinellia, vjerovatno), ali zasto patiti igrace i riskirati povrede na vanjskim terenima polovicom septembra, posebno jednog top igraca kao sto je Federer!? Stvarno bih volio da ih isprase 5:0 a i bit ce izgleda toliko, jedino ako ne zavrse posao vec sutra u dublu pa malo dadnu da i Marco zaigra.
ultima_palabra

#7230 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ma malo mi je to i nelogično, Holanđani imaju igrače koji vole brze terene (Haase, De Bakker, Sijsling). S druge strane, Wawrinka je najbolji na zemlji a protiv Federera teško da mogu išta uraditi na bilo kakvom terenu.

Da su postavili podlogu kao u Rotterdamu recimo, imali bi bar par procenata šanse... ovako nemaju ni to, a s ovom kišom su uništili i spektakl :roll:
radostan dan

#7231 Re: TENIS

Post by radostan dan »

vrlo jednostavno...u dogovoru sa tss i lta, hoće da prehlade rodžerera.
veljaca

#7232 Re: TENIS

Post by veljaca »

Ovdje imaju prenosi svih meceva:

http://theusagetv.org/c-1.html

Nosi Roger dvije majice - nema sanse da se prehladi ..... :D
Leopold_IV

#7233 Re: Re:

Post by Leopold_IV »

Lud i ponosan wrote:
Leopold_IV wrote:Bas tako, doslovno smo sve ovo i mi napisali...odlican clanak.
Kako ce biti odlican clanak, kad tvrdi da su Delpo, Tsonga i Murray popularniji od Novaka? To jednostavno nije i ne moze biti istina...
ma to je samo zato sto su Argentina, Francuska i Velika Britanija mnogoljudnije zemlje, svjetske velesile sa jakim lobijima, nije do Djokovica garant... ;-)
Leopold_IV

#7234 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Dobar kviz...
http://www.tennisgrandstand.com/archives/15099/

ha ha ha, bas zanimljivo, svaka cast Ultima :mrgreen:
7/13...
ultima_palabra

#7235 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:vrlo jednostavno...u dogovoru sa tss i lta, hoće da prehlade rodžerera.
A Mirka se zabavila oko blizanki, ne stigne ni supu iz kesice skuhati... :mrgreen:
veljaca

#7236 Re: TENIS

Post by veljaca »

Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:Dobar kviz...
http://www.tennisgrandstand.com/archives/15099/

ha ha ha, bas zanimljivo, svaka cast Ultima :mrgreen:
7/13...

Bravo Ultima :thumbup:

9/13
Leopold_IV

#7237 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ha ha ha, promašio sam list Raoniceve noge....nevjerovatno, nikad ne bi pomislio da je to on.... :mrgreen:
Leopold_IV

#7238 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Roger izgleda u 3 seta, glatko, bod u djep i to je valjda dovoljno od čarobnjaka...da Švicu ostavi u svjetskoj skupini.
ultima_palabra

#7239 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Leopold_IV wrote:Roger izgleda u 3 seta, glatko, bod u djep i to je valjda dovoljno od čarobnjaka...da Švicu ostavi u svjetskoj skupini.
Ne bi me iznenadilo da Wawrinka izgubi od Haasea, pa da Fed mora igrati 3 meča.

Ferru preokreće protiv Querreya, sad je 2-1.
Leopold_IV

#7240 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

I to sto kazes ultima. Izgledao mi je nekako lohotno na USO.

Svakako je da Haase-a nece lagano dobiti jer s kim god igra on se nekako napati, cesto pobjedi ali se pati skoro svaki put.
shake69

#7241 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:I to sto kazes ultima. Izgledao mi je nekako lohotno na USO.

Svakako je da Haase-a nece lagano dobiti jer s kim god igra on se nekako napati, cesto pobjedi ali se pati skoro svaki put.
Ne vjerujem da ce to Stan ispustiti. Sutra je plan da igraju i dubl Stan i Roger da bi isli u setnju Amsterdamom u nedjelju umjesto se prehladili na terenu. Vjerovatno ce tako i biti. Ovaj Robin ima samo volje, ali nema znanja nekog da napravi neku vrijednu pobjedu, iako mu je jedina titula upravo na zemlji, pa mozda se i zato siroti Siemerink ponadao necemu s izborom clay podloge na otvorenom.
Jule

#7242 Re: TENIS

Post by Jule »

Iveta Benesova i Jurgen Melzer se oduzeli.
Image

Sretno mladenci! :D Image

Mada sam mislila da se Jurgen oduzima s Cibom.
Image

Il' ono Ciba s Gaelom...
Image

U ovom tenisu ne znas ko s kim, samo znas da sexy Radek sa svim'. :mrgreen: :thumbup:
ultima_palabra

#7243 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Delpo otpao za sutrašnji meč sa Berdychom zbog povrede :-) Neko prokletstvo je na Argentini što se tiče Davis Cupa...
veljaca

#7244 Re: TENIS

Post by veljaca »

Bravo Roger ....

Tako se bori za svoju zemlju .... :thumbup:
necko_hz

#7245 Re: TENIS

Post by necko_hz »

ultima_palabra wrote:Delpo otpao za sutrašnji meč sa Berdychom zbog povrede :-) Neko prokletstvo je na Argentini što se tiče Davis Cupa...
Monaco ih je pravo zaHebao neki dan, a imao je pobjedu u ruci. :-)
ultima_palabra

#7246 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

necko_hz wrote:
ultima_palabra wrote:Delpo otpao za sutrašnji meč sa Berdychom zbog povrede :-) Neko prokletstvo je na Argentini što se tiče Davis Cupa...
Monaco ih je pravo zaHebao neki dan, a imao je pobjedu u ruci. :-)
Jeste, ali teško je bilo očekivati od njega da dobije Berdycha... držao ga je pet setova na terenu, taman je bio umoran za Del Potra.
necko_hz

#7247 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Prije samog meča da, ali čovjek je imao 2-1 u setovima i brejk prednosti u četvrtom. Bukvalno je ispustio pobjedu. :-)
Ovako, nemaju nikakve šanse da prođu u finale, volio bih da griješim, ali . . :-)

John Isner. :thumbup:
ultima_palabra

#7248 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

David doveo Španiju do finala :thumbup: Jednostavno ne vidim da ga trenutno neko van top 4 može dobiti na bilo kojoj podlozi.

Isner je bio totalno iscrpljen... katastrofalno kretanje, voleji, gomila grešaka iz forhenda.
necko_hz

#7249 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Hajde Berlocq :!: :!: :!: :dance: :mrgreen:
shake69

#7250 Re: TENIS

Post by shake69 »

Hoce li sunce ikada obasjati DC team of Argentine? Bas mi je zao zbog Delpa s ozbirom s kojom strasti se bori za svoju zemlju jer on je bio u stanju razbiti Berdycha danas a poslije bi Monaco sigurno znao pobijediti Radeka. Ovako, ostaje ponovo cekati, a svake godine ce biti teze...
Ceska s ovakvim Berdychom i jakim dublom ima 50-50 % u finalu protiv Spanije.
Post Reply