Moze biti, al se ne bih bas slozio. Vidi recimo, Delpotro je slabiji igrac i manje u vrhu od Novaka, a cini mi se da je omiljeniji.gidora wrote: Za to treba vremena i više dobrih rezultata,nije dovoljno ovo za sada.Jbga,Rodžer na vrhunskom nivou traje 10-tak i više godina.Veliki je to period
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Jokericious
#7176 Re: TENIS
- necko_hz
#7177 Re: TENIS
Delpo ima 'ono nešto'. Takvog lika niko ne može mrziti, jednostavno je raja. 
- Jule
#7179 Re: TENIS
Rafa ne urlice k'o majmun, ne iscudjava se i ne dobija iznenadne bolove kada protivnik dobro igra, istinski je sportas, ne glumi fer plej, pa nakon pozdrava na mrezi, porazenom protivniku se dreci "qrz si bolji bre!" Djokica moze imati jos 18 savrsenih sezona, al' nikada nece dostici status dva giganta sa kojim ga usporedjujete jer je jednostavno seljacina bez ikakvih manira. To prolazi samo na brdovitom Balkanu. Petljanje u politiku i razne izjeve ne treba ni komentarisat.
Interesantno da odugovlacenje Rafi prigovaraju navijaci igraca koji lopticu prije servisa tapka tacno 17 puta.
Interesantno da odugovlacenje Rafi prigovaraju navijaci igraca koji lopticu prije servisa tapka tacno 17 puta.
- burek_in_space
#7180 Re: TENIS
Reche nadasve objektivna i nimalo nacionalno pristrasna Jule, aka Emily5Jule wrote:Rafa ne urlice k'o majmun, ne iscudjava se i ne dobija iznenadne bolove kada protivnik dobro igra, istinski je sportas, ne glumi fer plej, pa nakon pozdrava na mrezi, porazenom protivniku se dreci "qrz si bolji bre!" Djokica moze imati jos 18 savrsenih sezona, al' nikada nece dostici status dva giganta sa kojim ga usporedjujete jer je jednostavno seljacina bez ikakvih manira. To prolazi samo na brdovitom Balkanu. Petljanje u politiku i razne izjeve ne treba ni komentarisat.
- Jule
#7181 Re: TENIS
To ja tema emisije?burek_in_space wrote:
Reche nadasve objektivna i nimalo nacionalno pristrasna Jule, aka Emily5
Koje sam to nacionalnosti, djece ti iz komsiluka?
Endi, Rafa i ne znam ko jos se moze mrziti, al' ako ko ne lajka Đoku, odmah je srbomrzac?
I naravno da sam subjektivna kad iznosim svoje misljenje.
- burek_in_space
#7182 Re: TENIS
Koje god da si, evidentno ti je da ti smeta Djokoviceva nacionalna pripadnost.Jule wrote: To ja tema emisije?![]()
Koje sam to nacionalnosti, djece ti iz komsiluka?![]()
Endi, Rafa i ne znam ko jos se moze mrziti, al' ako ko ne lajka Đoku, odmah je srbomrzac?
I naravno da sam subjektivna kad iznosim svoje misljenje.
Prelistaj malo svoje postove, mozhda ti i bude jasnije o chemu pricham.
Shto se tiche objektivnosti, odnosila se na to da Djokovic jednostavno predstavlja seljachinu bez ikakvih manira. Ok, nije problem, tvoje mishljenje - samo ta seljachina govori 4-5 svjetskih jezika, ne vidim da je omrazhen lik koliko se to potencira ovdje, jer i on ima svojih navijacha shirom svijeta, nerijetko ga organizatori mole da imirita ostale tenisere/ke, ali je prestao sa tim jer je smetalo nekima od njih ( a mogao je, ko svaki seljak nastaviti u svom fazonu ), uredno pozdravi dobar poen protivnika iako gubi i tako dalje i tako blizhe.
Isto tako, kazhesh da nikad nece postati jedan od divova?
Mislim da njemu fali samo josh RG pa da u Oper eri bar, bude jedan od besmrtnih, ako ga vec ona proshla sezona nije uchinila takvim.
I za razliku od tebe, ne mrzim ni Rafu ni Endija ni Rogera, mada nijednom od njih nije maslo za ramazana. Isto kao ni Novaku.
Samo ne mogu supe na viljushku, pa odreagovah, a inache, samo ti svoj pos'o.
- gidora
#7183 Re: TENIS
Slažem se ali ima i ona da je publika svugdje na svijetu(uglavnom) na strani "slabijih","traži" da mečevi traju što duže...CollegeGunner wrote:Moze biti, al se ne bih bas slozio. Vidi recimo, Delpotro je slabiji igrac i manje u vrhu od Novaka, a cini mi se da je omiljeniji.gidora wrote: Za to treba vremena i više dobrih rezultata,nije dovoljno ovo za sada.Jbga,Rodžer na vrhunskom nivou traje 10-tak i više godina.Veliki je to period
- ultima_palabra
#7184 Re: TENIS
Delpo je gentle giant, takav personality naprosto prolazi kod sviju
Ali on je više onako simpatičan, rijetko kome da je on prvi izbor za navijanje.
Što se tiče top 3, naravno da navijači dolaze uz dostignuća i dugovječnost na vrhu. Ali također su sponzori ti koji igraju ulogu, oni profiliraju imidž igrača... pa imaš jednog cool džentlmena koji nosi rolexe i džempere i igra tenis lakoćom... imaš ratnika na terenu sa dugom kosom i piratskim hlačama koji će iskrvariti prije nego što dotuče protivnika... onda imaš jokera i glumca iz daleke balkanske zemlje koji imitira suparnike i komunicira sa publikom. Kao likovi iz filmova... milioni ljudi se identifikuju sa njima.
Tu će Andy teško da se probije, jednostavno nema neki specifičan imidž.
Što se tiče top 3, naravno da navijači dolaze uz dostignuća i dugovječnost na vrhu. Ali također su sponzori ti koji igraju ulogu, oni profiliraju imidž igrača... pa imaš jednog cool džentlmena koji nosi rolexe i džempere i igra tenis lakoćom... imaš ratnika na terenu sa dugom kosom i piratskim hlačama koji će iskrvariti prije nego što dotuče protivnika... onda imaš jokera i glumca iz daleke balkanske zemlje koji imitira suparnike i komunicira sa publikom. Kao likovi iz filmova... milioni ljudi se identifikuju sa njima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7185 Re: TENIS
Sta ces kad je tipicni Skot
Koga da on motivise da navija za njega osim majke i jos par rodjaka sto ga docekase na aerodromu i da, zaboravih drugog Skota - Rumenka
Al oni moraju
a inace ne bi 
Al oni moraju
- ultima_palabra
#7186 Re: TENIS
Ima onaj jedan skeč iz Monty Pythona kad Škot osvoji Wimbledon 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7187 Re: TENIS
Nek ga pripreme za sljedeci Wimbledonultima_palabra wrote:Ima onaj jedan skeč iz Monty Pythona kad Škot osvoji Wimbledon
- Leopold_IV
#7188 Re: TENIS
Malo grubo receno ali sa puno istine....Jule wrote:Rafa ne urlice k'o majmun, ne iscudjava se i ne dobija iznenadne bolove kada protivnik dobro igra, istinski je sportas, ne glumi fer plej, pa nakon pozdrava na mrezi, porazenom protivniku se dreci "qrz si bolji bre!" Djokica moze imati jos 18 savrsenih sezona, al' nikada nece dostici status dva giganta sa kojim ga usporedjujete jer je jednostavno seljacina bez ikakvih manira. To prolazi samo na brdovitom Balkanu. Petljanje u politiku i razne izjeve ne treba ni komentarisat.
- Leopold_IV
#7189 Re: TENIS
Taj "sterilni" gospodin o kojem pricas je svoju slavu prvenstveno stekao rezultatima i stilom igre koji plijeni pažnju i privlači navijace. Ali druga dimenzija njegove poplarnosti je cinjenicaLud i ponosan wrote: Federer, izvan terena, nema nista sto me privlaci. Dosadan tip, a recimo da obozavam Safina i Ivanisevica. Osim famozne elegancije na terenu, odnosno onoga sto je postigao u karijeri, nista drugo ne bi moglo biti interesantno publici. Dakle, njegove nevjerovatne partije i rezultati, dugogodisnja dominacija su osnovni razlozi njegove popularnosti. Malo li je?Ali, svakako, da je pravi primjer i treba biti idol svakome ko ne voli Cecu i Seku Aleksic.
![]()
- da ima humanitarnu zakladu i godinama pomaže djeci u Africi
- jako cesto se pojavljuje na egzibicionim/humanitarnim mecevima
- govori tečno 4 glavna svjetska jezika i posvećuje veliku pažnju novinarima, fanovina i općenito medijima
- najbogatiji portfolio sponzora i to renomiranih koji u konačnici stvaraju image o igracu (a ne ko Janko i pašteta)
Kada se ovo baciš u kalkulciju dobijes sliku zašto je neko toliko popularan, a neko drugi ko je jedno vrijeme bio i uspješniji daleko iza. Dovoljno je bilo pogledati pressice sa ovog Wimbledona. Djokoviceva presica 5-6 novinara i poluprazno, Fedexova presica, preko 500 ljudi se lakta da udje u prostoriju...te stvari se trebaju zaslužiti kako na terenu tako i izvan njega.
Siguran sam da se nikad Rogeru ili Rafi ne bi moglo dogoditi da ih izviždi 20 hiljada "nekulturnih" navijača u finalu USO, kao šaljivđiju Djokovica...treba se zapitati zašto.
Julie je natuknula razlog....
-
radostan dan
#7190 Re: TENIS
Dobro je to primjećeno, i tenis kao i nba, bejzbol i sl odavno je dušu prodao (a morao je da bi opstao i bio konkurentan ostalim proizvodima)
snimaju se talenti, prave analize i prognoze njihovog budućeg razvoja.
na osnovu toga se pikiraju, a po piku, izrađuje se profil ličnosti, te se onda upoređuje sa stanjem na tržištu.
po ostvarenim boljim ili jako dobrim rezultatima, dodjeljuje mu se uloga koja trenutno nedostaje u seriji, odnosno ona za koju je tržište pokazalo interesovanje.
vrlo simpli und predvidivo.
jebem ti život koji živimo.
ovako je od pića koje pijemo, do muzike i svega ostalog.
ovo par indijanaca što se otrgne i vrti neki svoj film, expresno se kandiduje za neki rezervat. što prinudni, što dobrovoljni.
the end, rekO bi jedan kolega.
snimaju se talenti, prave analize i prognoze njihovog budućeg razvoja.
na osnovu toga se pikiraju, a po piku, izrađuje se profil ličnosti, te se onda upoređuje sa stanjem na tržištu.
po ostvarenim boljim ili jako dobrim rezultatima, dodjeljuje mu se uloga koja trenutno nedostaje u seriji, odnosno ona za koju je tržište pokazalo interesovanje.
vrlo simpli und predvidivo.
jebem ti život koji živimo.
ovako je od pića koje pijemo, do muzike i svega ostalog.
ovo par indijanaca što se otrgne i vrti neki svoj film, expresno se kandiduje za neki rezervat. što prinudni, što dobrovoljni.
the end, rekO bi jedan kolega.
- Leopold_IV
#7191 Re: TENIS
ultima_palabra wrote:Delpo je gentle giant, takav personality naprosto prolazi kod svijuAli on je više onako simpatičan, rijetko kome da je on prvi izbor za navijanje.
I Davydenko je osvojio zavšni Masters, godinama je bio prvi reket mnogoljudne Rusije pa je njegova popularnost jednaka 0.
Jucer Murray-a dočekalo 20 ljudi na aerodromu...toliko o njegovom personalitiju, navijacima i sredini iz koje dolaze.
76 godina niko s otoka nije uzeo GS i 20 navijaca na aerodromu...ccc
- shake69
#7192 Re: TENIS
Slazem se s vecinom iznesenoga. Novak ima dobru kontrolu emocija, ali kada dobije tezak poen/pobijedi iz njega krene tsunami lupanja po grudima, sirom otvorene vilice koja plasi moju djecu pred ekranom pa otud je doslo i ono 'q..c si bolji',, receno liku (Murray) s kojim je kao dobar prijatelj, redovno treniraju zajedno..!?Leopold_IV wrote:Taj "sterilni" gospodin o kojem pricas je svoju slavu prvenstveno stekao rezultatima i stilom igre koji plijeni pažnju i privlači navijace. Ali druga dimenzija njegove poplarnosti je cinjenicaLud i ponosan wrote: Federer, izvan terena, nema nista sto me privlaci. Dosadan tip, a recimo da obozavam Safina i Ivanisevica. Osim famozne elegancije na terenu, odnosno onoga sto je postigao u karijeri, nista drugo ne bi moglo biti interesantno publici. Dakle, njegove nevjerovatne partije i rezultati, dugogodisnja dominacija su osnovni razlozi njegove popularnosti. Malo li je?Ali, svakako, da je pravi primjer i treba biti idol svakome ko ne voli Cecu i Seku Aleksic.
![]()
- da ima humanitarnu zakladu i godinama pomaže djeci u Africi
- jako cesto se pojavljuje na egzibicionim/humanitarnim mecevima
- govori tečno 4 glavna svjetska jezika i posvećuje veliku pažnju novinarima, fanovina i općenito medijima
- najbogatiji portfolio sponzora i to renomiranih koji u konačnici stvaraju image o igracu (a ne ko Janko i pašteta)
Kada se ovo baciš u kalkulciju dobijes sliku zašto je neko toliko popularan, a neko drugi ko je jedno vrijeme bio i uspješniji daleko iza. Dovoljno je bilo pogledati pressice sa ovog Wimbledona. Djokoviceva presica 5-6 novinara i poluprazno, Fedexova presica, preko 500 ljudi se lakta da udje u prostoriju...te stvari se trebaju zaslužiti kako na terenu tako i izvan njega.
Siguran sam da se nikad Rogeru ili Rafi ne bi moglo dogoditi da ih izviždi 20 hiljada "nekulturnih" navijača u finalu USO, kao šaljivđiju Djokovica...treba se zapitati zašto.
Julie je natuknula razlog....
O Rogeru kao nevidjenom gospodinu najvise govore kolege igraci. Sjetite se Delpa kad ga je dobio na US Openu s kako je biranim rijecima govorio o njemu ('kakav je to gentleman'...) , sta o njemu pisu i misle najrenomiraniji mediji u svijetu i slicno. I za Rafu se slicno moze kazati a Novaku kao da nesto fali. Iznenadilo me kad je njegov Staff isao u onaj Late show na ABC-u, kako s e zove lik s izduzenom vilicom kada je igrao srpsko kolo s Katie Holmes, a sve u sklopu osmisljene kampanje 'da Novak dodje u domove sto vise Amerikanaca i opcenito publike u svijetu'!? Sto bi narod rekao 'od nameta nema selameta', ocigledno! I nemojte da mislite da mi je drago sto je tako, samo konstatiram i iznosim cinjenice.
-
radostan dan
#7193 Re: TENIS
ne znamo ni mi, zato smo ga odjebali, sad forsiramo troickog...shake69 wrote: Mene je tu bas Novak razocarao jer ga smatram dobro odgojenim deckom na stranu sto mi ona tri podignuta prsta nikako ne prolaze na sportskom borilistu jer je to, po mom sudu, vise nacionalno-politicka poruka pa i arogantni izliv nekog primitivnijeg unutarbalkanskoga stava 'mi smo najjaci', sto mi se kosi sa sportom totalno. Srecom sada je to smanjio, ne znam kad je posljednji put radio, nakon pobjede DC, ha, Gedora/Debeli/ Ludi/Radosni?
- Blek Stena
#7194 Re: TENIS
Malo kritike i na racun onih koji zvizde djokovicu nije na odmet.
http://www.nydailynews.com/sports/more- ... -1.1156412
http://www.nydailynews.com/sports/more- ... -1.1156412
- ultima_palabra
#7195 Re: TENIS
Jbg, Novak je isprovocirao Njujorčane 2008. nakon meča protiv Roddicka... poslije jebanja nema kajanja.
Nije to nužno loše za njega, iako uživa da ga publika voli... nekad ga inat zna povući do neslućenih granica.
Nije to nužno loše za njega, iako uživa da ga publika voli... nekad ga inat zna povući do neslućenih granica.
- Leopold_IV
#7196 Re: TENIS
Upravo tako, ovo je jedna strana medalje, i da je ovo prvi njegov slucaj "umiraja" na terenu kad ga ne ide i kad je pred porazom sigurno je da ga ne bi izviždali.ultima_palabra wrote:Jbg, Novak je isprovocirao Njujorčane 2008. nakon meča protiv Roddicka... poslije jebanja nema kajanja.
Sjećam se njegove pobjede protiv Robreda na USO mislim bas 2008 godine, kada je trazio bezbrojne medical time oute, ležao po podu, razbijao ritam protivniku. Dobro mu je Roddick onda i rekao....
Rulja, gomila, masa, teniska publika je kao u doba gladijatora, ili te voli ili te ne voli pa spusti palac prema dole. Ocito im Novak ne leži i šta ćeš. Kada odu u penziju svi stariji velikani možda će ga tad prihvatiti neke nove generacije teniske publike.
Slijedi mnogoljudna Azijska turneja koja je sve zaluđenija tenisom....
- shake69
#7197 Re: TENIS
Upravo provjerio, Roger napokon nastupa na turniru iz Masters serije u Shanghai, 8 oktobra, prije svega zbog sponzorskih (Rolex) razloga a garant bi ga rado preskocio i odmorio se do domaceg turnira u rodnom Baselu, posljednjeg dana oktobra!
- Leopold_IV
#7198 Re: TENIS
Vidio sam i ja. Dijelom je zbog sponzorskih obaveza a mozda vecim dijelom zabog bodova jer je sigurno da cilja na br.1 na kraju godine a trenutno za Djokovicem zaostaje oko 1.000 bodova na race listi tako da je Shangai prijeko potreban, pogotovo sto ce Djokovic igrati i Peking meni se cini.shake69 wrote:Upravo provjerio, Roger napokon nastupa na turniru iz Masters serije u Shanghai, 8 oktobra, prije svega zbog sponzorskih (Rolex) razloga a garant bi ga rado preskocio i odmorio se do domaceg turnira u rodnom Baselu, posljednjeg dana oktobra!
Samo mi nije jasno da mu je ovako umornom do igranja Davis Cup-a i to na nekakvoj sporoj zemlji u Amsterdamu?
A to sve prije sezone dvoranskih turnira. Ne znam kakav ga je sad patriotizam opalio. Po mom misljenju pogresan potez ali je već toliko puta pokazao da zna šta radi tako da nema mjesta kritici.
Murray kaze da ce pokusati uhvatiti br.1 u toku ove godine, šanse su mu u promilima ali nek se covjek nada da moze napraviti 3.000 bodova razlike nad Djokovicem ili 2.000 nad Federerom do kraja godine, po meni Mission Impossible.
Broj 1 ce se lomiti na Mastersu u Londonu pto mi je jako drago jer je taj turnir ipak kruna sezone gdje istrošen moraš pobjediti najbolje na svjetu.
- shake69
#7199 Re: TENIS
Svicarcima treba samo jedan njegov poen jer druga dva bi trebao dobiti Wawrinka i on zapravo u Amsterdam ide samo zbog jednog meca, onog prvog dana. Nije to puno.Leopold_IV wrote:Vidio sam i ja. Dijelom je zbog sponzorskih obaveza a mozda vecim dijelom zabog bodova jer je sigurno da cilja na br.1 na kraju godine a trenutno za Djokovicem zaostaje oko 1.000 bodova na race listi tako da je Shangai prijeko potreban, pogotovo sto ce Djokovic igrati i Peking meni se cini.shake69 wrote:Upravo provjerio, Roger napokon nastupa na turniru iz Masters serije u Shanghai, 8 oktobra, prije svega zbog sponzorskih (Rolex) razloga a garant bi ga rado preskocio i odmorio se do domaceg turnira u rodnom Baselu, posljednjeg dana oktobra!
Samo mi nije jasno da mu je ovako umornom do igranja Davis Cup-a i to na nekakvoj sporoj zemlji u Amsterdamu?
A to sve prije sezone dvoranskih turnira. Ne znam kakav ga je sad patriotizam opalio. Po mom misljenju pogresan potez ali je već toliko puta pokazao da zna šta radi tako da nema mjesta kritici.
Murray kaze da ce pokusati uhvatiti br.1 u toku ove godine, šanse su mu u promilima ali nek se covjek nada da moze napraviti 3.000 bodova razlike nad Djokovicem ili 2.000 nad Federerom do kraja godine, po meni Mission Impossible.
Broj 1 ce se lomiti na Mastersu u Londonu pto mi je jako drago jer je taj turnir ipak kruna sezone gdje istrošen moraš pobjediti najbolje na svjetu.
Od Novaka , kako sam ranije napisao, ne ocekujem niti jednu titulu do kraja sezone, jer kad nije mogao u najboljim godinama zaredati s dva trijumfa (po jednom je osvajao Paris, Beijing i zavrsni Masters!?, mislim na vece turnire, biloje tu i Basela) ne vjerujem da moze i sada s boljom konkurencijom na tvrdoj podlozi i kad nema Nadala. Federer bi s trijumfom u Kini mogao povecati prednost, iako ne puno ako mu se zbroji 18 najboljih turnira, to je tacno a ocekujem pobjede u rodnom gradu i Londonu. Bit ce tesko to uciniti u Parisu, ali Srbijancu jos teze. Zna se sta misli o toj podlozi. U Londonu Novak moze loviti 1300 poena, ali mislim da ce biti iscrpljen do tada i Roger ce tesko prepustiti No.1 Murray. Prvu poziciju moze napasti mozda pred RG naredne godine, ali da se ne bruka na turnirima iz maasters serije i ispada u drugom-trecem kolu. Tako nekako prognoziram.
- gidora
#7200 Re: TENIS
Koliko se sjećam finala,i Marej se hvatao za nogu u trećem i četvrtom setu.Ako se ne varamLeopold_IV wrote:Upravo tako, ovo je jedna strana medalje, i da je ovo prvi njegov slucaj "umiraja" na terenu kad ga ne ide i kad je pred porazom sigurno je da ga ne bi izviždali.ultima_palabra wrote:Jbg, Novak je isprovocirao Njujorčane 2008. nakon meča protiv Roddicka... poslije jebanja nema kajanja.
Sjećam se njegove pobjede protiv Robreda na USO mislim bas 2008 godine, kada je trazio bezbrojne medical time oute, ležao po podu, razbijao ritam protivniku. Dobro mu je Roddick onda i rekao....
Rulja, gomila, masa, teniska publika je kao u doba gladijatora, ili te voli ili te ne voli pa spusti palac prema dole. Ocito im Novak ne leži i šta ćeš. Kada odu u penziju svi stariji velikani možda će ga tad prihvatiti neke nove generacije teniske publike.
Slijedi mnogoljudna Azijska turneja koja je sve zaluđenija tenisom....
Inače,do kraja godine Novak brani 560 a Rodžer ravno 3000 bodova .Biće zanimljivo