Leopold, poštujem, ali te moram ispraviti glede određenih stvari.
Hewitt nije bolji all round igrač od Roddicka, odnosno, to nije pokazivao. Ja lično mislim da je bio kompletniji igrač i da je imao mogučnost da podjednako dobro igra na svim podlogama, ali nije. Roddick ima bolji omjer osvojenih turnira na hardu, travi i šljaci, plus jedan na tepihu. Dakle, Roddick > Hewitt glede all round karakteristika.
Hewitt je večinu svojih turnira uzeo u periodu 2000-2002, tzv smjene generacija. U tom periodu je uzeo svojih 15 od ukupno 28 titula, što je više od pola. Kada su se počele kockice slagati, Lleyton je zaostajao. Možda mu je i raskid zaruka sa Clijsters teško pao i koštao ga veče karijere, ali ko zna.

Roddick je za razliku od njega punih 7 sezona bio konstantan, mahom u TOP 5 ili TOP 10 (objasnio sam to po broju sedmica prije dvije strane) i tu opet ide plus za Roddicka.
Hewitt također ima svoje pluseve. Jedan GS više, dva WTF mastersa, duže bio #1, ali u principu, sve se kao što sam rekao u svom prvom obraćanju na ovu temu svodi na ličnu percepciju i način na koji vrednujemo njihove kvalitete. Obojica imaju vrline i mane, pluseve i minuse i subjektivna stvar pojedinca je za koga će se odlučiti. Dakle, ako ti biraš Hewitta, onda najmanje što mogu uraditi je da poštujem tvoj izbor.
Samo mi jednu stvar objasni, ako nije problem. Spomenuo si limitiranu konkurenciju na turnirima koje je Roddick osvajao. Zašto bi se eventualni nedostatak konkurencije zamjerao samo Roddicku, a ne i Hewittu ?!
Hewitt ima 17 turnira iz 250 serije, Roddick 16, Leyton ima 4 osvojena turnira iz 500 serije, Roddick 7, Leyton ima 2 Mastersa, Roddick 5. Dakle, kako to da je na nekim turnirima Roddick imao slabu konkurenciju, a ne Hewitt, naročito uzmemo li u obzir da Lleyton izuzev GS-a i WTF-a ima više osvojenih titula iz 250 serije (gdje je konkurencija slabija) dok je na 500 i 1000 turnirima u minusu u odnosu na Roddicka (gdje je konkurencija koliko toliko jača) ?!
Dodajmo tome i činjenicu da je Hewitt na Američkom kontinentu osvojio 15 titula od ukupno 28 koliko ih ima, što je opet više od pola. Da bi govorili o konkurenciji, trebalo bi spomenuti igrače koji su igrali na tim turnirima, a za to nemam ni vremena ni živaca. Samo želim reči da je potrebnija puno dublja analiza igrača koji su igrali na tim turnirima, da bi se moglo govoriti o tome. Nije pošteno zamjerati slabu konkurenciju samo jednom igraču.
Razumjeli smo se, naveo si svoje razloge zbog čega je Hewitt bolji i ja ih niti mogu niti želim pobiti, ali samo mi objasni ovo boldirano.
Za onih par zadnjih postova gdje sam osporavao Novaka i uzdizao ovu dvojicu, vjerujem da i budala zna da je u pitanju bila ironija. Na neke provokativne postove je ili najbolje oćutati ili uzvratiti istom mjerom. Budući da mi ovo prvo i ne ide od ruke, odlučio sam se za drugu varijantu.
Nego, zanimljivu izjavu je dao Nadal.
"If someone says I am better than Roger, I think that person knows nothing about Tennis"
Želim mu što brži oporavak i povratak na teniske terene.