TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- citadela
#6676 Re: TENIS
Dobro je pa nisam gledao. Ne znam kako bih podnio da gledam kako se maskulinizirana izivljava na Mariji.

- necko_hz
#6677 Re: TENIS
http://www.rogerscup.com/men/english/singlesDraw.php
Žrijeb za Toronto. Nalbandian i Haas u prvom kolu.
Žrijeb za Toronto. Nalbandian i Haas u prvom kolu.
- necko_hz
#6678 Re: TENIS
Tommy je relativno lagano prošao u finale pobijedivši Fisha sa 6-3 i 7-5. U prvom setu je odmah iskoristio svoje brejk lopte, a u drugom je spasio 3. Servis je odlično slušao, forhend također, bekend standardno dobar, a naročito na riternu kojim je ili završavao poen ili preuzimao inicijativu u istom. Sve u svemu, sasvim zaslužena pobjeda.
Tommy će sutra u finali pokušati da postane 8. igrač koji je slavio u finalu nekog turnira iz ATP 500 serije poslije 30-og rođendana.
Andres Gomez
Ivan Lendl 4x
Magnus Gustafsson
Cedric Pioline
Kenneth Carlsen
Radek Stepanek
Roger Federer
Jurgen Melzer
Također, ima šansu da postane 10-ti igrači koji je osvojio najmanje 2 ATP titule poslije 34. rođendana
Ken Rosewall
Pancho Gonzales
Andres Gimeno
Rod Laver
Arthur Ashe
Jaime Fillol Sr
Jimmy Connors
Andre Agassi
Fabrice Santoro
Do titule Tommy.
Tommy će sutra u finali pokušati da postane 8. igrač koji je slavio u finalu nekog turnira iz ATP 500 serije poslije 30-og rođendana.
Andres Gomez
Ivan Lendl 4x
Magnus Gustafsson
Cedric Pioline
Kenneth Carlsen
Radek Stepanek
Roger Federer
Jurgen Melzer
Također, ima šansu da postane 10-ti igrači koji je osvojio najmanje 2 ATP titule poslije 34. rođendana
Ken Rosewall
Pancho Gonzales
Andres Gimeno
Rod Laver
Arthur Ashe
Jaime Fillol Sr
Jimmy Connors
Andre Agassi
Fabrice Santoro
Do titule Tommy.
- CSKA
#6679 Re: TENIS
A Vasington niko nije pratio ? Fish,Dogopolev,Blake,Hass,Kveri...melem za oci.Da se malo odmori covjek od ovih prvih zvijezda.
Pardon,Necko jeste.Zna covjek sta valja.
Pardon,Necko jeste.Zna covjek sta valja.
-
Jameka
#6680 Re: TENIS
Dosadasnji osvajaci medalja:
Zenski singl

Ova curica lijevo je Bjelorusiji donijela prvu tenisku medalju ikad.
Muski parovi

Masa Francuza na slici.
Danas Kirilenko ima priliku postati najveci luzer ovog olimpijskog turnira. Dovukla se u polufinale obe konkurencije, i vec je izgubila tri meca za redom. Nadam se da danas nece. Puno bi joj bilo dvije drvene medalje.
Kaamaan Endi (otkud u tri seta, jbmu
), kaman Huane Martine!
Zenski singl

Ova curica lijevo je Bjelorusiji donijela prvu tenisku medalju ikad.
Muski parovi

Masa Francuza na slici.
Danas Kirilenko ima priliku postati najveci luzer ovog olimpijskog turnira. Dovukla se u polufinale obe konkurencije, i vec je izgubila tri meca za redom. Nadam se da danas nece. Puno bi joj bilo dvije drvene medalje.
Kaamaan Endi (otkud u tri seta, jbmu
- Muhamed Đakmić
#6681 Re: TENIS
Ti si fakat draga na ovoj temi, ali de prestani više tu škotsku gnjidu forsirati 
-
Mustang1
#6682 Re: TENIS
Da ga hoce Andy uzeti vala vakat mu je .. Smijesan je kad place .. A plakat ce vjerovatno ako uzme
(plakat ce i ako ne uzme ali sam ga u tom placu vec vidjao) 
- Muhamed Đakmić
#6683 Re: TENIS
Ja ne mrzim Endija kao čovjeka i pojedinca, mrzim samo sve što on predstavlja za Britance, i njihovu opijenost samim njima. Kako samo godinama pokušavaju da ga uguraju na mala vrata u teniski vrh i kako to ne ide, i nisu svjesni da u krajnjoj liniji pritiskom koji stvaraju najviše njemu štete. Treba ih biti sramota što se uopšte posmatraju velikom sportskom i teniskom nacijom, a već dugo su po broju Slamova ko i Bosna. Da je onu antiku kad su samo oni igrali tenis zaboraviti, nigdje ih ne bi bilo.
-
Jameka
#6684 Re: TENIS
Ja sam za uvijek simpaticnog Endija sve dok ne uzme nesto veliko.Sarajevo1946 wrote:Ti si fakat draga na ovoj temi, ali de prestani više tu škotsku gnjidu forsirati
- necko_hz
#6685 Re: TENIS
Za tenis je bolje da Andy uzme zlato. 
- erik2
#6687 Re: TENIS
Trebali bi tamo iza 15 h početi.Bosanski_kralj wrote:Kad igraju Federer i Andi?
-
Jameka
#6689 Re: TENIS
Ne prije 15h, poslije finala zenskih parova.Bosanski_kralj wrote:Kad igraju Federer i Andi?
Last edited by Jameka on 05/08/2012 13:44, edited 1 time in total.
- Bosanski_kralj
#6690 Re: TENIS
Sjajnoerik2 wrote:Trebali bi tamo iza 15 h početi.Bosanski_kralj wrote:Kad igraju Federer i Andi?
- erik2
#6691 Re: TENIS
A zašto je loše za tenis ako uzme Roger ? Naravno da sam za Federera, njegov genij je zaslužio da se upotpuni i sa ovim trofejom, ionako mu je ovo posljednja prilika za to. A ove koji pored njegovog talenta i genijalnosti vide samo njegove suze ne treba ni komentarisati.necko_hz wrote:Za tenis je bolje da Andy uzme zlato.
- necko_hz
#6692 Re: TENIS
Niti sam napisao da je loše, niti mislim da je loše. Kažem da je bolje da Andy uzme zlato, zato što jeste. Čisto da stekne samopouzdanje u dobijanju mečeva na 3 seta protiv TOP 3 igrača. Ako bi to uspio na Wimbledonskoj olimpijadi to bi bila velika stvar za njega i za tenis, jer tek onda bi se moglo ozbiljno računati na njega na prestojećim GS turnirima.
Kao što sam na Wimbledonu bio uz Rogera, tako sam sada uz Andya. Olimpijada statistički u tenisu ne znaći puno, ali igrač osjeća moralnu obavezu da predstavi svoju zemlju u najboljem mogućem svjetlu. Eventualnom pobjedom Andy bi skinuo veliko breme sa leđa i etiketu luzera sa sebe, a tek onda bi neke stvari došle na svoje mjesto.
Kao što sam na Wimbledonu bio uz Rogera, tako sam sada uz Andya. Olimpijada statistički u tenisu ne znaći puno, ali igrač osjeća moralnu obavezu da predstavi svoju zemlju u najboljem mogućem svjetlu. Eventualnom pobjedom Andy bi skinuo veliko breme sa leđa i etiketu luzera sa sebe, a tek onda bi neke stvari došle na svoje mjesto.
- erik2
#6693 Re: TENIS
'Ajd dobro, s tom razlikom što ja ne volim antitenis ala Wozniacki, Radwanska i Murray.necko_hz wrote:Niti sam napisao da je loše, niti mislim da je loše. Kažem da je bolje da Andy uzme zlato, zato što jeste. Čisto da stekne samopouzdanje u dobijanju mečeva na 3 seta protiv TOP 3 igrača. Ako bi to uspio na Wimbledonskoj olimpijadi to bi bila velika stvar za njega i za tenis, jer tek onda bi se moglo ozbiljno računati na njega na prestojećim GS turnirima.
- necko_hz
#6694 Re: TENIS
Počeo je on puno ofanzivnije igrati. Treba samo pogledati koliko je popravio forhend i neke stvari će biti jasne. Iz forhenda je imao više vinera od Novaka, a bekend sada udara puno jače i raznovrsnije. Ritern mu je trenutno najbolji na touru, a jedino za servis mislim da može biti još bolji. Daleko je on od onog pušera od prije godinu-dvije. Sada je puno ofanzivniji igrač. A svakako nije usporediv sa Wozniacki i Radwanskom. To su antipropagande ovog sporta koje spadaju u sami vrh antitalentovanih teniserki. Murray je ultra talentovan igrač, jedan od najtalentovanijih na touru.
- Muhamed Đakmić
#6695 Re: TENIS
necko_hz wrote:Počeo je on puno ofanzivnije igrati. Treba samo pogledati koliko je popravio forhend i neke stvari će biti jasne. Iz forhenda je imao više vinera od Novaka, a bekend sada udara puno jače i raznovrsnije. Ritern mu je trenutno najbolji na touru, a jedino za servis mislim da može biti još bolji. Daleko je on od onog pušera od prije godinu-dvije. Sada je puno ofanzivniji igrač. A svakako nije usporediv sa Wozniacki i Radwanskom. To su antipropagande ovog sporta koje spadaju u sami vrh antitalentovanih teniserki. Murray je ultra talentovan igrač, jedan od najtalentovanijih na touru.
Ja ne bih toliko kritika prosuo na račun Wozniacki i Radwanske, iz prostog razloga što su ove ublehe oko njih nesposobne, pa se zato one i ističu. Uslovno rečeno, u ženskom se tenisu niko ne ističe nekim vrhunskim tenisom, dođe s vremena na vrijeme braco Serena da im objasni neke stvari. U nekoj drugoj teniskoj eri o Wozniacki i Radwanskoj se ne bi toliko ni pričalo jer ne bi predstavljale uopšte bitan faktor.
A Murray je gnjida jednostavno
- erik2
#6696 Re: TENIS
To je sve subjektivno mišljenje i moje i tvoje, bar što se Andyja tiče. Del Potro je im'o taj peh sa povredama, a dobro je poznato kako se u vrhunski tenis teško vratiti nakon teških povreda, inače sam siguran da ima kvalitet za prva četiri. Baš mi Andy i nije neki igrač koji često posjećuje mrežu, tako da to za ofanzivu i ne stoji.necko_hz wrote:Počeo je on puno ofanzivnije igrati. Treba samo pogledati koliko je popravio forhend i neke stvari će biti jasne. Iz forhenda je imao više vinera od Novaka, a bekend sada udara puno jače i raznovrsnije. Ritern mu je trenutno najbolji na touru, a jedino za servis mislim da može biti još bolji. Daleko je on od onog pušera od prije godinu-dvije. Sada je puno ofanzivniji igrač. A svakako nije usporediv sa Wozniacki i Radwanskom. To su antipropagande ovog sporta koje spadaju u sami vrh antitalentovanih teniserki. Murray je ultra talentovan igrač, jedan od najtalentovanijih na touru.
Last edited by erik2 on 05/08/2012 14:36, edited 1 time in total.
- gidora
#6697 Re: TENIS
Može nam se sviđati ili ne,voljeti ga ili ne ali Marej konačno sazrijeva kao vrhunski igrač.Pitanje je dana kad će "prelomiti" jedan "GS".
Polufinale protiv Novaka je odigrao bez greške i to se pogotovo odnosi na one ključne momente.
Iskreno,volio bih da uzme zlato
Polufinale protiv Novaka je odigrao bez greške i to se pogotovo odnosi na one ključne momente.
Iskreno,volio bih da uzme zlato
- necko_hz
#6698 Re: TENIS
Ja WTA tour pljujem na svakom koraku i nastaviću sa tom praksom dok se neke stvari ne promijene. Počevši od plaćenosti, pa onda i do same igre. Njih dvije sam ocrnio, jer ih je između ostalih Erik spomenuo, pa su mi bile na tapetu. Inače, jeste činjenica da WTA nikad nije bio gori, a ovakva dominacija Serene to potvrđuje. Prije godinu dana joj život bio u opasnosti, a sada ih opet šamara kako hoće. Šega.Sarajevo1946 wrote:Ja ne bih toliko kritika prosuo na račun Wozniacki i Radwanske, iz prostog razloga što su ove ublehe oko njih nesposobne, pa se zato one i ističu.
@ Erik
Delpo ima igru za TOP 4, ali mora steći samopouzdanje pobjedom na nekim od TOP 3 igrača. Od Rogera je izgubio 6 puta ove godine, a pobjeda protiv Novaka bi ga mogla vratiti na pravi put.
- Koliko Delpo posjećuje mrežu i smatraš li ga ofanzivnim igračem ? Koliko Novak posjećuje mrežu, Nadal, Janko, Haas ?!
Izlasci na mrežu nisu jedino relevantno mjerilo ofanzivnih kvaliteta nekog igrača. Osim toga, tu spadaju jačina, varijacije udaraca i shotmaking. Roddick češće izlazi na mrežu od Novaka pa je li ofanzivniji ?!
- gidora
#6699 Re: TENIS
Delpo ima sve samo nema sreće sa povredamanecko_hz wrote:Ja WTA tour pljujem na svakom koraku i nastaviću sa tom praksom dok se neke stvari ne promijene. Počevši od plaćenosti, pa onda i do same igre. Njih dvije sam ocrnio, jer ih je između ostalih Erik spomenuo, pa su mi bile na tapetu. Inače, jeste činjenica da WTA nikad nije bio gori, a ovakva dominacija Serene to potvrđuje. Prije godinu dana joj život bio u opasnosti, a sada ih opet šamara kako hoće. Šega.Sarajevo1946 wrote:Ja ne bih toliko kritika prosuo na račun Wozniacki i Radwanske, iz prostog razloga što su ove ublehe oko njih nesposobne, pa se zato one i ističu.
@ Erik
Delpo ima igru za TOP 4, ali mora steći samopouzdanje pobjedom na nekim od TOP 3 igrača. Od Rogera je izgubio 6 puta ove godine, a pobjeda protiv Novaka bi ga mogla vratiti na pravi put.
- Koliko Delpo posjećuje mrežu i smatraš li ga ofanzivnim igračem ? Koliko Novak posjećuje mrežu, Nadal, Janko, Haas ?!
Izlasci na mrežu nisu jedino relevantno mjerilo ofanzivnih kvaliteta nekog igrača. Osim toga, tu spadaju jačina, varijacije udaraca i shotmaking. Roddick češće izlazi na mrežu od Novaka pa je li ofanzivniji ?!
- erik2
#6700 Re: TENIS
Del Potro je bio jako ofanzivan kad je uzeo Federera u finalu US opena, također i prekjučer i da, posjećivao je mrežu. Ja malo drugačije gledam na Andyjevu igru koja se koncipira na greške protivnika. Nadam se da na Rogera nije uticao onaj polufinalni maraton, trebaće mu puno bolji tajming u finalu. Ako Murray pobjedi čestitaću. O ostalom, Nadal je strašno ofanzivan i prilagodljiv igrač kad to treba, o tome svjedoče i dva osvojena Wimbledona i dva finala na istom turniru.