TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shake69

#6326 Re: TENIS

Post by shake69 »

Mogla bi ova doping kontrola malo navratiti sutra, ranom zorom, kod Haasa! :-D
necko_hz

#6327 Re: TENIS

Post by necko_hz »

:mrgreen: Meni nije jasno odakle čovjek crpi snagu ?! Onako se kretati i lupati po loptici u 34-oj godini života fakat nije normalno. Legenda, nadam se da će do titule, a ima veliku šansu da poslije Hallea osvoji još jednu titulu poslije 34-og rođendana. Rijektima je to polazilo za rukom. :thumbup:
BHF_Manijak

#6328 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

necko_hz wrote: Pojedini igrači su se koliko znam i žalili na to. Tenis je najzahtjevniji i po mnogo čemu drugačiji sport od ostalih, tako da su rigoroznije mjere neminovnost, naročito u ovom vaktu kada u svakom sportu fizikalije igraju glavnu ulogu, a za fantastičnu fizičku spremu potrebna su dobra ishrana, suplementacija i treninzi. Te 3 stvari se međusobno nadopounjuju i problem nastane kada se obični suplementi zamjene nedozvoljenim sredstvima, a to se u sportu kao što je tenis vrlo lako manifestuje, jer sezona se odvija bez prestanka, a vremenski period između turnira je veoma kratak. Zato su takve doping kontrole neophodne i nerijetko se dešavalo da su upadali u kuće igračima u gluha doba noći. :mrgreen:
Pa da, to je upravo ono sto se meni ne svidja u posljednjim godinama kada je u pitanju tenis. Sve ce biti "fizikanera" tipa Nadal, dakle samo trka i mrtva trka, snaga, fizika, a sve manje romanticara i tehnicki potkovanih igraca tipa Federer koji te izbaci a i ne oznoji se, figurativno receno. Sve vise kontam koga bi mogao poceti pratiti kada se Kralj oprosti, jer ono sto sada gledam od ostalih i ne impreiosnira me posebno, sve manje tehnike a sve vise fizicke snage. Mozda mi se i samo cini jer se ostali porede sa najvecim svih vremena, ali takav dojam sticem.
Ali da budem i iskren do kraja, pretjerano mnogo nisam ni gledo ostale pa mozda i previse generalizujem kad kazem da stilom nema igraca slicnih Rogeru.
erik2

#6329 Re: TENIS

Post by erik2 »

BHF_Manijak wrote:
necko_hz wrote: Pojedini igrači su se koliko znam i žalili na to. Tenis je najzahtjevniji i po mnogo čemu drugačiji sport od ostalih, tako da su rigoroznije mjere neminovnost, naročito u ovom vaktu kada u svakom sportu fizikalije igraju glavnu ulogu, a za fantastičnu fizičku spremu potrebna su dobra ishrana, suplementacija i treninzi. Te 3 stvari se međusobno nadopounjuju i problem nastane kada se obični suplementi zamjene nedozvoljenim sredstvima, a to se u sportu kao što je tenis vrlo lako manifestuje, jer sezona se odvija bez prestanka, a vremenski period između turnira je veoma kratak. Zato su takve doping kontrole neophodne i nerijetko se dešavalo da su upadali u kuće igračima u gluha doba noći. :mrgreen:
Pa da, to je upravo ono sto se meni ne svidja u posljednjim godinama kada je u pitanju tenis. Sve ce biti "fizikanera" tipa Nadal, dakle samo trka i mrtva trka, snaga, fizika, a sve manje romanticara i tehnicki potkovanih igraca tipa Federer koji te izbaci a i ne oznoji se, figurativno receno. Sve vise kontam koga bi mogao poceti pratiti kada se Kralj oprosti, jer ono sto sada gledam od ostalih i ne impreiosnira me posebno, sve manje tehnike a sve vise fizicke snage. Mozda mi se i samo cini jer se ostali porede sa najvecim svih vremena, ali takav dojam sticem.
Ali da budem i iskren do kraja, pretjerano mnogo nisam ni gledo ostale pa mozda i previse generalizujem kad kazem da stilom nema igraca slicnih Rogeru.
Ne generalizuješ, sve si u pravu i ja čekam nekog sličnog Rogeru, već sam pis'o da skoro pa i nema servis - volej igrača, doduše možda je nekome atraktivna ona duga razmjena sa baseline, ne treba biti isključiv. Da Tsonga ima više u glavi, ne tvrdim da bi bio Roger nasljednik, ali je najbliži onom tenisu kakvog ja volim, a ja nisam počeo tenis gledati od RG, nego od Wimbledona na kojem je uvijek bilo atraktivnijih poteza nego na ostalim GS. Šteta što usporiše tu podlogu men' se čini samo iz razloga da bi i neki Španac uzeo taj GS.
Last edited by erik2 on 23/07/2012 01:45, edited 1 time in total.
necko_hz

#6330 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Zlatno tenisko doba

Pogledajte igru Borga na RG-u, a zatim uporedite sa ovom na Wimbledonu.

Frajer je bio u stanju da na šljaci prebacuje lopticu do sutra (bilo je razmjena sa preko 60 udaraca), ali bi se na travi transformisao u offensive baselinera sa akcentom na S&V igru. To je ono što tenis čini tenisom, to je smisao ovog sporta - PRILAGODBA. Zato su 80-te dale največi broj extra kvalitetnih i ATG igrača, upravo zbog raznolikosti među podlogama, jer je bilo dosta raznovrsnijih igrača, od kojih su neki postali i najbolji all rounderi ikad. Tada lova i profit nisu igrali glavnu ulogu, međutim napredkom tehnologije, težnji čovjeka ka savršensvu i popularizacijom svih sportova marketing, sponzori i pare dođoše u prvi plan pa glavešine krenuše sa postepenim uništavanjem ovog sporta.
erik2 wrote:Šteta što usporiše tu podlogu men' se čini samo iz razloga da bi i neki Španac uzeo taj GS.
Para buši gdje burgija neće. :-)
BHF_Manijak

#6331 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Pa eno picic se pozalise na "prebrzu" podlugu u Madridu i? Sta se desava? Odmah slijedi promjena podloge i loptica u sporiju varijantu! Picke obicne i Nole i Rafa, znaju da nemaju sanse protiv Rogera cim dodje tehnika u pitanje i extra brza podloga, to je ono sto me nervira uzasno!
necko_hz

#6332 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Pogriješili su prije svega što su od Madrida napravili šljakasti Masters, kad je najbolje funkcionisao na HC podlozi.
Druga greška je što su homogenizacijom podloga sve poremetili, tako da je plava šljaka bila maltene u rangu Wimbledona, a puno brža od Miamia i IW-a. Nisam podržavao što se žale, jer ako se jedan igrač može prilagoditi podlozi i kretati se bez smetanja, a drugi ne mogu, onda je problem u njihovoj limitiranosti u prilagodbi na različite uslove, a ne u samoj podlozi, ali istina je da gavešine to nisu smjeli raditi od šljake. Ako su već htjeli eksperimentisati, trebali su ubrzati beton i sve bi bilo dobro, ovako, nije uredu da na jednom šljakastom turniru vidimo više voleja nego na nekom travnatom. :-)
Jameka

#6333 Re: TENIS

Post by Jameka »

Kako Hasan lijepo igra. :)
necko_hz

#6334 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Inače, Centralni teren All England cluba je spreman za Olimpijadu. 8-)

Image

Nadam se da će Tommy moći izdržati ritam koji je sam nametnuo.
enki_

#6335 Re: TENIS

Post by enki_ »

kako su samo smijesni ovi sto ne gotive nadala ali hajde doslo i njihovih 5 minuta. dugo godina su se nabijali kompleksi, cak se znalo i zaplakati :lol:
Jameka

#6336 Re: TENIS

Post by Jameka »

enki_ wrote:kako su samo smijesni ovi sto ne gotive nadala ali hajde doslo i njihovih 5 minuta. dugo godina su se nabijali kompleksi, cak se znalo i zaplakati :lol:
Ma hajd sto ga ne gotive, al' ovoliko omalovazavanje, teorije zavjere, doping, stimanje zdrijeba, podloge... :-) Jos samo cekam da neko kaze da striko Toni narucuje vlagu i sunce da oteza Novaku disanje.
Romanista 101%

#6337 Re: TENIS

Post by Romanista 101% »

jel ovo nova trava u Wimbledonu?
BHF_Manijak

#6338 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

enki_ wrote:kako su samo smijesni ovi sto ne gotive nadala ali hajde doslo i njihovih 5 minuta. dugo godina su se nabijali kompleksi, cak se znalo i zaplakati :lol:
Kakvi crni 5 minuta jesi dobar ba, pa ne moze se godine i godine dominacije strpati u 5 minuta! 8-)

Covjek u 31 godini objasnja neke stvari! :dance: :wink:
ultima_palabra

#6339 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Je, je, doping kontrola :-) Keep telling that to yourselves...

Monaco u Top 10 8-)
shake69

#6340 Re: TENIS

Post by shake69 »

Zbunjujuce je da turnir u Atlanti odjednom pripada seriji 500 a u kalendaru za tekucu godinu i svugdje stoji 250 series!? :shock: Mora da se nesto promijenilo a ovi nisu azurirali na atpworld.com jer Juan ne bi drugacije mogao upasti u Top 10. Jos samo da Trojki upadne u odabrano drustvo pa kad je bal neka je baskenbal! :-D
Jameka

#6341 Re: TENIS

Post by Jameka »

shake69 wrote:Zbunjujuce je da turnir u Atlanti odjednom pripada seriji 500 a u kalendaru za tekucu godinu i svugdje stoji 250 series!? :shock: Mora da se nesto promijenilo a ovi nisu azurirali na atpworld.com jer Juan ne bi drugacije mogao upasti u Top 10. Jos samo da Trojki upadne u odabrano drustvo pa kad je bal neka je baskenbal! :-D
Hamburg, koji je Juan osvojio, je 500. Atlanta je jos 250.
Leopold_IV

#6342 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

erik2 wrote: Ne generalizuješ, sve si u pravu i ja čekam nekog sličnog Rogeru, već sam pis'o da skoro pa i nema servis - volej igrača, doduše možda je nekome atraktivna ona duga razmjena sa baseline, ne treba biti isključiv. Da Tsonga ima više u glavi, ne tvrdim da bi bio Roger nasljednik, ali je najbliži onom tenisu kakvog ja volim, a ja nisam počeo tenis gledati od RG, nego od Wimbledona na kojem je uvijek bilo atraktivnijih poteza nego na ostalim GS. Šteta što usporiše tu podlogu men' se čini samo iz razloga da bi i neki Španac uzeo taj GS.
Mozda najslicniji igrac Rogeru trenutno po stilu (ne zovu ga djaba baby Federer) je Grigor Dimitrov.
Leopold_IV

#6343 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Jaooo, upravo sad vidim da je prvi nositelj turnira u Los Angelesu - Benoit Paire...48 igrac svijeta...ccc i taj Fermers Classic je spao na jako niske grane... (mozda cak i nize od Serbia Opena), što dodatno potvrdjuje interes za olimpijskim turnirom koji je po mnogo cemu nekolicini igraca mozda i napetiji od GS-a.

Zna li se kada ce biti objavljen zrijeb Olimpijskog teniskog turnira?
ultima_palabra

#6344 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Četvrtak u podne po našem vremenu.
gidora

#6345 Re: TENIS

Post by gidora »

Je li se na olimpijadi igra u dva dobijena seta ?
necko_hz

#6346 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Da, osim finala koje se igra na 3.
Leopold_IV

#6347 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

evo nesto gledam i nije mi jasno, danas koef na Kohlscreibera protiv Atille - 1,60 a igraju 23 igrac svjeta (k tome u formi) i 260 i neki igrac svjeta ???

Mozda je to bilo samo pojavljivanje radi organizatora da im ne "propadne" turnir a on je vec u cetvrtak u olimpijskom selu?

Kako bilo koji igrac koji igra turnire ove sedmice misli stici na OI?

ovdje bi se dala prepasti kladionica....
Jameka

#6348 Re: TENIS

Post by Jameka »

Jos u Pemieru samo za taj par nema razrade i jos trazi 5 parova. :-) Interesantno.
erik2

#6349 Re: TENIS

Post by erik2 »

Ja dok sam posjećivao kladionice rijetko kad sam prolazio kvotu 1,60 na kecu, što se tiče teniskih mečeva.
Leopold_IV

#6350 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Bas kao sto sam i pretpostavio, dvojica njemaca koji su prvi nositelji (Mayer i Kolscreiber) su na turniru cisto iz protokolarnih razloga i ranije preuzetih obaveza. Mayer izgubio a Kohli ce morati jos jedan dan provesti u Kitzbuhelu zbog kise a vec u prvom setu gubi 3:0....

Ovo su situacije na kojima treba otimati kladionice...
Post Reply