Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
radostan dan wrote:e skužio sam ove rodžerovce, ne javljaju se radi uroka dok traje meč.
A sad ce konstatovati da je sam sebe pobijedio, jer Novak to nije u stanju da uradi.
mirza je to već uradio.
dobro, sad malo ozbiljno...ili je gedora u pravu i novak bocka kad mu treba i tempira isključivo za rg, ili je rodžer jednom nogom u penziji. vjeovatno ce leopold bolje apsolvirati federerov tenis veceras.
ajD da vidmo plavce sta ce uraditi bez pola tima...idemoo čelzi.
Kako formulisat post a ne uvrijediti "navijace" Federera? Zgoljavi troprstic iz Smrdije jedva na guzove dobio najboljeg na Svijetu tenisera! Ali nije bitno Svajcarac je mladji i perspektivniji i vrije je pred njim.
radostan dan wrote:
dobro, sad malo ozbiljno...ili je gedora u pravu i novak bocka kad mu treba i tempira isključivo za rg, ili je rodžer jednom nogom u penziji. vjeovatno ce leopold bolje apsolvirati federerov tenis veceras.
ajD da vidmo plavce sta ce uraditi bez pola tima...idemoo čelzi.
Nisam zadovoljan drugim polufinalom, ne zbog samog ishoda, već zbog toga što sam očekivao puno bolji i neizvjesniji meč. Da ne bude tako, pobrinuo se prije svega Novak Đoković, koji je jednostavno bio bolji igrač i zasluženo slavio.
Motivacija Rogeru nije nedostajala, želio je on pobjedu. Nije to bio onaj stav sa RG-a prošle godine, ali pobjeda je bila imperativ. Odlične igre na proteklim turnirima, sjajne partije u Rimu stavljali su Rogera kao favorita, ali u mečevima između njih dvojice favorita i iznenađenja nema. Neke je ovaj rezultat začudio, mene uopšte nije. Da je Roger pobijedio ovim rezultatom, sigurno ne bi bilo iznenađenje. U ovakvim mečevima sitnice odlučuju i jako malo je potrebno da igrač iskoristi određeni momentum i okrene stvari u svoju korist.
Istina je da ovo nije bio najbolji Roger, daleko od najboljeg, međutim to ne mijenja činjenicu da mu je Novak danas očitao lekciju. Odlično je riternirao na Rogerov drugi servis i tako mu razbijao ritam i fokus.
Rogerov siromašni procenat ubačenog prvog servisa protiv najboljeg riternera na touru i jednog od najboljih ikad je uzeo danak i Novak je to znalački iskoristio.
U prvim poenima je sjajnim kretanjem i jakim udarcima tjerao Rogera da igra udarac više, te tako ga dovodio u neugodnu situaciju. Odlično je koristio snagu njegovih udaraca i mijenjao ritam poena. Nije to bilo samo forsiranje bekenda, to nije ključ za pobjedu protiv Rogera. Novak to zna i radio je ono što treba. Miksao je igru, na momente bio zid, na momente ultra agresivan, koristio svaku kraču lopticu i razvlačio Rogera po terenu.
Rogerove greške nisu nastajale samo i isključivo zbog njegove loše igre. Dosta njih je iznudio Novak, jer je uništio Rogerovo samopouzdanje i primorao ga da se osjeća neugodno na terenu. U svakom segmentu igre je nadigrao Rogera i pobjeda je sasvim zaslužena.
- Roger je bio bolji tokom turnira, ali Novak je bio bolji kada je to najpotrebnije. Prolazak u finale je apsolutno zaslužen i tu nema šta da se priča. Nije tu kriva Rogerova loša igra, već prije svega fantastična igra Novaka.
To je jedina prava istina.
Citiracu jednog gospodina koji se itekako razumije u tenis
"Pre svega, iskrene čestitke Novaku na perfektno odigranom meču!
Ovo je pravi Novak v. 2011 i relativno solidan Rodžer nije imao gotovo nikakvih šansi. Malu prednost je imao na samo početku susreta i u 10. i 11. gemu 2 seta, kada je Novaku ponestalo rešenja: RF-u je počeo da ulazi bekhend i dobro se branio, a Novak nije bio u stanju da promeni ritam. U ostalom delu meča, Novak je potpuno i suvereno kontrolisao igru.
U prilog tome govori i činjenica da je Rodžer morao strašno mnogo da rizikuje da bi došao do poena. Prosto nisam mogao da verujem koliko čovek u pojedinim trenucima - ima sreće! Pa šta je sve vraćao i gde su mu te lopte padale, šta je sve pogađao - prosto je za neverovati. Pri kraju 2. seta sam pomislio da jednostavno ne može da izbaci loptu u aut, a udarao je čime je stigao: i ivicom lica reketa i samim okvirom, često bio potpuno van balansa - a pogađao teren i to oko linija i same linije.
Neko će reći da je Federer loše igrao jer je napravio sijaset neiznuđenih grešaka. Netačno! Igrao je iznad svojih mogućnosti i stravično rizikovao. Čudo je bilo da nije imao mnogo više grešaka no što ih je napravio, ali ipak je to Rodžer - pravi majstor tenisa. To što mu je pukao bekhend je pre pravilo no izuzetak, pa se ne može uzimati kao olakšavajuća okolnost za njega. Servis mu je bio solidan, ali je Novak izuzetno dobro riternirao i pravio mu dodatni pritisak i terao ga da prekomerno rizikuje pri servisu. Otuda onaj nizak procenat ubačenog prvog servisa. Činjenica je da je Novak Rodžera dubokim i čvrstim loptama naterao da igra iz 2. metra, odakle je Švajcarac relativno pasivan i bezopasan i ne može da nametne svoj ritam.
Utisak večeri je Novakov odnos prema dešavanjima na terenu. Čvrst, hrabar, nepokolebljiv, nemilosrdan, potpuno smiren i fokusiran. Besprekorno kretanje. Sjajan karakter i hladnokrvnost nakon propuštene meč lopte i prethodno propuštenih brejk lopti u ranijoj fazi meča. Potpuna smirenost nakon protivnikovih više no srećno osvojenih poena.
Novaku puno zdravlja i sreće u blokbaster finalu protiv Rafe Nadala. Ako ponovi večerašnje izdanje, ishod meča je sasvim izvestan!
Objektivan komentar, nema sta. Cuj solidan servis a u prvom setu imao 38% prvog servisa i bruku gresaka. Novak je dobio jer je ovaj odigrao ispod svog nivoa i to je to.
Sa dosta stvari se slažem, ali ovo je netačno. Solidan servis ? - 30% ubačenog prvog u prvom setu. Na kraju meča je imao oko 50-tak% ubačenog prvog servisa, što je daleko od solidnog.
zarko.filip wrote:Igrao je iznad svojih mogućnosti i stravično rizikovao.
Netačno. Nije mogao uspostaviti kontrolu nad udarcima, jer ga je Novak uništavao jakim i dubokim lopticama na koje Roger nije imao adekvatan odgovor. Tako su i nastajale greške.
U utorak sam najavio finale Djoko-Rafa. Vidjelo se da je najbolje Srbijanac ostavio za subotu jer je do tada igrao koliko je bilo dovoljno za pobjedu. Roger? Kao da je pomalo bio zadovoljan 1/2 finalom a sve zalozio za RG, ko zna!. Pa, ovo je njemu izjednacen treci najbolji rezultat u Rimu za proteklih 13 godina. Dobije li Djoko danas, cak ce biti 'na konju', jer bi u Parizu bio drugi nosilac sto je za njega vrlo vazno.
prognoze za danas? Ostajem pri tvrdnji 55:45 za - Rafu.
Federer je i na ovom turniru postigao vise nego prethodne godine .....
Bilo bi interesantno ( ja tako mislim ) da je mec otisao u treci set ....
Novak je sportski izjavio da je dao svoj maksimum ..... Rogera nije isao servis, a posto je stariji od Noleta - tesko bez odlicnog servisa, ili losije igre Noleta - Federer moze dobiti ... Da je mladji 5-6 godina - bila bi druga prica ... Ovim ne umanjujem zasluzenu pobjedu Novaka ....
gidora wrote:Da je baba muško zvala bi se Duško
Za danas nisam pametan,sve opcije su u igri.U svakom slučaju sretno novače
A da su joj jaja zvala bi se Paja?
Za danas sam pametan, sve opcije su u igri, a ja navijam za onu da grom pogodi obojicu.
Nece grom u koprivu ..... ima ona stara ....
A ja nisam za to .... Jos trebaju svjetskom tenisu obojica i da uce od profesora Rogera .... bez obzira sto su sada obojica u dobroj formi - uvijek se moze nauciti od sampiona Rogera ...
Za danas sam pametan, sve opcije su u igri, a ja navijam za onu da grom pogodi obojicu.
A ja nisam za to .... Jos trebaju svjetskom tenisu obojica i da uce od profesora Rogera .... bez obzira sto su sada obojica u dobroj formi - uvijek se moze nauciti od sampiona Rogera ...
Damir Dzumhur, najveca teniska nada BiH, osvojio drugu godinu zaredom 'futures ' u Brckom pobijedivsi Hrvata Tonija Androica 7:6, 6:2. Nas 20-godisnjak (danas mu rodjendan) je sve blizi Top 200 a ovom pobjedom osigurao je nastup u kvalama Wimbledona i US Opena a samo za par mjesta mu je izostao nastup u kvalama RG. Pokazao je Damir i danas da je prerastao ovu kategoriju turnira i za par sedmica ide (ponovo) na challenger seriju i kvale jacih turnira iz ATP kalendara gdje objektivno pripada.
Bravo, Damire i sretan rodjendan! .