TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#5426 Re: TENIS
Sranje od turnira... kad se Rafa već toliko buni, trebao je stisnuti i otkazati... jebo više i Tiriaca i plavu šljaku.
Onako odokativno... Fed ima teško prvo kolo nakon tolike pauze, i inače njegova četvrtina je najteža. Isner bi mogao daleko. Rafa i Nole prilično lagan put do polufinala.
Onako odokativno... Fed ima teško prvo kolo nakon tolike pauze, i inače njegova četvrtina je najteža. Isner bi mogao daleko. Rafa i Nole prilično lagan put do polufinala.
- Leopold_IV
#5427 Re: TENIS
Zrijeb definitivno nije pazio Rogera. Prvo kolo nakon duze stanke i odmah iskusenje.
Ma stvarno mi je smjesno ovoliko kukanje zbog ne toliko drasticne promjene. Puno drasticnije je bilo usporavanje podloga i loptica pa koliko je meni poznato Roger i ostali igraci kojima to nikako nije islo u korist nisu ovoliko kukali.
Je li ovo i Nadal i Djokovic sebi prave alibije za potencijalni gubitak vidjeti cemo ali bi jako volio vidjeti Rogera sa peharom jer je stvarno gospodin.
Nema Murraya i ovo je vec drugi masters turnir gdje se Nadalu sve tako lijepo otvara.
Ma stvarno mi je smjesno ovoliko kukanje zbog ne toliko drasticne promjene. Puno drasticnije je bilo usporavanje podloga i loptica pa koliko je meni poznato Roger i ostali igraci kojima to nikako nije islo u korist nisu ovoliko kukali.
Je li ovo i Nadal i Djokovic sebi prave alibije za potencijalni gubitak vidjeti cemo ali bi jako volio vidjeti Rogera sa peharom jer je stvarno gospodin.
Nema Murraya i ovo je vec drugi masters turnir gdje se Nadalu sve tako lijepo otvara.
- necko_hz
#5428 Re: TENIS
Leopold_IV wrote:Ma stvarno mi je smjesno ovoliko kukanje zbog ne toliko drasticne promjene. Puno drasticnije je bilo usporavanje podloga i loptica pa koliko je meni poznato Roger i ostali igraci kojima to nikako nije islo u korist nisu ovoliko kukali.
Da se razumijemo, ne podržavam ovu promjenu podloge u Madridu, prvenstveno zbog drugačijeg svojstva šljake, koja sada ima dosta niži odskok nego što bi trebala, a šljaka bez visokog odskoka loptice jednostavno nije šljaka, ali se nešto ne sjećam da su se Rafa i kompanija žalili na veliku homogenizaciju i usporavanje svih podloga, kroz protekli niz godina, gdje smo dobili travu koja je toliko mekana da se 2 sedmica Wimbledona igra bukvalno na šljaci ili na promjenu Rebound Ace podloge u dosta sporiji Plexicushion, a da ne spominjem DecoTurf na USO-u koji je prošle godine više ličio na AO, nego na USO. Tada je sve bilo udure, jer se nisu morali prilagođavati i jer im je to odgovaralo. Sada je malo drugačija priča.
Ovako nizak odskok loptice najviše odgovara Rogeru zbog tehnike udarca, tako da ću ga, bez obzira na teži žrijeb staviti kao prvog favorita turnira. Jedan od razloga su svakako i tradicionalno dobri rezultati na ovom mastersu, tako da se svakako ima čemu nadati.
Rafa, koliko god bio ljut i isfrustiran, nebulozno je porediti Miloša i Isnera sa Rogerom.
The second-ranked Spaniard, who lost in last year’s final to Novak Djokovic, added while the problems are the same for every player, "some benefit players who are more powerful, who don’t have footwork so defined, players like [John] Isner, [Milos] Raonic, or [Roger] Federer—it’s a court that rewards the serve more than usual."
- Leopold_IV
#5429 Re: TENIS
ccc. onaj da tako kazem "mahniti" Nalbandian je ispao u polufinalu Beograda nakon 4:1 vodstva u 3 setu (do tog momenta sam pratio rezultat).
Samo taj par sam cekao za nekakvu lovu i vec sam je uknjizio. Malo je falilo da sutra ponosno zeni u kladjari odnesem tiket na naplatu...nevjerovatno...
Samo taj par sam cekao za nekakvu lovu i vec sam je uknjizio. Malo je falilo da sutra ponosno zeni u kladjari odnesem tiket na naplatu...nevjerovatno...
- shake69
#5430 Re: TENIS
Ako bi Lopez ponovio igru iz prosle godine kao protiv Federera bogme nece biti lako Djoki. Kako god, ovo ce biti jako veliki test za Svicarca jer fakat ce do polufinala morati igrati na najvisoj razini da doceka subotu!necko_hz wrote:Izaš'o je žrijeb za Madridhttp://www.madrid-open.com/wp-content/u ... ingles.pdf
Federer ima najteži, u drugom kolu mu dolaze Raonić ili Nalbandian, zatim Belucci/Gasquet, a u 1/4finalu najvjerovatnije Ferrer. On i Novak se nalaze u istom dijelu žrijeba, tako da bi bilo zanimljivo vidjeti njih dvojicu u polufinalu.
Novak će ozbiljniji test imati protiv Wawrinke i Lopeza, a onda vjerovatno protiv Tipsarevića. Nijedan od tih igrača ga ne može ozbiljnije ugroziti, tako da Nole ne bi trebao imati problema. Naravno, sve zavisi od toga kako će se prilagoditi na podlogu, jer očigledno je da se ovogodišnja šljaka dosta razlikuje od prošlogodišnje i to ne samo u boji, već i u samom svojstvu.
Nadal također ne bi trebao imati većih problema, jer mu u drugom kolu dolazi pobjednik meča Karlović-Davydenko.
Kolja mu nije mogao ništa na šljaci ni kada je igrao najbolji tenis u karijeri, a Ivo bi mu možda i mogao napraviti određene probleme, ali ništa specijalno. Tu je i Verdasco koji Rafi savršeno odgovara, a u 1/4finalu bi ga čekao Tomas Berdych. S obzirom da nema Murraya, a da je Tsonga 4. nosilac, u polufinalu vidim Isnera ili Delpa, jer Tsonga jednostavno ne zna igrati na šljaci, a ova dvojica svakako mogu dobro namučiti Nadala, bez obzira na podlogu.
Očekujem svakako kvalitetne i jako zanimljive mečeve i priželjkujem iznenađenja, a sve su naznake da bi ih moglo i biti. Vidjećemo.
- necko_hz
#5431 Re: TENIS
Slažem se da Feli može biti itekako opasan, dokazao je to i prošle godine protiv Federera, a s obzirom da je u zadnje vrijeme podigao nivo igre i da je podloga koliko-toliko pogodnija za ofanzivno orjentisane igrače, onda Noletu svakako neće biti lako, no treba sačekati i vidjeti kako će se igrači prilagoditi ovom plavom čudu, pa onda donositi eventualne zaključke i prognoze,
Inače, Kolja je dobio Karlovića i u drugom kolu će igrati protiv Rafe. Očekuje nas sigurno dobar meč.
Raonić bi trebao proći Nalbandiana, prvenstveno zbog činjenice da Nalby nije imao dovoljno vremena da se prilagodi podlozi, ali nikad se ne zna sa Argentincem, tako da je nezahvalno prognozirati ovaj meč.
Poprilično sam siguran da Roger ovo osvaja, no ostaje da se vidi.
Inače, Kolja je dobio Karlovića i u drugom kolu će igrati protiv Rafe. Očekuje nas sigurno dobar meč.
Raonić bi trebao proći Nalbandiana, prvenstveno zbog činjenice da Nalby nije imao dovoljno vremena da se prilagodi podlozi, ali nikad se ne zna sa Argentincem, tako da je nezahvalno prognozirati ovaj meč.
Poprilično sam siguran da Roger ovo osvaja, no ostaje da se vidi.
-
radostan dan
#5432 Re: TENIS
Leopold_IV wrote:ccc. onaj da tako kazem "mahniti" Nalbandian je ispao u polufinalu Beograda nakon 4:1 vodstva u 3 setu (do tog momenta sam pratio rezultat).
mislim da je neko ovdje upozorio na zaj.ban spoj nalbijevog karaktera, beograda, splavova i roštilja...možda čak i ti, na jednoj ili dvije strane u rikverc...
-
RusmirBurek
#5433 Re: TENIS
Ma da se igra na travi Wimbledona iz 2001. ne možeš biti siguran da će Roger osvojiti. Pogotovo kad ima ovakav ždrijeb da će do Đokovića, a onda Nadala doći mrtav.necko_hz wrote: Poprilično sam siguran da Roger ovo osvaja, no ostaje da se vidi.
- ultima_palabra
#5434 Re: TENIS
Zaboravih reći za ovo oko Rafe i njegovih negodovanja... mislim da njemu najviše smeta što mu se ne povlađuje u njegovoj zemlji. Ne bi se on toliko žalio na podlogu da nije Španija u pitanju.
- abondanzieri
#5436 Re: TENIS
Ako igras kladionicu,a znam da jesiRusmirBurek wrote:Ma da se igra na travi Wimbledona iz 2001. ne možeš biti siguran da će Roger osvojiti. Pogotovo kad ima ovakav ždrijeb da će do Đokovića, a onda Nadala doći mrtav.necko_hz wrote: Poprilično sam siguran da Roger ovo osvaja, no ostaje da se vidi.
- Leopold_IV
#5437 Re: TENIS
Vidim da je danas S.Giraldo opasno podcijenjen od strane kladionica, moglo bi ovdje biti iznenadjenje, a ako ne pobjeda Giralda onda sigurno neizvjestan mec. Stavili koef 1,20 na Almagra, pa ko da igra sa M. Djokovicem 
Interesira me povratak "komarca" na teniske terene. Mislim da bi i nakon duze stanke mogli vidjeti ono sto ga je krasilo u doba kada je bio prvi reket svjeta. Odlicna anticipacija, koristenje cijelog terena, pouzdanost u igri. (ko ga nije prepoznao mislim na J.C.Ferrera).
Necko, volio bi da bude kako si prognozirao, cak sam i nesto para stavio na Rogera kao pobjednika Madrida ali da ce biti jako tesko, biti ce (nije djaba koef 5).
p.s nesto nam je malo zamro ovaj teniski topic
Interesira me povratak "komarca" na teniske terene. Mislim da bi i nakon duze stanke mogli vidjeti ono sto ga je krasilo u doba kada je bio prvi reket svjeta. Odlicna anticipacija, koristenje cijelog terena, pouzdanost u igri. (ko ga nije prepoznao mislim na J.C.Ferrera).
Necko, volio bi da bude kako si prognozirao, cak sam i nesto para stavio na Rogera kao pobjednika Madrida ali da ce biti jako tesko, biti ce (nije djaba koef 5).
p.s nesto nam je malo zamro ovaj teniski topic
-
radostan dan
#5438 Re: TENIS
rg, london, vimbldon...sve ostalo su slane zanimacije (košpe, kikiriki, grisini) u iščekivanju premijere trilera.
-
Mustang1
#5439 Re: TENIS
Sta se ovo plavi u pm
Mogli su komotno i pinky stavit .. Ovo ubi u oci
-
nikimostar
#5440 Re: TENIS
Ja sam odigrala protiv I.Adreeva,uzdam se u njegovu losu psihu
I konacno jedan dobar mec od strane J.C.F
- Leopold_IV
#5441 Re: TENIS
Ma nije lose uzeti Madrid, jer je to skoro kao finale RG-a....sto se tice bodova, a to sa sobom donosi i prijeko potrebno samopouzdanje.radostan dan wrote:rg, london, vimbldon...sve ostalo su slane zanimacije (košpe, kikiriki, grisini) u iščekivanju premijere trilera.
Naredna 2 mjeseca ce odrediti br. 1. Milsim da Murray polagano gubi korak i da se ta borba svodi na prvu trojicu sa sansom 40:30:30.
Navijam za Rogera da se barem jos koju sedmicu popenje na vrh i skine jos jedan od rijetkih znacajnih rekorda koje nije uspio jer je teško ocekivati da ce zavrsiti godinu kao br. 1 ali ima jako REALNE sanse da prije pocetka Basela dodje do vrha.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5442 Re: TENIS
I kakva je ta plava zemlja, nisam u prilici da gledam? 
-
radostan dan
#5443 Re: TENIS
bode oči. sve se zanesem da nose vaterpolo kapice i jure reketom po njoj. samo fali onaj cg spiker milorad đurković za komplet ugođaj.
Last edited by radostan dan on 08/05/2012 15:11, edited 2 times in total.
- necko_hz
#5444 Re: TENIS
Momak je u pravu. Ne uzimajte za ozbiljno moje prognoze.abondanzieri wrote:Ako igras kladionicu,a znam da jesiuzmi sa rezervom ovo njegovo "poprilicno sam siguran".Nedavno je,ako se dobro sjecam bio poprilicno siguran da ce Novak pobijediti Rafu u finalu Monte Carla
Ako je podloga ovakva kakva pričaju (niži odskok), a iskren da budem na osnovu ovoga što sam vidio, ne vidim neku razliku između ove i prošlogodišnje šljake, i uzimajući u obzir njegova tradicionalno dobre rezultate na ovom turniru, te činjenicu da poslije pauze uvijek pruža odlične partije, onda ga možemo smatrati prvim favoritom turnira. Vidjećemo.Leopold_IV wrote:Necko, volio bi da bude kako si prognozirao, cak sam i nesto para stavio na Rogera kao pobjednika Madrida ali da ce biti jako tesko, biti ce (nije djaba koef 5).
-
nikimostar
#5445 Re: TENIS
Ja isto ne vidim neku razliku,osim sto mi oci ispadose,ne vidim ni taj nizi odskok,meni je to sve u 5 deka
- Leopold_IV
#5446 Re: TENIS
Kao sto sam vam najavio za Giralda...uzeo je prvi set...
- ultima_palabra
#5447 Re: TENIS
A šta je ovo ovako ružno braćo
Turnir za klovnove... slijedeći na centralnom terenu Ronald McDonald i Krusty

-
radostan dan
#5448 Re: TENIS
pink za žene, ne znam što se nije išlo do kraja... 
-
Mustang1
#5449 Re: TENIS
Ovo je skroz negledljivo ... Jos kad isklizu pa oni bijeli tragovi jos vise bode 
- Leopold_IV
#5450 Re: TENIS
evo taman dosao s posla i da pogledam tu plavu zemlju...
i mogu vam reci da mi je kao gledatelju s ove strane ekrana puno bolje, lijepo izgleda, dobar kontrast, vidi se loptica...
na stranu tradicija, obicaj, osjecaj igraca ali za TV publiku je puno preglednija i lakse se vidi loptica.
i mogu vam reci da mi je kao gledatelju s ove strane ekrana puno bolje, lijepo izgleda, dobar kontrast, vidi se loptica...
na stranu tradicija, obicaj, osjecaj igraca ali za TV publiku je puno preglednija i lakse se vidi loptica.