TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#5301 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, Monte Carlo je ipak Nadalova teritorija na koju niko nikad nije kročio. Ako Đoković sutra uspije, onda je faktički opsjeo zadnju tvrđavu zvanu Roland Garros i udara na kapiju.
necko_hz

#5302 Re: TENIS

Post by necko_hz »

MC je Rafin zadnji bastion i do sada neosvojiva tvrđava.
Ono što mene zanima i o čemu sam pisao prije početka turnira jeste za koju taktiku će se Rafa odlučiti sutra ?!
Defanzivno ili ofanzivno ?! Defanzivom je oduvijek lomio protivnike i to je ono što njega krasi, to je njegova igra. Koliko god radio na unapređenju ofanzivne igre, on ima karakter defanzivca i to se ne može promijeniti.
- Međutim, nasuprot njega stoji čovjek koji ga je dobio 7 puta uzastopno u 7 finala i to na 3 različite podloge. :!:
Čovjek koji je pokazao svoju mentalnu snagu u protekla 3 meča, iako se nalazio u jako teškoj situaciji, ipak je to smrt užeg člana porodice i normalno je da ostavlja trag na čovjeka. Tako da, ne znam koliko će se Rafina defanziva sutra isplatiti, a koliko dobro može odigrati ofanzivno da bi probio Novaka ?!

- Ja imam neku viziju kako bi Rafa trebao igrati sutra :P To je otprilike balans defanzive i ofanzive uz dosta miksanja, skračenih poena, malo rizičnijih slajsova (loptica ne smije prelaziti previše visoko preko mreže ) i ravnih udaraca.
Ako bude išao na loptu više, mislim da neće dobro proći i da to on vrlo dobro zna. U dužim razmjenama, ne može konstantno udarati ravno, tako da će biti dosta lotpica sa visokim lukom/spinom, koje Novaku zbog hvata reketa odgovaraju, tako da Rafa, ako želi da prekine Novakov niz (ima dobru priliku, s obzirom na ono kroz šta Nole prolazi) mora igrati drugačije no što je navikao.

Ja, bez obzira na sve, očekujem Novakovu pobjedu i čak sam poprilično siguran da će doći do iste.
radostan dan

#5303 Re: TENIS

Post by radostan dan »

hmmm...
i kod novaka ima jedan čudan miks...igra lošije nego prošle godine, a opet odaje utisak da je mentalno jači nego lani.
cijenim vašu analizu, ali ostajem pri svom da je on sutra donji, sve jedno kako se završi meč, a pogotovu ako dobije.
mislim da mu ovo finale uopšte nije trebalo, ako ozbiljno računa na rg.
radostan dan

#5304 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Lud i ponosan wrote: ...nije mi Novak dovoljno fokusiran i gladan ovog trofeja, cini mi se da nesto drugo ima prioritet, sto je razumljivo.

Kad je sa druge strane Rafa, mora se dati 101% kompletnog bica da bi se ostvarila pobjeda, nisam siguran da ce Novak to biti u stanju uraditi. ...
pa o tome i pričam.
kad je već tako, šta će mu sutrašnje finale...
necko_hz

#5305 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Momci, nemojte zaboraviti Rogera. Znamo kako igra poslije pauze. ;-)

Bez obzira na ishod sutrašnjeg finala, Novak je favorit protiv Nadala na bilo kojoj vrsti podloge. To što je Novak došao do finala MC-a je samo dokaz u kakvog je tenisera taj momak izrastao. Sutra ima priliku da osvoji titulu protiv igrača kojeg je dobio 7 puta uzastopno i naravno da je favorit, naročito kad uzmemo u obzir nivo psihičke stabilnosti koju je pokazao u mečevima protiv Dolga i Berdycha, preokrenuvši mečeve u svoju korist.
- Sutra je naravno sve moguće, ipak su to dvojica vrhunskih tenisera, ali predviđam pobjedu Noleta. Vidjećemo kako će biti.
radostan dan

#5306 Re: TENIS

Post by radostan dan »

:lol:
nisam ga zaboravio, upravo sam mislio napisati odgovor na parablin post o RG tvrdjavi, nešto u stilu -
ispred vrata svakog zamka
stoji most
ponekad most može biti
u grlu kost.
pogodimo kako se zove most?
:mrgreen:
necko_hz

#5307 Re: TENIS

Post by necko_hz »

:D Ima ti ta mjesta. :dance:
RusmirBurek

#5308 Re: TENIS

Post by RusmirBurek »

radostan dan wrote: ispred vrata svakog zamka
stoji most
ponekad most može biti
u grlu kost.
Most Dr. Ive Karlovića :wink:
radostan dan

#5309 Re: TENIS

Post by radostan dan »

RusmirBurek wrote:
stoji most
ponekad most može biti
u grlu kost.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
shake69

#5310 Re: TENIS

Post by shake69 »

radostan dan wrote:
RusmirBurek wrote:
stoji most
ponekad most može biti
u grlu kost.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
:lol: :lol: Da ga nema, morali bi RusmiraBoureque - izmisliti!
Last edited by shake69 on 22/04/2012 10:25, edited 1 time in total.
radostan dan

#5311 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Lud i ponosan wrote:Nego, porasce ova prednost Novaka nakon ovog turnira?
Koliko je vec sedmica na prvom mjestu? 40 i kusur ako me sjecanje sluzi?
tako nešto...
j@ pa j@

#5312 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

43 - cime se izjednacio sa kuertenom na vjecnoj listi br1 gdje dijele 12 mjesto.
RusmirBurek

#5313 Re: TENIS

Post by RusmirBurek »

Dugi nožni nokti

#5314 Re: TENIS

Post by Dugi nožni nokti »

necko_hz wrote:Momci, nemojte zaboraviti Rogera. Znamo kako igra poslije pauze. ;-)

Bez obzira na ishod sutrašnjeg finala, Novak je favorit protiv Nadala na bilo kojoj vrsti podloge. To što je Novak došao do finala MC-a je samo dokaz u kakvog je tenisera taj momak izrastao. Sutra ima priliku da osvoji titulu protiv igrača kojeg je dobio 7 puta uzastopno i naravno da je favorit, naročito kad uzmemo u obzir nivo psihičke stabilnosti koju je pokazao u mečevima protiv Dolga i Berdycha, preokrenuvši mečeve u svoju korist.
- Sutra je naravno sve moguće, ipak su to dvojica vrhunskih tenisera, ali predviđam pobjedu Noleta. Vidjećemo kako će biti.
Nadala sam gledao protiv Simona, al' nisam bio u mogućnosti odgledati meč u cjelosti. Ono što sam vidio me nije impresioniralo. Onakvom igrom će on teško dobiti (uzdrmanog) Đokovića, koji uprkos svim problemima dobija svoje rivale (preokret protiv Dolgija, pa i protiv Berdycha). Ovo nije najbolji Nole, ali opet ne daje puno šansi svojim rivalima. Nadak - Nole? Teniski El Clasico. Mislim da je i Rafa zaboravio kad je posljednji put slavio protiv Noleta. Zadnjih 7 mečeva je bio sporedna uloga, a na istu nije navikao. Kako li će izgledati kada "na svom terenu" bude primoran preokretati rezultat? Ovako kad gledamo, Nole nema šta izgubiti, dok je to kod Nadala druga priča. Sjetimo se prošle sezone i iščekivanja tog "revanša" u kome će Rafa na kraju slaviti. Pa sjetimo se i ovogodišnjeg AO-a. :-)
Nadal defanzivom ne može dobiti Đokovića, a u ovanzivi (barem ja ne primijetih, ali možda griješim) još uvijek nije ona A klasa.

Mene su kvotadžije iznenadile. Ako ništa, Novak je zaslužio barem 50-50 s njihove strane. No, ovako je (ipak) podcijenjen sa ovom nerealnom kvotom. Možda bismo u tome mogli tražiti još jedan razlog zbog kojeg bih smio igrati na Novaka za veću svotu novca.
ultima_palabra

#5315 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Glavni fol je u Nadalovom bekhendu koji nije ofanzivno oružje... u kakvoj god je situaciji Đoković u poenu, on može odigrati na Rafin bekhend i de facto resetovati poen na početak.

Također, ako odigra 5-6 uzastopnih teških lopti u tu stranu, Nadal će vjerovatno postati nervozan i napraviti grešku... ili će poslati neki balon koji će Novak lagano pospremiti.

Ali nema predaje 8-)
RusmirBurek

#5316 Re: TENIS

Post by RusmirBurek »

ultima_palabra wrote:Glavni fol je u Nadalovom bekhendu koji nije ofanzivno oružje... u kakvoj god je situaciji Đoković u poenu, on može odigrati na Rafin bekhend i de facto resetovati poen na početak.

Također, ako odigra 5-6 uzastopnih teških lopti u tu stranu, Nadal će vjerovatno postati nervozan i napraviti grešku... ili će poslati neki balon koji će Novak lagano pospremiti.

Ali nema predaje 8-)
Đoković ima problem kad mu neko odigra slajs. Da je Rafa pametan svaki bekend bi igrao slajs, s tim što on svoj mora malo spustiti, loptica mu ide previše iznad mreže.
ultima_palabra

#5317 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

RusmirBurek wrote:
ultima_palabra wrote:Glavni fol je u Nadalovom bekhendu koji nije ofanzivno oružje... u kakvoj god je situaciji Đoković u poenu, on može odigrati na Rafin bekhend i de facto resetovati poen na početak.

Ali nema predaje 8-)
Đoković ima problem kad mu neko odigra slajs. Da je Rafa pametan svaki bekend bi igrao slajs, s tim što on svoj mora malo spustiti, loptica mu ide previše iznad mreže.
Protiv Đokovića je inače dobro miksati igru, ne dati da uđe u ritam. Rafin slajs je loš poprilično, prije 2-3 godine je bio pristojan ali se pogoršao.
RusmirBurek

#5318 Re: TENIS

Post by RusmirBurek »

Pogledajte magiju Rafe i Noleta iz dvanaest dosadašnjih finala

http://www.index.hr/sport/clanak/pogled ... 11195.aspx
radostan dan

#5319 Re: TENIS

Post by radostan dan »

kad počinju, kreće mi formula?
burek_in_space

#5320 Re: TENIS

Post by burek_in_space »

radostan dan wrote:kad počinju, kreće mi formula?
Za koji minut.
radostan dan

#5321 Re: TENIS

Post by radostan dan »

burek_in_space wrote:
radostan dan wrote:kad počinju, kreće mi formula?
Za koji minut.
e jbg...bićew djokovića i nadala još, al bahreina ove godine neće. evo ga kimi plus 4 u vis. čujemo se.
radostan dan

#5322 Re: TENIS

Post by radostan dan »

kakva je situejšn, je li baš toliko interesantno, pase niko ne javlja?
burek_in_space

#5323 Re: TENIS

Post by burek_in_space »

radostan dan wrote:kakva je situejšn, je li baš toliko interesantno, pase niko ne javlja?
Menivala i nije neshto zanimljivo, ili sam se zasitio njihovih mecheva, odnosno bolje reci nekako mi postali uobichajeni.
A bilo je nekoliko dobrih udaraca i razmjena.
radostan dan

#5324 Re: TENIS

Post by radostan dan »

ovamo bila ludnica, sad se malo smirilo, ali još ima puno, a još malo pa tek lapo trke.
edit - kimi drugi :razz: :razz: :razz:
burek_in_space

#5325 Re: TENIS

Post by burek_in_space »

6:3 za Nadala.
Post Reply