TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ira_

#5251 Re: TENIS

Post by Ira_ »

zahvaljujemmm :sax:
Leopold_IV

#5252 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

pa ljudi moji sta je ovo sa Tipsarevicem???

moze li ista? Zar je Simon toliko dobar za 5:0? Gleda li iko? Favorizirao sam ga nekako u ovom mecu i i dalje tvrdim da je kompletniji igrac od Simona.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5253 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Retardiran, eto sta mu je. 23497892 break lopti nije u stanju iskoristiti dok Simon stize svaku jebenu lopticu. :-)

over 9.5 al' u qrcu :D
Leopold_IV

#5254 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Under 6,5...koef 60 :-))
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5255 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Ma ja, sad se vraca :x
Leopold_IV

#5256 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

radostan dan wrote:Djokoviću javili da mu je umro deda, hoće li izači na teren?
Izasao.
radostan dan

#5257 Re: TENIS

Post by radostan dan »

radostan dan

#5258 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Leopold_IV wrote:pa ljudi moji sta je ovo sa Tipsarevicem???
:mrgreen:
čovjek živi život punim plućima, šta očekujete, da će da se zamlaćuje tenisom dvadesetčetri sata dnevno...dobro, nije kao boba birvaktile, al malo fali da otkači komplet.
shake69

#5259 Re: TENIS

Post by shake69 »

radostan dan wrote:
Leopold_IV wrote:pa ljudi moji sta je ovo sa Tipsarevicem???
čovjek živi život punim plućima, šta očekujete, da će da se zamlaćuje tenisom dvadesetčetri sata dnevno...dobro, nije kao boba birvaktile, al malo fali da otkači komplet.
Meni nije jasno odakle Tipsarevic u Top 10, ne samo zbog dasnasnjeg poraza od Simona koji smori svojom igrom i bolje igrace!? Ima on skoro sve udarce, dobar je to igrac, ali unutar 52 sedmice, covjece, on ima samo jedno 1/4 finale GS i jedno 1/4 finale iz masters serije, koliko pamtim, nije valjda da je konkurencija tako slaba da se tako lako uguras u Top 10 na ATP listi? Pa, nije valjda sve skupio na ovim turnircicima!? On fakat nije igrac za najvece turnire sto se samo nekim mentalnom blokadama moze objasniti. Skoro mu je 28 godina i ne znam kad ce to, ako ne sada!
Last edited by shake69 on 19/04/2012 21:03, edited 1 time in total.
radostan dan

#5260 Re: TENIS

Post by radostan dan »

neće nikad. možda se nekad nad.ka kao boba na us open, razbuca protivnike do finala, ali čisto da dokaže sebi ili društvu ili ženi... i to je to. a da je dobar i da može da spiči svakog, kada se jupiter poklopi sa venerom, ili kad se zajoguni, može.
ali ne može u kontinuitetu.
ultima_palabra

#5261 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Joj danas WTA rezultata :-)
Beno

#5262 Re: TENIS

Post by Beno »

evo ako neko zeli da gleda damira link http://www8.livetv.ru/webplayer2.php?t= ... i=362&si=4 . prvi set je dobio 6-0, drugi odmah izgubio servis.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5263 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Nisam gledao kako je Bellucci dobio Ferrera, ali nakon danasnjeg meca sa Hasseom, nije mi jasno kako je to uspio. Smijesna mi je bila opaska na koju sam naletio da bi mogao podcijeniti protivnika nakon velike pobjede, ali on ga nije podcijenio, on je odigrao katastrofalno, na svoj servis nista nije mogao, na protivnikov bruku break lopti, al onda idu forehandi u pm. Na kraju zasluzeno izgubio od Hassea, covjek je samo vracao i na kraju je Bellucci sam sebe pobijedio.
necko_hz

#5264 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Šteta za Benetoa, igrao je sjajno do onog poena na 5-5 i 30-00, kada je išao na Running forehand, i uganuo članak prilikom udarca. Da stvar bude gora, povrijedio je i ručni zglob pri padu, tako da je morao predati meč.
- Andy mora popraviti igru, previše je pasivan, a to bi mu se moglo obiti o glavu čim dođu malo ozbiljniji protivnici.
Danas je spasio nekoliko brejk lopti ofanzivom i vinerima, a zatim se ponovo povuče i čeka grešku, a ustvari postigne kontraefekat - omoguči protivniku direktan poen. Sve u svemu, nisam zadovoljan trenutnom Andyevom igrom, može to puno bolje.
Šteta za njihov meč, bilo je zaista nekoliko odličnih poena i ko zna kako bi se stvari odvijale da nije bilo povrede. Svejedno mislim da bi Andy pobijedio, ali kako i kojim rezultatom, to je pitanje.

Tsonga i Verdasco je meč koji je u velikoj mjeri obilovao greškama, uglavnom Francuza, koji je bio puno agresivniji igrač. Iako je na kraju prvog seta imao siromašnih 58 % ubačenog prvog servisa, postotak osvojenih poena je bio čak 82 %. Imao je oko 15+ vinera i cca 27 grešaka, naspram Nandovih 3 vinera i 11 grešaka. Nijanse su pravile razliku, naročito ofanzivna i hrabra igra Tsonge na set lopti Verdasca.
- U drugom setu se desilo ono što smo očekivali, Nandov pad koncentracije, što je Tsonga iskoristio i sasvim zasluženo slavio.

Simon je potvrdio koliko može umrtviti igru i biti strpljiv u razmjenama sa osnovne linije. Tipsarević je radio ono što nije smio, upao je u Simonovu mašinu i išao na loptu više sa njim. S obzirom na Simonove defanzivne, odnosno Jankove ofanzivne karakteristike, rezultat od 6-0 u prvom setu je nešto sasvim normalno, koliko god nenormalno zvučalo :mrgreen: Janko se kasnije uspio sabrati i odvesti 2 set u svoju koristi i uvesti nas u treći odlučujući, ali to je bilo to. Simon je ipak strpljiviji igrač, koji ima igru za Janka, tako da je ovaj rezultat ono što smo manje-više svi očekivali.

Šteta za Novaka, moje saučešće. Današnji momenat me podsjetio na meč Samprasa i Couriera iz 1/4finala AO-a 1995, kada je Pistol Pete primio informaciju da mu je trener teško bolestan. Bukvalno je preplakao veći dio meča, gubio 2-0 u setovima, ali je nekako uspio preokrenuti i pobijediti sa 3-2.

- Dobro za Novaka što je pobijedio, za njega neugodnog protivnika. Gledao sam samo prvi set, tako da ne znam kako su se stvari odvijale u drugom i trećem, sigurno je Nole podigao igru na viši nivo, a Dolgo po običaju pao psihički. Vidjećemo kako će Novak reagovati na ovu porodičnu tragediju, da li će klonuti duhom, ili će mu to biti dodatna motivacija. Hebiga, to je život.

Nadal se zahuktao i lagano izašao na kraj sa Kukuškinom, iz meća u meč će podizati nivo svoje igre, a i žrijeb mu ide na ruku, tako da je miran do polufinala/finala. Zaslužio je to Rafa, ako ništa onda zbog odličnih rezultata na ovom turniru.

Žao mi je Keia, stvarno dečko dobro igra. Hvata lopticu rano, jak je sa obje strane, ima odličan servis za svoju visinu, a nivo igre koju je pokazao na AO-u protiv Tsonge i u IW-u protiv Nadala garantuju da bi od njega mogli dosta toga vidjeti u budućnosti. Moram pohvaliti i Berdycha, koji se izvukao iz poprilično neugodne situacije, protiv protivnika kojem izbacivanje favorita nije strana stvar. Na kraju zaslužena pobjeda Tomasa, mada i da je Kei dobio ne bi bilo nezasluženo.

Sutra bi meč Berdycha i Mareya mogao biti dobar, ali mislim da neću imati vremena nijedan meč odgledati, tako da mi je mrka kapa. Šteta za Beluccija, mislio sam da bi mogao namučiti Novaka i da bi njihov meč mogao dosta toga ponuditi, ali taj Tomaszov problem kontinuiteta dobrih igara je uradio svoje.

Wawrinka servira za meč i po svemu sudeći igrat će sa Rafom u 1/4finalu. Zašto imam osjećaj da bi mogao pobijediti sutra ? :mrgreen:
abondanzieri

#5265 Re: TENIS

Post by abondanzieri »

Tomahawk11 wrote:Nisam gledao kako je Bellucci dobio Ferrera, ali nakon danasnjeg meca sa Hasseom, nije mi jasno kako je to uspio. Smijesna mi je bila opaska na koju sam naletio da bi mogao podcijeniti protivnika nakon velike pobjede, ali on ga nije podcijenio, on je odigrao katastrofalno, na svoj servis nista nije mogao, na protivnikov bruku break lopti, al onda idu forehandi u pm. Na kraju zasluzeno izgubio od Hassea, covjek je samo vracao i na kraju je Bellucci sam sebe pobijedio.
Nisam gledao mec,ali i za mene je bilo veliko iznenadjenje kada sam vidio da je Belucci izgubio,i to onako ubjedljivo.Nisam se iznenadio samo zbog toga sto se to desilo nakon sto je izbacio strasnog Ferrera,nego sam se i sjetio i Beluccijevog ubjedljivo najboljeg perioda u karijeri,mislim otprilike u ovo vrijeme prosle godine,kada je bio jedan od rijetkih igraca koji su bili blizu da prekinu Noletov fenomenalni niz.
ultima_palabra

#5266 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Heh, zaspah kod onog zadnjeg kišnog prekida :oops: Zar MC ima reflektore, nešto ih se ne sjećam?

Ma ne pada Dolgo psihički, on jednostavno igra svaki poen istim pristupom pa šta uđe, uđe... još uvijek to nije dovoljno da uzme dva seta od top igrača, kamoli tri. Nekako imam osjećaj da novi Nole se dobro nosi sa teškim situacijama, tako da će sigurno biti dobar do kraja turnira.

Ništa neobično za Belluccija da varira od odličnog do katastrofalnog u dva dana...

Odličan rezultat za Rafu, premda Kukushkin nije neko mjerilo, Wawa je ušao u formu i biće dobar test.
necko_hz

#5267 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Doduše, Dolgo je takav tip igrača. Često "crta po terenu" i dok ulazi, tu je i rezultat. Da je malo inteligentniji i da misli glavom, mogao bi puno više.

Međutim, o igračima tipa Belucci i sličnim njemu je sve rečeno. Mogu nevjerovatno odigrati, isto tako i podbaciti. Nemaju kontinuitet dobrih igara, nemaju konstantu, to je ono što ih koči, što će ih uvijek kočiti. To je vjerovatno nešto na što ne mogu uticati, to im je u prirodi.

Nadalu će jako dobro doći meč protiv Wawrinke, jer je Wawa igrač koji može biti dobra provjera za mečeve koji slijede, pravi test, kako ti kažeš. Ko zna, ako bude smiren i igrao onako kako zna, možemo gledati dobar i neizvjestan meč. Pobjednik se podrazumijeva, ali nikad se ne zna, valjda. :-)
shake69

#5268 Re: TENIS

Post by shake69 »

necko_hz wrote:Doduše, Dolgo je takav tip igrača. Često "crta po terenu" i dok ulazi, tu je i rezultat. Da je malo inteligentniji i da misli glavom, mogao bi puno više.

Međutim, o igračima tipa Belucci i sličnim njemu je sve rečeno. Mogu nevjerovatno odigrati, isto tako i podbaciti. Nemaju kontinuitet dobrih igara, nemaju konstantu, to je ono što ih koči, što će ih uvijek kočiti. To je vjerovatno nešto na što ne mogu uticati, to im je u prirodi.

Nadalu će jako dobro doći meč protiv Wawrinke, jer je Wawa igrač koji može biti dobra provjera za mečeve koji slijede, pravi test, kako ti kažeš. Ko zna, ako bude smiren i igrao onako kako zna, možemo gledati dobar i neizvjestan meč. Pobjednik se podrazumijeva, ali nikad se ne zna, valjda. :-)
U nedostatku Federera danas smo u prilici gledati ponajljepsi jednorucni backhand na Tour-u - mislim na Stanislasa, tog sjajnog igraca i sportistu koji je zasluzio vise. Mozda mu danas 'prokine', iako ce biti vraski tesko. Zanimljivo bi moglo biti i u mecu Berdych- Murray mada na zemlji obojica znaju podbaciti kao da su van Top 100 iako posljednjih dana izgleda da su ozbiljni da naprave nesto u zemljici Grimaldijevih.
Leopold_IV

#5269 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Danas su zanimljivi mecevi pred nama, i opet oni koje necu moci gledati uzivo i unaprijed mi zao zbog toga.

Sto se tice Stanislasa i njegovih sansi protiv Nadala, ne prelaze 10%. Lijepo to sve izgleda protiv Almagra koji igra pretezno ravne udarce, silovito, bas onako kako Wawrinci odgovara (to potvrdjuje i njihov medjusobni score). Ali Nadal je druga prica, visoki i puno sporiji top spin na njegov backhand (ma koliko on lijepo djelovao) s kojim u datim okolnostima ne moze nista napraviti, preuzimanje inicijative i onda poznati "bic" forehand. U 7 meceva jos nikad mu niti set nije uspio uzeti. Jednostavno nema racept za nadala, a pogotovo je malo vjerovatno da ce ga naci na turniru gdje je Nadal najaci. Vjerovatno ce se Nadal morati puno vise potruditi nego u 2 prethodna meca ali pobjeda Wawrinke bi bila jedno od najvecih iznenadjenja ove teniske sezone (cak veca pobjedom Roddicka protiv RF u Miamiju). Ali mislim da ce mec biti poslastica za gledanje.

Djokovic - Haase - koliko god Djokovic bio potresen porodicnom tragedijom, mislim da ce ovo biti rutinska pobjeda te necu vise analizirati. Jednostavno Haase ne bi smjeo biti prijetnja Djokeru.

Murray - Berdych - E ovo bi trebao biti najinteresantniji mec dana. Iako kladionice ne misle tako meni se nekako cini da su ima sense podjednake i da ce ovo biti jedan neizvjestan i zanimljiv mec u kojem bi vrlo lako Berdych mogao izaci kao pobjednik. Dobro je necko napisao, Andy je nekako pasivan i uljuljkan u pojedinim djelovima meca sto Berdych sa svojim forehandom i nacinom igre vjerujem da moze iskoristiti. I dosadasnji dueli ove dvojice su pruzali neizvjesnost a ako se ne varam u RnR prije 2 godine ga je Berdych dobio. Nisam gledao niti jedan mec u cjelosti pa ne mogu biti mjerodavan da komentiram formu ali mi se nekako cini da je zbog davis Cup-a Berdych nekako bolje usao u dio zemljane sezone i prilagodio se uslovima.

I na kraju mec Simon - Tsonga - jako bi volio da igrac sa vise inicijative i agresije pobjedi sto je u ovom slucaju Tsonga ali dosadna igra Simona i tzv counterpunching na ovoj sporoj podlozi bi moglo jako raniti Tsongu, pogotovo sto njegov stil igre nosi sa sobom veliki broj neprisiljenih gresaka. Ovdje ocekujem dug mec u kojem bi na kraju mogao slaviti Simon. Volio bi da grijesim ali imam takav osjecaj. Kladionice favoriziraju Tsongu.

UZIVAJMO :-)
radostan dan

#5270 Re: TENIS

Post by radostan dan »

strašna gesta...

Nadal posetio Novaka u svlačionici nakon smrti dede

N. Todorović | 20. 04. 2012. - 08:24h
Rafael Nadal je pokazao da veliki rivalitet između njega i Novaka Đokovića ne utiče na njihovo još veće prijateljstvo tako što je posetio Noleta u svlačionici kako bi mu pružio utehu nakom smrti dede Vladimira.

Sedmostruki uzastopni osvajač Monte Karla je svojim gestom potvrdio da trofeji sa teniskih terena ponekad ipak imaju sporednu ulogu, a pogotovo onda kada vam se prijatelj, kao što je Novak Rafi, suoči sa velikim gubitkom.

Image

"Novak je pokazao da poseduje neverovatno veliku mentalnu snagu i čestitam mu na tome. Odigrao je sjajan meč, posle kog sam otišao do njegove svlačionice da mu izjavim saučešće. Zagrlio sam ga i pokušao nekako da ga utešim. Ali, teško je naći prave reči kada se dogodi ovakav gubitak", opisao je Nadal susret sa Noletom posle pobede najboljeg tenisera sveta nad Dolgopolovim.

Nije isključeno da veliki prijatelji ukrste koplja u finalu Monte Karla, ali da bi do toga došlo, prvo moraju da preskoče četvrtfinalne prepreke.

Đoković od 12 časova igra protiv Robina Hasea i taj meč možete da pratite uživo u okviru našeg bloga, dok se Španac u borbi za plasman u polufinale sastaje sa Stanislasom Vavrinkom.
Leopold_IV

#5271 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Svaka cast Rafi na gestu koji je napravio. Rivalitet je jedno ali biti covjek, prijatelj je jedna od dimenzija koju Rafa svakako posjeduje.RESPECT.

Mozebitno ce ga Rafa tjesiti i nakon finala, a to ostaje da vidimo.
ultima_palabra

#5272 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Bravo Rafa.
veljaca

#5273 Re: TENIS

Post by veljaca »

Gledao sam Djokovica na SportKlubu i komentator par puta, kada nije islo Djokovicu, govorio je da je to zbog smrti djeda .... A kad ga je islo, govorio je da je to zbog smrti djeda ( takodjer ) i inata .... :?

Mislim da je Djokovic trebao da ne igra vise kada je cuo za ovu vijest. Samo ne znam da li je to moguce i da li bi placao neku kaznu organizatoru ?
ultima_palabra

#5274 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa njegovo je da odluči hoće li igrati ili ne... svako se na različit način nosi sa gubitkom najmilijih. Može se povući, ali je ovo jedini turnir na kojem ne brani bodove i na kojem može zaraditi nove.

A komentatori su naravno navijački orijentisani, i takvi komentari su očekivani.
Leopold_IV

#5275 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Koliko mi se cini..Berdych igra bolje (barem prema rezultatu i break prilikama)...
Post Reply