Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
donBeton wrote:Kakav samo meč danas između Mahuta i Čilića. Zaista dugo nisam gledao ljepši tenis. Obojica perfektno, na kraju Mahut slavio (iako bez ijedne brejk lopte) 7-6 7-6.
Svaka čast momci i sretno na Wimbledonu!
Gledao, samo, izvini, ako je tebi ono neki poseban mec, ne znam sta bih ti rekao. Mahut, kao prvo, nije nikakvo iznenadjenje (finalista bio 2007) ali je igra servis i volej bila bas kao da je Karlo sa Salate igrao. Marin nije iskoristio 4 brejk lopte i zato je izgubio iako pretpostavljam da ce biti pravi kada najvise treba-na Wimbledonu.
Uglavnom, mec nije bio nesto posebno, a ovaj Francuz igra kao lud na travi a na ostalim podlogama-truba!
donBeton wrote:Kakav samo meč danas između Mahuta i Čilića. Zaista dugo nisam gledao ljepši tenis. Obojica perfektno, na kraju Mahut slavio (iako bez ijedne brejk lopte) 7-6 7-6.
Svaka čast momci i sretno na Wimbledonu!
Gledao, samo, izvini, ako je tebi ono neki poseban mec, ne znam sta bih ti rekao. Mahut, kao prvo, nije nikakvo iznenadjenje (finalista bio 2007) ali je igra servis i volej bila bas kao da je Karlo sa Salate igrao. Marin nije iskoristio 4 brejk lopte i zato je izgubio iako pretpostavljam da ce biti pravi kada najvise treba-na Wimbledonu.
Uglavnom, mec nije bio nesto posebno, a ovaj Francuz igra kao lud na travi a na ostalim podlogama-truba!
Apsolutno se slažem sada nakon nekoliko sati. Meč jeste bio dobar, možda najbolji u ova dva, tri dana otkad je počella sezona trave, ali ne baš nešto posebno. Nego je meni baš godila ova promjena sa claya na travu pa sam meč doživio dosta nerealno.
Tokom AO-a se već umorim od tvrde podloge al opet jedva čekam da se završe Pariz, Rim, Marseille, Madrid, Barcelona, pa opet Pariz - RG... Tako da mi odlično legne gledati ovu travu i onda sjevernoameričke masterse na tvrdoj koji se nadovežu na to.
donBeton wrote:Jel se ikome učinilo da je danas Đoković igrao za kladionice?
Kak mislis? Spasio je 3-4 mec lopte, da je htio da izgubi mogao je komotno. Jedino da je namjestio over gemove il rez 2-1, mada mi je to manje vjerovatno
donBeton wrote:Jel se ikome učinilo da je danas Đoković igrao za kladionice?
Kak mislis? Spasio je 3-4 mec lopte, da je htio da izgubi mogao je komotno. Jedino da je namjestio over gemove il rez 2-1, mada mi je to manje vjerovatno
Pa upravo, mislim da je mnogo jači od Srerrae da bi izgubio, nije to ni želio, samo "namjestiti" povoljnu situaciju za kladioničare: ali većina kladioničara se danas kladi online, i u momentu kada je izgubio prvi set, kvota na Đokovića je bila već oko 5,6, a u momentu kada je Serra imao 3 meč lopte, kvota na Đokovića je bila 20, a na Serru se nije ni moglo kladiti. No, tada Đoković počinje sa totalno drugom igrom...
Ovo je poznata praksa, ali uglavnom korištena od Hrbatyja, Tursunova, Volandrija...
sa2101 wrote:zna li iko sta bi s nadalom? hoce li igrati wibledon?
Napisah već da je izjavio da će dati 200% od sebe da nastupi na Wimbledonu. Mislim da njegov stil igre polako uzima danak, on igra na čistu silu, a tijelo to ne može podnijeti.
Danas rijetko koji teniser ne igra na čistu silu, zato će im karijera trajati max 5.godina, i plus sto je nekvalitetan tenis, nema takticke igre, vec se ide na preciznije i snaznije vracanje loptica, sto je stvarno tuzno za tako dobar sport...
A sto se tice Nadalove pojave na Wimbledonu, mozda je i razmisljao takticki da se ne pojavi, da ne bi gubio bodove u slucaju da izgubi od Federera u finalu (aBd ), jer ce on onda da preuzme prvu poziciju(aBd ), ali eto izgleda se ipak nije prepao
Ovaj Djokica, s igrom u danasnjem finalu Halle, nece dalje od 3-4 kola Wimbledona, a negdje je kazao da se nada tituli!? Sta ti je dvorucni forehand i backhand-covjek nema snage da jednom rukom vrati malo jacu loptu! Ne razumijem.
Pa, onda izlasci na mrezu, tu je pravio pocetnicke greske i ne znam sta ga vise taj Vajda moze nauciti. Skoro pa limitiran covjek tako da za sada, samo moze sanjati trece mjesto na ATP ljestvici.
A Haas, danasnji pobjednik Halle? Sjajna satisfakcija z abivseg No.2 cija bi riznica trofeja bila puno veca samo da nije bilo te nesretne povrede ramena. Odlican nastup i zasluzena titula, ako se ne varam, prva na travi. I sve u 31-oj godini.
Pa sta je s ovim Dokovicem? Prvo se nekontrolisano ljuti kod izgubljenog prvog seta u mecu sa Floran:om a danas lomi reket. Stvarno je oslabio i sto se tice igre i sto se tice koncentracije. Pitanje je sta mora uraditi da preokrene negativni trend.
cevapcinica wrote:Pa sta je s ovim Dokovicem? Prvo se nekontrolisano ljuti kod izgubljenog prvog seta u mecu sa Floran:om a danas lomi reket. Stvarno je oslabio i sto se tice igre i sto se tice koncentracije. Pitanje je sta mora uraditi da preokrene negativni trend.
zar nije ono i on sam rekao poslije FO da je fizicki dobro, ali da je psihicki slab? mozda da promijeni trenera, proba nesto novo?
cevapcinica wrote:Pa sta je s ovim Dokovicem? Prvo se nekontrolisano ljuti kod izgubljenog prvog seta u mecu sa Floran:om a danas lomi reket. Stvarno je oslabio i sto se tice igre i sto se tice koncentracije. Pitanje je sta mora uraditi da preokrene negativni trend.
zar nije ono i on sam rekao poslije FO da je fizicki dobro, ali da je psihicki slab? mozda da promijeni trenera, proba nesto novo?
"Zaslužio je pobjedu jer je bio daleko bolji od mene u nedjelju. Da mi nije poklonio nekoliko besplatnih poena vjerojatno bi sve završilo u dva seta" rekao je nakon meča Novak Đoković i nastavio kritzirati sam sebe.
"Nikako sebe ne vidim u uskom krugu favorita skorašnjeg Wimbledona. Nisam nikada osvojio turnir na toj podlozi, a još se niti ne osjećam da mogu. Zadovoljan sam što sam dogurao do finala, što sam imao dovoljno mečeva koji su služili kao trening za Wimbledon. No, mislim da ima trenutačno dosta jačih tenisača od mene na travi."
Obzirom na lošu formu Nadala i navodnu povredu, teško da će neko ugroziti Federera na Wimbledonu. Murray ima kapacitet, ima strašan turnir iza sebe, ali još uvijek sam mišljenja da nije dorastao zadatku. Sve je u njegovoj glavi, Federer mu nije protivnik, već je on sam sebi najveći protivnik (Gonzalez, RG).
"Играм најбољи теннис у свом животу и надам се да ћу ускоро освојити и један Гренд Слам, надам се већ за пар недјеља. - најавио је Мареј јуриш на титулу најбољег у All England Clubu "
hidrant wrote:"Играм најбољи теннис у свом животу и надам се да ћу ускоро освојити и један Гренд Слам, надам се већ за пар недјеља. - најавио је Мареј јуриш на титулу најбољег у All England Clubu "
Pa dobro, možda mu ovo nešto znači, dečko sam sebe ohrabruje pred najveći atp turnir, ali daleko je od istine. Škot je svoj najbolji tenis igrao krajem prošle i početkom ove godine, tačnije od finala US Opena pa do početka zemljanog dijela sezone.
"Zaslužio je pobjedu jer je bio daleko bolji od mene u nedjelju. Da mi nije poklonio nekoliko besplatnih poena vjerojatno bi sve završilo u dva seta" rekao je nakon meča Novak Đoković i nastavio kritzirati sam sebe.
"Nikako sebe ne vidim u uskom krugu favorita skorašnjeg Wimbledona. Nisam nikada osvojio turnir na toj podlozi, a još se niti ne osjećam da mogu. Zadovoljan sam što sam dogurao do finala, što sam imao dovoljno mečeva koji su služili kao trening za Wimbledon. No, mislim da ima trenutačno dosta jačih tenisača od mene na travi."
Objektivan momak.Njegova najomiljenija podloga je ipak beton i tu je postigao najbolje rezultate u karijeri.,
Ispade JJ u prvom kolu. Kaze da je zbog "privikavanja" na travnatu podlogu. Ne znam sta vise reci, ima nepresusan arsenal izgovora. Jadna igra i od strane Kuznjecove. Ana varira kao berza.
cevapcinica wrote:Ispade JJ u prvom kolu. Kaze da je zbog "privikavanja" na travnatu podlogu. Ne znam sta vise reci, ima nepresusan arsenal izgovora. Jadna igra i od strane Kuznjecove. Ana varira kao berza.
Kazu da je pocetkom sezone , kao I na svetu potpisala " rekordan " ugovor sa novim sponzorom ... eto ga pravi izgovor ... $$$$$$$$
" ... ANTA has secured one of the biggest deals in women’s tennis by signing Jankovic to exclusively wear ANTA sports apparel, shoes and accessories world-wide.
The partnership with Jankovic is unprecedented for a Chinese sports brand and marks a historic deal. ANTA is the first Chinese sports brand to align with a world number one female tennis player as part of their vision to grow its presence in tennis... "
Najbolja bosanskohercegovacka teniserka svih vremena Mervana Jugic-Salkic danas je zabiljezila i drugu pobjedu u kvalama za Wimbledon i nadomak je glavnog turnira. Razbila je Amerikanku ukrajinskoga porijekla Lepchenko a popodne ce nastupiti i u kvalama za dubl konkurenciju posto je prije par sedmica skliznula na 92 mjesto tako da nije izravno mogla u main draw.
Mene cudi odakle su ovi ljudi na ovom forumu pa i ne spominju ovaj lijep rezultat za bh tenis. Za beogradskog 'puha' znamo, ali ovi ostali, pa nije valjda da su iz Srbije!?
Btw, Mervana sutra igra s Cehinjom Zakopalovom, nekada Kukalova, od koje je izgubila u prvom kolu RG 2005 g. ali racunajuci na formu te cinjenicu da grass nije njena omiljena podloga (nikada nije prosla prvo kolo Wimbledona), nadamo se plasmanu medju najboljih 18.Go, Mervana, go!
Mervana Jugic-Salkic u glavnom turniru u konkurenciji parova na Wimbledonu dok ce u pojedinacnoj sacekati komad srece. Kao porazena od Cehinje Zakopalova (nekad Kukalova), ipak ima sansu da zaigra u main draw kao 'lucky loser'!: