TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
exSarajlija
#4101 Re: TENIS
najveci uspjeh vaseg tenisa... nole i tipsa nisu prosli grupu na zavrsnom mastersu najboljih tenisera svijeta!!!!
ali tako je u svakom sportu. kada vec nema vlastitih uspjeha... ajmo se proveseliti kiksovima sportskih velicina iz komsiluka uz obavezno pominjanje bljeska i oluje. jadno!
ali tako je u svakom sportu. kada vec nema vlastitih uspjeha... ajmo se proveseliti kiksovima sportskih velicina iz komsiluka uz obavezno pominjanje bljeska i oluje. jadno!
- necko_hz
#4102 Re: TENIS
Tema povlači sve ovo gore pobrojano !
Zaključili smo da je Federer imao najuspješniju i najbolju sezonu i to je tako !
Također, činjenica je da "loša" konkurencija nije razlog Federerove dominacije, već stil igre koji su tada manje-više svi igrači preferirali i brze podloge ! Vidimo šta se dešava i sa današnjom konkurencijom kada izađu Federeru na megdan na brze podloge ! London je najbolji primjer !
Taj Nalbandian dok je bio koliko-toliko normalan poigravao se sa Nadalom, a bogami i sa Federerom !
Blake je također svojevremeno pobjeđivao Rafu, Davydenko također, Roddick itd !
Statistika vrlo lako može zavarati ! To što ovi igrači nisu osvojili ništa značajnije (izuzev nekih) ne igra tako važnu ulogu u određivanju jačine konkurencije nekad i sad ! Tada su za protivnika imali neumoljivog Federera !
I opet ponavljam, nije slučajnost da Federer svoje najbolje partije pruža na kraju godine, na brzim podlogama !
Priča o lošoj konkurenciji je toliko šuplja da je to smiješno !
Takav se dojam stekne !
Zaključili smo da je Federer imao najuspješniju i najbolju sezonu i to je tako !
Također, činjenica je da "loša" konkurencija nije razlog Federerove dominacije, već stil igre koji su tada manje-više svi igrači preferirali i brze podloge ! Vidimo šta se dešava i sa današnjom konkurencijom kada izađu Federeru na megdan na brze podloge ! London je najbolji primjer !
Taj Nalbandian dok je bio koliko-toliko normalan poigravao se sa Nadalom, a bogami i sa Federerom !
Blake je također svojevremeno pobjeđivao Rafu, Davydenko također, Roddick itd !
Statistika vrlo lako može zavarati ! To što ovi igrači nisu osvojili ništa značajnije (izuzev nekih) ne igra tako važnu ulogu u određivanju jačine konkurencije nekad i sad ! Tada su za protivnika imali neumoljivog Federera !
I opet ponavljam, nije slučajnost da Federer svoje najbolje partije pruža na kraju godine, na brzim podlogama !
Priča o lošoj konkurenciji je toliko šuplja da je to smiješno !
Za neke je jaro moj tenis počeo 2011. pojavom Đokovića, a sve što je prije bilo je loše naspram današnjeg !JKG wrote:'Ta ce Hewit, Safin, Roddick, Nalbandian, Davydenko, Ljubicic, Blake, ko neki teniseri
Pravi tenis, sa dostojnim protivnicima, se igrao samo ove godine, zato je Nole car...valjda ex-Sarajlija najbolje zna.
Takav se dojam stekne !
-
exSarajlija
#4103 Re: TENIS
a pad noletu prognozirate jos od 2006-7 kada se pojavio a on nekako sve bolji.
ajd da ste rekli da su ove sezone bljesnuli janko ili troicki... ali nole
ali sve to govori o vama vise nego o tim teniserima... koji bi da su kojim nesretnim slucajem igrali za vasu drzavu bili slavljeni kao najvece velicine ikada i najbolji sportisti univerzuma (vidi pod djeko ..
).
ajd da ste rekli da su ove sezone bljesnuli janko ili troicki... ali nole
ali sve to govori o vama vise nego o tim teniserima... koji bi da su kojim nesretnim slucajem igrali za vasu drzavu bili slavljeni kao najvece velicine ikada i najbolji sportisti univerzuma (vidi pod djeko ..
-
exSarajlija
#4104 Re: TENIS
jel mislis na fedovu 2004..
objektivno nema sta.
a vise volim zakljucke jednog mekinroa i rafe, bekera, boliterija itd... nego teniskih strucnjaka iz teniske velesile bosne.
jedina malo bolja sezona ali samo rezultatski a nikako i igracki je fedova 2006 u cijeloj istoriji tenisa. i sada to dodje kao neka mana noletu???
objektivno nema sta.
a vise volim zakljucke jednog mekinroa i rafe, bekera, boliterija itd... nego teniskih strucnjaka iz teniske velesile bosne.
jedina malo bolja sezona ali samo rezultatski a nikako i igracki je fedova 2006 u cijeloj istoriji tenisa. i sada to dodje kao neka mana noletu???
- necko_hz
#4105 Re: TENIS
2006.exSarajlija wrote:el mislis na fedovu 2004..
A također je nezanemariva činjenica da je igrao konstantno dobro duži niz godina, do dan danas !
Đoković se zasitio tenisa nakon jedne dominantne sezone
Tvoja stvar !exSarajlija wrote:a vise volim zakljucke jednog mekinroa i rafe, bekera, boliterija itd... nego teniskih strucnjaka iz teniske velesile bosne.
Nismo svi isti !
Federerov ples po terenu, elegancija, jednostavnost poteza je apsolutno neuporediva sa Novakovom grinderštinom, jer se oslanjao na kvalitet udaraca a ne na fizikalije !exSarajlija wrote:jedina malo bolja sezona ali samo rezultatski a nikako i igracki je fedova 2006 u cijeloj istoriji tenisa.
RG je objasnio mnogo toga !
To si ti rekao, a ne ja !exSarajlija wrote:i sada to dodje kao neka mana noletu???
-
exSarajlija
#4106 Re: TENIS
najsmijesniji dokazi su rezultati teniskih "velicina" na vrhuncu karijera sa rafom i noletom kao klincima ili u mecevima kada su ovi bili povrijedjeni. sta sada taj blejk moze da uradi? gdje je taj rodik? pobjedjivao je svako svakoga i to nema nikakve veze ... pa rafa je uvjek mlatio fedju gdje je stigao.. pa jel to znaci da je postigao vise ili da je bolji teniser?
rafa i fed nemaju bas pretjerano bolji h2h od noleta a svake godine je sve manja razlika.
marej ima 8-6 sa fedom. jel znaci da je jaci i bolji igrac???
glupi rezoni...
ali stoji da fed u najjacim godinama nije imao rafu koji igra dobro na svim podlogama, noleta i mareja iz posljednje 3-4 sezone itd .. dok nole ove godine ima i feda i rafu na svim podlogama i mareja.
rafa i fed nemaju bas pretjerano bolji h2h od noleta a svake godine je sve manja razlika.
marej ima 8-6 sa fedom. jel znaci da je jaci i bolji igrac???
glupi rezoni...
ali stoji da fed u najjacim godinama nije imao rafu koji igra dobro na svim podlogama, noleta i mareja iz posljednje 3-4 sezone itd .. dok nole ove godine ima i feda i rafu na svim podlogama i mareja.
-
exSarajlija
#4107 Re: TENIS
polako... vratite se malo unazad i pogledajte ko je do sada bio bolji prognozer. ovdje se tvrdilo da nole nece biti ni u top50 svih vremena i da mu je to maximum. a za janka i troju da ne pricamo.
vrijeme ce pokazati.. a neke stvari je vec pokazalo.
ja sam tvrdio da ce nole nakon ove sezone biti u top15-20 svih vremena po svim pokazateljima a brzo i u top10. a tu mislim na rezultate. po igri je najbolji. i ko je bio u pravu?
dok je nole harao... jedva da sam sta i pisao... a evo cim nole negdje nesto kiksne umoran iscrpljen i nezaljecen.. odma lavina uvredljivih komentara?? prosetajte malo pa vidite dal se vise komentarisu ovdje noletovi nevjerovatni rekordi... ili pojedinacni kiksevi. to vam moze mnogo reci o vama samima!
vrijeme ce pokazati.. a neke stvari je vec pokazalo.
ja sam tvrdio da ce nole nakon ove sezone biti u top15-20 svih vremena po svim pokazateljima a brzo i u top10. a tu mislim na rezultate. po igri je najbolji. i ko je bio u pravu?
dok je nole harao... jedva da sam sta i pisao... a evo cim nole negdje nesto kiksne umoran iscrpljen i nezaljecen.. odma lavina uvredljivih komentara?? prosetajte malo pa vidite dal se vise komentarisu ovdje noletovi nevjerovatni rekordi... ili pojedinacni kiksevi. to vam moze mnogo reci o vama samima!
- necko_hz
#4108 Re: TENIS
Nadal je Federera prvi put dobio 2004 kao 18-godišnjak. Znači da je bio konkurentan, dok su mu pojedinci iz tadašnje konkurencije držali lekcije !
Rodika, Blakea, Nalbya sada nema nigdje, ali govorili smo o njihovoj jačini u ono vrijeme, a ne sada !
H2H svakako nije najrelevantniji argument i na osnovu njega se ne može određivati koji je bolji igrač, ali sam isti postavio zbog te šuplje priče o konkurenciji !
Da nisu usporili Wimbledon, AO I USO i ostale masterse, Federer bi vjerovatno i dalje bilježio rezultate karakteristične za njega !
i još nešto, Novak je imao strašnu sezonu i ja to nisam osporio ! Da bi ušao u legende ovog sporta, mora ove rezultate pretvoriti u kontinuitet, tako što će igrati na vrhunskom nivou i sljedećih sezona ! Ne vjerujem da će to moći zbog načina na koji igra, zato što mu koncept igre čine fizikalije, a ne ofanziva ! Takvi igrači nakon 1 ili 2 sezone jednostavno "sagore" !
Rodika, Blakea, Nalbya sada nema nigdje, ali govorili smo o njihovoj jačini u ono vrijeme, a ne sada !
H2H svakako nije najrelevantniji argument i na osnovu njega se ne može određivati koji je bolji igrač, ali sam isti postavio zbog te šuplje priče o konkurenciji !
Ali je tada imao opasnije i ofanzivnije igrače od Rafe i Novaka, a nesreća za te igrače je bila ta njihova ofanziva na koju je Federer odgovarao još jačom !exSarajlija wrote:ali stoji da fed u najjacim godinama nije imao rafu koji igra dobro na svim podlogama, noleta i mareja iz posljednje 3-4 sezone itd .. dok nole ove godine ima i feda i rafu na svim podlogama i mareja.
Da nisu usporili Wimbledon, AO I USO i ostale masterse, Federer bi vjerovatno i dalje bilježio rezultate karakteristične za njega !
i još nešto, Novak je imao strašnu sezonu i ja to nisam osporio ! Da bi ušao u legende ovog sporta, mora ove rezultate pretvoriti u kontinuitet, tako što će igrati na vrhunskom nivou i sljedećih sezona ! Ne vjerujem da će to moći zbog načina na koji igra, zato što mu koncept igre čine fizikalije, a ne ofanziva ! Takvi igrači nakon 1 ili 2 sezone jednostavno "sagore" !
-
exSarajlija
#4109 Re: TENIS
ah da... rodik, hjuit, denko, ljuba, blejk su velicine... a nole je imao jednu bljesak sezonu. do prije ove sezone se nije culo za njega a nece ni poslije.. i za razliku od tih gore navedenih on nikada nece biti velicina.... 
- necko_hz
#4110 Re: TENIS
Počeo si lupati gluposti, tako da se na tvoje postove više neću obazirati ! Sve sam lijepo objasnio. Ko ima mozga shvatit' će ! Živio ti meni. Nadam se da ćeš nastaviti pratiti tenis i onda kada se Novak povuče iz istog, jer kako je krenuo, završit će karijeru prije Federera ! 
-
exSarajlija
#4111 Re: TENIS
nagradno pitanje: sta sve nole mora da uradi da bi eto i on usao u legende ovog sporta?
koliko rekorda da obori, koliko igraca da nadmasi?
koliko njih u istoriji ima to sto nole ima? koliko ih ima vise znacajnih trofeja? gs-a, masterskupova, dc-a, OI medalja br1... itd???
koliko rekorda da obori, koliko igraca da nadmasi?
koliko njih u istoriji ima to sto nole ima? koliko ih ima vise znacajnih trofeja? gs-a, masterskupova, dc-a, OI medalja br1... itd???
-
exSarajlija
#4112 Re: TENIS
eh.... da mi je docekati da neki vas uopste i zapocne karijeru.... pa da se moze prodiskutovati na nivou...
ovako su komplexi preveliki..... i gleda se kroz njihovu prizmu. nema tu objektivne i argumentovane diskusije. pa je i eto fedova 2004 daleko bolja od ove noletove..... sto je samo jedna od mnogih gluposti gore izrecenih. samo danas. da se ne vracam na ono da nole nije za top50 u istoriji.
ovako su komplexi preveliki..... i gleda se kroz njihovu prizmu. nema tu objektivne i argumentovane diskusije. pa je i eto fedova 2004 daleko bolja od ove noletove..... sto je samo jedna od mnogih gluposti gore izrecenih. samo danas. da se ne vracam na ono da nole nije za top50 u istoriji.
- necko_hz
#4113 Re: TENIS
R. Federer -16
Pete Sampras- 14
Bjorn Borg -11
Rafael Nadal- 10
Ivan Lendl -8
Andre Agassi- 8
Jimmy Connors-8
Mats Wilander- 8
John Mcenroe -7
Boris Becker -6
Stefan Edberg- 6
Ovo su igrači iz Open ere. Bez Emersona, Gonzaleza i Lejvera !
Prvo bi trebao postati konstantan igrajući na vrhunskom nivou više sezona !
Onda bar stići Beckera i Edberga po broju GS titula da bi se mogao nazivati legendom !
Dotad,
Eto, neću više. Over and out !
Pete Sampras- 14
Bjorn Borg -11
Rafael Nadal- 10
Ivan Lendl -8
Andre Agassi- 8
Jimmy Connors-8
Mats Wilander- 8
John Mcenroe -7
Boris Becker -6
Stefan Edberg- 6
Ovo su igrači iz Open ere. Bez Emersona, Gonzaleza i Lejvera !
Prvo bi trebao postati konstantan igrajući na vrhunskom nivou više sezona !
Onda bar stići Beckera i Edberga po broju GS titula da bi se mogao nazivati legendom !
Dotad,
Eto, neću više. Over and out !
-
smijesni_ste
#4114 Re: TENIS
Sve da Djokovic ne osvoji nikad više nijedan turnir, ostvario je takav uspjeh u manje od godinu dana koji mnogi jako dobri teniseri neće ostvariti tokom cijele karijere....poput recimo, meni jednog od dražih igrača.... Roddicka...
Da BiH ima nekog tenisera koji je ostvario 5% Novakovih rezultata....bio bi nacionalni heroj i bilo bi mu posvećeno stranica na forumu ništa manje nego Džeki...nećemo se lagati
ExSarajlija malo pretjeruje u hvalisanju, ima zanimljiv nick
, pojedincima to smeta kao i činjenica da Novak predstavlja Srbiju i...eto belaja 
Nije ni meni drag kad promislim ko sve navija za njega, pa onda njegovo miješanje u politiku itd, ali što se tiče tenisa i rezultata....nema se šta prigovoriti
Mislim stvarno... 3 osvojena GS-a, 1 polufinale, pa Rim, Madrid, Miami, Toronto itd....i ne zaboraviti još Davis kup od kojeg je sve i počelo....kao što rekoh, mnogi bi udarali glavom u zid od sreće da tokom 10 i više godina uzmu bar jedan trofej što je on uzeo ove godine....malo realnosti ipak treba iskazati...
Da BiH ima nekog tenisera koji je ostvario 5% Novakovih rezultata....bio bi nacionalni heroj i bilo bi mu posvećeno stranica na forumu ništa manje nego Džeki...nećemo se lagati
ExSarajlija malo pretjeruje u hvalisanju, ima zanimljiv nick
Nije ni meni drag kad promislim ko sve navija za njega, pa onda njegovo miješanje u politiku itd, ali što se tiče tenisa i rezultata....nema se šta prigovoriti
Mislim stvarno... 3 osvojena GS-a, 1 polufinale, pa Rim, Madrid, Miami, Toronto itd....i ne zaboraviti još Davis kup od kojeg je sve i počelo....kao što rekoh, mnogi bi udarali glavom u zid od sreće da tokom 10 i više godina uzmu bar jedan trofej što je on uzeo ove godine....malo realnosti ipak treba iskazati...
-
exSarajlija
#4115 Re: TENIS
pa jel ti znas sta je open era?
16 Roger Federer
14 Pete Sampras
11 Björn Borg
10 Rafael Nadal
8 Jimmy Connors, Ivan Lendl, Andre Agassi
7 John McEnroe, Mats Wilander
6 Stefan Edberg, Boris Becker
5 Rod Laver, John Newcombe
eto... toliko njih ima vise gs od noleta a samo 2 su jos aktivna. mastersa od noleta imaju vise samo agasi, nadal, fed i sampras. koliko njih nije nikada osvojilo DC, olimpijsku medalju ili masterskup???
sto znaci da je nole vec sada na nekoj polovini svoje karijere tu negdje u top10 svih vremena (ja sam na pocetku a za kraj ove godine prognozirao top15-20).
i sta sada kao nije vec legenda??.. a kladim se da mnogi od vas misle da goran to jeste?
a pominjalo se sve i svasta.
jos 2 osvojena gs do zavrsetka karijere bi odagnalo i najmanju sumnju za top10 svih vremena po rezultatima.
za informaciju .. prije open ere profesionalci (dakle oni koji su zivjeli od tenisa) nisu mogli ucestvovati na gs turnirima i samim tim su rezultati na istim prije open ere irelevantni.
16 Roger Federer
14 Pete Sampras
11 Björn Borg
10 Rafael Nadal
8 Jimmy Connors, Ivan Lendl, Andre Agassi
7 John McEnroe, Mats Wilander
6 Stefan Edberg, Boris Becker
5 Rod Laver, John Newcombe
eto... toliko njih ima vise gs od noleta a samo 2 su jos aktivna. mastersa od noleta imaju vise samo agasi, nadal, fed i sampras. koliko njih nije nikada osvojilo DC, olimpijsku medalju ili masterskup???
sto znaci da je nole vec sada na nekoj polovini svoje karijere tu negdje u top10 svih vremena (ja sam na pocetku a za kraj ove godine prognozirao top15-20).
i sta sada kao nije vec legenda??.. a kladim se da mnogi od vas misle da goran to jeste?
a pominjalo se sve i svasta.
jos 2 osvojena gs do zavrsetka karijere bi odagnalo i najmanju sumnju za top10 svih vremena po rezultatima.
za informaciju .. prije open ere profesionalci (dakle oni koji su zivjeli od tenisa) nisu mogli ucestvovati na gs turnirima i samim tim su rezultati na istim prije open ere irelevantni.
-
exSarajlija
#4116 Re: TENIS
evo konacno jedan realan.
ali sto to sada pa pretjerujem.
ajde reci jednu stvar da sam rekao a da nije cista cinjenica! (lako provjerljiva)
ajde reci jednu stvar da sam rekao a da nije cista cinjenica! (lako provjerljiva)
- Bosanski_kralj
#4117 Re: TENIS
Ne gledam ni titule, ni broj pobjeda, već samo ljepotu igranja tenisa. Tu je Federer nenadmašan, ne vjerujem da će biti boljih do njega.
-
exSarajlija
#4118 Re: TENIS
samo su brojevi realni.... a umjetnicki dojam je stvar ukusa... ali i politike.
mada je fed i u brojkama br1 sto niko ne spori.
ali ne moras biti najbolji ikada po svemu da bi usao u legendu.
pa ne pamte se samo pele i maradona.
ali ipak... i mimo brojki... nole je ove godine igrao najbolji tenis ikada prikazan. sto ga naravno ne svrstava ispred ostalih.... kao sto i trkac koji je najbrzi danas je najbrzi covjek svih vremena a ne mora biti najbolji sprinter ako su drugi osvojili svojedobno vise.
mada je fed i u brojkama br1 sto niko ne spori.
ali ne moras biti najbolji ikada po svemu da bi usao u legendu.
pa ne pamte se samo pele i maradona.
ali ipak... i mimo brojki... nole je ove godine igrao najbolji tenis ikada prikazan. sto ga naravno ne svrstava ispred ostalih.... kao sto i trkac koji je najbrzi danas je najbrzi covjek svih vremena a ne mora biti najbolji sprinter ako su drugi osvojili svojedobno vise.
Last edited by exSarajlija on 26/11/2011 01:15, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
#4119 Re: TENIS
Ma ne pretjeruješ nego...ne znam ni samexSarajlija wrote:
Meni naravno ne smeta
-
exSarajlija
#4120 Re: TENIS
ne bih ja...
nego me prozvase kao gdje sam... ne javljam se...
pa samo ispunjavam zelje.
pa ja nisam ovoliko pisao ni dok je nole rekorde rusio... ali sada kada se neki osladjuju ovim prolaznim kiksom i vuku me za jezik... sta cu?
nego me prozvase kao gdje sam... ne javljam se...
pa samo ispunjavam zelje.
pa ja nisam ovoliko pisao ni dok je nole rekorde rusio... ali sada kada se neki osladjuju ovim prolaznim kiksom i vuku me za jezik... sta cu?
-
exSarajlija
#4121 Re: TENIS
...shake69 wrote:Jao bruke, sta je Srbijancu?Rame?Dajte nam exsarajliju da objasni!Ledenko wrote:Dokle je došlo da te Španjolac rastavi na proste faktore u dvorani. Jedino RF može odigrati terminatorsku sezonu i niko više!
kao sto vidis.....
a danas sam ostavio 10 puta vise postova nego ukupno za cijelu ovu godinu do sada rijetko vidjene dominacije ... a meni najomiljenijeg tenisera.
Last edited by exSarajlija on 26/11/2011 01:20, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
#4122 Re: TENIS
Ja dobro si...zaboravih da su te prozivali
....ma samo ti piši... 
- necko_hz
#4123 Re: TENIS
Nešto ne mogu da izdržim, jeb'ga !
1. Novakove rezultate niko nije osporio ! Fascinantno je ono što je on uradio ove sezone i teško će to neko opet ponoviti !
2. Rezultati, a posebno na GS turnirima su najveće mjerilo. Osim toga, nivo igre i kontinuitet u istoj, konkurencija itd !
Novak to još nema da bi ušao u legende. Jel to tako teško prihvatiti !? Svo vrijeme je bio u sjeni Rogera i Rafe, zatim jednu sezonu odigra vrhunski i odmah legenda !? E ne ide to tako. Treba još pure pojesti da bi ušao u legende !
Po broju GS titula nije legenda, pa i po kontinuitetu nije legenda ! Pomirite se sa tim !
3. Tenis je prije bio puno drugačiji nego što je to sada. Teže su se osvajale titule. Razlika između podloga je bila extremna. Igrači su morali prilagođavati stilove igre različitim vrstama podloge, a samim tim teže su se osvajali turniri čije podloge ne odgovaraju stilu određenog igrača - S&V ili baseline, u zavisnosti od turnira !
Zato npr više cijenim dva Lendlova finala na Wimbledonu 86 i 87 na brzoj travi, nego dvije Rafine titule onda kada je trava usporena !
4. Zbog gore navedenog (čitaj: 3) više cijenim nekadašnje igrače zbog jače konkurencije, ljepše igre koja nije zavisila od fizikalija, bar ne u tolikoj mjeri kao danas, već od kvaliteta tenisera i njegovog talenta !
Naravno, ko zna kakvi bi ti igrači bili da su imali ovo što današnji imaju, počevši od reketa, suplementacije, ishrane, treninga, novca itd. Ko zna šta bi Lejver postigao da je sve to imao !? Sa takvim talentom, mnogo ! To važi i za ostale !
5. Koji igrači su veći od Đokovića ?. Lejver, Emerson, Gonzalez, Sampras, Lendl, McEnroe, Borg, Federer, Nadal, Connors, Agassi, Edberg, Becker ! Onako iz glave. Svi su osim boljih rezultata imali ono nešto što Đoković nema, barem ne još !
6. "Jedna lasta ne čini proleće"! Novak mora potvrditi svoj kvalitet sljedeće sezone da bi dokazao svoju konstantnost !
Zasad je ovo bljesak, bljesak u vidu jedne sezone. Ako ovako nastavi igrati narednih 2-3 sezone, moći će rame u rame s najboljima. Dotad, opet
Eto, lijepo spavajte !
1. Novakove rezultate niko nije osporio ! Fascinantno je ono što je on uradio ove sezone i teško će to neko opet ponoviti !
2. Rezultati, a posebno na GS turnirima su najveće mjerilo. Osim toga, nivo igre i kontinuitet u istoj, konkurencija itd !
Novak to još nema da bi ušao u legende. Jel to tako teško prihvatiti !? Svo vrijeme je bio u sjeni Rogera i Rafe, zatim jednu sezonu odigra vrhunski i odmah legenda !? E ne ide to tako. Treba još pure pojesti da bi ušao u legende !
Po broju GS titula nije legenda, pa i po kontinuitetu nije legenda ! Pomirite se sa tim !
3. Tenis je prije bio puno drugačiji nego što je to sada. Teže su se osvajale titule. Razlika između podloga je bila extremna. Igrači su morali prilagođavati stilove igre različitim vrstama podloge, a samim tim teže su se osvajali turniri čije podloge ne odgovaraju stilu određenog igrača - S&V ili baseline, u zavisnosti od turnira !
Zato npr više cijenim dva Lendlova finala na Wimbledonu 86 i 87 na brzoj travi, nego dvije Rafine titule onda kada je trava usporena !
4. Zbog gore navedenog (čitaj: 3) više cijenim nekadašnje igrače zbog jače konkurencije, ljepše igre koja nije zavisila od fizikalija, bar ne u tolikoj mjeri kao danas, već od kvaliteta tenisera i njegovog talenta !
Naravno, ko zna kakvi bi ti igrači bili da su imali ovo što današnji imaju, počevši od reketa, suplementacije, ishrane, treninga, novca itd. Ko zna šta bi Lejver postigao da je sve to imao !? Sa takvim talentom, mnogo ! To važi i za ostale !
5. Koji igrači su veći od Đokovića ?. Lejver, Emerson, Gonzalez, Sampras, Lendl, McEnroe, Borg, Federer, Nadal, Connors, Agassi, Edberg, Becker ! Onako iz glave. Svi su osim boljih rezultata imali ono nešto što Đoković nema, barem ne još !
6. "Jedna lasta ne čini proleće"! Novak mora potvrditi svoj kvalitet sljedeće sezone da bi dokazao svoju konstantnost !
Zasad je ovo bljesak, bljesak u vidu jedne sezone. Ako ovako nastavi igrati narednih 2-3 sezone, moći će rame u rame s najboljima. Dotad, opet
Eto, lijepo spavajte !
-
exSarajlija
#4124 Re: TENIS
ebo te ove godine h2h.... 10-1 vs 2 najbolja igraca u istoriji (21-4 protiv top10). svaki komentar je suvisan!
Last edited by exSarajlija on 26/11/2011 01:46, edited 1 time in total.
- Better Man
#4125 Re: TENIS
Svrstati Novaka Djokovica medju 10 najvecih tenisera svih vremena i to samo na osnovu rezultata ove sezone moze samo ludjak koji ne poznaje tenis. Novaka ne volim zato sto ne zna gubiti. Vecinu meceva koje je izgubio je predao, a da ne govorim o njegovom izbjegavanju odredjenih turnira. Zato nikad nece biti legenda tipa Sampras, Agassi i druge legende!