TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LBVIEW

#3751 Re: TENIS

Post by LBVIEW »

Jedinstvo_Manchester wrote:
LBVIEW wrote:
Prvo u četvrtak da odgledamo košarkaše i odbojkaše u 1/4 finalima evropskih prvenstava, pa tek onda na Dejvis Kup. 8)
Da ti momak nisi zalutao? Kontas da si na portalu Sokolac ili (I)stocno Sarajevo? :D
Ja koliko znam www je skraćenica za World Wide Web, a tebi ovaj portal nije babo u amanet ostavio da ga svojatas, može da dođe ko hoće i kaže sve što je u skladu sa pravilima foruma, ako ti se ne sviđa a ti fino Hapliciraj za posao moderatora pa protjeruj sa portala ako ćeš se tako osjećati kao veće muško.
Sta je, dijasporac, vokri ti kad vam neko kaze ono sto je trebalo odavno. :D . Mislili ste, posto vas par faca tolerira, da ce i ostali.Ovo je, koliko znam, BiH forum, podforum Sport/Ostali sportovi a tema Tenis- tako da tu mjesta nema reklamiranju utakmica reprezentacije matice vam u drugim sportovima.
Sto se tice posla moderatora kao nekakve prilike za iskazivanje moje muskosti, nema potrebe, da smo u stvarnom a ne virtualnom svijetu naslo bi se vec prilika da se i uvjeris. :D
Better Man

#3752 Re: TENIS

Post by Better Man »

vox-populi wrote:
ultima_palabra wrote:Pa i sada će vjerovatno biti Nadal vs. Đoković, Federer se primiče kraju i može se nadati još da ukrade jedan GS do kraja karijere.
Pa dobro, bice tu Federer jos sezonu-dvije, na visokom nivou. Dugo je to u tenisu, na to sam mislio.
ultima_palabra wrote: Nadal je postigao barem koliko i Lendl, tu je negdje odmah iza velike četvorke: Laver, Federer, Sampras i Borg. Kompletirana sva 4 GS, Olimpijada, 3 Davis Cupa, rekorder po Mastersima, najbolji svih vremena na šljaci... prošle godine u ova doba je izgledalo da ima šanse da stigne Fedovih 16 GS ali se pojavio Nole, bez Noleta bi Rafa bio na 12... i tu se slažem da mu put nije otvoren.
Stoji i ovo. Malo sam ja previse ocrnio Nadala, u pravu si. Za 10 godina profi bavljenja tenisom je fakat puno toga napravio. Ono sto sam htio reci je da sam siguran da ce Nole to stici, vjerovatno najdalje za dvije godine. A da, sa druge strane, tesko da ce stici Federra ili Samprasa, jer Genciceva je u pravu kada kaze da Novak kasni dvije godine. Dvije godine su u tenisu jako puno, to je 8 GS i 15-tak dodatnih turnira.
Kad se već spominje koliko ko ima godina i šta je osvojio i realne mogučnosti koliko će još moči da osvoji zaintrigira me ženski tenis. Interesantno je da je Najveća teniserka sa ovih prostora Monika Seleš sa svojih 19 godina osvojila više trofeja (s 19 godina je već imala 8 Gran Slam naslova), nego npr. Novak sa 24 godine i da jedino što joj je nedostajalo je Wimbledon i da nije bilo onog kobnog uboda nožem sigurno je da bi još više pomjerila granice ženskog tenisa. Neko će reči da se muški i ženski tenis ne mogu porediti i da je tu velika razlika, ali činjenica da su sve teniserke koje su pretendovale da budu najbolje su ispod svoje dvadeste već imale vrhunske rezultate od osvojenih Gran Slam turnira, preko Mastersa itd. S druge strane u muškom tenisu to nije slučaj.
vox-populi

#3753 Re: TENIS

Post by vox-populi »

Better Man wrote: Kad se već spominje koliko ko ima godina i šta je osvojio i realne mogučnosti koliko će još moči da osvoji zaintrigira me ženski tenis. Interesantno je da je Najveća teniserka sa ovih prostora Monika Seleš sa svojih 19 godina osvojila više trofeja (s 19 godina je već imala 8 Gran Slam naslova), nego npr. Novak sa 24 godine i da jedino što joj je nedostajalo je Wimbledon i da nije bilo onog kobnog uboda nožem sigurno je da bi još više pomjerila granice ženskog tenisa. Neko će reči da se muški i ženski tenis ne mogu porediti i da je tu velika razlika, ali činjenica da su sve teniserke koje su pretendovale da budu najbolje su ispod svoje dvadeste već imale vrhunske rezultate od osvojenih Gran Slam turnira, preko Mastersa itd. S druge strane u muškom tenisu to nije slučaj.
Ne moze se Monika porediti, ni sa muskom ni sa zenskom konkurencijom :D

Jedna je Monika.
tamerlan

#3754 Re: TENIS

Post by tamerlan »

Fudbaler Reala teško podneo poraz Nadala!

Poraz Nadala od Novaka Đokovića u finalu US opena teško je pao brojnim navijačima najboljeg španskog tenisera. Među njima i fudbalerima Real Madrida.

[youtube]http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/176/v217603p0.jpg[/youtube]

Prvotimci "kraljevskog kluba" i španske reprezentacije Ćavi Alonso i Serhio Ramos ostali su zbog njujorškog finala budni do kasno u noć, a nervozu zbog Đokovićeve dobre igre često ispoljavali na društvenoj mreži Tviter.

Desni bek Madriđana je na svom profilu (https://twitter.com/#!/SergioRamos) tokom meča pružao podršku svom zemljaku, a nije propustio priliku da kritikuje najboljeg tenisera na svetu zbog lekarskog tajm-auta posle trećeg seta.

"Đokoviću, a sad te ne bole leđa?", jedan je od poslednjih Ramosovih "tvitova" tokom noći između ponedeljka i utorka. Fudbaler je brzo obrisao te svoje reči, ali one nisu promakle novinarima španske "Marke", koji su tu rečenicu objavili kao citat dana.

Image

Ko gubi ima pravo da se ljuti.

foto: AP, http://www.marca.com

DEJVIS KUP: Argentinci impresionirani Novakom

Teniseri i selektor argentinske Dejvis kup reprezentacije rekli su u utorak da je Srbija jako težak rival, koji u svojim redovima ima pravog svetskog "broja jedan", ali da će njihova ekipa učiniti sve da pobedi.

Image

Argentinski igrači su novinarima u Beogradu rekli i da su impresionirani igrom Novaka Đokovića u finalu Ju-Es Opena i pobedom nad Rafaelom Nadalom, a David Nalbandijan ocenio je da je to bilo jedno od najboljih finala svih vremena.

Selektor Modesto "Tito" Vaskez priznao je snagu Srbije, ali je rekao da je cilj pobeda u polufinalnom duelu koji počinje u petak.

"Drago nam je što smo u Beogradu i što igramo protiv velikog protivnika kakav je Srbija. Došli smo u najjačem sastavu, dobro smo se spremali i još se spremamo, tako da ćemo probati da pobedimo u ovom meču", rekao je Vaskez.

Argentina je doputovala u najjačem sastavu: Huan Martin Del Porto, David Nalbandijan, Huan Ignasio Čela i Huan Monako. Pretpostavlja se da će najbolji igrač, Del Potro, igrati singl, ali se ne zna ko će nastupati u dublu.

"Spreman sam da igram, a šta - to će odlučiti selektor. Pretpostavljam da ću igrati dubl, ali to zavisi od kapitena", rekao je Čela.

Najviše vremena na druženju sa novinarima otišlo je, ipak, na jutrošnju pobedu Đokovića nad Nadalom u četiri seta, koju su svi igrači gledali. Del Potro je rekao da je Novak zasluženo trenutno prvi na ATP listi.

"Naravno da smo gledali finale. Novak i Rafa su igrali jako lep tenis, ali je Novak pokazao da je pravi svetski 'broj jedan'. Biće teško protiv njega, ali će nam biti i drago da igramo protiv takvog protivnika. Drago mi je zbog njega, u dobrim smo odnosima i zaslužio je ovo", rekao je Del Potro.

"Znamo i da će biti umoran, jer će doći tek u sredu ili četvrtak, ali on trenutno igra zaista na višem nivou, tako da ne verujem da će to imati uticaja", dodao je popularni "Delpo".

Iskusni Nalbandijan vratio se u reprezentaciju posle dve godine odsustva. On je ove godine duže odsustvovao zbog hernije, ali je rekao da se oseća dobro. I on je rekao da je gledao finale Ju-Es Opena.

"Finale je bilo malo kasno za moj ukus (završilo se nešto pre tri ujutru), ali moram da priznam da je to jedno od najboljih finala ikada", rekao je Nalbandijan.

"Znam i Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, to su dobri igrači i fizički jako spremni. Mogu da odigraju i tri-četiri seta i da im ništa ne smeta. Biće teško", rekao je Nalbandijan.

(Beta, foto FoNet)
Creasy

#3755 Re: TENIS

Post by Creasy »

E Realovci pricaju o valjanju po terenu... :-)
IHAVEDREAM

#3756 Re: TENIS

Post by IHAVEDREAM »

radostan dan wrote:
taxi_driver wrote:KENJAC dr... li ti na Novaka?
Negio nisam upratio kraj, je li papak dizao tri prstica?
Zamisli nije. A inače hoće, ako ga neko za.ebava.

Šalim se, on diže 3 prsta kad dobije tri seta, pošto je po tvojim komentarima Nadal sam sebe dobio prva dva seta, Novaku je ostalo da podigne samo 1 prst.
I to srednji.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Ave Orator :)
Jedinstvo_Manchester

#3757 Re: TENIS

Post by Jedinstvo_Manchester »

LBVIEW wrote:
Sta je, dijasporac, vokri ti kad vam neko kaze ono sto je trebalo odavno. :D . Mislili ste, posto vas par faca tolerira, da ce i ostali.Ovo je, koliko znam, BiH forum, podforum Sport/Ostali sportovi a tema Tenis- tako da tu mjesta nema reklamiranju utakmica reprezentacije matice vam u drugim sportovima.
Sto se tice posla moderatora kao nekakve prilike za iskazivanje moje muskosti, nema potrebe, da smo u stvarnom a ne virtualnom svijetu naslo bi se vec prilika da se i uvjeris. :D
Vidim babo ti u amanet ostavio portal, ajde bolje ista no nista, izvini necu vise ne mogu od smijeha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mustang1

#3758 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Citajuci komentare po forumu skontam da je nekim ljudima fakat dosadno u zivotu .. Izadjite vani malo prosetajte ako nista ..vise cete imati koristi nego sto valjate gluposti ovdje
burek_in_space

#3759 Re: TENIS

Post by burek_in_space »

Ovu raspravu prenesite na politiku i ljubav i sex, pa izdrkavajte se do mile volje.
Banovi slijede u toku sedmice, koliko obaveze dozvole.

:sax:
exSarajlija

#3760 Re: TENIS

Post by exSarajlija »

sta reci?

10. titula ove godine u 11. finalu. 10-1 protiv fedala i 10-1 protiv ostatka top10. 64-2 ukupno. 3 gs, 5 mastersa. vec je i teoretski osigurao br1 za kraj godine (15ak kojima je to poslo za reketom) i vec je oborio rekord po zaradi u jednoj godini. veca sada je u 15 po vremenu provedenom na br1 (uprkos raznim prognozama da ce biti rekorder po brzom padu odatle) i po gs trofejima (4) a mislim da je cak u top 5 po mastersima. nole neumoljivo grabi prema uskom drustvu najboljih svih vremena po postignutim rezultatima a po prikazanoj igri je vec najbolji po mnogim kompetetnim likovima. jednostavno nikada niko nije igrao ovakav atomski tenis na ovom nivou na kojem nole igra tokom cijele godine.
tamerlan

#3761 Re: TENIS

Post by tamerlan »

Image

Image

Image

Image

Image
tamerlan

#3762 Re: TENIS

Post by tamerlan »

Sajmon Rid: "Đoković je najbolji teniser kojeg sam video"

IZVOR: EUROSPORT | AG

Komentator Eurosporta Sajmon Rid rekao je da je Novak Đoković najbolji teniser koga je ikada video.

Image

Sajmon Rid nije bilo ko, pa i ove reči dobijaju na težini.

Rid je karijeru počeo kao komentator na BBC radiju krajem 60-ih, a od 1995. godine je vodeći komentator Eurosporta. Posebno je specijalizovan za tenis i oni koji prate Eurosport sigurno bi prepoznali njegov glas.

Novak Đoković je najbolji teniser kojeg sam ikada video, bez ikakve sumje. Da li ga to čini i zvanično najboljim teniserom svih vremena? Ne. Za to mu nedostaje još dosta trofeja.

Ali, Srbin je najbolji teniser kojeg sam ikada video, ali takođe verujem i da je najbolji ikada i da će to pokazati u godinama koje dolaze. Nalazimo se u najvećoj eri u istoriji muškog tenisa, a Đoković je sada stigao do nivoa do kojeg nisu čak i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Federer ne igra trenutno ništa slabije nego što je to radio pre dve ili tri godine, njegovi udarci su briljantni kao i uvek, ali on ne osvaja Gren slemove. Švajcarac je veoma blizu svojih najboljih izdanja, a Đoković ga konstantno pobeđuje.

Što se tiče Nadala, očigledno je da Đoković u njihovim međusobnim duelima ima prednost, a Španac sada ima veliki psihološki problem protiv svog rivala.

Federer je osvojio više titula od svih, ali tu je argument da je prvih nekoliko Gren slemova Švajcarac osvojio protiv nešto slabijih rivala. Nadal je nakon toga postao najbolji teniser sveta u nekoliko navrata, ali sada je Đoković dobio šest finala uključujući i Vimbldon protiv Španca.

Lako mogu da zamislim kako Đoković osvaja dva ili tri Gren slema sledeće godine i da to ponavlja u nekoliko narednih godina. Veoma je teško u ovom trenutku zamisliti Nadala ili Federera kako ga pobeđuju na Gren slemu. Srbin je jednostavno podigao igru na novi nivo, najviši koji sam ja ikada video.

Federer nastavlja da se bori kao lav, ali ukoliko želi da pobedi Đokovića na Gren slemu moraće da pokaže više na mentalnom planu. Uživao sam u finalu, na trenutke je bilo jednodimenzionalno, ali je bilo zaista fenomenalno.

Kada je Nadal dobio treći set izgledalo je da će biti epsko finale, možda i najbolje ikada, ali način na koji se Đoković vratio i završio meč bio je veoma impresivan.

Đoković možda nema udarce kao Federer, ali ja verujem da će ono što će tenisu u narednih nekoliko godina pružiti biti veće nego što je bilo ko pre njega pružio. Ja zaista verujem da ćemo za pet godina svi doći do zaključka da je Đoković najveći teniser koji je ikada zaigrao na teniskom terenu.
ultima_palabra

#3763 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Simon Reed je komad budale :-D
I saw Fernando Verdasco playing at Indian Wells last night – and he’s the future.

I wrote last week that the world’s top four are all pretty much in the right place with their games, but that Verdasco could be better player than Novak Djokovic – and I stand by that now.

He’s the most exciting new thing in tennis, and the world could be his oyster.
http://www.mirosport.net/2009/tennis/33 ... he-future/
tamerlan

#3764 Re: TENIS

Post by tamerlan »

Novak dokazao da je najkompletniji teniser na planeti!

Nestvarno! Trijumf Novaka Đokovića na US openu i dalje deluje pomalo nestvarno zbog načina na koji je po šesti uzastopni put deklasirao nekada neprikosnovenog Rafaela Nadala.

Image

Najbolji teniser sveta postigao je u Njujorku fantastičan rezultat, a s tim se slaže i jedan od najvećih teniskih stručnjaka sa ovih prostora Nikola Pilić. Iskusni stručnjak, koji je prvo radio sa Đokovićem u mlađim kategorijama, a potom i u Dejvis kupu, u ekskluzivnom intervjuu za Press sumirao je utiske posle istorijskog US opena i neverovatnog Novakovog uspeha.

Potvrda dominacije

- Titula na US openu predstavlja fantastičan uspeh, i kada se sve sabere, zaista je neverovatno šta je sve Novak Đoković uradio ove sezone. Međutim, mislim da mu trijumf u Njujorku mnogo znači zato što je to treći različiti grend slem koji je on osvojio u svojoj karijeri. Istovremeno, time je potvrdio svoju apsolutnu dominaciju, s obzirom na to da je ove sezone osvojio tri od četiri grend slema - Australijan open, Vimbldon i US open, dok je na Rolan Garosu igrao u polufinalu - istakao je Nikola Pilić.

S obzirom na Đokovićevu vanserijsku igru, Pilić smatra da će najbolji teniser sveta u narednom periodu sigurno osvojiti i Rolan Garos, i tako kompletirati četiri najveća turnira.

- Nezahvalno je prognozirati šta će se dešavati u budućnosti i da li će Novak već sledeće godine osvojiti Pariz. Jedno je sigurno, on ima igru za to, a to dokazuju nestvarni ovosezonski rezultati. U takvoj situaciji mislim da Đoković ima veliku šansu da trijumfuje čak i na pariskoj šljaci. Sve u svemu, 2011. je u svakom pogledu specijalna godina za Novaka Đokovića. To potvrđuje i činjenica da je on prešao magičnu granicu od 15.000 ATP poena. Sa deset osvojenih titula, tri grend slema i rekordnih pet mastersa niko ne može da ospori da je Novak apsolutni broj jedan. Zaista je bio užitak gledati ga na tim turnirima, jer mu je sve na najvišem nivou - konstatovao je iskusni hrvatski stručnjak.

Đoković je na putu do svog prvenca u Njujorku bio veoma siguran, pošto je bez problema eliminisao Konora Nilanda, Karlosa Berloka, Nikolaja Davidenka, Aleksandra Dolgopolova, Janka Tipsarevića i Rodžera Federera, ali Pilić ističe da je veliko finale na „Artur Ešu", protiv Španca Rafaela Nadala, ipak bilo posebna priča.

- Kada govorimo o fantastičnom Novakovom uspehu, meni je potpuno fascinantno kako je u finalu preslišao nekada neprikosnovenog Rafaela Nadala. Način na koji ga je pobedio, ostavio me je bez daha. On je u ta četiri sata igrao na najvišem mogućem nivou i pokazao da je u svakom smislu kompletniji igrač od Nadala. Đoković ga je nadvisio u svakom segmentu teniske igre - njegovi udarci su bili mnogo opasniji i u svakom trenutku imali su potrebnu dubinu, pa je Španac konstantno bio u podređenoj ulozi.

Nadal ne može da prati Noletov ritam

Pilić dodaje da je od samog starta bilo jasno da Nadal ne može da prati ubitačan ritam srpskog tenisera.
- Njegove grimase su sve govorile. Videlo se da je Nadal potpuno svestan da ne može da izađe na kraj sa superiornim Đokovićem. Iako se Nadal borio da dođe do daha i dao sve od sebe, ni taj maksimum mu nije bio dovoljan, a to je potvrdila i njegova izjava na svečanoj ceremoniji kada je rekao: „Ovaj momak pored mene igra neverovatan tenis."

Sa stručne strane, Pilić ističe da je Novak u 2011. godini doživeo potpunu transformaciju.
- Novak je u prethodnom periodu drastično poboljšao svoju igru i postao najkompletniji igrač na svetu. On poseduje neverovatno samopouzdanje koje mu dozvoljava da u svakom trenutku igra svoju igru. On ima poverenje u sve svoje udarce, servis, ritern, ali i u svoje telo, i fizičke mogućnosti. Svi ti segmenti formiraju jedan lanac, koji je u Novakovom slučaju doslovno neraskidiv - smatra Pilić.

U takvoj situaciji treba očekivati da Novak Đoković do kraja sezone nastavi u tom ritmu i da vrlo brzo popravi skor od 28 osvojenih ATP titula. Međutim, iskusni stručnjak ističe da je sada potpuno nevažno šta će se dešavati do kraja godine.

Image

- Novak je završio svoj posao u 2011. godini. Najvažnije je da je on najbolji na svetu i da iza njega kilometrima daleko nema nikoga. Jasno je da niko ne može da ga ugrozi, pa sa te strane neće osećati pritisak. Turniri koje će igrati u tom periodu nisu toliko važni i od njih apsolutno ništa ne zavisi, niti će rezultati na njima nešto promeniti. S obzirom na izuzetno naporan US open, pitam se da li će i koliko Novak uopšte moći da igra protiv Argentine u polufinalu Dejvis kupa, jer taj duel počinje u petak, a Đoković u najboljem slučaju u Beograd može da dođe tek u sredu. Međutim, kao što sam već rekao, sve to je manje važno - najvažnije je da je Novak osvojio US open i da suvereno vlada svetskim tenisom - zaključio je Nikola Pilić.

Ponosna Srbija

Iskusni teniski stručnjak ponovio je i da Srbija mora da bude ponosna na najboljeg tenisera na svetu.
- Srbija zaista može da bude ponosna zbog uspeha Novaka Đokovića. Moram da istaknem da ne pamtim da je jedna osoba uradila za svoju zemlju više nego što je Đoković uradio od početka svoje karijere. Ne mislim tu samo na titule koje je osvojio i posvetio svom narodu, već i na pozitivnu sliku koju svaki put pošalje u svet. Dugo nije moglo da se čuje toliko dobrih stvari o Srbiji. - istakao je Pilić.
tamerlan

#3765 Re: TENIS

Post by tamerlan »

Nole bolji od Mančester junajteda

Novak Đoković je potvrdio da je za klasu bolji od rivala. Ovako je ugledni engleski BBC započeo priču o trijumfu srpskog tenisera na Ju-Es openu.

Image

Ni ostali vodeći svetski mediji ne zaostaju u hvalospevima na račun najboljeg tenisera današnjice, a gotovo jedinstveni su u oceni da je Đoković u ovom trenutku nedodirljiv u svetu tenisa.

Đoković majstor taktike i preciznosti

- Sjajni srpski as je na US openu potvrdio zbog čega je za koplje iznad svih ostalih „reketaša" i zbog čega je možda u ovom trenutku uz Lea Mesija najbolji sportista planete. Đoković je ove sezone samo dva puta napuštao teren pognute glave, dok je Junajted pretrpeo čak četiri poraza na putu ka trofeju. U duelima sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, Nole ima skor 10:1. Ako se uz to doda i da je Đoković zabeležio u sezoni do sada 64 pobede, ostaje samo da se kaže fenomenalno - navodi BBC.

Agencija Rojters je istakla da je Đoković nadigrao Nadala pokazavši majstorstvo u taktici i preciznosti, napominjući da mu je to prva titula na Ju-Es openu.

- Nadal, ma koliko da se trudio, nije uspeo da stane na put Srbinu, koji je igrao na izuzetno visokom nivou uprkos jakom vetru - dodala je britanska agencija.

Agencija AP je naglasila da je Đoković odigrao skoro savršen meč i da se briljantno vratio u igru, „šetajući" Nadala iz jednog u drugi ugao terena.

Američka televizija Si-En-En konstatovala je da su Đoković i Nadal još jednom priredili „čas teniskih majstorija" i navodi da je u pojedinim momentima delovalo kao da se radi o video-igri.

Izveštač najtiražnijeg italijanskog sportskog lista „Gazeta delo sport" otišao je korak dalje od kolega, pa se - valjda pod utiskom Novaka koji prosto „jede" protivnike - odlučio za veliki naslov „Đoković je novi kanibal"!

- Ovo je bio još jedan dragulj u neverovatnoj sezoni Novaka Đokovića. Novak je jednostavno bio stratosferičan! - gotovo se zagrcnuo novinar čuvenog ružičastog lista.

Britanski „Dejli mejl" Đokovića prvo naziva „natčovekom", a u drugom pasusu „bioničkim čovekom sporta", da bi sve zaokružili pomalo britanskim epitetom - lord tenisa.
shalla

#3766 Re: TENIS

Post by shalla »

Druže nemoj me pogrešno shvatiti ali smori brate više sa Novakom... Mislim najbolji je i sve ali postade ovaj topic kao neki funzine Novaka Đokovića...
just principe

#3767 Re: TENIS

Post by just principe »

nemoj tako ipak oni nemaju nijedan srpski forum ili ako imaju to je dno dna..Zato pusti ga nek se istresa ovdje
nuki_cika

#3768 Re: TENIS

Post by nuki_cika »

Pratim tenis redovno i sve ove glavne turnire na kojima igraju,i bez konkurencije je ove godine novak najbolji teniser.
Svaka njemu čast,postigao je mnogo toga u ovoj godini,ali mislim da nema nole taj kontinuitet igara da može biti dominantan kao federer.
Volim ja noletovu igru,nije elegentan kao federer,ali ima petlju,udara snažno,fizički je mocan i to mu donosi prednost,ali koliko god ga hvalili evo realno gledano federer i ako ove godine nije u najboljoj formi,najveci mu je otpor pružao,i mogu slobodno reci da su noleta vile pronosale do finala.Onaj potez na 2 mec lopte kod 40:15 za federera je bio potez očajnika,ali i hrabrosti(onaj ritern kad je pogodio liniju)i tu je uništio federerov momentum.
U tome je suštinska razlika između njega i federera,jer federer ima kontinitet i u 33 godini će igrati polufinala i finala gren slemova,ali novak to nece moći.
On je prosto masiona koja melje,nesto poput nadala kad uđe u formu,ali sjetimo se da je federer sa 24 godine bio haman nepobjediv(2005 3 poraza u sezoni-maraton protiv safina u polufinalu u 5 setova,nadal na rolanga rosu i ne znam gdje još jedan poraz doživio) :)
Treba biti objektivan i priznati koliko god novak napravio do kraja karijere,a ja mu želim mnogo uspjeha nece on federera nikad prestici po broju gren slemova,kao ni nadal
ultima_palabra

#3769 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Čitam jednu analizu, čovjek napravio listu najboljih 55 igrača svih vremena... s tim da je uključio i igrače prije Open ere, bukvalno više od 100 godina :) Od aktivnih igrača tu su Federer na broju 2, Nadal 10., Đoković 31. i Hewitt 38.
radostan dan

#3770 Re: TENIS

Post by radostan dan »

just principe wrote:nemoj tako ipak oni nemaju nijedan srpski forum ili ako imaju to je dno dna..Zato pusti ga nek se istresa ovdje
Nema šta, odličnu stvar radiš za BiH. :roll:
Pitarrr82

#3771 Re: TENIS

Post by Pitarrr82 »

radostan dan wrote:
just principe wrote:nemoj tako ipak oni nemaju nijedan srpski forum ili ako imaju to je dno dna..Zato pusti ga nek se istresa ovdje
Nema šta, odličnu stvar radiš za BiH. :roll:

Kakve veze ima s BiH to sto je on rekao :)?
radostan dan

#3772 Re: TENIS

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 27/10/2011 19:22, edited 1 time in total.
radostan dan

#3773 Re: TENIS

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 27/10/2011 19:23, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#3774 Re: TENIS

Post by Pitarrr82 »

radostan dan wrote:
Pitarrr82 wrote:

Kakve veze ima s BiH to sto je on rekao :)?
Jbg, kako da ti objasnim da ne idemo u off?
A da bi bili u temi, evo ja pitam teniske zaljubljenike, može li TS BiH uputiti kakav poziv Novaku za humanitarni-egzibicioni meč?

Ne znam ja samo pitam kakve veze ima s BiH, moze i na PP sto se mene tice...
just principe

#3775 Re: TENIS

Post by just principe »

niko sretniji od mene ne bi bio kad bi Djokovic dosao u Sarajevo da odigra egzibicioni mec, vjerujem da bi bio primljen kao pravi sampion, e sad ako ce moj post biti uzrok tome da ne dodje ili ce na bilo koji nacin utjecati negativno, onda ne znam stvarno :D vjerovatno bi se reklo da imam neke super moci :-)
Post Reply