upravo tako, ja cu prvi aBd cestitati ovdje vama koji Djokovica podrzavate i samom Noletu, naravno ako prije toga ne budem banovanirvinx1 wrote:@Principe
zato se i kaze ytd. :kafa
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- just principe
#3351 Re: TENIS
-
exSarajlija
#3352 Re: TENIS
ja sam rekao do sada ... i ako bolt postavi neki rekord to ce tek biti??? pa sta... atletika i plivanje imaju toliko razlicitih disciplina. nole je bio dominantan na svim podlogama u jako dugom periodu. jedno SP traje par nedelja i to je to. a nole je nenadjebiv evo 8 mjeseci na svim turnirima. i na svim podlogama i na svim kontinentima. to ti je kao da skijas pobjedi u svim trkama u svim disciplinama ili vozac formule ili biciklista ama u svim trkama a jednu ili 2. zavrsi kao 2. ili 3. da neki fudbalski ili kosarkaski klub dobije skoro sve meceve. da neki atleticar pobjedi u vise disciplina na svim mitinzima u jednoj godini na kojima ucestvuje. mada popularnost sporta isto utice i zato sam i to isto i naveo. tenisom se bavi veliki broj na svim kontinentima i ogromna je i popularnost i lova koja se obrce. nole je recimo samo ove godine samo od nagrada zaradio 8,3 miliona dolara (uporediti zarade skijasa pa sak i sprintera sa ovom je smijesna .. ne govorim o sponzorima... samo nagrade od turnira). nole je na najboljem putu da postavi i rekord po zaradi od nagrada u jednoj godini u tenisu. fed i nadal drze do sada sa nesto manje od 10,2 miliona. ipak treba razlikovati sportove u kojima se nadmeces sa protivnikom i one u kojima samo gledas sebe... trcis ili skaces. u prvima je daleko teze ostvariti uspjeh. moras cuvati konstantno formu i susreces razne protivnike raznih stilova igre i svi imaju taktiku kojom ti traze mane dok to u atletici i sl. nije moguce.
-
romanovero
#3353 Re: TENIS
strasan si ,sreca pa si exexSarajlija wrote:ja sam rekao do sada ... i ako bolt postavi neki rekord to ce tek biti??? pa sta... atletika i plivanje imaju toliko razlicitih disciplina. nole je bio dominantan na svim podlogama u jako dugom periodu. jedno SP traje par nedelja i to je to. a nole je nenadjebiv evo 8 mjeseci na svim turnirima. i na svim podlogama i na svim kontinentima. to ti je kao da skijas pobjedi u svim trkama u svim disciplinama ili vozac formule ili biciklista ama u svim trkama a jednu ili 2. zavrsi kao 2. ili 3. da neki fudbalski ili kosarkaski klub dobije skoro sve meceve. da neki atleticar pobjedi u vise disciplina na svim mitinzima u jednoj godini na kojima ucestvuje. mada popularnost sporta isto utice i zato sam i to isto i naveo. tenisom se bavi veliki broj na svim kontinentima i ogromna je i popularnost i lova koja se obrce. nole je recimo samo ove godine samo od nagrada zaradio 8,3 miliona dolara (uporediti zarade skijasa pa sak i sprintera sa ovom je smijesna .. ne govorim o sponzorima... samo nagrade od turnira). nole je na najboljem putu da postavi i rekord po zaradi od nagrada u jednoj godini u tenisu. fed i nadal drze do sada sa nesto manje od 10,2 miliona. ipak treba razlikovati sportove u kojima se nadmeces sa protivnikom i one u kojima samo gledas sebe... trcis ili skaces. u prvima je daleko teze ostvariti uspjeh. moras cuvati konstantno formu i susreces razne protivnike raznih stilova igre i svi imaju taktiku kojom ti traze mane dok to u atletici i sl. nije moguce.
-
smijesni_ste
#3354 Re: TENIS
Pa daj neki kontra-argument...umjesto tih riječi....
Mnogo toga stoji sto kaze ....
Mnogo toga stoji sto kaze ....
- CSKA
#3355 Re: TENIS
Jel ovo pocelo ostrenje pred US open
.
Noletu vec dugo bjezi ovaj GS,mislim da je sada vrijeme.
Noletu vec dugo bjezi ovaj GS,mislim da je sada vrijeme.
-
radostan dan
#3356 Re: TENIS
Mislim da nije.
- irvinx1
#3357 Re: TENIS
Ostrenje ili vrijeme za GS?radostan dan wrote:Mislim da nije.
Elem, bit ce tesko. Nikad vise potencijalnih favorita. Novaku zelim puno srece, da zadrzi motivaciju, formu i zadravlje.
Nek pobjedi najbolji.
-
radostan dan
#3358 Re: TENIS
Povreda, plus čovjek fino izjavio da mu se u zadnje vrijeme baš i ne igra tenis.
Rodžer ima lijepe šanse da osvoji svoj poslednji grenslem.
Nego...onaj Šejk mi ne odgovori od kada prati tenis?
- burek_in_space
#3359 Re: TENIS
Dobro jutro dragi/e moji
Samo da obavijestim da uvodimo novi rezhim od danas - brojanje krvnih zrnaca sa bilo koje strane, podjebavanje, smaranje, trollanje i slichne aktivnosti ce biti sankcionisane po kratkom postupku, bez prava zhalbe (bar kod mene), a visha instanca - zna se ko je.
Da ne bude da niste upozoreni.
Svako dobro!
Samo da obavijestim da uvodimo novi rezhim od danas - brojanje krvnih zrnaca sa bilo koje strane, podjebavanje, smaranje, trollanje i slichne aktivnosti ce biti sankcionisane po kratkom postupku, bez prava zhalbe (bar kod mene), a visha instanca - zna se ko je.
Da ne bude da niste upozoreni.
Svako dobro!
- ultima_palabra
#3360 Re: TENIS
Isti Gary Cooper, sve je ličilo na san 
- irvinx1
#3361 Re: TENIS
Odlicna vijest!!! Ali onda ce na ovom topicu biti samo par ljudi

- shake69
#3362 Re: TENIS
Davno je to bilo, kad je babo Atif donio reket u nasu kucu a mi djeca rekli , e, bit ce tenisa i u Bosni, ako Bog da!A komsije, neka i njih samo fino sa svakim! Ovo je Bosna jednom shvatite, rece pjesmom nesudjeni clan Predsjednistva BiH 1990 gradostan dan wrote:Povreda, plus čovjek fino izjavio da mu se u zadnje vrijeme baš i ne igra tenis.
- ultima_palabra
#3363 Re: TENIS
Nadal izdao knjigu...
Nadal contemplated move to pro golf, reveals book
AP - Monday, August 22, 2011
MADRID (AP)—Devastated and “without appetite for life,” Rafael Nadal contemplated a move into professional golf after a career-threatening injury sidelined him, the 10-time Grand Slam champion writes in his autobiography.
The Spanish player writes in “Rafa” that doctors discovered a rare foot injury in 2005 that had the potential to sideline him for good, prompting thoughts of a future in golf.
In the book, provided to The Associated Press and to be released in the United States on Tuesday, the 25-year-old Nadal describes his toughest on-court battles with Roger Federer at the 2008 Wimbledon final and subsequent Australian Open.
But his off-court problems play a large part in the former top-ranked player’s career. The mental toll of his parents’ separation hindered his recovery from injuries in 2009, when pride led him to try to defend his French Open title despite his physical problems.
Still, his lowest point seems to have been when doctors discovered a congenital bone problem in the bridge of his left foot soon after a five-set victory over Ivan Ljubicic in Madrid on his toughest indoor surface.
Nadal said that joy was soon replaced by “a state of deepest gloom.”
“(The) diagnosis had initially been like a shot to the head,” Nadal writes. “The bone still hurts me. It remains under control, just, but we can never drop our guard.”
Nadal wept then, just as he did after losing the 2007 Wimbledon final to Federer. But he did not cry on the flight from Melbourne in 2009 when his father, Sebastian, revealed to the recently crowned Australian Open champion that his parents had separated.
“My attitude was bad. I was depressed, lacking in enthusiasm. (My team) knew something had to give,” writes Nadal, with the weight of those problems leading to his only defeat in seven appearances at Roland Garros and his subsequent withdrawal from Wimbledon. “My knees were the immediate reason, but I knew the root cause was my state of mind.”
Mental toughness—instilled by coach and uncle Toni—is a key theme, especially in his ability to bounce back, including trying for his first victory in three Wimbledon finals against Federer.
Nadal was “gripped with fear.” The warrior figure he’d cultivated had “lost his courage” after failing to clinch victory on several match point opportunities against Federer. Nadal credits moments like these for improving his mental stamina, with one chapter even titled “Fear of Winning.”
“What I battle hardest to do in a tennis match is to quiet the voices in my head, to shut everything out of my mind … should a thought of victory suggest itself, crush it,” Nadal writes on the opening page before later adding: “I think I have the capacity to accept difficulties and overcome them that is superior to many of my rivals.”
Toni’s “cruel to be kind” coaching strategy was key in developing him into the “tennis machine” he is. He compares his uncle to a figure descended from 16th-century conquistador Hernan Cortes with a Spartan philosophy of life uncommon to his home island of Mallorca.
“There was no let up from Toni. No mercy,” the second-ranked player writes. “I look back at that teenage Rafael and I am proud of him. He set a benchmark of endurance that has served me as an example and as a reminder … if you want something badly enough, no sacrifice is too great.”
Nadal offers interesting insight into his regimen, and his family offers some surprising details about the Manacor native, in the 250-page memoir, which was written by John Carlin, who also wrote the book that director Clint Eastwood turned into the film “Invictus.”
Nadal’s mother Ana Maria Parera labels him a “scaredy cat” who sleeps with a light on, an obedient and docile child who became the “family mascot” inside a close-knit family that Carlin describes as “something Sicilian … without the malice or guns.”
Perhaps the strangest revelation is Nadal’s dislike of animals, especially dogs: “I doubt their intentions.”
Of Federer there are mostly respectful reflections of a rival and friend that he calls “a blessed freak of nature” for his talent.
The closest Nadal comes to criticism is when he says Federer mis-hit a shot “the way an ordinary club player might” while recounting the epic All-England final that delivered the first of his two Wimbledon wins.
Of current top-ranked player Novak Djokovic, who has beaten Nadal in five straight finals this year, there is trepidation of a “formidable opponent” who is “one hell of a player, temperamental but hugely talented.”
- ultima_palabra
#3364 Re: TENIS
Kako je Nole povrijedio rame

- vox-populi
#3365 Re: TENIS
Teski ti pehari, valja sve to dizati. A on sve jednom rukom...ultima_palabra wrote:Kako je Nole povrijedio rame![]()
-
mig
-
radostan dan
#3367 Re: TENIS
Ehhh, kad sam ja slušao Necu Falk i navijao za Mimu Jaušovec, neki su gledali Kalimera a možda ni to.
Dobar tenis je tad bio, a sad je atomski.
Dobar tenis je tad bio, a sad je atomski.
-
Mustang1
#3368 Re: TENIS
Evo Amer uzeo prvi set 7:6 .. iako je imao kod 5:4 servis al et .. 2:2 u brejkovima u prvom setu .. Valjda ce uspjeti uzeti ovo i onda u drugom kolu Andrea Arnaboldi ili Denis Kudla .. Protiv jednog od ove dvojice ako ne moze preci onda i nije za US Opena 
- Urban B.
#3369 Re: TENIS
znal neko zbog cega je jankovic -vesnina prekinuto? 
-
Ledenko
#3370 Re: TENIS
Joj Deliću kakav si ti kloc. Koliko si samo uspio propustiti brejk lopti
A na Touru ništa novo, Đoković nastavlja predavati mečeve u kojima vidi da ne može do pobjede.
A na Touru ništa novo, Đoković nastavlja predavati mečeve u kojima vidi da ne može do pobjede.
- just principe
#3371 Re: TENIS
Ledenko wrote:Joj Deliću kakav si ti kloc. Koliko si samo uspio propustiti brejk lopti![]()
i ja kad sam bio banovan napisao za spol zenski, al sam kasnije promjenio..Jbg providno je
-
Mustang1
#3372 Re: TENIS
Kladionica ha ?Urban B. wrote:znal neko zbog cega je jankovic -vesnina prekinuto?
- Urban B.
#3373 Re: TENIS
Bubalo1 wrote:Kladionica ha ?Urban B. wrote:znal neko zbog cega je jankovic -vesnina prekinuto?![]()
Kisa vjerovatno jer je prekinut i dubl mec koji se igro na tom istom turniru
ma joooook,gotivim ovu vesninu nesto opasno
- shake69
#3374 Re: TENIS
Delic nikako da poveze dvije vrijedne pobjede.Nema mu druge nego pljunuti u sake i raditi vise nego ikad da bi se vratio u Top 100.Vjerujem da ce godini bh. navijaci docekati vise pobjeda, kako od njega tako i malog Dzumija, koji je ipak nasa najveca nada!Ledenko wrote:Joj Deliću kakav si ti kloc. Koliko si samo uspio propustiti brejk lopti![]()
-
radostan dan
#3375 Re: TENIS
Zbog zemljotresa.Urban B. wrote:znal neko zbog cega je jankovic -vesnina prekinuto?