Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:Kakva je ba ovo mandza da Rafu pomjere za treceg nosioca, a Rogera za drugog? Joj cirkusa stare mi...
Nije ti to cirkus to je svojevrsna tradicija na Wimbledonu i svake godine to rade ukoliko neko ima dobre rezultate na travi prethodnih godina pomjeraju ga gore u nositeljima.Nadala nije bilo nigdje na travi par godina do prologodisnjeg polufinala tako da je ovo ok.
Nakon Wimbledona se nedavno spominjalo, koji je to mec na kojem je Novak spasavao dvije mec lopte na 5:3, mislim da je neko spominjao? US Open neki, protiv Rogera ili???
BHF_Manijak wrote:Nakon Wimbledona se nedavno spominjalo, koji je to mec na kojem je Novak spasavao dvije mec lopte na 5:3, mislim da je neko spominjao? US Open neki, protiv Rogera ili???
2010, uso, polufinale, na svoj servis, dvije meč lopte... i 2011, isto uso, polufinale, dvije meč lopte na rodzerov servis.
BHF_Manijak wrote:Nakon Wimbledona se nedavno spominjalo, koji je to mec na kojem je Novak spasavao dvije mec lopte na 5:3, mislim da je neko spominjao? US Open neki, protiv Rogera ili???
2010, uso, polufinale, na svoj servis, dvije meč lopte... i 2011, isto uso, polufinale, dvije meč lopte na rodzerov servis.
Watching Djokovic’s brilliant serve return winner in real time, I felt that it was a lucky shot that had been struck in anger and just happened to fall in. And Federer hinted at the same conclusion in his post-match press conference.
“Confidence, are you kidding me?” Federer said. “I never played that way. For me, this is very hard to understand how you can play a shot like that on match point.”
lethalthreat wrote:“Confidence, are you kidding me?” Federer said. “I never played that way. For me, this is very hard to understand how you can play a shot like that on match point.”
Mada je meni najjače kako je one dvije na USO 2010 spasio, kakve udarce ispogađa i to u razmjenama. Čak nijednu liniju nije pogodio, sve plasirano u uglove terena.
I to što je mentalna nula protiv njega ima veze sa samim Novakom prvenstveno.
Jer da mu je u bilo koji od ovih mečeva došao Čilić ili neki drugi velemajstori, raznio bi ih 3:0. A ako bi i bilo neizvjesnije, uslijedio bi choke druge strane kao što je bilo u finalu AO-a 2018.
Sjećamo se, Roger se jedva kreće, jedva prebacuje loptice i dobije peti set sa 6:1.