TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
KENJAC

#2126 Re: TENIS

Post by KENJAC »

Mislim da je do sada najbolji sportista Svijeta 2011! Ako nije nek me neko ispravi (argumentovano) !!!
ultima_palabra

#2127 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Zaboravio sam na ovo ruglo od trofeja, isto neki S&M dildo :oops: Volim Španiju i Madrid, ali sav je turnir fake, trofej, podloga, dvorana, Tiriac :-) Ni blizu tradicije Monte Carla i Rima...
Nemojte pomisliti da je šta protiv Novaka, i Rafa i Fed su osvajali ovaj turnir.
just principe

#2128 Re: TENIS

Post by just principe »

KENJAC wrote:Mislim da je do sada najbolji sportista Svijeta 2011! Ako nije nek me neko ispravi (argumentovano) !!!

tenis se ne priznaje kao sport
leo johnson

#2129 Re: TENIS

Post by leo johnson »

just principe wrote:
KENJAC wrote:Mislim da je do sada najbolji sportista Svijeta 2011! Ako nije nek me neko ispravi (argumentovano) !!!

ha?!

jesi li ti siguran da nisi štićenik doma u bakovićima?
Edin H.

#2130 Re: TENIS

Post by Edin H. »

just principe wrote:

:mrgreen:

Sto se ovo better man ne javlja vise na ovoj temi :D
Tijana_NS

#2131 Re: TENIS

Post by Tijana_NS »

ultima_palabra wrote:Zaboravio sam na ovo ruglo od trofeja, isto neki S&M dildo :oops: Volim Španiju i Madrid, ali sav je turnir fake, trofej, podloga, dvorana, Tiriac :-) Ni blizu tradicije Monte Carla i Rima...
Nemojte pomisliti da je šta protiv Novaka, i Rafa i Fed su osvajali ovaj turnir.
Stidi se !!!

:D :D :D
Image
taragona muci

#2132 Re: TENIS

Post by taragona muci »

just principe wrote:

Ovi naši Bogovi su baš milosrdni,svakakve ljude drže na ovom svijetu :D
bolton93

#2133 Re: TENIS

Post by bolton93 »

Tijana_NS wrote:
ultima_palabra wrote:Zaboravio sam na ovo ruglo od trofeja, isto neki S&M dildo :oops: Volim Španiju i Madrid, ali sav je turnir fake, trofej, podloga, dvorana, Tiriac :-) Ni blizu tradicije Monte Carla i Rima...
Stidi se !!!

:D :D :D
Image
:lol: :D
bolton93

#2134 Re: TENIS

Post by bolton93 »

I Milan čestitao Novaku!

Novak Đoković je serijom nepobedivosti u 2011. godini oduševio sportsku planetu, a posle trofeja u Madridu stigla mu je čestitka i od fudbalskog kluba Milan.

Image

Rosoneri su u subotu proslavili osvajanje Skudeta, a u nedelju su čestitali srpskom teniseru - “Novak kao Milan –osvojio novi trofej”.

“Čestitamo posebnom navijaču našeg kluba Novaku Đokoviću koji je trijumfovao na Mastersu u Madridu”, stoji na zvaničnom sajtu kluba.

Đoković je u Dubaiju upoznao zvezde Milana koji su bili na pripremama i tada su on i Zlatan Ibrahimović jedan drugom poželeli mnogo uspeha u sezoni.

"U subotu smo proslavili titulu prvaka Italije. Dan kasnije, Novak Đoković, poznat kao 'Nole', pobedio je na turniru u Madridu savladavši Rafaela Nadala. Na pripremama u Dubaiju, fudbaleri Milana družili su se sa Novakom, koji je tamo igrao i pobedio na turniru. Zlatan Ibrahimović mu je poželeo sve najbolje, a Novak mu uzvratio. Ibra je sa Milanom bio uspešan, a Nole igra najbolju sezonu u karijeri", piše na sajtu "rosonera".

Počeo je Masters u Rimu.

RIM: Troicki izbacio Davidenka!

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo pobedom nad Nikolajem Davidenkom posle sat i 40 minuta - 6:4, 7:5.

Image
irvinx1

#2135 Re: TENIS

Post by irvinx1 »

Boltone, hvala na ovim tekstovima...dosta dobro to kopas. :thumbup: :wink:
ultima_palabra

#2136 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Verdasco preporođen u Rimu... igra se sa Soderlingom :shock: Na trenutke podsjeća na Nadala 2008 :)
Evo i Soderling se budi, dobar meč.

Bellucci potvrđuje dobru formu iz Madrida rutinskom pobjedom protiv anonimnog Lorenzija... oh wait :oops:
gate

#2137 Re: TENIS

Post by gate »

ultima_palabra wrote:Verdasco preporođen u Rimu... igra se sa Soderlingom :shock: Na trenutke podsjeća na Nadala 2008 :)

Bellucci potvrđuje dobru formu iz Madrida rutinskom pobjedom protiv anonimnog Lorenzija... oh wait :oops:
Obično onda srijedom se uključi "tata" i sve "pokvari" :D
ultima_palabra

#2138 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

gate wrote:
ultima_palabra wrote:Verdasco preporođen u Rimu... igra se sa Soderlingom :shock: Na trenutke podsjeća na Nadala 2008 :)

Eh pa nije se tenis počeo igrati u 2011-oj :roll:
gate

#2139 Re: TENIS

Post by gate »

ultima_palabra wrote:
gate wrote:

Eh pa nije se tenis počeo igrati u 2011-oj :roll:
Naravno da nije ali govorimo o trenutnoj situaciji na turu,a trenutno je 2011.Valjda
P.S.Novak sutra u 12.00 igra svoj prvi meč.Po najvećoj vrućini... Ne mogu da vjerujem,koje nepoštovanje prema "br:2" :x :x :x
Vjerovatno su italijanski virtouzi od tenisera u udarnom terminu :x
radostan dan

#2140 Re: TENIS

Post by radostan dan »

irvinx1 wrote:Boltone, hvala na ovim tekstovima...dosta dobro to kopas. :thumbup: :wink:
Što je kopo', kopo' je, bar u narednih 4 nedelje.
irvinx1

#2141 Re: TENIS

Post by irvinx1 »

radostan dan wrote:
irvinx1 wrote:Boltone, hvala na ovim tekstovima...dosta dobro to kopas. :thumbup: :wink:
Što je kopo', kopo' je, bar u narednih 4 nedelje.
:lol:
He, ladno ga iskljuce za "nepostivanje pravila", a jedan drugi forumas izjavi "stoko jedna fasisticka pogana" i prodje bez sankcija. Ali ovdje je ocigledno pozeljno pljuvati po Srbiji i korisnicima iz susjedne nam drzave. Uostalom, pola foruma je sazidano na tome... 8-)

No ovo je sport/tenis:

OT:
Steta za Belluccija...

Nadal ima dobre sanse da ispadne prije finala... Djokovic mu je u sada u glavi :D

Sjajna analiza na tennistalk:
Djokovic is the king of....everything it seems

2011-05-09 16:33:31

Rafael Nadal wasn’t hurt, he wasn’t tired and there were no golf ball-sized blisters on his feet. And yet, it was Novak Djokovic who lifted the trophy on Sunday. This is news that will be uncomfortable for Nadal’s legion of fans.

And well it should. Depending on what happens in Rome, Rafael Nadal might just head into the French Open NOT as the favorite. I say “might” because despite Djokovic’s historic win-streak and despite the fact that he just beat Rafael Nadal fair and square on a red court, a few lingering questions will remain in the minds of those who follow the sport most closely.

First, there is the undeniable fact that the courts in Madrid bear almost nothing in common with those in Paris. Federer accurately assessed that fact after he snuck out the win against Feliciano Lopez. He knows, as do all the players, that Madrid is fairly useless in terms of actually preparing players for Roland Garros because of the high altitude and the speed of the clay.

Second, it would be foolishness to count Nadal out of the French Open because of one loss on clay in 2 seasons. Yes, he lost in Madrid and then Roland Garros two years ago, but that was at least in part because his knees were damaged. He seems to be perfectly fit this year.

Third, the Serb didn’t play in Monte Carlo, which is the court that most closely resembles Roland Garros and which has most accurately predicted the French Open winner in the past. And because he didn’t play at all, we have no idea how Nadal might have fared against him on the Spaniard’s favorite court.

Still, Djokovic seems to be in Nadal’s head now, which might perhaps be amusing to Federer fans who saw Nadal do the same thing to their man for years. And, the Bellucci match notwithstanding, Djokovic is playing MAGNIFICENT tennis at the moment. Even if the Serb drops out of Rome early-ish, which wouldn’t be 100% surprising given the amount of tennis he’s played in the past few weeks, he’ll still be at LEAST the co-favorite going into the French.

Rome is WAY more important for Nadal. With one of the more brutal draws I’ve seen on clay in a while, the Spaniard is slated to run into in-form players Thomaz Bellucci (the same one who nearly beat Nole in Madrid), David Ferrer, Roger Federer and possibly Djokovic in the final. If Nadal can get through the first three and win Rome (even if he doesn’t play Djokovic in the final), his prospects for the French will improve.

This is one of the more uncertain clay seasons we’ve had in a while, but one thing I can say for sure is that the tennis world is surely hoping that the French Open final consists of Rafa and Nole. Game.On.
ultima_palabra

#2142 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Au, zavera bre 8-) A samo je spomenuo slavnu antifašističku prošlost Srbije :(
gate

#2143 Re: TENIS

Post by gate »

33,
Tomahawk11
Globalni moderator

#2144 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Rafael Nadal - Paolo Lorenzi 6-7... je li ovo moguce?! :D
ultima_palabra

#2145 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

:lol: :-)
vox-populi

#2146 Re: TENIS

Post by vox-populi »

Lorrenzi je zajeban igrac, ima cak 5 pobijeda u karijeri. I pri tome je 148. na ATP listi. :-)
irvinx1

#2147 Re: TENIS

Post by irvinx1 »

Nema, Djokovic mu je u glavi. Iako ce ovo vjerovatno dobiti, potvrdjuje moju tezu da bi mogao ispasti prije finala...

Elem, tvrdim da Djokovic sto je sporija podloga igra bolje, pogotovo s obzirom na njegov trenutni stil igre... Samo umor moze da mu naskodi...
vox-populi

#2148 Re: TENIS

Post by vox-populi »

irvinx1 wrote:Nema, Djokovic mu je u glavi. Iako ce ovo vjerovatno dobiti, potvrdjuje moju tezu da bi mogao ispasti prije finala...

Elem, tvrdim da Djokovic sto je sporija podloga igra bolje, pogotovo s obzirom na njegov trenutni stil igre... Samo umor moze da mu naskodi...
Ma puk'o je Lorrenzi vec, imao je sansu pri rezlultatu 4-4 i vlastitom servisu ali to je propustio. Treci set ne moze izdrzati. A Nadal ce ovo sigurno uzeti, samo ne vjerujem da ce mu teska pobjeda protiv ultra-super-mega dobrog Lorrenza donijeti neku psiholosku stabilnost, cak mislim suprotno.,

Sa druge strane, Nole otresao onog jadnika k'o slinu, 6-0. 6-3.

Na koga ide Nadal poslije Lorrenzia?
irvinx1

#2149 Re: TENIS

Post by irvinx1 »

Sa Lopezom ili Kolsrajberom, a onda vjerovatno sa Ferrerom (osim ako Cilic ne napravi neko cudo)
vox-populi

#2150 Re: TENIS

Post by vox-populi »

irvinx1 wrote:Sa Lopezom ili Kolsrajberom, a onda vjerovatno sa Ferrerom (osim ako Cilic ne napravi neko cudo)
Sve junak do junaka...
Post Reply