TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dr Baltazar

#20651 Re: TENIS

Post by Dr Baltazar »

KENJAC wrote:
smijesni_ste wrote:Samo što je Roger dobar dio GS-ova osvojio upravo protiv ovakvih 'zalutalih' sa prve slike ako ćemo objektivno.

Rafi svaka čast sa druge strane

Znam,znam. Već prožvakana priča
Feda je protiv ovih sa gornje slike osvojio u vrh glave par GS ova. Ovi sa druge slike su osvojili protiv Feda mnogo vise GS ova.
Fed je svoje osvajao protiv Philipodopulusa i Krajceka .....
Hajd mi molim te objasni ZAŠTO Novak nije osvojio 18 GS-ova.

Reći ću ti. Da je bio najbolji, osvojio bi. Postigao je ogroman uspjeh i ovako, ali su dva čovjeka iz njegove generacije postigla više. I tako se u svijetu svugdje rangiraju njih trojica. Ali eto neko tamo vani mrzi Srbe. Svi mrze Srbe :lol: :lol: A Novak prvi pobjegao iz Srbije.

Toliko ;-)

I kakav 1 GS. Pa godinama su ga maltretirali i Rafa i Federer. Nije Novak mogao doći do finala od njih dvojice. Koliko su mu tako uzeli GS-ova :mrgreen: ? Kad se sjetim astme i izmišljenih dijagnoza :lol:
drndalo

#20652 Re: TENIS

Post by drndalo »

Ja predlazem da se ova tema zvanicno preimenuje u:"Klub onih koji bacaju drkicu na/protiv Novaka Djokovica"...

Fuj... I ko voli tenis s vama bi ga zamrzio...

:kontrabas:
Fajcion

#20653 Re: TENIS

Post by Fajcion »

Ovde možeš samo ograjsati :lol:
KENJAC

#20654 Re: TENIS

Post by KENJAC »

Cuj onoga " De mi objasni" !? Pa da sam ja u stanju tebi nesto objasnit zvao bi se Frojd a ne Kenjac !
Dr Kova

#20655 Re: TENIS

Post by Dr Kova »

Samo kmečite :gunjastajl:
Dr Baltazar

#20656 Re: TENIS

Post by Dr Baltazar »

drndalo wrote:Ja predlazem da se ova tema zvanicno preimenuje u:"Klub onih koji bacaju drkicu na/protiv Novaka Djokovica"...

Apsolutno ništa protiv Novaka nemam (na način koji se ovdje potencira - jer ovdje ko god ne voli Novaka automatski mrzi Srbe. Ima nas koji pratimo tenis i prije Novaka). Kao što rekoh, napravio je ogroman uspjeh i po završetku karijere bit će u krugu najvećih koji su igrali ovu igru. Ali ga stavljati ispred svih (kao što to ovdje rade) je smiješno. Potom dolazi osporavanje trofeja koje su uzeli Federer i Rafa uz konstataciju da nisu imali konkurenciju, a Novak nije Thiem-ovo godište već je generacija sa Rafom i imao je priliku igrati sa Federerom u prajmu i znamo kako je to završavalo (isti rezultati su bili i protiv Nadala u prajmu).

@Kenjac

Ti si druže prolupao :D
zarko.filip

#20657 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Dr Baltazar wrote:
drndalo wrote:Ja predlazem da se ova tema zvanicno preimenuje u:"Klub onih koji bacaju drkicu na/protiv Novaka Djokovica"...

Apsolutno ništa protiv Novaka nemam (na način koji se ovdje potencira - jer ovdje ko god ne voli Novaka automatski mrzi Srbe. Ima nas koji pratimo tenis i prije Novaka). Kao što rekoh, napravio je ogroman uspjeh i po završetku karijere bit će u krugu najvećih koji su igrali ovu igru. Ali ga stavljati ispred svih (kao što to ovdje rade) je smiješno. Potom dolazi osporavanje trofeja koje su uzeli Federer i Rafa uz konstataciju da nisu imali konkurenciju, a Novak nije Thiem-ovo godište već je generacija sa Rafom i imao je priliku igrati sa Federerom u prajmu i znamo kako je to završavalo (isti rezultati su bili i protiv Nadala u prajmu).

@Kenjac

Ti si druže prolupao :D
Samo sto moras voditi racuna kada pises o prajmu da ne dozivljavaju svi sportisti prajm u tacno odredjenim godinama.Sve je to licno a da ne nabrajamo jos neke stvari.
zarko.filip

#20658 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Kako se lepo zakomplikovala situacija u ovoj grupi.
Jedina je istina da je Marin otpao.
Vavrinki u zadnjem kolu pobeda od 2:0 donosi siguran prolaz(imao bi dve pobede i set kolicnik 4:2)
U tom slucaju Marej visi(imao bi dve pobede i set kolicnik 4:3)
Nisikori bi u tom slucaju sa bilo kakvom pobedom protiv Cilica bio prvi u grupi(imao bi dve pobede i set kolicnik 5:2 ili 5:3)
Dr Baltazar

#20659 Re: TENIS

Post by Dr Baltazar »

Upravu si žarko. Novakov prajm je došao tek kad su Rafa i Federer popustili. Baš čudno :mrgreen: Momak dominira zadnjih 4/5 godina i tu nema nikakve priče. Poklopilo mu se sve i iskoristio je priliku. Federer je u svom vaktu uzimao titule protiv tada najboljih i to što je bio bolji od svih samo pokazuje njegovu veličinu. Nikako slabiju konkurenciju. Isto kao kad bismo Novaku 6/12 titula osporavali jer je imao smiješan žrijeb do finala. Nema smisla. Nadal opet nije iskoristio puni potencijal, naredna sezona je njegova posljednja šansa, ali je on mogao prestići i Federera. I opet sa nekih 70% svega, Rafa je drugi najbolji (koliko je god on redio Federera u međusobnim susretima, ovaj ima više najbitnijih teniskih titula).
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20660 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Nole ima bolji h2h s obojicom, šib'o ih je i prije šest godina, dok je Federer kupio titule kada mu je najveći konkurent bio bipolarni Nalbandian. :mrgreen:

U biti, Federer je najslabiji u ovom trojcu, al' vole ga Bošnje i to ti je. :mrgreen:
Dr Baltazar

#20661 Re: TENIS

Post by Dr Baltazar »

Velkoski wrote:Nole ima bolji h2h s obojicom, šib'o ih je i prije šest godina, dok je Federer kupio titule kada mu je najveći konkurent bio bipolarni Nalbandian. :mrgreen:

U biti, Federer je najslabiji u ovom trojcu, al' vole ga Bošnje i to ti je. :mrgreen:
Ima i Safin bolji h2h od Novaka, a Safin je iz ere kad je Federer počeo dominirati (tačnije, njih dvojica su generacija). Safin je ponižavao Novaka i ta priča o Federerovoj konkurenciji je smiješna. Tog istog Safina je Federer gazio. Je li to poenta tvoje priče ? Pitanje je kako bi Novak izgledao u tom periodu (malo smo i vidjeli, bušili ga kako su stigli), dok je Federer sa Novakovom konkurencijom pokazao da je klasa. Pominješ neko šibanje, i onda nastavljaš sa Federerovim titulama. Pa što ga Novak nije dobijao i kad je trebalo pa da ne uzima Federer titule ? Nije mogao i velika tačka.

H2h jeste bitan, ali ovdje to pominjati je malo i žalosno. Mislim da i Novak to zna. X puta je pominjao kako su ga mučili psihički i Rafa i Federer porazima i to godinama.

Pazi, ja pratim i navijam za Rafu od 2005. godine i valjda ti je jasno da je Federer najveći Rafin rival. Ali neke stvari moraš posmatrati objektivno. I ja bih volio da Rafa nije imao problema sa povredama i da sad ima 20+ GS titula, ali je bilo kako je bilo. Federer je neprikosnoveni broj 1, Rafa 2. Sve se ovo može izmijeniti jer niko od ovih o kojima pričamo nije završio karijeru.

Na kraju krajeva, da okupiš ljude čija imena nešto znače u tenisu rezultat bi ti bio ovakav kako i rekoh. I vjeruj mi da nije zbog toga što ti ljudi mrze Srbe :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20662 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Naravno da jeste na ovom forumu i na kompletnom Balkanu, zato je ova rasprava besmislena. :mrgreen:
zarko.filip

#20663 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Dr Baltazar wrote:Upravu si žarko. Novakov prajm je došao tek kad su Rafa i Federer popustili. Baš čudno :mrgreen: Momak dominira zadnjih 4/5 godina i tu nema nikakve priče. Poklopilo mu se sve i iskoristio je priliku. Federer je u svom vaktu uzimao titule protiv tada najboljih i to što je bio bolji od svih samo pokazuje njegovu veličinu. Nikako slabiju konkurenciju. Isto kao kad bismo Novaku 6/12 titula osporavali jer je imao smiješan žrijeb do finala. Nema smisla. Nadal opet nije iskoristio puni potencijal, naredna sezona je njegova posljednja šansa, ali je on mogao prestići i Federera. I opet sa nekih 70% svega, Rafa je drugi najbolji (koliko je god on redio Federera u međusobnim susretima, ovaj ima više najbitnijih teniskih titula).
Gresis ali nema veze.Bilo bi idealno da su sva trojica istivremeno bila u prajmu pa da vidimo broj GS.Verovatno bi najvise profitirao rafa zcog RG a na koncu najvise Sampras.
Mozes ti pricati do sutra o Federerumsvaka cast,skidam kapu ali je ipak najbolji Rod Lejver.Dva godisnja slema.Svaka dalja diskusija suvisna..
commendatore

#20664 Re: TENIS

Post by commendatore »

evo dokaza velicine djokovica u svom prajm tajmu :mrgreen:

Image
commendatore

#20665 Re: TENIS

Post by commendatore »

i muslija je imao ucinak 100%ni :lol:

Image
commendatore

#20666 Re: TENIS

Post by commendatore »

toliko o (ne)konkurentnosti djokovicevih oponenata.... upala mu kasika u med kad su svi postali kurtoni fizicki i starosno a 3-4g rupa u tenisu trajala sto se tice nadolaska novih talenata.... najjaci konkurentni prevalili 35g i potrgali koljena....a vavrinka se istalentiro u 30-oj tek :lol:
jedino sto mu je uspio stagod isparirat vavrinka i stakor - jedan baletan teniski a drugi isti takav defanzivac ko i on - zid sa beskonacnim brojem odbijanaca.....

al hajd optuzice me da mrzim srbe :lol: - jer zvalju ne podnosim :lol:
commendatore

#20667 Re: TENIS

Post by commendatore »

zarko.filip wrote: Mozes ti pricati do sutra o Federerumsvaka cast,skidam kapu ali je ipak najbolji Rod Lejver.Dva godisnja slema.Svaka dalja diskusija suvisna..
o kakvom Rod Lejveru ti pricas kad je coek igro prije skoro 100g.... nema videa cestitog da pogledas da vidis kako je coek izgledo dok je igro tenis a kamo li da pogledas tadasnju konkurenciju..... I Fandjo je osvajo 5 puta F1 a mozda bi danas bio karna protiv danasnjih vozaca Formule 1 - Hamiltona stavili u Senin u bolid i sasere se ko grlica - nije smio odalamit po gasu kako treba :lol:

I Tarzan je nekad bio mnogo jak covjek :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#20668 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Ma ja, svaki cigo svog konja hvali :mrgreen:
Cuj Federer najslabiji u trojcu...ja bih se odjavio s foruma :oops:
Znam, sad ce h2h i to....pa hocemo li brojke ili necemo brojke....da vidimo ko ce na tih 18 GS :?
I prica o slabim protivnicima :facepalm:
Klasicno hejtanje uspjeha.
Hajd zdravo....
drndalo

#20669 Re: TENIS

Post by drndalo »

Tomahawk11 wrote:Ma ja, svaki cigo svog konja hvali :mrgreen:
Cuj Federer najslabiji u trojcu...ja bih se odjavio s foruma :oops:
Znam, sad ce h2h i to....pa hocemo li brojke ili necemo brojke....da vidimo ko ce na tih 18 GS :?
I prica o slabim protivnicima :facepalm:
Klasicno hejtanje uspjeha.
Hajd zdravo....
Mnogi ovdje pate upravo od toga... Sa obje strane Novakovog uspjeha...

Rece covjek da je Novak postao broj 1 samo kada su ostali crkli od starosti, a drugi ljudi nisu dovoljno (pravovremeno) sexualno opcili, da bi se rodila nova generacija na vrijeme da ga onemoguci... Mozda je to neki Beli Mag tako zacarao...? Onako, ozbiljna analiza...
Dr Baltazar wrote:X puta je pominjao kako su ga mučili psihički i Rafa i Federer porazima i to godinama.
Mucili ga, radio, trenirao, slozio stvari u glavi, pa se poboljsao... On je kriv i sto je Roger otisao u penziju...? Pa se onda vratio ? On ga poslao preko Svajcarskog penzionog zavoda...?

Sta bi onda sada mogao Marej da nam isprica sa svojih psihijatrijskih sesija zadnjih godina...? Uvijek tako blizu, a tako daleko...? Pa je sada prestigao Novaka, bas onda kada je ovaj (po meni) psihicki glihnuo, tj. zadnjih 4-5-6 mjeseci...?
Tomahawk11
Globalni moderator

#20670 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Jok, ne bih ja tako omalovazavao Novakov uspjeh.
To kad su svi lipsali se moze reci za Andyja.
Dr Kova

#20671 Re: TENIS

Post by Dr Kova »

Velkoski wrote:Nole ima bolji h2h s obojicom, šib'o ih je i prije šest godina, dok je Federer kupio titule kada mu je najveći konkurent bio bipolarni Nalbandian. :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11<<<14<<<<17

Kraj priče
Last edited by Dr Kova on 17/11/2016 08:18, edited 1 time in total.
drndalo

#20672 Re: TENIS

Post by drndalo »

Tomahawk11 wrote:Jok, ne bih ja tako omalovazavao Novakov uspjeh.
Pa vidis, ja to ne bih rekao ni za njega... Pri vrhu je dugo... Nije znaci slucajno tu... Ocito mu je nesto falilo, sad mu se poklopilo...

Ni svi ljudi ne sazrijevaju (ni profesionalno ni emocionalno) istovremeno, cak ni u generaciji, pa ta preklapanja uvijek postoje, a onda mi razglabamo o njima... Kad se sjetim vremena Rogerove dominacije, pa to je na momente bilo strasno... Mislim igrao je covjek ko Doxa... Sve idealno, niko mu cesto ni prismrdit nije mogao, toliko da je to vec postajalo grozno za gledat... Odlicni potezi, odlicna igra, ali sve unaprijed znas kako ce zavrsiti, neizvjesnosti ni u tragovima...

Tada sam na bljeskove (kako su mu dolazili) navijao na nekim turnirima cak i za Rafu, iako tenis kakav igraju on i njegovi zemljaci ne mogu smisliti ni organski, ni anorganski... Samo ne bi li neko unio dozu iscekivanja, i neizvjesnosti...
Dr Kova

#20673 Re: TENIS

Post by Dr Kova »

.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20674 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

drndalo wrote:
Tomahawk11 wrote:Jok, ne bih ja tako omalovazavao Novakov uspjeh.
Pa vidis, ja to ne bih rekao ni za njega... Pri vrhu je dugo... Nije znaci slucajno tu... Ocito mu je nesto falilo, sad mu se poklopilo...

Ni svi ljudi ne sazrijevaju (ni profesionalno ni emocionalno) istovremeno, cak ni u generaciji, pa ta preklapanja uvijek postoje, a onda mi razglabamo o njima... Kad se sjetim vremena Rogerove dominacije, pa to je na momente bilo strasno... Mislim igrao je covjek ko Doxa... Sve idealno, niko mu cesto ni prismrdit nije mogao, toliko da je to vec postajalo grozno za gledat... Odlicni potezi, odlicna igra, ali sve unaprijed znas kako ce zavrsiti, neizvjesnosti ni u tragovima...

Tada sam na bljeskove (kako su mu dolazili) navijao na nekim turnirima cak i za Rafu, iako tenis kakav igraju on i njegovi zemljaci ne mogu smisliti ni organski, ni anorganski... Samo ne bi li neko unio dozu iscekivanja, i neizvjesnosti...
Znam, ali kazem, ako se vec spominje mlacenje mrtvog lava (ili konja, kakogod), ako se i za koga moze reci, onda je to Murray. Naravno, ne kazem da je on kriv za to, ali takve su okolnosti i to su fakti. Ne sporim mu da je odlican igrac iako me nervira i totalno mi je antipatican.

Ja bih volio da je bilo vise tenisa kao sto je bio onaj izmedju Rogera i Novaka. US Open...svaki njihov mec je garantovano bio poslastica.
Ali nema, jbg...ostaje nam gledati Thieme, Kyrgiose...ili ne gledati nikako (cemu sam najblizi).
Dr Kova

#20675 Re: TENIS

Post by Dr Kova »

Ne znam šta ste se uhvatili H2H. I Davydenko ima 6-5 protiv Nadala, pa je li bolji :mrgreen:
Post Reply