TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#20251 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Pa dobro sad, bilo ih je i koji su predavali na 5-1 i 40-0 u 2. setu :mrgreen:
Leopold_IV

#20252 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

nisu mi poznati ti ekstremni slučajevi na ATP touru.
Zadnji ekstremni slučaj je bio ona budala Bogomolov protiv Clemanta na RG, i to peti set...te je predao na meč loptu i servis protivnika...

To je za kažnjavanja.
A Tipsarević je bijedno predao Janowitzu u parizu a razlog još apsurniji, osjetio je da ga boli grlo kod 4:1 u odlučujućem setu...
Sve te situacije bi kažnjavao radikalno, bilo da su qrcevi sportaši bilo da je zbog kladionice.
KENJAC

#20253 Re: TENIS

Post by KENJAC »

Odro Zverev Tima , a ja ko zadnji bekan na poslu bio . E jebem ti pet hiljada eura kad ne mozes posteno dobar mec pogledat !
KENJAC

#20254 Re: TENIS

Post by KENJAC »

Ma bilo je zaista bijednih predaja. Za definitivnog udaljavanja sa sportskih terena. Bio je slucaj , imena se ne sjecam, u finalu Mastersa. Elem lik je trebao igrat u finalu al se iz aviona vidjelo da nema sanse. Sta radi ( joj kako se imena ne mogu sjetit) lik ? Jednostavno se pojavljuje u nekom Gatackom dzemperu i usere se u cejif onim nesretnicima sto su po hiljadu funti , ako ne i vise, dali da bi gledali finale. Bijedno brate !
ultima_palabra

#20255 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Tipsa je dobar za gledati kad je u pravoj formi, ali ga je kladionicki lobi odavno uzeo pod svoje (Fixarevic :mrgreen: )
Blek Stena

#20256 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

KENJAC wrote:Ma bilo je zaista bijednih predaja. Za definitivnog udaljavanja sa sportskih terena. Bio je slucaj , imena se ne sjecam, u finalu Mastersa. Elem lik je trebao igrat u finalu al se iz aviona vidjelo da nema sanse. Sta radi ( joj kako se imena ne mogu sjetit) lik ? Jednostavno se pojavljuje u nekom Gatackom dzemperu i usere se u cejif onim nesretnicima sto su po hiljadu funti , ako ne i vise, dali da bi gledali finale. Bijedno brate !
Cuj gatacki dzemper......djoli te izjeli :mrgreen:
KENJAC

#20257 Re: TENIS

Post by KENJAC »

Ne valja nista ! Nisikori se povrijedio. Ako ovako nastave , Troicki ce igrat u Londonu .
necko_hz

#20258 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Sedma uzastopna pobjeda Zvereva. :thumbup: Sutra protiv Ferrera za novo polufinale.
Leopold_IV

#20259 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

necko_hz wrote:Sedma uzastopna pobjeda Zvereva. :thumbup: Sutra protiv Ferrera za novo polufinale.
Mislim da će više postići od Kyrgiosa u karijeri, a već je više postigao od Borne tako da je od so called #nextgen igrača definitivno najveći potencijal.
Rublev je isto vrijedan pažnje kao i Shapovalov.
necko_hz

#20260 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Leopold_IV wrote:Mislim da će više postići od Kyrgiosa u karijeri, a već je više postigao od Borne tako da je od so called #nextgen igrača definitivno najveći potencijal. Rublev je isto vrijedan pažnje kao i Shapovalov.
Veći je Zverev potencijal od Kyrgiosa, tim prije što ima mnogo zahvalniju konstituciju (pritom mislim na elastičnost, izdržljivost, manju sklonost povredama). Kyrgios ima prvenstveno limite fizičke prirode koji bi ga mogli spriječavati da dostigne svoj puni potencijal. Tek mu je 21. godina, a već je imao nemali broj raznoraznih povreda.

Zverev pak ima mnogo bolji sistem igre, koji u dosta elemenata podsjeća na Novakov i ako se nastavi ovako razvijati eto njega veoma brzo i u TOP 10. Za mene je on ATG materijal definitivno i sami njegov pristup tenisu, radu, treningu, kao i činjenica da dolazi iz sportske porodice garantuju velike uspjehe u ovom sportu. Uz izvjesnu dozu sreće naravno, jer je ključno da ga zaobiđu povrede u svemu tome.

Rublev, Shapovalov, Donaldson, Fritz, Kokkinakis, Tiafoe i još nekolicina njih mnogo obećavaju, ali pred njima je vrijeme da to i dokažu. Meni je Rublev i najgotivniji od svih njih, ali koliko je fascinantno ovo što radi Zverev u ovim godinama najbolje pokazuje komparacija njega i ostatka njegove generacije te koliko je već sada daleko od njih. Ali dobro, bit će zanimljivo pratiti i stasavanje ostalih 'NextGen' momaka u narednim godinama. Vrijeme radi za njih.

Btw, Zverev je prvi tinejdžer od 1986. godine koji je pobijedio TOP 10 igrače u 3 uzastopna meča (Berdych, Wawrinka, Thiem). :thumbup:
Leopold_IV

#20261 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

necko_hz wrote:Btw, Zverev je prvi tinejdžer od 1986. godine koji je pobijedio TOP 10 igrače u 3 uzastopna meča (Berdych, Wawrinka, Thiem). :thumbup:
ovo nisam znao :thumbup:
strašan momak, samo da još ne izraste....
cevapcinica

#20262 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

KENJAC wrote:E ajmo sad iskreno ! Ko je od vas i koliko puta gledao uzivo neki ATP mec ?
Wimbledon 3 puta
US Open 2 puta
Roland Garros 2 puta
Rim jednom
Madrid jednom
Stockholm 4 puta
Basel jednom
Memphis jednom

Ovo 3 puta, dva puta itd. podrazumijeva da sam gledao vise meceva po turniru. Najvjerovatnije sam koji turnir zaboravio. Ako se cudis otkud toliko, sve je vezano za posao koji sam imao do prije 6 godina.
KENJAC

#20263 Re: TENIS

Post by KENJAC »

cevapcinica wrote:
KENJAC wrote:E ajmo sad iskreno ! Ko je od vas i koliko puta gledao uzivo neki ATP mec ?
Wimbledon 3 puta
US Open 2 puta
Roland Garros 2 puta
Rim jednom
Madrid jednom
Stockholm 4 puta
Basel jednom
Memphis jednom

Ovo 3 puta, dva puta itd. podrazumijeva da sam gledao vise meceva po turniru. Najvjerovatnije sam koji turnir zaboravio. Ako se cudis otkud toliko, sve je vezano za posao koji sam imao do prije 6 godina.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ista ti je situacija i kod mene. Bio sam na mnooogo turnira , zahvaljujuci poslu i dobrim ljudima, a u zadnje vrijeme iskljucivo zahvaljujuci mom jadnom novcaniku. Jebi ga nisam bio ni na jednom turniru van Evrope , pa evo koristim priliku da pozovem ljude dobre volje da me pozovu u Melburn , New York ili Shangai . Ja cu samo prespavat , dalje nisam vasa briga.
Last edited by KENJAC on 06/10/2016 10:27, edited 1 time in total.
Reisova

#20264 Re: TENIS

Post by Reisova »

cevapcinica wrote:
Wimbledon 3 puta
US Open 2 puta
Roland Garros 2 puta
Rim jednom
Madrid jednom
Stockholm 4 puta
Basel jednom
Memphis jednom

Znaci da je velika vjerovatnoca da si uzivo gledao Federera. Zavidim ti

Sent from my iPhone using Tapatalk
Leopold_IV

#20265 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Ivo Grozni i dalje pencilin sa igrače susjedne Srbije....
Ima pozitivan h2h sa svima sa kojima je igrao....
shake69

#20266 Re: TENIS

Post by shake69 »

cevapcinica wrote:
Wimbledon 3 puta
US Open 2 puta
Roland Garros 2 puta
Rim jednom
Madrid jednom
Stockholm 4 puta
Basel jednom
Memphis jednom

Gledao vecinu iz Top 10 posljednjih 15 godina, naravno najvise Fedexa, spletom okolnosti i dobrom pripremom u nekim turistickim posjetama velikim gradovima. Neke igrace ne mozes zbog plana turnira pogledati isti dan, kao sto Leo jednom rece kad je bio u Baselu, ali sam recimo vidio Djovaka, Thomasa Johanssona, Ferrera i jos par igraca kad treniraju jer taj dan nisu igrali kada sam ja bio, s par metara udaljen i bilo mi je godra vidjeti znalce ove lijepe igre bar u takvom izdanju. Zao mi je sto nisam uspio Stanoja pogledati niti jednom i potrudit cu se ako bude kakve srece dok ne okaci reket o klin.
Sad je red da cujemo sta ima za reci pitac-Kenjac, koliko je on i sta vidio uzivo od tenisa?
KENJAC

#20267 Re: TENIS

Post by KENJAC »

Seki , znas li citat ?
KENJAC

#20268 Re: TENIS

Post by KENJAC »

Leopold_IV wrote:Ivo Grozni i dalje pencilin sa igrače susjedne Srbije....
Ivo je odlican igrac ! Samo zadnja neznalica moze rec da je Ivo samo servis. Da je na vrijeme poceo radit na kondiciji mogao je uzet mnogo sto sta. Jebi ga , ovako ce ostat upamcen samo po 300 na sat servisu !
Leopold_IV

#20269 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

KENJAC wrote:
Leopold_IV wrote:Ivo Grozni i dalje pencilin sa igrače susjedne Srbije....
Ivo je odlican igrac ! Samo zadnja neznalica moze rec da je Ivo samo servis. Da je na vrijeme poceo radit na kondiciji mogao je uzet mnogo sto sta. Jebi ga , ovako ce ostat upamcen samo po 300 na sat servisu !
Ostati će upamćen i po pobjedi protiv Hewita na Wimb, kao rekorder po asevima, kao najstariji pobjednik ATP turnira u zadnjih pun qrac vremena itd...
Izuzetno je ovo što sad radi u ovim godinama...
Još uvijek je jedan od najnepoželjnijih igrača u žrijebu za top 10 igrače...
Leopold_IV

#20270 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

shake69 wrote: Gledao vecinu iz Top 10 posljednjih 15 godina, naravno najvise Fedexa, spletom okolnosti i dobrom pripremom u nekim turistickim posjetama velikim gradovima. Neke igrace ne mozes zbog plana turnira pogledati isti dan, kao sto Leo jednom rece kad je bio u Baselu, ali sam recimo vidio Djovaka, Thomasa Johanssona, Ferrera i jos par igraca kad treniraju jer taj dan nisu igrali kada sam ja bio, s par metara udaljen i bilo mi je godra vidjeti znalce ove lijepe igre bar u takvom izdanju. Zao mi je sto nisam uspio Stanoja pogledati niti jednom i potrudit cu se ako bude kakve srece dok ne okaci reket o klin.
Sad je red da cujemo sta ima za reci pitac-Kenjac, koliko je on i sta vidio uzivo od tenisa?
I mene je peh onemogucio da gledam Stana, imao karte za utorak/srijedu a Stan požurio ispasti u prvom kolu u ponedeljak :sad:
cevapcinica

#20271 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

:)
Reisova wrote:
cevapcinica wrote:
Wimbledon 3 puta
US Open 2 puta
Roland Garros 2 puta
Rim jednom
Madrid jednom
Stockholm 4 puta
Basel jednom
Memphis jednom

Znaci da je velika vjerovatnoca da si uzivo gledao Federera. Zavidim ti

Sent from my iPhone using Tapatalk
Najmanje 10 meceva, ako se ne varam zadnji put u Stockholmu protiv Stana. Ko ga nije gledao uzivo nema predstavu o eleganciji i lakoci kretanja itd.
KENJAC

#20272 Re: TENIS

Post by KENJAC »

E hajmo sad iskreno , ko je od vas primjetio da se Klix danas zove Kilx ? Ja nisam !
Leopold_IV

#20273 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

KENJAC wrote:E hajmo sad iskreno , ko je od vas primjetio da se Klix danas zove Kilx ? Ja nisam !
drž se teme, pa makar i o djokovicu
KENJAC

#20274 Re: TENIS

Post by KENJAC »

Leopold_IV wrote:
KENJAC wrote:E hajmo sad iskreno , ko je od vas primjetio da se Klix danas zove Kilx ? Ja nisam !
Znaci nisi primjetio. Disleksija nije bolest . To je samo razlicitost.
Obrati paznju na pocetnu stranicu Kilxa !
Dr Kova

#20275 Re: TENIS

Post by Dr Kova »

KENJAC wrote:
Leopold_IV wrote:
Znaci nisi primjetio. Disleksija nije bolest . To je samo razlicitost.
Obrati paznju na pocetnu stranicu Kilxa !
vidi, jest fakat kilx :thumbup:
Post Reply