TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Princess7
#1851 Re: TENIS
Svako ima svoj stav, ali vi morate shvatiti da Federer vec ima zenu, djecu, stariji je i nije vise fit kao sto je nekad bio. On nikad ne glumi da ima neku povredu kako bi ostali mislili da je on izgubio mec jer se povredio, dok je Djokovic to 100x ucinio . Federer se rijetko kad raspravlja o autima, skoro nikad ne pravi neke face ako mu nesto nije po volji, ne krsti se po terenu, sto Djokovic radi, ja nemam nista protiv toga, samo to nije bas onako lijepo od njega. FEDERER ZNA PRIHVATITI PORAZ.
- zimzelen
#1853 Re: TENIS
Federer je jos uvijek motiviran, a to je dobro za tenis. Samo da se Murray vrati na njegov nivo, Delpo je vec tu, uz Nadala i Djoku, pa i Soderlinga, svjetski tenis je na nivou kvaliteta vrhunskih igraca iz pocetka i sredine devedesetih.
Nadam se da ce biti bosanskih navijaca u Roland Garrosu ove godine, jer dolazi Amer Delic (kvale i vjerovatno main draw dubla).
Nadam se da ce biti bosanskih navijaca u Roland Garrosu ove godine, jer dolazi Amer Delic (kvale i vjerovatno main draw dubla).
- ultima_palabra
#1854 Re: TENIS
Simon
Hajd taman mi se spava 
- ultima_palabra
#1855 Re: TENIS
Znači, imaćemo big one
Neka malo, vjerovatno ih neće biti još puno
Sutra od 7 Nole prži ribu, a od 1 "večiti" derbi
-
leo johnson
#1856 Re: TENIS
zimzelen wrote:Federer je jos uvijek motiviran, a to je dobro za tenis. Samo da se Murray vrati na njegov nivo, Delpo je vec tu, uz Nadala i Djoku, pa i Soderlinga, svjetski tenis je na nivou kvaliteta vrhunskih igraca iz pocetka i sredine devedesetih.
kako nece. dolaze organizovano iz zavidivica i kladnja.
- zimzelen
#1857 Re: TENIS
A sto to ih nece biti jos puno? Trkaci bi za zavrsni masters od prosle godine dao mozda i jedan Grand slam, upuceni znaju zasto, a dobio je, je li ono jedan game u trecem setu od Fedex-a. Sto je babi milo...ultima_palabra wrote:Znači, imaćemo big oneNeka malo, vjerovatno ih neće biti još puno
![]()
- ultima_palabra
#1858 Re: TENIS
Pa Fed je već jedan malo stariji čiko, a i za Rafu ne možemo praviti neke dugoročne prognoze... s obzirom na stanje njegovih koljena i ostale opremezimzelen wrote:A sto to ih nece biti jos puno? Trkaci bi za zavrsni masters od prosle godine dao mozda i jedan Grand slam, upuceni znaju zasto, a dobio je, je li ono jedan game u trecem setu od Fedex-a. Sto je babi milo...ultima_palabra wrote:Znači, imaćemo big oneNeka malo, vjerovatno ih neće biti još puno
![]()
Ne znam kakve veze ima taj Masters... svakako da je bio motivisan, ali Federer je bio možda i u najboljoj formi u zadnje 3 godine. Imaće Nadal još prilika za to.
Večeras iskreno očekujem da Rafa pobijedi... na ovako sporom terenu nema nikakvih opravdanja.
- zimzelen
#1859 Re: TENIS
Masters ima veze, jer si ocigledno ciljao da Fed nema vise sta traziti tu jer je 'cikica'!? Rekoh da bi za jedan takav turnir, Trkaci dao nesto golemo, ali ne da 'cika Fedex'. Osim zemlje, do kraja teniske godine ima jos 8-9 prilika da Carobnjak pokaze da nije za staro gvozdje. Upravo u polufinalima, gdje ce ukrstiti rekete jedan protiv drugog, ukoliko ga draw ne okrene na Djoku!ultima_palabra wrote:Pa Fed je već jedan malo stariji čiko, a i za Rafu ne možemo praviti neke dugoročne prognoze... s obzirom na stanje njegovih koljena i ostale opremezimzelen wrote:A sto to ih nece biti jos puno? Trkaci bi za zavrsni masters od prosle godine dao mozda i jedan Grand slam, upuceni znaju zasto, a dobio je, je li ono jedan game u trecem setu od Fedex-a. Sto je babi milo...ultima_palabra wrote:Znači, imaćemo big oneNeka malo, vjerovatno ih neće biti još puno
![]()
Sutra od 7 Nole prži ribu, a od 1 "večiti" derbi![]()
Ne znam kakve veze ima taj Masters... svakako da je bio motivisan, ali Federer je bio možda i u najboljoj formi u zadnje 3 godine. Imaće Nadal još prilika za to.
Večeras iskreno očekujem da Rafa pobijedi... na ovako sporom terenu nema nikakvih opravdanja.
- Mjesanac
#1860 Re: TENIS
http://www.daviscup.com/en/results/tie/ ... =100016262
Pod venue pogledati
Imal đe onog arme sto se pametan pravio
Pun tenis takvih odu na challenger, odigraju na kladionici tenis i odma svjetski teniski strucnjaci

Pod venue pogledati
Imal đe onog arme sto se pametan pravio
- ultima_palabra
#1861 Re: TENIS
Kad te ide, onda te ide... do one kiše Fish je bio bolji igrač, poslije toga kao da je ograjisaoLud i ponosan wrote:Novak sa 30% kapaciteta prosao dalje, Fish je previse grijesio i nije mu nista polazilo za rukom... Novak nije briljirao, ali je izgleda odigrao koliko mu je trebalo.
Mislim da Nadal ima vece sanse da u finalu pobjedi Novaka, cini mi se da je vise pokazao na ovom turniru, no nikad se ne zna
Mislim da i Fed ima šanse protiv Noleta ako prođe u finale... Nole djeluje zasićen i spreman za prvi poraz u sezoni.
- zimzelen
#1862 Re: TENIS
Auu kako igra Nadal, Djoko tesko da moze i do seta. Fedex kao da je izgubio ritam zbog predaje Simona, a i prinudjen je igrati s drugim servisom, sto je premalo za Rafu.
- burek_in_space
#1863 Re: TENIS
Kakav crni ritam, razbija ga Nadal ko dijete zvechku.zimzelen wrote:Auu kako igra Nadal, Djoko tesko da moze i do seta. Fedex kao da je izgubio ritam zbog predaje Simona, a i prinudjen je igrati s drugim servisom, sto je premalo za Rafu.
- Tijana_NS
#1864 Re: TENIS
Unistio je Nadal Federera, totalna dominacija, Federer totalno nemocan.
Ne postoji vise podloga na kojoj Federer moze uzeti Nadala, kad je ovaj drugi u formi.
Mislim da Novak ima minimalne sanse, pa cak i ako bude 100% priseban u finalu.
Ne postoji vise podloga na kojoj Federer moze uzeti Nadala, kad je ovaj drugi u formi.
Mislim da Novak ima minimalne sanse, pa cak i ako bude 100% priseban u finalu.
- Tijana_NS
#1865 Re: TENIS
Ocekujem da Federer objavi da zeli da se posveti porodici i privatnom zivotu do kraja godine;)
zivi bili pa videli
zivi bili pa videli
-
leo johnson
#1866 Re: TENIS
ali zasto?Tijana_NS wrote:Ocekujem da Federer objavi da zeli da se posveti porodici i privatnom zivotu do kraja godine;)
zivi bili pa videli
- zimzelen
#1867 Re: TENIS
Burece, hocemo li ulaziti u semantiku rijeci 'ritam'? Gledao sam ga proti v Stepaneka i Monaca, gdje je posebno ovaj drugi bio vrlo zilav pa je Fedex pronalazio rjesenja, a Rafa je igrao , ne pamtim kad na ovakvoj razini na betonu. Federer jeste bio ponajlosiji ove godine ali za nesto vise mu jednostavno nije dao prostora Nadal. Miksao je, izlazio na mrezu, ali nije islo. Cak i dva federerovski dobro pripremljena napada, kada je Rafu razvukao do granice, covjek je udario 'nako lob, i - pogodio liniju! Poslije takvih poena covjek bi otisao na klupu. Rafa je skoro sve serve udarao na backhand stranu Fedex-a a tako mrsav prvi procenat servisa Carobnjaka nije davao ozbiljnije sanse.burek_in_space wrote:Kakav crni ritam, razbija ga Nadal ko dijete zvechku.zimzelen wrote:Auu kako igra Nadal, Djoko tesko da moze i do seta. Fedex kao da je izgubio ritam zbog predaje Simona, a i prinudjen je igrati s drugim servisom, sto je premalo za Rafu.
Generalno, njihova posljednja tri udarca niko van Top 5 ne moze odigrati kad igraju na ovakvoj razini. Treci moze stici Murray i mozda Berdych kad je u formi a posljendja dva samo - njih dvojica i Djoko! Ovaj put je sve otislo na stranu Trkaceg ali vidjet cemo hoce li- bar na travi biti tako. Ponovi li Rafa igru od sinoc, ne dajem Djoki vise od 6-7 'games'.
- zimzelen
#1868 Re: TENIS
- Znam da mogu napraviti još jako puno toga u tenisu. Uzbuđen sam zbog onoga što me tek čeka u karijeri. Ne osjećam se kao da imam 35 godina, kao što neki od vas sugeriraju da bih se, valjda, trebao osjećati. Tek mi je 29 i ostalo mi je još puno godina karijere - izjavio je Federer.
Ovo nije samo podsticajno za Fedex-ove navijace, vec i za tenis uopce. Kralj ce se vratiti, ne sumnjam u to.
Ovo nije samo podsticajno za Fedex-ove navijace, vec i za tenis uopce. Kralj ce se vratiti, ne sumnjam u to.
- ultima_palabra
#1869 Re: TENIS
Po meni je više Fed bio slab nego što je Rafa bio dobar... vjerovatno najslabija njegova igra u sva 23 međusobna meča.
Vrlo korektno od Rafe što skoro uopšte nije slavio
Vrlo korektno od Rafe što skoro uopšte nije slavio
- burek_in_space
#1870 Re: TENIS
Necemo ulaziti u semantiku, nego samo samo htio reci da meni Federer djeluje veoma nemocno u zadnje vrijeme u mechevima protiv Nadala/Djokovica. Da li je do godina, zasicenja, nekih drugih prioriteta u zhivotu (cerkice), ali djeluje mi da shto smo gledali Fedexa u najboljim izdanjima, gledali smo.zimzelen wrote: Burece, hocemo li ulaziti u semantiku rijeci 'ritam'? Gledao sam ga proti v Stepaneka i Monaca, gdje je posebno ovaj drugi bio vrlo zilav pa je Fedex pronalazio rjesenja, a Rafa je igrao , ne pamtim kad na ovakvoj razini na betonu. Federer jeste bio ponajlosiji ove godine ali za nesto vise mu jednostavno nije dao prostora Nadal. Miksao je, izlazio na mrezu, ali nije islo. Cak i dva federerovski dobro pripremljena napada, kada je Rafu razvukao do granice, covjek je udario 'nako lob, i - pogodio liniju! Poslije takvih poena covjek bi otisao na klupu. Rafa je skoro sve serve udarao na backhand stranu Fedex-a a tako mrsav prvi procenat servisa Carobnjaka nije davao ozbiljnije sanse.
Generalno, njihova posljednja tri udarca niko van Top 5 ne moze odigrati kad igraju na ovakvoj razini. Treci moze stici Murray i mozda Berdych kad je u formi a posljendja dva samo - njih dvojica i Djoko! Ovaj put je sve otislo na stranu Trkaceg ali vidjet cemo hoce li- bar na travi biti tako. Ponovi li Rafa igru od sinoc, ne dajem Djoki vise od 6-7 'games'.
- just principe
#1871 Re: TENIS
Nadal uzima ovaj Miami 
- Tijana_NS
#1872 Re: TENIS
Zato sto je on najuspesniji teniser svih vremena, i njemu nije cilj da dolazi do polufinala Grand Slamova, vec da iste osvaja. On moze sigurno jos tri godine biti medju najboljima na svetu, ali ne verujem da ce Federer ikada sebi dozvoliti da se bori za ostanak medju prvih 5 na svetu. To je mnogo ispod njegovog nivoa.leo johnson wrote:ali zasto?Tijana_NS wrote:Ocekujem da Federer objavi da zeli da se posveti porodici i privatnom zivotu do kraja godine;)
zivi bili pa videli
Cim se zavrsi kalendarska godina u kojoj on nije usao u finale Grand Slama, Federer ce odustati od tenisa. Naravno, ima sve veze i sa sponzorskim ugovorima, koji ce ga mozda i odrzavati ' u zivotu' ...
Ali posle onog meca sa Nadalom iz SF, tesko da mogu da poverujem da ce ga Federer ikada vise pobediti. Ono je na kraju bilo samaranje mrtvog magarca.
- psydelija
#1873 Re: TENIS
meni malo zao fedex-a... krhak mi je kad gubi.
sutra dobija djole, nadam se!
gooo novaKe, gooo!!!
sutra dobija djole, nadam se!
gooo novaKe, gooo!!!
-
radostan dan
#1874 Re: TENIS
Kad bi bilo tako kao što predviđaš, silno bi se razočarao u Federera, jer se meni doimao prije svega kao sportista koji sem što želi biti prvi i najveći, uživa u svom poslu. To je ono što razdvaja pravog sportistu od zvijezde, talenta i sl.Tijana_NS wrote:Zato sto je on najuspesniji teniser svih vremena, i njemu nije cilj da dolazi do polufinala Grand Slamova, vec da iste osvaja. On moze sigurno jos tri godine biti medju najboljima na svetu, ali ne verujem da ce Federer ikada sebi dozvoliti da se bori za ostanak medju prvih 5 na svetu. To je mnogo ispod njegovog nivoa.leo johnson wrote:ali zasto?Tijana_NS wrote:Ocekujem da Federer objavi da zeli da se posveti porodici i privatnom zivotu do kraja godine;)
zivi bili pa videli
Nije ni Džordan otišao po uzimanju zadnjeg prstena, već kad su tijelo i duša rekli - vrijeme je da se odmaram.
Last edited by radostan dan on 03/04/2011 18:05, edited 2 times in total.
-
leo johnson
#1875 Re: TENIS
Tijana_NS wrote:Zato sto je on najuspesniji teniser svih vremena, i njemu nije cilj da dolazi do polufinala Grand Slamova, vec da iste osvaja. On moze sigurno jos tri godine biti medju najboljima na svetu, ali ne verujem da ce Federer ikada sebi dozvoliti da se bori za ostanak medju prvih 5 na svetu. To je mnogo ispod njegovog nivoa.leo johnson wrote:ali zasto?Tijana_NS wrote:Ocekujem da Federer objavi da zeli da se posveti porodici i privatnom zivotu do kraja godine;)
zivi bili pa videli
Cim se zavrsi kalendarska godina u kojoj on nije usao u finale Grand Slama, Federer ce odustati od tenisa. Naravno, ima sve veze i sa sponzorskim ugovorima, koji ce ga mozda i odrzavati ' u zivotu' ...
Ali posle onog meca sa Nadalom iz SF, tesko da mogu da poverujem da ce ga Federer ikada vise pobediti. Ono je na kraju bilo samaranje mrtvog magarca.
otkud ti znas sta je njemu cilj?