Cyrax wrote:Zna se ko je dingospo
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1177 Re: TENIS
Nisam uspio pogledati meč, ali po ciframa zaslužena pobjeda Federera... drago mi je da se vratio u neku ruku, odigrao je sezonu u dvoranama bez premca. Vidi se da je dosta trenirao i poboljšao kretanje, a sa tim dolaze i ubojiti forehandi i smanjen broj onih teških promašaja po kojima je postao prepoznatljiv u zadnje vrijeme... lako mu je bilo otići kad ga nije išlo, ali vratio se jer to veliki šampioni rade
Što se tiče Rafe, šteta... ovo mu je bio zadnji cilj u sezoni, ali ne možeš osvojiti sve. Da je pobijedio, ova njegova sezona bi mogla rame uz rame sa Federerovim sezonama na vrhuncu karijere. Uglavnom, ponovo su pokazali da su dva glavna favorita i na AO, koji nije daleko...
Što se tiče prvog mjesta, mislim da je ono rezervisano za Rafu, sve dok nije povrijeđen... razlog? Taj što on dominira šljakom dok je fit, i to mu daje dovoljnu prednost sve dok neko drugi ne bude apsolutno dominirao ostalim podlogama kao Fed 2004-2007... trenutno takvog igrača nema.
Bezveze mi je vidjeti ružne komentare prema jednom od najvećih igrača svih vremena... na primjeru Đokovića, Roddicka, Murraya, vidimo koliko je teško osvojiti 1 GS, a kamoli 9
Što se tiče Rafe, šteta... ovo mu je bio zadnji cilj u sezoni, ali ne možeš osvojiti sve. Da je pobijedio, ova njegova sezona bi mogla rame uz rame sa Federerovim sezonama na vrhuncu karijere. Uglavnom, ponovo su pokazali da su dva glavna favorita i na AO, koji nije daleko...
Što se tiče prvog mjesta, mislim da je ono rezervisano za Rafu, sve dok nije povrijeđen... razlog? Taj što on dominira šljakom dok je fit, i to mu daje dovoljnu prednost sve dok neko drugi ne bude apsolutno dominirao ostalim podlogama kao Fed 2004-2007... trenutno takvog igrača nema.
Bezveze mi je vidjeti ružne komentare prema jednom od najvećih igrača svih vremena... na primjeru Đokovića, Roddicka, Murraya, vidimo koliko je teško osvojiti 1 GS, a kamoli 9
- Chivas1
#1178 Re: TENIS
34 kvota da ce Gael osvojit Australian Open ..Trebam nac negdje da ima odigrat da ce uci u finale minimalno 
- Better Man
#1179 Re: TENIS
A na zemlj omjer je ubjedljivo u korist Nadala. Isto bi se moglo reči za Federera, da nema trave i tvrde podloge ne bi ni on vidio 80% turnira.zimzelen wrote: A, znas li da je na travi i betonu omjer 6:4 za Carobnjaka iz Basela? Da nema zemljane podloge, Trkaci bi ostao na tartan stazi, ne bi vidio 80% trofeja. Hoces li jos jednu cusku!
- Better Man
#1180 Re: TENIS
Kad već to spominješ, onda moraš uzeti u obzir da Federer ima 29 godina, a Nadal 24.Hare_ze wrote:Da ne spominjemo 22 finala na GS turnirima...o polufinalima necu ni pricati. Konstanta je ono sto najvise cijenim u tenisu a tu je Fed neprikosnoven!zimzelen wrote:
A, znas li da je na travi i betonu omjer 6:4 za Carobnjaka iz Basela? Da nema zemljane podloge, Trkaci bi ostao na tartan stazi, ne bi vidio 80% trofeja. Hoces li jos jednu cusku!
- veljaca
#1181 Re: TENIS
Da i on Profesor sa 29 godina preslusa Nadala sada u Londonu ....Better Man wrote:Kad već to spominješ, onda moraš uzeti u obzir da Federer ima 29 godina, a Nadal 24.Hare_ze wrote:Da ne spominjemo 22 finala na GS turnirima...o polufinalima necu ni pricati. Konstanta je ono sto najvise cijenim u tenisu a tu je Fed neprikosnoven!zimzelen wrote:
A, znas li da je na travi i betonu omjer 6:4 za Carobnjaka iz Basela? Da nema zemljane podloge, Trkaci bi ostao na tartan stazi, ne bi vidio 80% trofeja. Hoces li jos jednu cusku!
Jedan je i neponovljiv ROGER FEDERER .....
Btw - po izboru navijaca - najbolji je teniser u 2010 godine ....
- ultima_palabra
#1182 Re: TENIS
To je bilo pitanje ko vam je omiljeni teniser... za najboljeg postoje objektivni pokazatelji.veljaca wrote:Btw - po izboru navijaca - najbolji je teniser u 2010 godine ....
Zanimljivo da je Nadal prvi put dobio nagradu Stefan Edberg za fer-plej za koju glasaju igrači na ATP...evo šta kaže Berdych:
Q. Players gave recently the fair play sportsmanship award to Rafael
Nadal. What is your opinion about it? Were you one of those that voted
for him or not?
TOMAS BERDYCH: Probably I was voting for no, actually I was voting for
Rafa because I was just, you know, trying to just decide I think between
two names, him and Roger.
Yeah, I mean, I just decide to go for Rafa. I think he really deserves
it, you know. Just was a little bit disappointing after what I read in
London, you know, when I play against Roger and beat him. He was a
little bit complaining about how he was injured and stuff like that. It
was just kind of surprise for me. So maybe that was just the reason I
vote for Rafa.
So I think he deserves it. Why not?
-
djudjologija
#1183 Re: TENIS
pojedincima bih paznju usmjerio na teme(fudbal posebno) sa naglasenim nacio-etno-rasno-regionalnim podjelama,razmiricama ,da tamo "dokazuju" ko je bolji ,ko ce koga u b..u,i tome slicno.
Tenis nije taj sport
Tenis nije taj sport
- veljaca
#1184 Re: TENIS
Slazem se ....ultima_palabra wrote:To je bilo pitanje ko vam je omiljeni teniser... za najboljeg postoje objektivni pokazatelji.veljaca wrote:Btw - po izboru navijaca - najbolji je teniser u 2010 godine ....
I po svim pokazateljima bolji teniser od njih dvojice je Federer ( ne u ovoj 2010 - nego uopste ) ....
Pokazatelji su broj osvojenih titula i vrijeme provedeno kao No1 ....
Jeste da je vrijeme pred Nadalom - ali do sada je tako .... Kasnije - ko zna ....
- ultima_palabra
#1185 Re: TENIS
Čitam da je Guy Forget zadovoljan podlogom u Beo Areni... evo recept za pobjedu Francuza
Pošto će Đoković vjerovatno dobiti oba meča bolje im je prvi dan ne forsirati Llodru nego staviti Simona, koji može umoriti Noleta svojim stilom igre. Ako Monfils dobije Tipsu/Troickog onda su ispunili svoj cilj za taj dan.
I pored prisustva Zimonjića, Clement/Llodra je bolji i uigraniji par, i tu mogu do 2-1.
Đoković vjerovatno dobija Monfilsa, i onda Llodra odmoran igra protiv Tipsarevića vjerovatno, ne vjerujem da bi Obradović povjerio mentalno nestabilnom Troickom takav meč... i Janko je napravio veliku pauzu zbog ženidbe čini mi se, tako da bi taj meč bio 50-50.
Pošto će Đoković vjerovatno dobiti oba meča bolje im je prvi dan ne forsirati Llodru nego staviti Simona, koji može umoriti Noleta svojim stilom igre. Ako Monfils dobije Tipsu/Troickog onda su ispunili svoj cilj za taj dan.
I pored prisustva Zimonjića, Clement/Llodra je bolji i uigraniji par, i tu mogu do 2-1.
Đoković vjerovatno dobija Monfilsa, i onda Llodra odmoran igra protiv Tipsarevića vjerovatno, ne vjerujem da bi Obradović povjerio mentalno nestabilnom Troickom takav meč... i Janko je napravio veliku pauzu zbog ženidbe čini mi se, tako da bi taj meč bio 50-50.
-
exc0d14c
#1186 Re: TENIS
Ti si baš neznalica. Jedino si pogodio da Francuzi uzimaju dubl. Llodra ce igrati protiv Đokovića, nije toliki problem odigrati i dubl nakon toga. Troicki će igrati oba singla, a Tipsa dubl. A ako dođe do 5. meča, a neće, igrat će Simon protiv Troickog kao najbolji Francuz u igri na protivnički servis.
Samo su Srbi kiksali sa podlogom baš baš
- ultima_palabra
#1187 Re: TENIS
A da čujem koju su to podlogu trebali postaviti?
-
exc0d14c
#1188 Re: TENIS
Pa zemlju. Oslabili bi dubl, Llodra bi u svih 5 mečeva bio beskoristan, Simon i Tsonga su na zemlji baš smiješni. Jedino je Monfils jednu sezonu odigrao kvalitetno. Da je zemlja podloga Srbija bi dobila 5:0.
- ultima_palabra
#1189 Re: TENIS
Ima smisla, ali meni je normalnije igrati na svoje adute, a ne na tuđe slabosti (umalo su se opekli protiv Amera). Nole ne bi imao vremena da se pripremi za zemlju i Monfils bi imao fine šanse da ga dobije.exc0d14c wrote:Pa zemlju. Oslabili bi dubl, Llodra bi u svih 5 mečeva bio beskoristan, Simon i Tsonga su na zemlji baš smiješni. Jedino je Monfils jednu sezonu odigrao kvalitetno. Da je zemlja podloga Srbija bi dobila 5:0.
Francuzi bi vjerovatno ubacili Gasqueta na mjesto drugog igrača i on bi bio možda i favorit protiv drugog srpskog igrača. U dublu bi šanse bile iste kao i sad.
-
exc0d14c
#1190 Re: TENIS
Hrvati su npr. dobro izabrali zemlju protv Amera, ali su kiksali kad su izabrali zemlju portiv Čeha u polufinalu. Uvijek je bolje gledati kako oslabiti protivnika, nego kako sebe ojačati. Sad u ovom sastavu svi osim Clementa i Gasqueta su jaki u singlu i svi trenutno mogu dobiti i Đokovića i Troickog. Ipak mislim da bi dubl srpski bio puno jači na zemlji. Llodra i Clement u karijeri imaju samo 3 titule na zemlji, nijednu bitiniju i nijednu zajedno. Isto da igraju Argentina - BRazil i Argentinci su bolji na zemlji, ali su Brazilci puno slabiji na tvrdoj pa bi oni birali tvrdu.
- ultima_palabra
#1192 Re: TENIS
exc0d14c wrote:Ti si baš neznalica. Jedino si pogodio da Francuzi uzimaju dubl. Llodra ce igrati protiv Đokovića, nije toliki problem odigrati i dubl nakon toga. Troicki će igrati oba singla, a Tipsa dubl. A ako dođe do 5. meča, a neće, igrat će Simon protiv Troickog kao najbolji Francuz u igri na protivnički servis.
Full draw for the Davis Cup by BNP Paribas FInal
Janko Tipsarevic (SRB v Gael Monfils (FRA)
Novak Djokovic (SRB) v Gilles Simon (FRA)
Viktor Troicki/Nenad Zimonjic (SRB) v Arnaud Clement/Michael Llodra (FRA)
Novak Djokovic (SRB) v Gael Monfils (FRA)
Janko Tipsarevic (SRB) v Gilles Simon (FRA)
-
exc0d14c
#1193 Re: TENIS
Pa brate mili to je samo ždrijeb da se zna je li se prvo igra 1-2 ili 2-1. Isto kao što Janko neće igrati singl već dubl.
- ultima_palabra
#1194 Re: TENIS
Nije praksa da se mijenjaju igrači za 1.dan... čak mislim da se ne mogu mijenjati ako igrač nije povrijeđen.exc0d14c wrote:Pa brate mili to je samo ždrijeb da se zna je li se prvo igra 1-2 ili 2-1. Isto kao što Janko neće igrati singl već dubl.
- burek_in_space
#1195 Re: TENIS
Ako me sjecanje dobro sluzhi, do sat vremena pred pochetak mecha imaju pravo promjene igracha.
- ultima_palabra
#1196 Re: TENIS
To je za dublove i singlove 3.dana... jedini način da se promijeni igrač za 1.dan je da ga selektor izbaci iz tima zbog nediscipline (onda ga ne može više koristiti) ili da je povrijeđen ili bolestan (kao Nole protiv Češke).burek_in_space wrote:Ako me sjecanje dobro sluzhi, do sat vremena pred pochetak mecha imaju pravo promjene igracha.
http://content.yudu.com/Library/A1pzfd/ ... ferrerUrl=
- burek_in_space
#1197 Re: TENIS
E to je to, znam da su pred pochetak tog mecha napravili izmjenu u reprezentaciji Srbije, ali nisam bash pazljivo slushao razloge zbog kojih je to uradjeno. Hvala! 
- Chivas1
#1198 Re: TENIS
Sto ne igraju Guska i Llodra dubl
Tu jedinu sansu srba vidim ..cak mislim da ni Novak nece uzet ni jedan mec ..Mozda je bolje da igra Llodra protiv njega i Gael ..posto ga je Llodra vec jednom dobio pa sta bude ..al eto ..Pa stani ne igra Janko dubl ? Jebote pa ispusit ce i to onda 
- Chivas1
#1199 Re: TENIS
Gael danas glat .. a Novak ode u 5 setova svasta ce da bude tu al mislim da ce izgubit 
- zimzelen
#1200 Re: TENIS
Bude li u nedjelju ujutro 2:1 za Francuze, a sve su prilike da ce da bude tako, Srbijanci gube u nedjelju jer ce 'puknuti'njihov igrac za treci bod, bio to Rus 'Trojki' ili Janko, svejedno. Bit ce zabavno gledati, nista drugo. Neka pobijedi bolji! Nadam se da ce Dzumhur jednog dana pokoriti Beograd. Ne mora u Areni, moze i na 'Serbia Open-u.