Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
problemnatravunu wrote: ↑31/10/2024 06:48
Jučer trebala biti isporuka sa Temua , zove me dostavljač, reko nema nikoga kući , može li na drugu adesu (na poslu) , kaže može , ali onda sutra kad to preuzme dostavljač za taj reon, reko odlično, hvala!
Ubrzo stiže i Viber poruka da isporuka nije uspjela ....par sati kasnije telefonski poziv iz Banja Luke , u vezi ovoga , i njima potvrdim da sam sa dostavljačem dogovorio novu adresu isporuke , oni to još jednom "zapisali", pa ćemo vidjeti danas .
Eh to je ona stvar kod "dostave" koliko su brzi / spori u odnosu na druge države.
Gubi vrijeme dok nazove, možda i krene do kuće a nema nikoga.. u drugim državama pozvoni na adresu koja je navedena ostavi paket ispred vrata i ode.
Ovog ima masu kod nas (promjena lokacije), pogotov ako neko živi u selu i mrsko mu prošetati malo do magistrale i sl da olakša kuriru.
To nas i usporava. Ne kontam ljudi daju adrese gdje zive a znaju da nece biti kuci jer rade. Zato uvijek adresa gdje radis jer je i dostava u periodu od 8-16. JEdino ok ako neko radi smjene.
Za ove stvari bih napravio te punktove za skladištenje, nije tu kriv prodavač niti dostavljač vec "kupac".
Fulao si adresu svoju iz nekog razloga, sad bujrum dođi do našeg centra i preuzmi svoj paket ako ti treba.
Pa vozi miško ako ti paket treba do skladišta gdje ti je paket
Eh to je ona stvar kod "dostave" koliko su brzi / spori u odnosu na druge države.
Gubi vrijeme dok nazove, možda i krene do kuće a nema nikoga.. u drugim državama pozvoni na adresu koja je navedena ostavi paket ispred vrata i ode.
Ovog ima masu kod nas (promjena lokacije), pogotov ako neko živi u selu i mrsko mu prošetati malo do magistrale i sl da olakša kuriru.
To nas i usporava. Ne kontam ljudi daju adrese gdje zive a znaju da nece biti kuci jer rade. Zato uvijek adresa gdje radis jer je i dostava u periodu od 8-16. JEdino ok ako neko radi smjene.
Za ove stvari bih napravio te punktove za skladištenje, nije tu kriv prodavač niti dostavljač vec "kupac".
Fulao si adresu svoju iz nekog razloga, sad bujrum dođi do našeg centra i preuzmi svoj paket ako ti treba.
Pa vozi miško ako ti paket treba do skladišta gdje ti je paket
Problem je sto niko ne moze ulaziti u to da li je primalac "fulio" i dao adresu na kojoj ga nikad nema u toku radnog vremena, ili se jednostavno desilo da u tom momentu nije tu. I oni koji su generalno u kuci u toku radnog vremena, ne sjede samo i cekaju dostavu.
Ne mislim da je problem otici do skladista i preuzeti, meni to nije problem, samo ne moze to biti kao neka kazna za one koji nisu na adresi jer moze biti puno razloga zasto nisu tu, moze se desiti i da das adresu na poslu pa tad budes na terenu.
Inace, slazem se da je bolje davati adresu na poslu ko moze, nema ni svako tu mogucnost.
Ova odjeca koju sam ja narucivao nije toliko losa kvalitetom ali su krojevi bas cudni. Na slikama izgledaju kao strukirani, vise slim fit, a uzivo su malo slampavi. Velicine su ok. M je M, L je L, bar za ovo sto sam porucivao.
Samo, cini mi se, da je sad sve za dvadesetak posto skuplje nego prije mjesec i po.
I ako je ko naletio na dobre hlace dzeparice neka stavi link.
Za gradove, meni lično najbolja opcija bi bila da pored standardne dostave na vrata imaju i mogućnost ovih paketomata negdje gdje je lagan pristup autom, sigurno bi rješilo veliki broj dostava.
Emojti wrote: ↑31/10/2024 10:27
Danas opet lagani skok cijena zvucnika, led rasvjete, kamera, slika, polica itd. Samo sto nije ovaj put 100% ni 50% poskupilo vec jos 20%.
cijene doslovno svaki dan variraju - jedan item koji sam stavio u korpu prije 20tak dana se doslovno uduplao s cijenom da bi jučer bila manja nego kada sam ga stavio u korpu...
Danas opet lagani skok cijena zvucnika, led rasvjete, kamera, slika, polica itd. Samo sto nije ovaj put 100% ni 50% poskupilo vec jos 20%.
cijene doslovno svaki dan variraju - jedan item koji sam stavio u korpu prije 20tak dana se doslovno uduplao s cijenom da bi jučer bila manja nego kada sam ga stavio u korpu...
najlakse provjeris narudžbu u dolasku , naručene bt slusalice 2,49EUR u dolasku , kad kliknes da ih ih kupis ponovo , 6,49 EUR
najlakse provjeris narudžbu u dolasku , naručene bt slusalice 2,49EUR u dolasku , kad kliknes da ih ih kupis ponovo , 6,49 EUR
sve zavisi - kod mene ima itema koji su jeftiniji (uradio sam price adjustment tako da sam tu ok.) a ima ih i koji su skuplji
pa samo će paketi brže dolaziti , ja ovaj nisam očekivao prije 3-15 novembra
Samo ne znam kako tracking kod unijeti ovdje, kad je ograničeno na veličinu tracking kodova koje oni izdaju.
Osim ako neće pošiljka dobiti novi tracking broj kad je oni preuzmu za dostavu.
Ne znam kako je sada otako se i BH Pošta uključila. Trebalo bi da dobiješ viber poruku sa tracking brojem koji ti naša pošta dodijeli. Ništa taj tracking broj od Temu-a.
Samo ne znam kako tracking kod unijeti ovdje, kad je ograničeno na veličinu tracking kodova koje oni izdaju.
drugi je broj ovaj je meni došao EU000580013BA , zvao njihov info broj , žena koja se javila pojma nema za temu ni ko je poslao paket , dostava uredno donjela paket u 9:15 i cao , momak kaze dva dana vec dostavljaju temu pakete
Ne znam kako je sada otako se i BH Pošta uključila. Trebalo bi da dobiješ viber poruku sa tracking brojem koji ti naša pošta dodijeli. Ništa taj tracking broj od Temu-a.
SMS poruka je nije viber došla u 07:15 jutros a paket 2h kasnije
last mohicans wrote: ↑27/09/2024 18:19
Bi li se usudio naručiti maf senzor za auta preko ovog temu, kakva je postarina, ako pise bez shipinga, sta placam?
Eto koliko su sposobni u državnim poštama da su tek sada vidjeli mogućnost zarade kad se privatnik uvalio.
Umjesto da sličan sporazum riješe s Alijem i obrnu još veću lovu.
Temu po meni puno lošiji od Alija, manja ponuda, nenormalno dižu cijene svako malo, nema kupona, coinsa, stvarnih akcija.