Nije zivac, ko mala vena u glavi tj izmedju lobanje i mozgaacamrg wrote:
Znači nije u pitanju živac facijalis
Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
-
mirzet87sa
#176 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
- lavorpunvode
#177 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
mirzet87sa wrote:Ako treba uploadovat cu ti nalaze, a mozemo i do cuma otici. Operiso me Eldin Burazerovic i Ibrahim 2011te 12tog jula. Pripazi malo na rijecnik, nisi ti nikakav faktor ovdje da zakljucujes ista. Ma ustvari, dovoljan ti je pogled na glavu da vidis oziljke od otvaranja glaveSarajevo1946 wrote:Znači acamrg i onaj Mirzet lažu, to smo zaključili
Al ne razumijem mentalni sklop pojedinih forumasa, ograniceni k'o balkon. Vodi se politikom "ako se meni nije desilo, to ne postoji'. Pa sabane, ako ti nisi alergican na pencilin ne mora znacit da nije niko i da osobe koje umiru od njega su lazljivci.
Izneses svoje iskustvo, nalaze doktora, dodje saban koji pravi u prosjeku po godini par hiljada komentara i zakljucuje dal ti lazes ili ne, ne mozes da vjerujes.
bas me zanima ima li ko od njih dijete, te da li bi se usudili malo dijete, bebu, ostaviti na direktnom propuhu da mu se "osusi kosa", sasvim bezbjedno kako kazu..
- JohnnyS
#178 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
mirzet87sa wrote:Nije zivac, ko mala vena u glavi tj izmedju lobanje i mozgaacamrg wrote:
Znači nije u pitanju živac facijalis
Meni je žao što ti se sve to dogodilo, ali ja sam zbog prirode svoje specijalizacije vidio SAH-ova i SAH-ova, desetke rupturiranih aneurizmi cerebralnih arterija i nikad, ali baš nikad nije ijedna bila vezana uz propuh. I ne samo to, nisam našao nigdje ijedan opisani slučaj da bi to mogao biti uzrok rupture aneurizme. Taj doktor koji ti je rekao da ti je zbog toga rupturirala aneurizma je mogao ili to objaviti u nekom časopisu postati poznat po otkriću ili je najobičniji šarlatan koji ne prati literaturu. Ja tipujem na ovo drugo.
- Muhamed Đakmić
#179 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
Da, šarlatan koji mu je spasio život.
- JohnnyS
#180 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
Sarajevo1946 wrote:Da, šarlatan koji mu je spasio život.
Ako ima manuelne vještine i dobar je operater ne znači da ima zavidno poznavanje fiziologije. Konkretno, kirurgu kojem bih ja povjerio da mi operira žuč, ingvinalnu herniju, rak želuca ili debelog crijeva bez da trepnem jer je stvarno vrhunski u tome ne bih nikad, ali nikad otišao po savjet što jesti da se ne dovedem u situaciju da jednog dana završim na stolu. Jednostavno, teorija mu nije jača strana.
- Muhamed Đakmić
#181 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
Dobro, ali ako je neko dobar operater, a to mu je posao, ne može biti šarlatan.
-
miki.ba
#182 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
I ovi naši doktori seru, ako cemo se voditi tom logikom u 50 % slucajeva ti može reci napuhalo te, obuci potkošulju i ne izlaži se propuhu.
-
mirzet87sa
#183 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
Ja nigdje nisam reko da je doktor reko da je to DIREKTNI uzrok koji je doveo do pucanja aneurizme. Ja sam opiso svoj dan, dakle vruc/zagrijan poslije treninga sam otiso direkt pod tus, odma poslije toga izaso vani, 5-10min nije proslo od tusiranja mene su krenule glavobolje pucat, taj bol se ni s cim opisat ne moze. Uglavnom, da skratim. Ono sto je on reko, da ne vjeruje da je doslo bas zbog propuha/kupanja do pucanja, ali da je dalo veliki podsticaj da do tog dodje. Nesta je prico o dotoku krvi kroz u mozak i pumpanju te da su vene bile prosirene a ja ih naglim hladjenjem suzio a one i dalje slale istu kolicinu krvi i doslo do zacepljenja a zatim do pucanja aneurizme. Ovo je laicki, jer sad da bi ja njegove rijeci kopiro treba mi vokabular i vokabular a da bezveze ne lupam, ne razumijem se u medicinu 
I ja odgovorno tvrdim, doktor koji me operisao, a prije mene je operiso na stotine tumora mozga, je najbolji neurohirurg koje sarajevo ima.
Ps. samo da napomenem i ujedno da se sjetim familije uzvisenom doktoru abdulahu nakasu, cija mi je radnica trazila 2000km za KREVET u vojnoj bolnici. Da bog da ti stari za lijeka trebalo a nemo.
Edit,
ponavljam, doktor nikad nije rekao da je direktni uzrok pucanja aneurizme ovo sto sam ja napiso.. ali je rekao da je dalo veliki podsticaj obzirom u stanju u kojem sam se nalazio i nagloj promjeni temperature.
I ja odgovorno tvrdim, doktor koji me operisao, a prije mene je operiso na stotine tumora mozga, je najbolji neurohirurg koje sarajevo ima.
Ps. samo da napomenem i ujedno da se sjetim familije uzvisenom doktoru abdulahu nakasu, cija mi je radnica trazila 2000km za KREVET u vojnoj bolnici. Da bog da ti stari za lijeka trebalo a nemo.
Edit,
ponavljam, doktor nikad nije rekao da je direktni uzrok pucanja aneurizme ovo sto sam ja napiso.. ali je rekao da je dalo veliki podsticaj obzirom u stanju u kojem sam se nalazio i nagloj promjeni temperature.
Last edited by mirzet87sa on 21/06/2013 22:59, edited 2 times in total.
- Danguba
#184 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
Kao sto rekoh, vjerujem u propuh. Ubi covjecelavorpunvode wrote:ima nas svakakvih. meni je samo zao sto ce neko naivan nasjesti na tu pricu kako mu se sigurno nista ne moze desiti (jer zaboga doticnom nije nikad nista bilo) pa ce platiti glavom. ne, ne mora ga propuh bukvalno ubiti, ali ga moze obiljeziti za citav zivot.
bas me zanima ima li ko od njih dijete, te da li bi se usudili malo dijete, bebu, ostaviti na direktnom propuhu da mu se "osusi kosa", sasvim bezbjedno kako kazu..
Po mome, najbitniji je imunitet. Ako imas jak imunitet on ce se nositi sa svim izazovima pa tako i sa propuhom.
p.s. sin mi trenira fudbal i obavezno poslije svakog treninga ili utakmice ide tusiranje pa na biciklo pa kuci. nekada dodje a na kosi inje. rijetko kada je prehladjen. vec se okalio.
- JohnnyS
#185 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
Sarajevo1946 wrote:Dobro, ali ako je neko dobar operater, a to mu je posao, ne može biti šarlatan.
OK, krivo sam se izrazio, tj. pretjerao sam, moja greška.
-
mirzet87sa
#186 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
A koliko znam, sarlatan, kojeg si, ti tako nazvao je ujedno profesor medicinskog fakulteta, sef neurohirurgije, a za par godina i direktor KUM-a. Sidje pismeni, nisam te prepozno. Ne lupaj ziv bio, prozivat covjeka na osnovu google-a je vise nego smijesno.JohnnyS wrote:Sarajevo1946 wrote:Dobro, ali ako je neko dobar operater, a to mu je posao, ne može biti šarlatan.
- JohnnyS
#187 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
mirzet87sa wrote:A koliko znam, sarlatan, kojeg si, ti tako nazvao je ujedno profesor medicinskog fakulteta, sef neurohirurgije, a za par godina i direktor KUM-a. Sidje pismeni, nisam te prepozno.JohnnyS wrote:Sarajevo1946 wrote:Dobro, ali ako je neko dobar operater, a to mu je posao, ne može biti šarlatan.
Pa ja sam svoju grešku priznao i ako treba evo javno se ispričavam profesoru Dizdareviću zbog pogrešne kvalifikacije. Ali, kad bismo išli tjerati mak na konac, od svega ovoga što si nabrojao, ništa ne garantira da nije šarlatan (općenito govoreći, ne mislim na dizdarevića). Šefovi klinika baš kao i profesori na fakultetima se nerijetko biraju po političkim i inim vezama, a ne po zaslugama i stručnosti.
-
mirzet87sa
#188 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
Jaro moj, s kim ja pricam? Pa ko je spomeno dizdarevica? Reko sam Eldin Burazerovic i Ibrahim, nigdje dizdarevica spomen'o nisam.JohnnyS wrote:
Pa ja sam svoju grešku priznao i ako treba evo javno se ispričavam profesoru Dizdareviću zbog pogrešne kvalifikacije. Ali, kad bismo išli tjerati mak na konac, od svega ovoga što si nabrojao, ništa ne garantira da nije šarlatan (općenito govoreći, ne mislim na dizdarevića). Šefovi klinika baš kao i profesori na fakultetima se nerijetko biraju po političkim i inim vezama, a ne po zaslugama i stručnosti.
https://www.google.ba/#gs_rn=17&gs_ri=p ... 00&bih=799
Ne brukaj se, jedini sarlant ovdje si ti.
Edit, uzecu u obzir da si ti klixovac, tjerat ces ti po svom makar ti cijeli svijet govorio da blage veze nemas, use i u svoje kljuse makar blage veze nem'o
- S4mpion
#189 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
Opet si istu stvar rekaoJohnnyS wrote:S4mpion wrote:"Kažu da ljudi umiru od kikirikija, a ja pojedem pola kile i ne bude mi ništa"
Kad ljudi počnu masovno govorit: "Ne otvaraj tu kesu kikirikija, iskrivit će mi se lice" kao što sad govore za masovnu ubojicu propuh, onda će ti ovo imati smisla.
"Kažu da ljudi umiru od kikirikija, a ja pojedem pola kile i ne bude mi ništa"
A specijalista fino rekao da propuh itekako ima uticaja, ali gdje će specijalista biti upravu kad se njegovo mišljenje kosi sa mišljenjem jednog forumaša.
-
mirzet87sa
#190 Re: Tema za bacit' ... iliti "zatvaraj ba prozore" ...
A i ti naivan, sto bi jedan dr.mag.spec.prim znao bolje od forumasa? Pa ziv bio, mi smo ti na forumu zavrsili sve skole, samo eto, ne da nam se pocet radit. U slobodno vrijeme istrazujemo google i testove odradjene na googleuS4mpion wrote: Opet si istu stvar rekao
"Kažu da ljudi umiru od kikirikija, a ja pojedem pola kile i ne bude mi ništa"![]()
A specijalista fino rekao da propuh itekako ima uticaja, ali gdje će specijalista biti upravu kad se njegovo mišljenje kosi sa mišljenjem jednog forumaša.
I svakako, susreli smo se sa tonu slika i video zapisa, na internetu. Poznajemo materiju u najsitniji detalj.