_BosanaC wrote:sabanss wrote:DaysleepeR wrote:
Nadji mi molim te citat iz zakona o ogranicenjima voznje na motoru kao saputnik.
Nemoj ba oko stvari o kojima neznas nista.
clan 100.
Vozac bicikla, bicikla sa motorom i motocikla može prevoziti druge osobe samo ako na vozilu postoje posebna sjedišta i oslonci za noge, a vozac motocikla i u bonoj prikolici.
clan 101.
Vozac motocikla ili bicikla sa motorom i lica koja se prevoze na tim vozilima moraju koristiti zastitnu kacigu za vrijeme vožnje.
Da ne govorim o tome da se vozi dijete koje maltene ne zna ni hodati... Kacigu najcesce ne koristi ni vozac, a nikad nisam vidio suvozaca sa zastitnom opremom.
@Bosanac
Bas nikada nisi pustio psa sa povodca u gradu?
Dok je pas bio toliki da se nogom moze nabiti jesam, znaci do sestog mjeseca i prije nego je uopste poceo da razmislja o pubertetu. Pustiti psa nakon tog perioda medju djecu, kada pocinje spolno sazrijevanje, ravno je izvaditi osigurac iz bombe i baciti ga medju punu kafanu s nadom da je to bas ona bomba koja nece eksplodirati.
Interesuje li te gdje pustam psa? Vrijeme? Tajming lista? Samo reci, nije ni to problem.
Ti mozda (na osnovu tvog posta) jesi savjestan, ali ne mislim da je to u pitanju ovdje - pitanje je koliko je takvih ko ti
Ja lično ne znam više nikog
Ne shvatam potrebu ljudi da ostvaruju nemoguce i neprirodno, u ovom slučaju da drze u kuci ogromne zivotinje, psa ili svinju ili tele. Nemoguće i neprirodno = ne moze stat, i ne moze ostvariti svoje osnovne potrebe + ugrozava potrebe i prava nekog drugog, po meni bitnijeg - čovjeka (bilo vlasnika ili drugog u nizu). Mislim da je to naopako, ali naravno ko sam ja da moram da to shvatim a nemam pravo da nekom sudim, a ni pod razno nemam pravo da se uplicem u nečiji zivot, tj. sta ce on raditi u
svom prostoru, sta ce drzati, kako ce ga drzati itd.
S druge strane mislim da imam itetkakvo pravo da se uplicem u to ako počne da se radi o
našem, a ne samo njegovom prostoru. Ako dakle nečiji pas/nečiji mnoooogobrojni psi zagadjuju ono što između ostalog pripada i meni onda to prerasta u moju (opravdanu) frustraciju. Tom logikom čak mogu reći da ne mijenja stvar o kome/čemu se radi: jer ako čak i nečije dijete svojim korištenjem nekakvog zajedničkog prostora ugrozava moje pravo na koristenje istog, onda ja imam pravo da se "javim". (Sreca samo ja lično opet imam tu mogucnost da imam svoje nekakvo dvoriste i da nisam kao stanovnici zgrada ograničen na to malo jada od javnih površina i parkića što je ostalo, pješčanike i sl.)
Pseća govna na sve strane - da prevedem onim koji nisu upratili do sad o čemu benavim...
Još nije zgoreg dodati: jako volim životinje, i volim njihov uzgoj/držanje/whatever ako za to postoje uslovi - za zivotinju, i za čovjeka. Papagaji i mace su mi velika ljubav. Da zivim na selu i da imam svoju njivu, ili barem veliku ogradjenu avliju, odmah bih nabavio psa. Sve drugo je po mom patnja i za tog psa, i za mene i moju porodicu,
i što je najgore i za one koji nimalo nisu krivi i ne moraju da ispastaju za tu moju pasiju.