Telering - Zeljko Komsic
- suncica24
Kroz sve 4 strane koje "procitah", kroz glavu mi se provukose "samo"tri pitanja:
1. Doktore, a bogati, ko je to po tebi politicar o sebi-pr sebi, ili stranka koja je drugacija i bolja od ostalih? Oni koji bi mogli uraditi,ili su vec uradili nesto za BiH?
2. Jesi li glasao na proslim, pretproslim... izborima?
3. Kroz koju organizaciju, nevladinu, humanitarnu, politicku... ti mijenjas makar svoj uzi zavicaj, a tim i BiH?

1. Doktore, a bogati, ko je to po tebi politicar o sebi-pr sebi, ili stranka koja je drugacija i bolja od ostalih? Oni koji bi mogli uraditi,ili su vec uradili nesto za BiH?
2. Jesi li glasao na proslim, pretproslim... izborima?
3. Kroz koju organizaciju, nevladinu, humanitarnu, politicku... ti mijenjas makar svoj uzi zavicaj, a tim i BiH?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Na nasu veliku zalost intelektualna elita nas je i dovela do ovoga gdje smo sada. Intelektualno ovom narodu je potreban prije svega hrabar covjek, covjek koji voli ovu drzavu i covjek koji zna sta hoce. Komsic je 92 godine godine znao sta hoce dok su nam intelktualci vodili drzavu i doveli nas na prosijacke stapove. Danas ti intelektualci imaju vile, dvorove, avione i sva cuda svijeta a taj Komsic je i dalje u svom stanu u Hrasnom. Dakle nikako se ne pika tvoja matematika da je SDP=Lagumdzija=Komsic. Komsic jeste u partiji u kojoj je Lagumdizja glavni covjek ali je daloko od slijepog poslusnika a jos dalje od nekoga koga bi Lagumdzija mogao da napravi svojim poslusnikom a ako ne istjera iz te partije. Ne treba od Zeljka praviti ikonu ali je covjek koji svojim dosadasnjim radom razbija standardno politicko okruzenje i covjek koji je svojim potezima od 92 do dana danasnjeg zasluzio respekt. Medjutim cini mi se da ti doktore tesko nalazis ljeka za svoje boljke i isto tako mi se cini da tebe bole neke druge stvari vezane za SDP. I mene takodje zivo interesuje ko je ta tvoja istorijska licnost pa da igramo otvorenih karata. Sva ova tvoja prica mene licno navodi da je tvoja istorijska licnos Alija Izetbegovic pa kad se izjasnis onda mozemo nastaviti prepisku ali zaista argumentima a ne jednacinama sa x nepoznatih.doktor30 wrote:Zasto je prica o komsicu zapravo prica o lagudmziji. ko ista zna o politici, a zna da je sdp = lagudmzija. zna da je komsic ipak intelektualno puno slabiji od zlatka, a zna se i to da komsic radi sve sto lagumdzija smisli. na kraju krajeva, to tako i treba, ali sada sdp dize komsica jer je zlatko prilicno odvaratan ljudima. to je dobar marketniski potez, ali od toga nema nista, jer ce se vrlo brzo skontati da je komsic zlatkova marioneta. ja nemam nista protiv da se vi svi slozite da od komsica nema bolji, ali izvintie vi mene, meni to nije dovoljno. vama ocigledno jeste, i eto vam ga tamo. ja zivim za generacijom sposobnijih, pametnijih, obrazovanijih, lokventnijih virtuoznuh politicara, a ne za polovicnim rjesenjima. haris mi nije simpatican, ali je mudriji od komsica. pokraveniji. komsic je bolji covjek, ali njegova glava je zlatkova pamet. to je boljka radi koje je sdp sve slabiji i eto vas tamo
-
doktor30
halo ljudi, vi umjesto da izlazite vani, da radite i zaradjujete pare, vi ovdje po cijeli dan branite nekakvog komsica koji vam je dao sta? NISTA! kazete dobar je covjek, eto recimo da se slazem, ali od toga nema nista. cijenim ga radi rata, da cijenim ga, ali cijenim i svoje rodjake koji su izranjavani po sarajevskim ratistima pa ne uzimaju sebi danas pravo da uredjuju drzavu. treca stvar, recite mi do sada opet vam pitam jednu jedinu stva rkoju je komsic uradio osim tir cetiri alipasinsko-mahalske izjave koje je proturio medijima. sramota. ne kazem da je los, ali dalekooooooooo od toga da je ikakav lider. lik je to jos dvije godine i nikad nigjd vise. kraj. pravi politicki glupson.
-
mladoliki
Ljudskost i politička promašenost su dva atributa koja krase Ž-K-a. Braniti svoju zemlju, odgovarati oštro na pretenzije susjeda, spasiti trudnicu i odvesti je u bolnicu, biti zabrinut za probleme drugih- to je LJUDSKOST koju dobijemo posredstvom medija o Ž.K.!
Druga dimenzija je političko neznanje i politička pristrasnost. Pitanja za istraživače- koliko naselja u Novom Sarajevu u njegovo doba nije imalo pitku vodu? Koliko je objekata nadzidano i čije firme su to radile? Gdje su živjeli beskućnici koji su izgorjeli u požaru 2005.? Koliki je bio budžet u njegovo vrijeme (nekada jedne od najrazvijenijih općina u SFRJ)? Kako je Ž.K. i zbog čega dospio u diplomatiju (bez diplomatskog znanja, iskustva, škole, poznavanja stranih jezika)? Kakav je nacionalni balans zaposlenika u jedinici lokalne samouprave u kojoj je on bio na čelu? Da li su masovno zapošljavani "kadrovi" samo zbog toga što su pripadali njegovoj stranci? Da li se Ž.K. ponaša jednako kao i njegovi prethodnici iz HDZ-a kada je u pitanju izbor ambasadora (nije važan kakav je, bitno je da je naš)? Da li su Tomislav Limov i Branimir Jukić (bez ikakvog znanja i iskustva potrebnog za diplomate, članovi SDP-a, jedan profesor, drugi djelatnik banke i brat novinara koji "navija" za SDP preko javnog RTV sistema) uvreda državama u koje su poslani ili nama građanima? Da li je Ž.K. stvoren od strane Z.L, što ne pripada ovoj temi, ali se tiče tog člana Predsjedništva? Da li je izborom Ž.K. za hrvatskog člana Predsjedništva homogenizirana hrvatska populacija i njene separatističke intencije ili težnje za trećim entitetom? Molim konkretne odgovore na postavljena pitanja i komentare! Dali je Ž.K. stvarno dobar političar ili ovdje postoje samo mitovi ili se ipak gledaju nečiji rezultati prilikom ocjenjivanja? Telering- loša emisija, ne znam kako zalutah na OBN u 8 četvrtkom.
Druga dimenzija je političko neznanje i politička pristrasnost. Pitanja za istraživače- koliko naselja u Novom Sarajevu u njegovo doba nije imalo pitku vodu? Koliko je objekata nadzidano i čije firme su to radile? Gdje su živjeli beskućnici koji su izgorjeli u požaru 2005.? Koliki je bio budžet u njegovo vrijeme (nekada jedne od najrazvijenijih općina u SFRJ)? Kako je Ž.K. i zbog čega dospio u diplomatiju (bez diplomatskog znanja, iskustva, škole, poznavanja stranih jezika)? Kakav je nacionalni balans zaposlenika u jedinici lokalne samouprave u kojoj je on bio na čelu? Da li su masovno zapošljavani "kadrovi" samo zbog toga što su pripadali njegovoj stranci? Da li se Ž.K. ponaša jednako kao i njegovi prethodnici iz HDZ-a kada je u pitanju izbor ambasadora (nije važan kakav je, bitno je da je naš)? Da li su Tomislav Limov i Branimir Jukić (bez ikakvog znanja i iskustva potrebnog za diplomate, članovi SDP-a, jedan profesor, drugi djelatnik banke i brat novinara koji "navija" za SDP preko javnog RTV sistema) uvreda državama u koje su poslani ili nama građanima? Da li je Ž.K. stvoren od strane Z.L, što ne pripada ovoj temi, ali se tiče tog člana Predsjedništva? Da li je izborom Ž.K. za hrvatskog člana Predsjedništva homogenizirana hrvatska populacija i njene separatističke intencije ili težnje za trećim entitetom? Molim konkretne odgovore na postavljena pitanja i komentare! Dali je Ž.K. stvarno dobar političar ili ovdje postoje samo mitovi ili se ipak gledaju nečiji rezultati prilikom ocjenjivanja? Telering- loša emisija, ne znam kako zalutah na OBN u 8 četvrtkom.
-
doktor30
ma o tome se rado "mladoliki". ja ovim braniocima komsica zeljka, pokusavam da objasnim i kazem da je ta ljudksa dimenzija okey, vise puta dokazana, i eto recimo to je okey. prihvatam. ali hocu da kazem d aon sa politikom i diplomatijom nema NIKAKVE VEZE.
ti si postavio odlicnu listu pitanja, a evo dodajte i ovo: nova da ambasadora su uzasni katastrofalni kadrovi, a sa druge strane, koga je doveo u kabinet?! covjeka -vlasnika kafane TITO iz hrasnog, i novinarsku nekakvu koja ima 2-3 mjeseca radnog iskustva. eto to je komsic. i jest, bio je u ratu, ali bili su i drugi, pa sta!? koliko samo ljudi dnevno ucini dobrih djela, i to je tako sramotno da se to reklamira svaki dan kao da je Isus iz Nazareta. Sramota.
i da odgovorim hrasno88: da jeste, SDP jeste = zlatko lagumdzija. i da komsic jeste podanik zlatka lagumdzije. svi su redom u sdp takvi, oni koji to nisu, otsili su davnooo van te partije.
a curak mozete i okrenuti: auto koji se komsic vozio, vlasnik jedan od poslijeratnih tajkuna
-robot komerc se izgradio za vrijeme vladavine komsica u novom gradu
- dva amasadora dva uzasna lika
- saradnici u kabinetubirani iz kafane
- poveo zlatka lagumdziju zavnicnu delegaciju pri posjeti un-u
itd itd.
prema tome ne hvalite dzaba
dzaba slobodna bosna i 60minuta dizu komsica, sve je to bezveze. nema stvarnog rezultata. pokusavaju jer je lagumdzija u krizi da gurnu u šprvi plan komsica i to im sve manje ide od ruke. raja vide to.
i na kraju, da SDP je jedna tako ljigava stranka - bili su u koalciji sa strankom za bih, sada je pljuju, htjeli su nakon ovih izbora sa sda pa ih je avaz i hari s i tvrdo krilo u sda u tome sprijecilo. sada vidim, lagumdzija i spdovci se slepaju seferu i bps-u, to da se ogresu od njih sada kako bi popravili svoj kounisticki naruseni "ugled". to je to. i zato ce sve vise tonuti u ambis
ti si postavio odlicnu listu pitanja, a evo dodajte i ovo: nova da ambasadora su uzasni katastrofalni kadrovi, a sa druge strane, koga je doveo u kabinet?! covjeka -vlasnika kafane TITO iz hrasnog, i novinarsku nekakvu koja ima 2-3 mjeseca radnog iskustva. eto to je komsic. i jest, bio je u ratu, ali bili su i drugi, pa sta!? koliko samo ljudi dnevno ucini dobrih djela, i to je tako sramotno da se to reklamira svaki dan kao da je Isus iz Nazareta. Sramota.
i da odgovorim hrasno88: da jeste, SDP jeste = zlatko lagumdzija. i da komsic jeste podanik zlatka lagumdzije. svi su redom u sdp takvi, oni koji to nisu, otsili su davnooo van te partije.
a curak mozete i okrenuti: auto koji se komsic vozio, vlasnik jedan od poslijeratnih tajkuna
itd itd.
dzaba slobodna bosna i 60minuta dizu komsica, sve je to bezveze. nema stvarnog rezultata. pokusavaju jer je lagumdzija u krizi da gurnu u šprvi plan komsica i to im sve manje ide od ruke. raja vide to.
i na kraju, da SDP je jedna tako ljigava stranka - bili su u koalciji sa strankom za bih, sada je pljuju, htjeli su nakon ovih izbora sa sda pa ih je avaz i hari s i tvrdo krilo u sda u tome sprijecilo. sada vidim, lagumdzija i spdovci se slepaju seferu i bps-u, to da se ogresu od njih sada kako bi popravili svoj kounisticki naruseni "ugled". to je to. i zato ce sve vise tonuti u ambis
-
doktor30
a ja kao da gledam "objektivnih 60 minuta" ili da citam "profesionalnu slobodnu bosnu" ! to je dno novinarstva.
po rjecniku nema nikakve razlike izmedju avaza i 60 min. nikakve. rjecnik bakira hadziomerovica je odvratan. motivi jos gori.
na kraju krajeva djecice iz sdp-a: lagumdzija vam je bio licnost AVAZA 2001 godine. nemojte to zaboraviti nikada. sjecate se kada su izasle price o tome kako je fahro radoncic isao kod vase lagumdzije skoro svaki dan, i ovaj isao njemu na noge u avaz i njegove vile itd. nemojte pljuvati po onome sto ste i sami nekada bili
po rjecniku nema nikakve razlike izmedju avaza i 60 min. nikakve. rjecnik bakira hadziomerovica je odvratan. motivi jos gori.
na kraju krajeva djecice iz sdp-a: lagumdzija vam je bio licnost AVAZA 2001 godine. nemojte to zaboraviti nikada. sjecate se kada su izasle price o tome kako je fahro radoncic isao kod vase lagumdzije skoro svaki dan, i ovaj isao njemu na noge u avaz i njegove vile itd. nemojte pljuvati po onome sto ste i sami nekada bili
-
kijameta
Politika nije racionalna stvar nego iracionalna. Narod ne bira one koji su sposobni nego one koje voli.Primjer USA. Da nije tako,ne bi ni bilo izbora,nego bi politicari pisali ispite,pa bi onaj sa najvecim brojem bodova,postajao predsjednik. Ali nije tako,ljudi svugdje u svijetu biraju ljude po tome koliko su im simpaticni,koliko su njihovi.
Ako uzmemo to u obzir,kao i to da sad kad je SDP,provalila 'kvaku' sa hrvatskim clanom predsjednistva,znajte da cete Zeljka gledati i u drugom mandatu,kao hrvatskoga clana predsjednistva.Bio on sposoban ili ne,on je najpopularniji covjek u BiH,kojega uz to mozemo podvuci i pod pojam Hrvat.Pa cak i kad bi birali jednog predsjednika bio bi favorit,posebno ako pogledamo ko bi mu bio potencijalni protivnik iz 'bosnjackih' stranaka.
Ako uzmemo to u obzir,kao i to da sad kad je SDP,provalila 'kvaku' sa hrvatskim clanom predsjednistva,znajte da cete Zeljka gledati i u drugom mandatu,kao hrvatskoga clana predsjednistva.Bio on sposoban ili ne,on je najpopularniji covjek u BiH,kojega uz to mozemo podvuci i pod pojam Hrvat.Pa cak i kad bi birali jednog predsjednika bio bi favorit,posebno ako pogledamo ko bi mu bio potencijalni protivnik iz 'bosnjackih' stranaka.
-
piskerernest
je li u 60 minuta i jednom pokazana kuća ili stan bilo kojeg političara koji je prethodno bio argumentovano prokazan kao mogući kriminalac,u avazu jeste,pokazana vrata stana lagumdžije i adresa da zna svako ko misli da je lagumdžija glavni krivac za sve loše u državi da uradi šta god misli da treba uraditi tom dušmanu lagumdžiji.doktor30 wrote:a ja kao da gledam "objektivnih 60 minuta" ili da citam "profesionalnu slobodnu bosnu" ! to je dno novinarstva.
je li u 60 minuta bio prilog o kućnom ljubimcu bilo kojeg političara i komentar kako je tog političara i k. ljubimac napustio,u avazu jeste.
je li avaz i jednu drugu stranku nazvao krnjom osim sdp iako su sve napuštali važni članovi,nije.
je li išta od avazovih laži o sdp i lagumdžiji dokazano na sudu,nije.
je li normalno da u jednoj novini koja je bošnjačka političari koji su u strankama koje su u ratu vodile etničko čišćenje bošnjaka(hdz,sds)imaju bolji tretman nego stranka koja je bosanskohercegovačka,jedina koliko toliko multietnička,a većinski bošnjačka.
čitajući avaz pred posljednje izbore čovjek je mogao steći dojam da je za sve loše u BiH kriv tihić,samo je trebalo da kažu i da je ratni zločinac.
o avazu je suvišno pričati,to je novina u kojoj su prije par godina napadani i optuživani da su pritajeni ustaše i četnici i špijuni hrvatskih i srbijanskih tajnih službi I.LOVRENOVIĆ,J.DIVJAK,ponavljam J.DIVJAK,M.VEŠOVIĆ,M.STOJIĆ.
je li to novina kojoj treba vjerovati.
ja nisam član sdp,da ne bude zabune.
- hrasno38
Tako je momcino dodjosmo i do onoga sto sam ja naslucivao od pocetka a to je tvoja bolesna mrznja prema SDP-u mada jos uvijek ne smijes da otkrijes svoga velikana a ja sam rekao tko mislim da je to. Prvo da bi nekoga ocjenjivao o njegovim kvalitetima onda moras biti makar ravan njemu a preporucuje se bolji i kvalitetniji. Gdje se ti tu nalazis vrsni dokrore. Rekoa sam ja da ce na kraju biti da je SDP kriv za sve sto se dogodilo ovih zadnjih 15-tak godina i naravno to moze samo izaci iz bolesnih umova tipa Hasana Cengica ili njegovih istomisljenika. Robot komerc se nije izgradio u Novom Gradu nego u Novom Sarajevu u Hrasnom tako da si malo popupao lonicice ili uopste ne poznajes ovaj grad pa pise po necijem diktatu. Znaci problem je taj Robot zato sto je izgradjen za vrijeme Komsica a nisu problem silne tvorevine koje su iznjedrile SDA-SBiH koalicija. Naravno da nisu one problem jer si i ti jedan od njihovih simaptizera. Dva ambasadora su zamjenila dva ambasadora koja su volili ovu drzavu samo dok su primali platu i dnevnice od nje i ko si ti da kazes da recimo Jukic nije kvaliteta ambasador. Ipak tebe nesto jako boli a vezano je za politiku a mozda i za diplomatiju. Da strasni su likovi oni koji su otisli iz SDP-a a jedan od njih je recimo i Avdic koji sada radi u kabinetu Alkalaja. Ma jasta samo dajte fotelju jebo privrzenost nekoj ideji. Pa strasni tandem Tokic-Ivo Komsic kod kojih se ne znam koji je ljigaviji.doktor30 wrote:ma o tome se rado "mladoliki". ja ovim braniocima komsica zeljka, pokusavam da objasnim i kazem da je ta ljudksa dimenzija okey, vise puta dokazana, i eto recimo to je okey. prihvatam. ali hocu da kazem d aon sa politikom i diplomatijom nema NIKAKVE VEZE.
itd itd.
Ali dobro imas pravo da nekoga ne volis samo me cudi sto to svo kamenje ne istrese recimo na Brankovica ili na Silajdzica, jednog nevjerovatnog lazova i patriotu koji je samo u BiH kada je na poziciji. Doktore moram da ti kazem providan si ko fils papir a kad nesto bolje razmislim strasno me podsjecas na Ivu Miru Jovica, onu spodobu od covjeka i politicara pa mozda doljeces i iz njegovog jata jer sve tvoje rijeci i te kako su slicne njegovim.
Ali dzaba nikad vas nece biti toliko da nadjacate masu koja je napokon dobila i prepoznala pravog politickog BH patriotu i covjeka koji takve likove gleda sa zaljenjem kao i sve vise BH otreznjenih glava.
- Vodenjak
Doktore, jos nam nisi rekao sta je to lose (za Bosnu i Hercegovinu) uradio pa i REKAO Zeljko Komsic, Don Kihot medju bosanskim politicarima svih boja?doktor30 wrote:halo ljudi, vi umjesto da izlazite vani, da radite i zaradjujete pare, vi ovdje po cijeli dan branite nekakvog komsica koji vam je dao sta? NISTA! kazete dobar je covjek, eto recimo da se slazem, ali od toga nema nista. cijenim ga radi rata, da cijenim ga, ali cijenim i svoje rodjake koji su izranjavani po sarajevskim ratistima pa ne uzimaju sebi danas pravo da uredjuju drzavu. treca stvar, recite mi do sada opet vam pitam jednu jedinu stva rkoju je komsic uradio osim tir cetiri alipasinsko-mahalske izjave koje je proturio medijima. sramota. ne kazem da je los, ali dalekooooooooo od toga da je ikakav lider. lik je to jos dvije godine i nikad nigjd vise. kraj. pravi politicki glupson.
Da cujemo...?
- hrasno38
Ljudskost, jednostavnost i politicka razlicitost od onoga sto smo navikli je upravo ono sto smeta ljudima koji misle da se vise nikada nece nista ovdje promjeniti i da postoji samo nesto sto se zove S-B-H ili u prevodu nacionalisticko-kabadahijska koalicija.mladoliki wrote:Ljudskost i politička promašenost su dva atributa koja krase Ž-K-a. Braniti svoju zemlju, odgovarati oštro na pretenzije susjeda, spasiti trudnicu i odvesti je u bolnicu, biti zabrinut za probleme drugih- to je LJUDSKOST koju dobijemo posredstvom medija o Ž.K.!
Vise manje sva naselja su jos prije rata u N.Sarajevu imala vodu izuzev onih koji su bespravno izgradili svoje kuce pogotovo na Hrasnom Brdu ili tzv. Malom Sandzaku.
Nadzidjivanja su radjena u cijelom gradu a malo se raspitaj za koju cijenu je po kvadratu AID davao te stanove na Grbavici za svoje ljude.
Ne znam na koji pozar misis???
Kako je Haris Silajdzic iz medrese preko prevodioca sletio u politiku ili Alija Izetbegovic iz zatvora ili 95% nasih politicara sa svih strana. Pa gdej bas to da pistas za Komsica.
Ta ambasadorska mjesta su po rasporedu Hrvatska do isteka mandata i na ta mjesta su mogli otici samo hrvatski predstavnici a za to nije kriv Komsic nego sveto trojstvo sto je ovu zemlju podjleila na sve x3 i ova trojka ce biti na tim mjestima samo do siteka mandata predhodnika.
Branimir Jukic nije nista majje obrazovan i losije govori Engleski Jezik od vecine nasih ambasadora. Recimo da su od njega bolji Amira kapetanovic i Jamina Pasalic kao profesori jezika.
Previse si pitanja postavio gledajuci da sto vise ponizis Z.K ali u zadnje vrijeme je narvno postala tendencija za blacenjem njegovog lika jer on apsolutno ne odgovara nit jednoj nacionalnoj partiji osim mozda Tihicu koji trpi slicne napade kao i Komsic. Propagandna masinerija polako se zahuktava ali ja se nadam da ce sva govna koja ga napadaju naletiti na cvrst zid onih koji su napokon vidjeli neku nadu u jednom pozitivnom i normalnom covjeku. I naravno bar sto se mene tice Zeljko je jedno 10 kopalja ispred Lagumdzije a svjetlosnu godinu ispred ostalih BH politickih jadova.
- J.B.Tito
Za tvrdnju da to zna svako "ko ima mozga", prvo ga taj koji to tvrdi treba imati.doktor30 wrote:nek mi neko napisse, STA JE TO URADIO ZELJKO KOMSIC????
ja ga cijenim kao covjeka, ali dajte ne budite smijesni - digao je par puta halabuku sa kosutnicom, tadicem, eto kao vratio poklone, i iiiiiii? NIsta!
poslao je u ambasadore policajca tomislava limova, pa zna li iko ljudi dragi ko je taj lik. drot iz citluka, i vraca iz austrije dariju krsticevic koja je, iako ja ne volim hdz, ali ona je fenomenalan ambasador bila..
u danasnjoj bih, zeljko komsic je bolji zato jer makar prica sta misli i sta mu lagumdzija kaze. zeljko komsic nije uradio nista niti to sa funckije clana predsjednistva BiH moze. dakle, ali budimo realni, halo, zar je to buducnost BiH? nemojte tako.
juce gleda zasjedanj eparlamenta fbih- i sada ka poslanici iz sdp-aaaa....
pa ide sabrija pojskic ima cca 200 godina, pa ide alija behmen koji je meni simpatican lik, ali cca 150 godina, itd. ne mogu nam penzioneri promijeniti drzavu niti donijeti promjene HALOOOOOOOOOOOOOOO! neka sdp pusti u prvi plan sashu magazinovica, koji je fin i korektan momak ili nekog drugog, ali neka mi ne guraju ove penzice pod nos kao nake lidere.
a sto se komsica tice - za ratni period SVAKA CAST, kao politicar , on pojma nema, i to zna svako ko ima mozga.
doktor30 wrote:mircerko,
ti meni pises opet st aje rekao, a ja te pitam vrlo jednostavno: sta je uradio? kazete nema ovlastenja, okey! ali zasto onda pricate i pisete kao on je lik on je ovo , on je ono, kad covjek osim par ostrih izjava drugo nije uradio nista! to je cinjenica(moj dodatak - ovo je nebuloza, a ne mahalanje), a ja te pitam za cinjenice. dakle tad i tad to i to. dakle, uopste nme sporim da je los covjek, dapace, ali opt kazem nemojte da hvalite nesto ili nekoga ko veze sa zivotom nema o politici. onome ce polomiti kosti, ono zube, vamo kao neda bih, i kao eeeeh on je super. ma stanite malo, to je navijanje, to nije politika.
a sto se ambasadorice u becu tice, dakle incident sa bombom nema apsolutno nikakve veze sa nasom ambasadom, pa citas li znas li ista. to je djelo jednog psihickog bolesnika i sama austrijska vlada je rekla da je to incident pojednica. i sta, sada ide policajac od 350 godia da nas predstavlja! dajte ljudi budite ozbiljni. evo ja kazem, ne glasam uopste za sdp. ali evo sasha magazivnoc je super decko, zasto njega nije poslao u bec? zato sto bi se sasha odozgo vratio kao jak politicar, a njima takvi ne trebaju, vec im trebaju poslusnici i zato salju oronulog limova. eto to je to
demantuje me agrumentima, pustite te lovorika
doktor30 wrote:da i? ja tebe nesto drugo pitam. tema je pocela STA JE URADIO! i ono za sta ima ovlastenja je zaznuo - ambasadori(ni ovo ne mogu staviti kao mahalanje, i ovo je nebuloza).
ako nema ovlastenja, mene izjave, suplja, sistem silajdzic, ne zanima. govornika je i previse. ovdje fali radnika
doktor30 wrote:dobro, i sada, zato jer ambasadorka nije izvjestila predsjednistvo ODMAH, lete "glave". jel tako!? uredu, a zasto ako su toliko SDPovci korektni, nisu smjenili zlatka lagumdziju kada su morali clanovi sdp-a saznati iz novina da je uzeo 70tak milja maraka od fakulteta. ili zasto sdp nije smjenio njihovog policajca zlatka miletica kada se ovaj nasao u drustvu kriminalca rovcanina cini mi se. ili zasto sdp nije smjenio komsica kada se mjesecima vozio u najskupljem autu u drzavi(ovo ne spada u mahalanje nego u polu istine koje koristis u blacenju koga stignes, a lijepo je bilo objasnjeno na koji nacin, sto i ostalo vezano za mercedesa, ali ti i slicni citate ono sto vi hocete, sto vam odgovara za blacenje)? ili zasto sdp nikada nije odrekao lagumdzije kada je bio licnos avaza 2001 godine((???)ili : zasto se medjunarodna zajednica nije odrekla Pedija kad je bio ličnost godine - ovo si se bas morao pomuciti da bi ti palo na pamet) , to ste svi zaboravili? zaboravili ste da je bio sa raadocnicem nokat i meso, dok ga Utemeljitelj avaza nije sutnuo i srusio s vlasti. sve ste zaboravili , samo pamtite glupe izjave, od kojih ni ti ni ja ne zivimo! gdje su rezultetati - fabrike, radna mjesta, osujecenje kriminala, suzbijanje korupcije...ne samo prazne rijeci, kritika itd. sda je odvratna partija, ali sdp ne moze ovako uzeti vlast, ne moze jer nije korektno pricati drugima a svoje redove ne ocistiti. u sdp-u ima super ljudi ali u prvom planu su poslusnici i starkelje.
doktor30 wrote:
ma ako ti mislis da je Limov buducnost BH politike, onda ti eto sdp-a i mi nemamo sta da pricamo. halo, limov, pa imate li oci ljudi dragi. to je konunnisticki hadzo efendic. nema dileme - kadar 0.
prije je izetbegovic branio bosnjake od agresora, pa je na kraju podjelio zemlju. vijdeces kako ce silajdzic biti ostar dok sjedne u fotelju prvog u bosnjaka, formalno. ima da bude ostriji, kakav komsic kakvi bakraci. ali od toga, mi ne zivimo. sta ja imam od izjava!!??? nista. neka se komsic potrudi da uravnotezi ekonomski bilasn u trgovini izmnedju BiH, hrvatske i sRbije, to je potez, a ne opalicu te glavom. manite se suplje vise
doktor30 wrote:ja ne "mahalam". to je ispd svakog nivoa. izvini, molim te, ja tebi fino obrazlazem(ma jok, gdje bi ti to), zasto to nije korektna politika. jasno je - ti volis komsica, i stoga nemas realan pogled na politiku.(ili: mozda voli komsica jer ima realan pogled na politiku.Što bi reci Anštajn, sve je relativno)
Selam
doktor30 wrote:eh, pazi sada, ti si upravu: idelano nema, ne postoji. mozda postoji idealna riba(e tek sa ovom izjavom si pokazao koliko si ustvari u zabludi), ali idealan politicar, ili policajac, e pa to je vec previse!
naravno, ne kazem da je miletic los(sta je sad ovo???), ali evo ja mislim da je himzo selimovic daleko bolji. ja ne kazem da je limov los(ili ovo???), ali mislim da je magazinovc bolji. realno, ja hocu da kazem, da sdp nudi polovicna rjesenja, i meni to uopste nije blisko. ili uradi kako treba ili suti. kritikuju sve zivo, a rjsenja koja nude su u mnogome uzasna. sto se tice auta komsica, tacno, vratio je auto, ali ne bi da se nije digla i kuka i motika oko toga(a ta kuka i motika se digla zbog "činjenica" poput tvojih). druga stvar, socijaldemokratija je zasnovana ja jednakopravnosti, na socijalnoj pravdi. e vidi u tome i jeste problem - ne vidim ja u sdp-u puno toga. sve vise lice na crvenu, bas kao sto su ovi sda-kriminalci zelena burzoazija.
doktor30 wrote:smijesno - dodika je stovrio lagudmzija(hajde neka ovo bude neka istina jer nisam upucen u to i ne bih se ni slozio sa tim, ali taj mali dodik (koji mozda i tada bi vuk) izraste u hrlovcinu zahvaljujuci Silajdzicu), onda kada je dodik bio mali, kada je htio da bude sdp u rs-u, onda ne lagumdzija to odbio(pokusavam dokuciti odakle dobijas te "informacije", ko da si sa Lagumdzijom 24 sata pa znas svaki njegov korak, potez.Ne citam Avaz pa ne znam da li je to sve izlazilo u tamo, a najvjerovatnije ti to i jeste izvor ovakvih "informacija" (čitaj:laži i nebuloza)) , i danas ima zestokog protivnika i neka ga ima! sto se tice krsticevicke, ja ne ulazim u njema politicka ubjednja, vec u spobosnot, nisam rekao da je dobra, rekao am da je limov gori(Na osnovu cega ti ovo, i ovo su neke "cinjenice" poput ovih do sada ili pises njihove biografije pa si upoznat i sa njihovim uspjesima/neuspjesima). i ja ne zivim od toga sto ce limov voljeti bih, vec hoce li prevariti neke firme iz austirje da donesu kapital u bih, a nece, nece, on je drot nece bolan nista(sad već pocinjem misliti da imas escajg ispred sebe i tako dobijas informacije o proslosti, sadasnjosti, buducnosti), i znas i ti to, nego nemas koga da podrzis pa ti limov dobar. to je PROBLEM. prihvatamo polovicne ljude jer nemamo boljih. e pa ja cu uvijek tragati za boljim, i necu da pristanem da mi limov bude repprezent. isto kao sto necu da prihvatim da mi je omer bhemne ideolog, ili nedzad latic novinar, ili sabrija pojskic buducnost bh poltike(hajde, neka ovo bude nesto sa cim se slazem, ne sto se tice imena, nego principa.Samo da te pitam, koji escajg koristis pa nadje "te bolje" u BPS-u? Nemam nista protiv njih, Sefer mi je drag, ali tako pasionirano braniti po forumu BPS, Semirovu knjigu i sve te neke "bolje" gdje znas cijeli spisak članstva stranke i koji su, po tebi, sve sami pozitivci, bez ijedne mrlje......a svi drugi su vaki-naki......nešto je tu do escajga.)
doktor30 wrote: dobar covjek, ali prazne price prica. da i super mu je potez kada je poveo zlatka lagudmziju kao dio delegacije u posjetu UN-u. to mu je poteezzzz nema dalje. a mircerka vidim gubi zivce u nedostatku argumenata
doktor30 wrote: ja UOPSTE A NE MRZIMA ZLATKA LAGUDMZIJU(ma ne, nismo to tako skontali, uopšte to nismo tako skontali). ali uopste. mrizim vas koji cijenite ljude po onome sto supljiraju, a ne sto rade(Pitanjce: Šta rade ti tvoji koje smatras "boljim", šta to oni uradise sem isprazne price i kicenja ratnim zaslugama Seferovim.). zeljko komsic je ratni heroj - to je cinjenica, to je radio i uradio. dakle to je neosporna cinjenica. dodik je simpaticni seljak, svi se smijemo kada ga gledamo jer je tako sirov i neotesan a bez kompleksa. i naravno, vi mozete branti vaseg stranackog sefa tako sto ce te reci da je legenda, ali nikako da kazete zsto je legenda. i tebi hrasno, zlatko lagmudzija jeste kriv za mnoge stvari - kriv je jer je kada se dograbio vlasti utalio sa avazom a ne sa oslobodjenjem. kriv je jer je mislio da moze imati 20 funckija a ne jednu. eto zato je kriv(E sad ga hebi, sad znas i sta je mislio a ne sta je radio.Izvini, Azira, nisam te odmah prepoznao). najveca bolest naseg drustva ste vi, tako neambiciozni, dosadni, isti, koji velicate druge a ne znate zasto. koji pokrecete teme radi jednog intervjua, a ne radi stvarnih zasluga.(najveca bolest naseg drustva ste vi, tako neutemeljeno preambiciozni, dosadni sa svojim nelogicnim stavovima, isti, koji velicate druge a mislite da znate zasto. koji pokrecete teme radi jednog intervjua(ili knjigice), a ne radi stvarnih zasluga. - ovako bi to zvucalo sa mog aspekta) u tome je problem. mogao je neko iz stranke za bih pokrenuti temu kada je haris rekao u lice, drito, mesici i tadicu, ostavite se bih, i neuma, i mosta na peljescu i ti ti tadicu rs-a.(Promjeni escajg, Azira, nesto ti prijem loš, jer da je to doticni rekao, bilo bi ovde price o tome na sva usta). samo je problem, vi iz sdp-a imate problem: znate da vam je lider u krizi, pa hocete na zor na stovrite novog.
doktor30 wrote:Mircerko, argumenti su jedno, a jadna patetika koju proizvodis drugo.(E i jesi napisao argumenata, to je čudo jedno)
Uclani se u videoteku, slobodno, opet. Ako nemas para pitaj kosmica, dace ti on, one je dobar predsjednik.
Ti nastupas sa pozicije - svi koji ne misle kao ja, nisu dobri, i zato i trebas da ostanes na nivou videoteke.(citiram tebe: "najveca bolest naseg drustva ste vi, tako neambiciozni, dosadni, isti, koji velicate druge a ne znate zasto. koji pokrecete teme radi jednog intervjua, a ne radi stvarnih zasluga." - Iz ovog citata je očita sva tvoja ljubav prema nama koji ne mislimo kao ti.Ubi nas tvoja ljubav.U pojam.O tvom nivou neću komentarisati)
doktor30 wrote:Zasto je prica o komsicu zapravo prica o lagudmziji. ko ista zna o politici, a zna da je sdp = lagudmzija(Mislim da je komentar suvišan) . zna da je komsic ipak intelektualno puno slabiji od zlatka, a zna se i to da komsic radi sve sto lagumdzija smisli. na kraju krajeva, to tako i treba(Ja, za razliku od tebe, kad bi to i bila istina, mislim da tako ne treba.Ovo tvoje "na kraju krajeva, tako to i treba" mi dovoljno govori o tvom misljenu kako treba, tvojoj slobodoumnosti i nezavisnosti u misljenju), ali sada sdp dize komsica jer je zlatko prilicno odvaratan ljudima. to je dobar marketniski potez, ali od toga nema nista, jer ce se vrlo brzo skontati da je komsic zlatkova marioneta(prosvjetli nas, molim te). ja nemam nista protiv da se vi svi slozite da od komsica nema bolji, ali izvintie vi mene, meni to nije dovoljno. vama ocigledno jeste, i eto vam ga tamo. ja zivim za generacijom sposobnijih, pametnijih, obrazovanijih, lokventnijih virtuoznuh politicara, a ne za polovicnim rjesenjima. haris mi nije simpatican, ali je mudriji od komsica. pokraveniji. komsic je bolji covjek, ali njegova glava je zlatkova pamet. to je boljka radi koje je sdp sve slabiji i eto vas tamo(Neka si nam ti "lokventan".Da sam bogdo ovo tvoje mjerenje nečije mudrosti pokvarenlukom prije procitao, ne bih uzalud tracio vrijeme sakupljajuci "sabrana djela tebe nesabranog")
doktor30 wrote:zeljko komsic je heroj rata, zlatni ljiljan, i ja ga radi toga jako cijenim. ali to nema veze sa politikom.(Sefer Halilovic je generak iz rata, ali to nema veze sa politikom) ne treba uraditi vise nista. kosto i nece(Azira....provjeri prijem). pitam tebe sta je uradio? evo nabroj mi 5 stvari, molim te!
doktor30 wrote:moj stranacki lider je historijska licnost. ne prolazna kao komsic.(Eki?)
odgovori
- komsic ne moze zabraniti gradnju most peljesac jer nema vlast
- rekao srbiji da ce dobiti po prstima, pa to je jedna obicna, kako ono ti rece - mahalsta izjava- TVOG stranackog "idlola"
- "malo doveo u red ambasade" - molim te lijepo, u crnu goru je poslao brata o zvoinimira jukica, novinara 60minuta, dakle njegove emisije, a u austriju bivsseg drota i njegovog stranackog kadra koji ne zna niti jedan strani jezik!(Po obicaju, bla, bla, truć, truć)
doktor30 wrote:eh, da i ovo jos: nije on nikakav CRO clan predsjednistva, vec su ga birali MUSLIMANI u 90% omjeru, prema tome ne pricajte vise gluposti, nemate niti 1 argument. vama je argument njegove tri izjave. pa samo takvi biraci mogu imati komsica za predsjednika i harisa za CLANA
de, uzivjate, eto vam ih zaposve, i niste za bolje!(Ovo sam morao komlet boldirati jer ti je ovo argument u P.M. i uopste ne kontam poentu, ili je i ovo samo bilo blacenja radi.I ne do mi bog da me snadje ono za sta si ti, jer po tvom pisanju, misljenju i stavovima, ovi od 90-ih pa do sada su zlato za te neke tvoje.)
doktor30 wrote:ma jok bolna, ne bila, nikad ti ja nisam bio sdp. nego eto, mislim da nije okey da dizes nekoga ko to stvarno nije. nije jednostavno fol, jer to nije opcija. ti meni kazes niko ne zna strani jezik - okey, hajmo onda umrijeti svi u nepismenosti i kakvu mi to novotariju donosi komsic koji nastavlja tamo gdje je sda banda stala. za tvoju info darija krsticevic je imala znanje iz 3 strrana jezika(Možda bi ona bila dobar profesor stranih jezika, ali to ne mora značiti da je bila dobar ambasador.No, tebi je to, očito, tesko i shvatiti a i objasniti zbog tvojih kriterija i načina odredjivanja nečijih osobina (Silajdzic mudriji jer je pokvareniji)). jbg. tako to ide, a on drota druto u bec, da pise sluzbene zabiljeske.
neka, kazem ti eto ti komsica, od njega je lagmudzija dalleeeeeeko bolji(Eh, kad bi ti imao jedno misljenje makar na jednoj temi, lakse bi mi bilo analizirati tvoje postove, ovakvim izjavama me zbunis da sam sad morao provjeravati da nisam slucajno neciji tudji post kopirao). vjeruj mi, a zna se kakav je zlaja. makar je pametan. ovaj veze nema sa zivotom.,
prijatno i tebi, idem i ja odavle
doktor30 wrote:SVI CEMO UMRIJETI, OVAKO ILI ONAKO(Napokon nešto argumentovano). NE BRINI NECES TI OSTATI ZIV I NECES ZIVJETI 200 GODINA. OVO JE PROLAZAN SVIJET, ALI ETO, VIDIMO SE GORE(A ovo vec......presuticu da ne sirim temu). NEKAD...TAKO DA TI TO NIJE ARGUMENT
doktor30 wrote:halo ljudi, vi umjesto da izlazite vani, da radite i zaradjujete pare, vi ovdje po cijeli dan branite nekakvog komsica koji vam je dao sta?(halo covjece, ti umjesto da izadjes vani, da radis i zaradjujes pare, ti ovdje po cijeli dan napadas nekakvog komsica koji uradio sta?) NISTA!kazete dobar je covjek, eto recimo da se slazem, ali od toga nema nista. cijenim ga radi rata, da cijenim ga, ali cijenim i svoje rodjake koji su izranjavani po sarajevskim ratistima pa ne uzimaju sebi danas pravo da uredjuju drzavu(Pa stvarno, mislim, stvarno sta da ti kazem na ovo). treca stvar, recite mi do sada opet vam pitam jednu jedinu stva rkoju je komsic uradio osim tir cetiri alipasinsko-mahalske izjave koje je proturio medijima. sramota. ne kazem da je los, ali dalekooooooooo od toga da je ikakav lider. lik je to jos dvije godine i nikad nigjd vise. kraj. pravi politicki glupson(Htio sam boldirati kompletan pasus, ali bi se onda izgubilo ovo zadnje.Mozda Komsic nije politicar jakog kalibra, ali ovo izjaviti moze samo osoba koja mudrost mjeri pokvarenlukom).
doktor30 wrote:ma o tome se rado "mladoliki". ja ovim braniocima komsica zeljka, pokusavam da objasnim i kazem da je ta ljudksa dimenzija okey, vise puta dokazana, i eto recimo to je okey. prihvatam. ali hocu da kazem d aon sa politikom i diplomatijom nema NIKAKVE VEZE.
itd itd.
i na kraju, da SDP je jedna tako ljigava stranka - bili su u koalciji sa strankom za bih, sada je pljuju, htjeli su nakon ovih izbora sa sda pa ih je avaz i hari s i tvrdo krilo u sda u tome sprijecilo. sada vidim, lagumdzija i spdovci se slepaju seferu i bps-u, to da se ogresu od njih sada kako bi popravili svoj kounisticki naruseni "ugled". (I ovde je trabao cijeli pasus biti boldiran, itekako zasluzuje zbog kolicine budalastina i mahalanja.Ali ovo sto je boldirano je dovoljno da istakne svu tvoju moc rasudjivanja, donosenja zakljucaka, logike, misljenja.Ova recenica je sasvim dovoljna, sve si u njoj rekao.Budi bog s tobom) to je to. i zato ce sve vise tonuti u ambis
Eto, malo mi bilo dosadno pa sam pokusao izvuci "sabrana djela" tebe nesabranog.doktor30 wrote:a ja kao da gledam "objektivnih 60 minuta" ili da citam "profesionalnu slobodnu bosnu" ! to je dno novinarstva.
Sta da ti kazem, kao i hiljadu puta do sada, neciji text vise govori o onom ko ga je pisao nego o onome o kome je napisan.
Ali, nisi ti kriv, poremecaj rasudjivanja moze biti uzrokom psihosomatskog oboljenja, a nadimak obicno izrazava zelju sta bi covjek htio biti.
Ja bih volio da sam Tito, da nisam sto jesam, gradjanin BiH kojeg hebu kako ko stigne, i kad se pojavi neko ko to ne radi, onda ni on ne valja.
Volio bih da sam Tito, pa da nadjem i Rankovica, pa da pometem bagru na otoke.
Vjerujem da bi ti volio biti doktor, jer kako je meni tesko biti gradjaninom, tako je i tebi tesko biti pacijentom.
Razumijemo se mi.
P.S. LEGENDA
Boldirani dijelovi texta iza kojih nema komentara su mahalanja dotičnog , a on tvrdi da ne mahala, nego da iznosi činjenice.
Tamno crveni dijelovi texta iza boldiranih textova su moji komenatri.
A dotični je sam po sebi legenda.
- homo_sapiens
J.B.Tito wrote:
Volio bih da sam Tito, pa da nadjem i Rankovica, pa da pometem bagru na otoke..
Tito si !
-
fukara_tz
Na portalu tuzlalive.ba
FINIŠ ANKETE: ZELJKO KOMŠIĆ NAJPOPULARNIJI U BIH, KABIL U KANTONU, JURIŠIĆ U TUZLI
Član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, političar je godine u BiH, smatraju posjetioci portala TuzlaL!VE u anketi koju smo sproveli u minulih desetak dana. Ličnost godine u TK je kardiovaskularni hirurg dr. Emir Kabil, a u Tuzli beogradski sužanj, ILija Jurišić…
Od početka do završetka naše ankete o izboru političara godine, vodio je Željko Komšić. Esdepeovac koga su osporavali kao svog predstavnika Hrvati, a poslije se uvjerili kako je mnogo bolji od svih političara koji su u minuom vremenu predstavljali Hrvate, odmah po izboru deklarisao se kao - predstavnik svih građana BiH.
U mnogim stvarima je to dokazao, neskriveno se boreći za interese države, jedinstvene uzduž i poprijeko, ali je posljednjih mjeseci stekao opće simpatije kada je, nimalo diplomatskim, ali jasnim rječnikom, poručio srbijanskom premijeru Vojislavu Koštunici da se ne miješa u probleme BiH, jer bi u protivnom mogao “dobiti po prstima i po nosu”, postala je omiljena uzrečica svima kojima je BiH na duši kao jedinstvena država.
U našoj anketi se to vidjelo: od oko 250 glasova posjetilaca portala TuzlaL!VE, 90 posto glasova dobio je Željko Komšić. Tačnije - 220!
Za njega su glasali posjetioci svih vjera i nacija i, mada smo anketu pokrenuli bez velikih pretenzija, a još manje da ona bude neprikosnoveni barometar raspoloženja prema nekim ljudima i organizacijama, to pokazuje koliko je omiljen i poštovan. U našoj anketi jedini političar koji je uz Komšića spominjan, mada s manje glasova, jeste načelnik Tuzle, Jasmin Imamović.
Čestitamo Željku Komšiću, želimo mu dobro zdravlje i puno uspjeha, i neka se za sve nas i ubuduće bori istim žarom, kakvim se suprostavio Koštunici kada se “Voja Kalašnjikov” htio petljati u poslove druge suverene države.
ostatak na http://tuzlalive.ba/portal/?p=3673
FINIŠ ANKETE: ZELJKO KOMŠIĆ NAJPOPULARNIJI U BIH, KABIL U KANTONU, JURIŠIĆ U TUZLI
Član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, političar je godine u BiH, smatraju posjetioci portala TuzlaL!VE u anketi koju smo sproveli u minulih desetak dana. Ličnost godine u TK je kardiovaskularni hirurg dr. Emir Kabil, a u Tuzli beogradski sužanj, ILija Jurišić…
Od početka do završetka naše ankete o izboru političara godine, vodio je Željko Komšić. Esdepeovac koga su osporavali kao svog predstavnika Hrvati, a poslije se uvjerili kako je mnogo bolji od svih političara koji su u minuom vremenu predstavljali Hrvate, odmah po izboru deklarisao se kao - predstavnik svih građana BiH.
U mnogim stvarima je to dokazao, neskriveno se boreći za interese države, jedinstvene uzduž i poprijeko, ali je posljednjih mjeseci stekao opće simpatije kada je, nimalo diplomatskim, ali jasnim rječnikom, poručio srbijanskom premijeru Vojislavu Koštunici da se ne miješa u probleme BiH, jer bi u protivnom mogao “dobiti po prstima i po nosu”, postala je omiljena uzrečica svima kojima je BiH na duši kao jedinstvena država.
U našoj anketi se to vidjelo: od oko 250 glasova posjetilaca portala TuzlaL!VE, 90 posto glasova dobio je Željko Komšić. Tačnije - 220!
Za njega su glasali posjetioci svih vjera i nacija i, mada smo anketu pokrenuli bez velikih pretenzija, a još manje da ona bude neprikosnoveni barometar raspoloženja prema nekim ljudima i organizacijama, to pokazuje koliko je omiljen i poštovan. U našoj anketi jedini političar koji je uz Komšića spominjan, mada s manje glasova, jeste načelnik Tuzle, Jasmin Imamović.
Čestitamo Željku Komšiću, želimo mu dobro zdravlje i puno uspjeha, i neka se za sve nas i ubuduće bori istim žarom, kakvim se suprostavio Koštunici kada se “Voja Kalašnjikov” htio petljati u poslove druge suverene države.
ostatak na http://tuzlalive.ba/portal/?p=3673
-
mladoliki
Imaš dovoljno godina, ali malo argumenata za raspravu. To znači da kada nisi u stanju nešto znati, onda kažeš da govna blate Željka Komšića. Moje mišljenje je da svako svojim djelima sebe blati ili uzdiže u visine. Ako ne znaš odgovore onda se to prizna, a ne prekidaš diskusiju nazivajući oponenta pogrdnim imenima. Svi koji troše moj novac itekako trebaju biti na tapetu, pa tako i "nedodirljivi" Ž.K. Ako nemaš informacije o nečemu to nije sramota, ali je bezveze raspravljati ako si neupućen. Ono o čemu sam govorio su činjenice (za razumijevanje istih treba se malo i informirati o onome šta se događa), a to zna zaboliti pristrasne. Naravno, ispada da čovjek nije uradio ništa dobro, što naravno nije istina, ali bitno je postaviti normalne standarde, a po istim Željko ne bi bio nigdje, a ne na čelu Predsjedništva da je ovo zemlja razmišljajućih ljudi-nažalost, s tobom se slažem da je on bolji od mnogih koji "sjede" na visokim funkcijama. Moj zaključak je da smo mi jadni kada nam je Ž.K. najjači politički adut za budućnost.hrasno38 wrote:Ljudskost, jednostavnost i politicka razlicitost od onoga sto smo navikli je upravo ono sto smeta ljudima koji misle da se vise nikada nece nista ovdje promjeniti i da postoji samo nesto sto se zove S-B-H ili u prevodu nacionalisticko-kabadahijska koalicija.mladoliki wrote:Ljudskost i politička promašenost su dva atributa koja krase Ž-K-a. Braniti svoju zemlju, odgovarati oštro na pretenzije susjeda, spasiti trudnicu i odvesti je u bolnicu, biti zabrinut za probleme drugih- to je LJUDSKOST koju dobijemo posredstvom medija o Ž.K.!
Vise manje sva naselja su jos prije rata u N.Sarajevu imala vodu izuzev onih koji su bespravno izgradili svoje kuce pogotovo na Hrasnom Brdu ili tzv. Malom Sandzaku.
Nadzidjivanja su radjena u cijelom gradu a malo se raspitaj za koju cijenu je po kvadratu AID davao te stanove na Grbavici za svoje ljude.
Kako je Haris Silajdzic iz medrese preko prevodioca sletio u politiku ili Alija Izetbegovic iz zatvora ili 95% nasih politicara sa svih strana. Pa gdej bas to da pistas za Komsica.
Ta ambasadorska mjesta su po rasporedu Hrvatska do isteka mandata i na ta mjesta su mogli otici samo hrvatski predstavnici a za to nije kriv Komsic nego sveto trojstvo sto je ovu zemlju podjleila na sve x3 i ova trojka ce biti na tim mjestima samo do siteka mandata predhodnika.
Branimir Jukic nije nista majje obrazovan i losije govori Engleski Jezik od vecine nasih ambasadora. Recimo da su od njega bolji Amira kapetanovic i Jamina Pasalic kao profesori jezika.
Previse si pitanja postavio gledajuci da sto vise ponizis Z.K ali u zadnje vrijeme je narvno postala tendencija za blacenjem njegovog lika jer on apsolutno ne odgovara nit jednoj nacionalnoj partiji osim mozda Tihicu koji trpi slicne napade kao i Komsic. Propagandna masinerija polako se zahuktava ali ja se nadam da ce sva govna koja ga napadaju naletiti na cvrst zid onih koji su napokon vidjeli neku nadu u jednom pozitivnom i normalnom covjeku. I naravno bar sto se mene tice Zeljko je jedno 10 kopalja ispred Lagumdzije a svjetlosnu godinu ispred ostalih BH politickih jadova.
P.S. Kijameta, da su dva HDZ-a bili jedan Komšić bi zijanio izbore, ovako je pobijedio i dao svoj skromni doprinos ponovnom političkom ujedinjenju dva HDZ-a, tako da mu je ovo zadnji mandat za hrvatskog člana Predsjedništva!
- hrasno38
Ma bravo argumentovani. Ta pitanja koja si ti postavljaju mogu se cuti na svakoj sarajevskoj pijaci ali ja ti jesam odgovorio na nekoliko samo sto si ti izgleda umislio da previse znas pa ko velis "sta je misevi ja sam vam postavio pitanja". Pa lafcino hajde nam ti i doktor postavite standarde a nemojte lajati ko seoske kere al iz svojih kucica. Od svih promasenih politicara i od 95% danasnjih promasenih politicara vi ste bas udarili na onoga u kome normalna svijet napokon vidi kao neko svijetlo na kraju tunela. Ne kazem da ne moze biti bolji i 100 puta ali ovaj je trenutno 100 puta bolji od ostalih i 100 puta je bio bolji nacelnik od ostalih iz nacionalnih stranaka i nemoj meni pricati o Novom Sarajevu u kome zivim od 1968 godine, u kome sam proveo i one 4 usljive godine gdje je skoro sve sprzeno s one strane Miljacke a danas opet sve bljesti. I rekoa sam neka je i Koldzo danas na celu te opstine jer je njegova porodica tu 100 godina bez obzira sto je dosao iz SDA. Niko nije idealan i savrsen, ne znaju svi na svijetu svjetske jezike pa ih ima astronomski uspjesnih. Ali sve one koji kritikuju ono malo sto valja u ovoj drzavi molim da izadju iz svojih jazbina i donesu nam jos bolje. Ja licno cu biti presretan da bude bolje i meni i buducim generacijama. Cekam jos uvijek Doktora i negovog velikana ne bih se bunio da cujem i ime tvog idola. Evo ja kazem da je moj politicki idol (mada smo vrsnjaci i saborci) trenutno Zeljko Komsic jer jednostavno neda na BiH onoliko koliko moze da neda i da makar svi ostali nedaju 5% njegovog mi bi bili jaki ko beton. Doktor i Mladoliki ta kuhinja u kojoj kuhate po tudjim receptima je tanka i providna i pazite da se ne ofurite.mladoliki wrote:Imaš dovoljno godina, ali malo argumenata za raspravu. To znači da kada nisi u stanju nešto znati, onda kažeš da govna blate Željka Komšića. Moje mišljenje je da svako svojim djelima sebe blati ili uzdiže u visine. Ako ne znaš odgovore onda se to prizna, a ne prekidaš diskusiju nazivajući oponenta pogrdnim imenima. Svi koji troše moj novac itekako trebaju biti na tapetu, pa tako i "nedodirljivi" Ž.K. Ako nemaš informacije o nečemu to nije sramota, ali je bezveze raspravljati ako si neupućen. Ono o čemu sam govorio su činjenice (za razumijevanje istih treba se malo i informirati o onome šta se događa), a to zna zaboliti pristrasne. Naravno, ispada da čovjek nije uradio ništa dobro, što naravno nije istina, ali bitno je postaviti normalne standarde, a po istim Željko ne bi bio nigdje, a ne na čelu Predsjedništva da je ovo zemlja razmišljajućih ljudi-nažalost, s tobom se slažem da je on bolji od mnogih koji "sjede" na visokim funkcijama. Moj zaključak je da smo mi jadni kada nam je Ž.K. najjači politički adut za budućnost.hrasno38 wrote:Ljudskost, jednostavnost i politicka razlicitost od onoga sto smo navikli je upravo ono sto smeta ljudima koji misle da se vise nikada nece nista ovdje promjeniti i da postoji samo nesto sto se zove S-B-H ili u prevodu nacionalisticko-kabadahijska koalicija.mladoliki wrote:Ljudskost i politička promašenost su dva atributa koja krase Ž-K-a. Braniti svoju zemlju, odgovarati oštro na pretenzije susjeda, spasiti trudnicu i odvesti je u bolnicu, biti zabrinut za probleme drugih- to je LJUDSKOST koju dobijemo posredstvom medija o Ž.K.!
P.S. Kijameta, da su dva HDZ-a bili jedan Komšić bi zijanio izbore, ovako je pobijedio i dao svoj skromni doprinos ponovnom političkom ujedinjenju dva HDZ-a, tako da mu je ovo zadnji mandat za hrvatskog člana Predsjedništva!
-
forza milan
jest da je vec proslo 2-3 dana od ovih rsprava ali sam tek sad procitao i ne mogu a da ne napisem 2-3 recenice.Prije svega, Komsic je legenda i tu nema price. Ali stvari se tu ne zavrsavaju. Jasno je k'o dan da kod ljudi,prilikom donosenja stavova o nekom najvise ulogu igraju licne simpatije. Smijem se zaklet da mircerka nije nikad potcrtala sta su ovlasti clana predsjednistva kad se napadalo Sulejmana Tihica, a sad kad se napada Komsica sad je to jako bitno.mIRCerka wrote:Funkcija clana predsjednistva nije funkcija clana stranke. Samo ti brkaj krompir i plocice, nije frka.doktor30 wrote:dobro, i sada, zato jer ambasadorka nije izvjestila predsjednistvo ODMAH, lete "glave". jel tako!? uredu, a zasto ako su toliko SDPovci korektni, nisu smjenili zlatka lagumdziju kada su morali clanovi sdp-a saznati iz novina da je uzeo 70tak milja maraka od fakulteta. ili zasto sdp nije smjenio njihovog policajca zlatka miletica kada se ovaj nasao u drustvu kriminalca rovcanina cini mi se. ili zasto sdp nije smjenio komsica kada se mjesecima vozio u najskupljem autu u drzavi? ili zasto sdp nikada nije odrekao lagumdzije kada je bio licnos avaza 2001 godine, to ste svi zaboravili? zaboravili ste da je bio sa raadocnicem nokat i meso, dok ga Utemeljitelj avaza nije sutnuo i srusio s vlasti. sve ste zaboravili , samo pamtite glupe izjave, od kojih ni ti ni ja ne zivimo! gdje su rezultetati - fabrike, radna mjesta, osujecenje kriminala, suzbijanje korupcije...ne samo prazne rijeci, kritika itd. sda je odvratna partija, ali sdp ne moze ovako uzeti vlast, ne moze jer nije korektno pricati drugima a svoje redove ne ocistiti. u sdp-u ima super ljudi ali u prvom planu su poslusnici i starkelje.
Mislim da smo shvatili da ne volis Komsica, to je bar jasno. NEma potrebe da se raspravljamo dalje, jer ja tebi dam VALIDAN ARGUMENT a ti mahalas o zlatku, koji nije predmetom ove price, ove telering emisije...
Lijep pozdrav
S druge strane doktor30 je dobrim dijelom u pravu. Ja stvarno volim Komsica i volio bih da ima vise onako iskrenih politicara ali je njegov nivo pravo tanana. Lik prica ko da je u kafani. Ne znam da je uradio nesto posebno da bismo ga u zvijezde okivali. Nikom ne zmeta sto Komsic ne zna engleski a kad ga ne zna neko drugi onda je to skandal.
Ljudi, potrudite se da budete malo realniji i da ne sudite na temelju licnih simpatija, dakle emocija nego na temelju cinjenicnog stanja stvari.
- hrasno38
Lik vjeruj mi prica onako kako je pricao cijeli zivot i jebes covjeka koji se mijenja onako kako vjetar puse. Od lijepih i slatkih rijeci ljudi iz onomad onog strasnog "Zraka" cuce na ulici vec treci dan, poljoprivrednici su cucali 2 godine, od slatkorijecivog Brankovica imamo povecanje cijena ludilo, pokvareno brasno i cudno ulje iz robnih rezervi. A covjek tako lijepo i produhovljeno prica. Haris Silajdzic se sto je za nevjerovati nasmije pred kamerama i kaze pred izbore novi ustav i ukidanje RS-a onako sve lijepo upakovano. Itd, Itd. Meni bas pase kad neko prica svojim jezikom i onim koga svako razumije. Prijatelju jebes jeftine poklone lijepo upakovane. Neam to veze sa simpatijama jer meni je simpatican i Tihic koji je kao Don Kihot u svojoj stranci. Danas ovi neki argumentovani napadaju Komsica, sutra ce Vikica, prekosutra ce i ovog malog Sasu magazinovica jer je jednostavno iz SDP-a na cijem je celu Zlatko. I to samo zato jer ne pripadaju nacionalistickim miljeima. I to je nasa stvarnost.forza milan wrote:jest da je vec proslo 2-3 dana od ovih rsprava ali sam tek sad procitao i ne mogu a da ne napisem 2-3 recenice.Prije svega, Komsic je legenda i tu nema price. Ali stvari se tu ne zavrsavaju. Jasno je k'o dan da kod ljudi,prilikom donosenja stavova o nekom najvise ulogu igraju licne simpatije. Smijem se zaklet da mircerka nije nikad potcrtala sta su ovlasti clana predsjednistva kad se napadalo Sulejmana Tihica, a sad kad se napada Komsica sad je to jako bitno.mIRCerka wrote:Funkcija clana predsjednistva nije funkcija clana stranke. Samo ti brkaj krompir i plocice, nije frka.doktor30 wrote:dobro, i sada, zato jer ambasadorka nije izvjestila predsjednistvo ODMAH, lete "glave". jel tako!? uredu, a zasto ako su toliko SDPovci korektni, nisu smjenili zlatka lagumdziju kada su morali clanovi sdp-a saznati iz novina da je uzeo 70tak milja maraka od fakulteta. ili zasto sdp nije smjenio njihovog policajca zlatka miletica kada se ovaj nasao u drustvu kriminalca rovcanina cini mi se. ili zasto sdp nije smjenio komsica kada se mjesecima vozio u najskupljem autu u drzavi? ili zasto sdp nikada nije odrekao lagumdzije kada je bio licnos avaza 2001 godine, to ste svi zaboravili? zaboravili ste da je bio sa raadocnicem nokat i meso, dok ga Utemeljitelj avaza nije sutnuo i srusio s vlasti. sve ste zaboravili , samo pamtite glupe izjave, od kojih ni ti ni ja ne zivimo! gdje su rezultetati - fabrike, radna mjesta, osujecenje kriminala, suzbijanje korupcije...ne samo prazne rijeci, kritika itd. sda je odvratna partija, ali sdp ne moze ovako uzeti vlast, ne moze jer nije korektno pricati drugima a svoje redove ne ocistiti. u sdp-u ima super ljudi ali u prvom planu su poslusnici i starkelje.
Mislim da smo shvatili da ne volis Komsica, to je bar jasno. NEma potrebe da se raspravljamo dalje, jer ja tebi dam VALIDAN ARGUMENT a ti mahalas o zlatku, koji nije predmetom ove price, ove telering emisije...
Lijep pozdrav
S druge strane doktor30 je dobrim dijelom u pravu. Ja stvarno volim Komsica i volio bih da ima vise onako iskrenih politicara ali je njegov nivo pravo tanana. Lik prica ko da je u kafani. Ne znam da je uradio nesto posebno da bismo ga u zvijezde okivali. Nikom ne zmeta sto Komsic ne zna engleski a kad ga ne zna neko drugi onda je to skandal.
Ljudi, potrudite se da budete malo realniji i da ne sudite na temelju licnih simpatija, dakle emocija nego na temelju cinjenicnog stanja stvari.
-
forza milan
PA to i jest jadna majka sto prica prirodno a nivo mahalski. On bi bio pravi politicar kad bi uz sve kvalitete koje nedvobeno posjeduje imao i dobar nastup, kad bi ostavljao malo ubjedljiviji utisak. Ja sam ga ljetos gledo kod Mate - sad nisam - i ok je sve sto prica samo brate ko da si ga na cesti naso. Ne moze se krenuti za onakvim covjekom. A kod tebe ispade ako ima nivo i dignitet pravog politicara znaci da je a priori kriminalac a a ko prica ono ko neko iz mahale e onda je posten i pravi.
Pravi politicar - tipa Sanadera, Erdogana Blaira, Siraka itd - mora da spoji sto je moguce vise pluseva. Ako mu je jedini plus to sto je posten, iskren i patriota onda budi siguran da nece dugo. MA koliko ja volio Komsica ne mogu ga ni u snu usporediti sa Sanaderom. Bas me zanima mozes li ti???
Pravi politicar - tipa Sanadera, Erdogana Blaira, Siraka itd - mora da spoji sto je moguce vise pluseva. Ako mu je jedini plus to sto je posten, iskren i patriota onda budi siguran da nece dugo. MA koliko ja volio Komsica ne mogu ga ni u snu usporediti sa Sanaderom. Bas me zanima mozes li ti???