Nisam sigurno prvi kojem je tako nešto palo na pamet, al me interesuje da li se po osnovu zakona o zaštiti ličnih podataka i slično može zatražiti od telemacha, total tv-a i slično da te obrišu kao korisnika i iz svih evidencija. Eh da li se onda nakon toga može tražiti ponovno uključenje u sistem kao novi korisnik, da bi se dobile sve beneficije koje dobijaju novi korisnici?
Meni ovo ima logike, posebno ako se pogleda da u zakonu o zaštiti ličnih podataka stoji stavka da se saglasnost za davanje podataka (ukoliko je telemachu i data) može u svakom trenutku kasnije i povući na zahtjev nosioca podataka.
Ima li neki pravnik da razjasni?
Telemach "Novi korisnik"
Moderator: Benq
- diablobih
#2 Re: Telemach "Novi korisnik"
Vjerovatno bi opet morao cekati 3 mjeseca kao i inace da postanes novi korisnik. Tj. ne bi izbrisali odmah, nego bi se vukli toliko dugo.
- mbenz
#3 Re: Telemach "Novi korisnik"
Eeee moj druze jesi naso drzavu u kojoj ces zakon provoditi
Vjerovatno ima negdje u zakonu ali ti njih zovni vjerovatno ce ti reci mi to ne mozemo bla bla bla . Isto sam imao slucaj oko kupovine bezveze stvari u prodavnici i nakon sto sam dobio racun vidio sam da sam uzeo pogresan artikal i mislio ga zamjeniti drugim medjutim ova za kasom mi govori da to ne moze jer je vec otkucan racun i da nemogu stornirati a siguran sam zakonski kao potrosac mozes doci zamjeniti u roku od 7 dana a mozda cak i 15 ali nisam se htio raspravljati jer je nesto bezveze bilo do par maraka. Hocu da ti kazem kad je u pitanju potrosac ko nas j... a kada je obrnuta situacija odma ti nadje neki clan u zakonu da te moze teretiti ali ti probaj i sretno .
- seoBIH
#4 Re: Telemach "Novi korisnik"
Ako gledamo GDPR kompanije mogu čuvati osnove podatke i duži period (mislim 12 mjeseci) kako ne bi došlo do ovakve zloupotrebe.
Pored toga, ne bih rekao da ne bi došlo do potencijalne "prevare" korisnika koji dva puta koristi isti benefit.
Pored toga, ne bih rekao da ne bi došlo do potencijalne "prevare" korisnika koji dva puta koristi isti benefit.
- mayab
#5 Re: Telemach "Novi korisnik"
Svaki se račun, naravno, može stornirati, samo neće to da rade, ili ne znaju, i ne žele se peglati.... često instant pomaže pomen inspekcijembenz wrote:Eeee moj druze jesi naso drzavu u kojoj ces zakon provoditi![]()
![]()
![]()
Vjerovatno ima negdje u zakonu ali ti njih zovni vjerovatno ce ti reci mi to ne mozemo bla bla bla . Isto sam imao slucaj oko kupovine bezveze stvari u prodavnici i nakon sto sam dobio racun vidio sam da sam uzeo pogresan artikal i mislio ga zamjeniti drugim medjutim ova za kasom mi govori da to ne moze jer je vec otkucan racun i da nemogu stornirati a siguran sam zakonski kao potrosac mozes doci zamjeniti u roku od 7 dana a mozda cak i 15 ali nisam se htio raspravljati jer je nesto bezveze bilo do par maraka. Hocu da ti kazem kad je u pitanju potrosac ko nas j... a kada je obrnuta situacija odma ti nadje neki clan u zakonu da te moze teretiti ali ti probaj i sretno .