Telemach-konfiguracija rutera?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
masehz

#1 Telemach-konfiguracija rutera?

Post by masehz »

Zdravo svima :)
Koristim telemachov internet, kao dosta raje u gradu i manje-više svi imamo neke pritužbe na njihov rad, ali to sada na stranu. Iz toga razloga ne želim njih da pozovem da pitam kako da riješim problem. Jesam ustvari jedne prilike zvao, javio mi se jedan uljudan gospodin koji me pitao da li je njihov ruter ili ne..Kada sam mu rekao da nije, da sam ga kupio u radnji opet je bio spreman pomoći mi i reči šta treba da radim. Međutim pošto su kod njih pozivi vremenski ograničeni ubrzo je poziv stao, da li su oni namjerno prekinuli ili ne, ne znam zaista. Drugi put kada sam nazvao javila mi se koleginica od tog gospodina koja je rekla da ona ne smije ništa reči jer ruter nije kupljen kod njih, ali je spremna ako ja želim, popuniti nalog i poslati mi ekipu na lice mjesta koja bi me uzela lopatom za sitnicu koju urade . Onda mi je prošlo kroz glavu sve što se samo kod njih može desiti što uzrokuje pad konekcije i odustao sam od toga. Te udario ih grom, te ovo, te ono..Onda kao pošalju ekipu da nešto riješi, kasne godinu dana a ti si naravno u medjuvremenu riješio problem. Uhhh, sorry na ovoliko teksta.
Znači molim vas, da li neko zna kako da konfigurišem ruter sa modemom? Telemach dakle internet a ruter je asus. Znam ja da to treba podesiti IP adrese ha hu, znam da se mora uci u opcije rutera ali mi treba konkretno objasnjene i malkice detaljnije šta da radim, šta konkretno da podesim? Ako neko zna neka napiše molim vas :) hvala unaprijed puno, sorry ako ima dupla tema i sorry na ovoliko teksta :)
Post Reply