E jebemga mi na MMDS-u vec 6 mjeseci ako ne i vise placamo 16,90KM imamo manje kanala,sliku ocajnu i da ne nabrajam vise veČ sam se naljutioFiki29 wrote:![]()
Uz racun za Novembar telemach poslao i cestitku...u kojoj na pocetku kaze da su povecali brzinu S paketa sa 4Mb/S na 6Mb/S i onda tralalalala da su uveli nove kanale i da idu prema poboljsanju usluge i opet tralalalalalalla.....i u zadnjem pasosu kazu da najavljeno poskupljenje za avgust koje nisu izvrsili ce izvrsiti u mjesecu decembru tako da od dosadasnjih 11,50 KM od decembra kablovska tv kosta 15,00 KM............
![]()
![]()
![]()
![]()
Telemach kablovska & DTV
Moderator: anex
- Tiger 033
#901 Re: Telemach kablovska & DTV
- ami8
#902 Re: Telemach kablovska & DTV
A meni za MMDS neće više ni račun da šalju
, pa reko ko je ovde lud, u zadnjih 6 mjeseci 2 puta dobio račun, plaćao na uplatnice, pa zvao da ih obavjestim da ne dobijam račune pa mi gospođica na centrali veli da platim uplatnicom jer oni ne mogu reproaktivno slati račune. E velim ja ako hoćete šaljite račun a ako vam je malo 19,90 KM koliko ja platim mjesečno onda OK ako ne pošaljete račun nećete ni to dobiti. Inače, koristim 2 risivera od kojih na jednom nema pola kanala, 2 puta prijavljivao, 2 puta uredno nosili risiver na popravak i svaki put kad vrate isto tako da sam ih prestao zvati jer više ne vidim svrhe. Nego, nek oni slobodno isključe jer im nisam platio zadnja 2 računa, jer iste nisam ni dobio a neću više napamet da plaćam uplatnicama pa ću onda da tražim alternativu jer su mi plaho doqrčili zbog svoje nestručnosti i neprofesionalnosti. Ponašaju se isto kao da su oni bogom dani i kao da ćemo mi bez njih svi kolektivno izvršiti masovni harakiri. 
- Tiger 033
#903 Re: Telemach kablovska & DTV
Isto ti je i u Sarajevu mi trazimo RTL-hr nama ne pustaju tako vama Al Jazeeru...firma ludi zbunjeni bezobrazni...također sam cuo da ovi u Sarajevu nesmiju nista ama bas nista bez dozvole iz Beograda...pogledaj samo ovaj podatak B92 je odnedavno zabranjen na teritoriju BiH sto znaci da ga vise niko nesmije reemitovati, ali "Total BiH" moze...a svi znamo cijem je vlasnistvu "Total".
- ElRe
#904 Re: Telemach kablovska & DTV
Veliki broj gradjana Mostara je trazio da im se u listu kanala ne ubacujue AJB i Telemach im je udovoljio.
Isto tako Telemach nema prava za BiH za emitovanje B92 (vise nema ni jedan operater u BiH), RTS 1,2, RTL, Prvu i sl.
Isto tako Telemach nema prava za BiH za emitovanje B92 (vise nema ni jedan operater u BiH), RTS 1,2, RTL, Prvu i sl.
- afannedim
#905 Re: Telemach kablovska & DTV
ElRe wrote:Veliki broj gradjana Mostara je trazio da im se u listu kanala ne ubacujue AJB i Telemach im je udovoljio.
Osim LOL-a koji sve ima u ponudi osim PRVE
-
StupskaBitanga
#906 Re: Telemach kablovska & DTV
Veliki broj gradjana Mostara je trazio da im se u listu kanala ne ubacujue AJB i Telemach im je udovoljio.
- semirsar
#907 Re: Telemach kablovska & DTV
Sta se ba ibretis, kod njih ti je sve po diktatu, zna seStupskaBitanga wrote:Veliki broj gradjana Mostara je trazio da im se u listu kanala ne ubacujue AJB i Telemach im je udovoljio.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- ElRe
#908 Re: Telemach kablovska & DTV
B92 nedostupan u BiHafannedim wrote:ElRe wrote:Veliki broj gradjana Mostara je trazio da im se u listu kanala ne ubacujue AJB i Telemach im je udovoljio.
http://teve.ba/article/6065/b92-nedostupan-u-bih
I nije neka steta, HR kanali su puno kvalitetniji od B92 i Prve.
- semirsar
#909 Re: Telemach kablovska & DTV
E pa sad... s obzirom na to da je komentar na teve.ba od 12.12.11, da l' da vjerujem njima, il' svojim ocima?ElRe wrote:B92 nedostupan u BiHafannedim wrote:ElRe wrote:Veliki broj gradjana Mostara je trazio da im se u listu kanala ne ubacujue AJB i Telemach im je udovoljio.
http://teve.ba/article/6065/b92-nedostupan-u-bih
I nije neka steta, HR kanali su puno kvalitetniji od B92 i Prve.
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#910 Re: Telemach kablovska & DTV
Ovo naravno nije istina, nigdje nije bilo nikakve ankete niti su se gređani Mostara žalili na dodatni kanal. Ovo ili je prije bilo planirano ili kao nadoknada Sarajlijama, AJB u Sarajevu, RTL u Mostaru.ElRe wrote:Veliki broj gradjana Mostara je trazio da im se u listu kanala ne ubacujue AJB i Telemach im je udovoljio.
-
DON_eARL
#911 Re: Telemach kablovska & DTV
Napravite onda peticiju fino i trazite da vam uvedu.1pajdo wrote:Ovo naravno nije istina, nigdje nije bilo nikakve ankete niti su se gređani Mostara žalili na dodatni kanal. Ovo ili je prije bilo planirano ili kao nadoknada Sarajlijama, AJB u Sarajevu, RTL u Mostaru.ElRe wrote:Veliki broj gradjana Mostara je trazio da im se u listu kanala ne ubacujue AJB i Telemach im je udovoljio.
-
Ponosan
#912 Re: Telemach kablovska & DTV
je li istina da ce Tekemach kupiti Art Compani iz Kiseljaka? oni pokrivaju nekoliko gradova u srednjoj Bosni,Fojnicu,Kiseljak,Travnik,Vitez itd i cini mi se Jablanicu u Hercegovini!? ako kupe i njih onda ce telemach biti pravi lider u BIH!
-
StupskaBitanga
#913 Re: Telemach kablovska & DTV
radi se o Art Net firmi i moguće je ipak su dobili onaj kredit od EBRDPonosan wrote:je li istina da ce Tekemach kupiti Art Compani iz Kiseljaka? oni pokrivaju nekoliko gradova u srednjoj Bosni,Fojnicu,Kiseljak,Travnik,Vitez itd i cini mi se Jablanicu u Hercegovini!? ako kupe i njih onda ce telemach biti pravi lider u BIH!
Dalje ima tu još nekih gradova u RS
-
Ponosan
#914 Re: Telemach kablovska & DTV
da,nekad je bila art compani sad je Art Net...ja govorim za Federaciju gdje su zastupljeni,a znam da ih ima i na nekim podrucjima RS... ako i njih kupi Telemah,onda ce biti ubjedljivo najjaci telekom-operater u BIH..StupskaBitanga wrote:radi se o Art Net firmi i moguće je ipak su dobili onaj kredit od EBRDPonosan wrote:je li istina da ce Tekemach kupiti Art Compani iz Kiseljaka? oni pokrivaju nekoliko gradova u srednjoj Bosni,Fojnicu,Kiseljak,Travnik,Vitez itd i cini mi se Jablanicu u Hercegovini!? ako kupe i njih onda ce telemach biti pravi lider u BIH!
Dalje ima tu još nekih gradova u RS
-
DON_eARL
#915 Re: Telemach kablovska & DTV
Ja sam čuo da se šire i na Ze-Do kanton. 
-
StupskaBitanga
#916 Re: Telemach kablovska & DTV
Pa normalno je da će se širiti na teritoriji čitave BiH
Zašto?
Pa iza svega stoji investicioni fond koji želi da napravi jaku i prepoznatljivu firmu koju će poslije za masne pare prodati nekom telekom operateru (kao što je B.net prodat Telecom Austria-VIP)
Bitna stvar što će se širenjem proširiti i telefonija i biće jak telecom igrač
Za potpunu dominaciju u čitavoj BiH bi im trebaal iElta Kabel Doboj koji je u RS najjači
Zašto?
Pa iza svega stoji investicioni fond koji želi da napravi jaku i prepoznatljivu firmu koju će poslije za masne pare prodati nekom telekom operateru (kao što je B.net prodat Telecom Austria-VIP)
Bitna stvar što će se širenjem proširiti i telefonija i biće jak telecom igrač
Za potpunu dominaciju u čitavoj BiH bi im trebaal iElta Kabel Doboj koji je u RS najjači
- Tiger 033
#917 Re: Telemach kablovska & DTV
http://www.telemach.ba/Obavjesti/1302/T ... ODI+.shtml
"TELEMACH PRODUŽIO UGOVOR SA SPORT-KLUBOM I UVODI SPORT-KLUB HD KANALE"
Sarajevo, 10. januar - Kompanija Telemach, jedan od vodećih operatera kablovske televizije i interneta, produžila je ugovor s IKO medijom i tako zadržala prava na distribuciju svih Sport-klub kanala. U programskoj ponudi Telemacha trenutno postoji sedam kanala, a uskoro će uvesti i pet Sport-klub HD kanala.
Telemach je jedini kablovski operater u Bosni i Hercegovini koji svojim pretplatnicima nudi svih šest Sport-klub kanala (Sport-klub, Sport-klub+, SK Prime, Sport-klub 3, Sport-klub 4 i Sport-klub 5), kao i program Golf-klub. Na pomenutim programima korisnici mogu gledati prenose engleske fudbalske lige - Premier lige, američke profesionalne košarkaške lige - NBA, trke Formule 1, teniske turnire kao što su Masters 1000 i 500 kategorije, kao i Grand Slam Wimbledon, hokej, golf i mnoge druge zanimljive sportske sadržaje.
Vjerujemo da će ljubitelje košarke obradovati vijest da je potpisan višegodišnji ugovor sEvroligom, te će tako narednih godina sve utakmice ovog najelitnijeg evropskog takmičenja u košarci biti dostupne na Sport-klub kanalima.
Također treba dodati da španska prva (Primera Division) i druga (Segunda Division) fudbalska liga ekskluzivno stižu na ove kanale tokom augusta 2012, ali je već sada moguće pratiti mnoge fudbalske duele španskog kupa na SK kanalima. Sve ovo će biti dostupno Telemachovim pretplatnicima na ukupno deset programa Sport-kluba i dva programa Golf-kluba, od čega će se sedam emitovati u SD (Sport-klub, Sport-klub +, SK prime, Sport-klub 3, Sport-klub 4, Sport-klub 5, Golf-klub), a pet u HD tehnici (Sport-klub HD, Sport-klub + HD, SK prime HD, Golf-klub HD, SK premium HD)
Telemach je kompanija koja se trudi iz dana u dana uz kvalitetan sadržaj svojim korisnicima pružiti više, jer je njen krajnji cilj zadovoljan korisnik usluga.
"TELEMACH PRODUŽIO UGOVOR SA SPORT-KLUBOM I UVODI SPORT-KLUB HD KANALE"
Sarajevo, 10. januar - Kompanija Telemach, jedan od vodećih operatera kablovske televizije i interneta, produžila je ugovor s IKO medijom i tako zadržala prava na distribuciju svih Sport-klub kanala. U programskoj ponudi Telemacha trenutno postoji sedam kanala, a uskoro će uvesti i pet Sport-klub HD kanala.
Telemach je jedini kablovski operater u Bosni i Hercegovini koji svojim pretplatnicima nudi svih šest Sport-klub kanala (Sport-klub, Sport-klub+, SK Prime, Sport-klub 3, Sport-klub 4 i Sport-klub 5), kao i program Golf-klub. Na pomenutim programima korisnici mogu gledati prenose engleske fudbalske lige - Premier lige, američke profesionalne košarkaške lige - NBA, trke Formule 1, teniske turnire kao što su Masters 1000 i 500 kategorije, kao i Grand Slam Wimbledon, hokej, golf i mnoge druge zanimljive sportske sadržaje.
Vjerujemo da će ljubitelje košarke obradovati vijest da je potpisan višegodišnji ugovor sEvroligom, te će tako narednih godina sve utakmice ovog najelitnijeg evropskog takmičenja u košarci biti dostupne na Sport-klub kanalima.
Također treba dodati da španska prva (Primera Division) i druga (Segunda Division) fudbalska liga ekskluzivno stižu na ove kanale tokom augusta 2012, ali je već sada moguće pratiti mnoge fudbalske duele španskog kupa na SK kanalima. Sve ovo će biti dostupno Telemachovim pretplatnicima na ukupno deset programa Sport-kluba i dva programa Golf-kluba, od čega će se sedam emitovati u SD (Sport-klub, Sport-klub +, SK prime, Sport-klub 3, Sport-klub 4, Sport-klub 5, Golf-klub), a pet u HD tehnici (Sport-klub HD, Sport-klub + HD, SK prime HD, Golf-klub HD, SK premium HD)
Telemach je kompanija koja se trudi iz dana u dana uz kvalitetan sadržaj svojim korisnicima pružiti više, jer je njen krajnji cilj zadovoljan korisnik usluga.
- iPod
#918 Re: Telemach kablovska & DTV
Telemach je trebao kupiti Art Net i Vinet iz Visokog, koji je uzgred i najstarija tj. prva kablovska televizija u BiH, nego pregovori sa oba kablovska operatera su propali, a Telemach se nalazi u velikim gubitcima kada je u pitanju iskljucivo Kablovska televizija u BiH, stoga su i poduzete mjere oko podizanja pretplate na 15 KM od 01.01.2012. godine.
Dodatni problem je u Hercegovini dje HT uvodi u ponudu IPTV, a Telemach je svu svoju optiku pružio po instalacijama HT-a koji sada traži od telemacha da ukloni svu optiku jer nemaju njihovo odobrenje.
Druga stvar koja ne ide Telemachu u HErcegovini na ruku jeste to sto ce HT IPTV usluga imati sve 4 Arene iz Hrvatske, a koje prenose i HNL, cega nema na Sport Klubovima.
Navodno Telemach se grcevito bori da dobije Arena Sport u BiH, ali od toga izgleda nema ništa, zbog problema izmedju pravoga gazde SBB-a (Telemach, Total TV) i Arena Sport, čiji novi vlasnik je MTS.
Dodatni problem je u Hercegovini dje HT uvodi u ponudu IPTV, a Telemach je svu svoju optiku pružio po instalacijama HT-a koji sada traži od telemacha da ukloni svu optiku jer nemaju njihovo odobrenje.
Druga stvar koja ne ide Telemachu u HErcegovini na ruku jeste to sto ce HT IPTV usluga imati sve 4 Arene iz Hrvatske, a koje prenose i HNL, cega nema na Sport Klubovima.
Navodno Telemach se grcevito bori da dobije Arena Sport u BiH, ali od toga izgleda nema ništa, zbog problema izmedju pravoga gazde SBB-a (Telemach, Total TV) i Arena Sport, čiji novi vlasnik je MTS.
-
StupskaBitanga
#919 Re: Telemach kablovska & DTV
pa valjda je logičan spotez jer su te usluge uveli i BH Telecom i M:tel
- iPod
#920 Re: Telemach kablovska & DTV
T-Com ima udio u HT Mostar i da, oni su već uveliko krenuli u priču oko IPTV, a opet podvlacim igraju jako pametno jer ce u ponudu staviti Arena Sport Hrvatska (SD i HD) kanale. Zbog HNL-a dosta raje ce otici sa Telemacha, a tu je i problem infrastrukture jer je HT naredio telemachu da ukloni svu svoju infrastrukturu koju su položili po HT-ovim.Jasmin93Mostar wrote:Kada će to biti ? HT IPTV usluga ? Otkud ta priča
-
ins
#921 Re: Telemach kablovska & DTV
Demokratska stranka Borisa Tadica.Jasmin93Mostar wrote:Koja politička stranka stoji iza Telemacha ? Izgleda ništa bez "njih" ne mogu odlučiti.
Koliko procedura dok se uvrsti jedan program.Strašno.
Izgleda "kao" da trebaju provjeriti smeta li nekom od političara ova televizija.
Sumnjivo je isto zašto nema Al Jazeere Balkans u Mostaru.Rekli su da su na osnovu ankete koju su sproveli kod građana Mostara odlučili da taj kanal ne uvrste u ponudu.Pa gdje je ta čuvena ANEKTA ? Kako mute likovi -.-'
Telemach je bivsi SBB, tj Serbian Broadband iz Kragujevca.
-
AdrianMole
#922 Re: Telemach kablovska & DTV
Ovo jednostavno nije tačno.Telemach u Mostaru koristi infrastrukturu od Moneta kojeg su nedavno kupili.HT ima svoju infrastrukturu u koju nažalost vrlo malo ulažu.Već dvije godine HT priprema IPTV i posljednji su od većih telekom operatera koji kreću sa IPTV-em.BH telecom i MTel odavno nude triple play pakete.Nije problem infrastruktura u Mostaru , ali za HT su kritična mjesta poput Drvara,Grahova....iPod wrote:T-Com ima udio u HT Mostar i da, oni su već uveliko krenuli u priču oko IPTV, a opet podvlacim igraju jako pametno jer ce u ponudu staviti Arena Sport Hrvatska (SD i HD) kanale. Zbog HNL-a dosta raje ce otici sa Telemacha, a tu je i problem infrastrukture jer je HT naredio telemachu da ukloni svu svoju infrastrukturu koju su položili po HT-ovim.Jasmin93Mostar wrote:Kada će to biti ? HT IPTV usluga ? Otkud ta priča
- iPod
#923 Re: Telemach kablovska & DTV
Adrian,
Ja ne znam koliko si upoznat sa cinjenicom da je Telemach pruzao optiku od Sarajeva, pa preko Konjica i Jablanice sve do Mostara ? E isti taj Monet nije imao svoju optiku po gradu i Telemach je radio na novo, e sada da ne govorim o drugim stvarima, ali 100% ono sto je tacno da se sada Telemach i HT Mostar spore oko polaganja optike preko HT-ove infrastrukture, a kako znam da pocinju sa IPTV uslugom, pa jednostavno moj drug radi u ArenaSport-u i bio je na pregovorima oko Arena Sport Hrvatska za potrebe HT IPTV-a. Navodno je sada i Telemach zainteresiran za Arena Sportove za regiju mostara.
Monet je imao esencijalno razvucen RG-11 koaxialni (zeleni i crni debeli kabal) do zgrada, a u zgradama RG6 kabal (bijeli), no naravno Telemach je vukao optiku sve do mostara i trrebao je položiti negdje svoju infrastrukturu i položili su je uz HT-ovu.
Ja ne znam koliko si upoznat sa cinjenicom da je Telemach pruzao optiku od Sarajeva, pa preko Konjica i Jablanice sve do Mostara ? E isti taj Monet nije imao svoju optiku po gradu i Telemach je radio na novo, e sada da ne govorim o drugim stvarima, ali 100% ono sto je tacno da se sada Telemach i HT Mostar spore oko polaganja optike preko HT-ove infrastrukture, a kako znam da pocinju sa IPTV uslugom, pa jednostavno moj drug radi u ArenaSport-u i bio je na pregovorima oko Arena Sport Hrvatska za potrebe HT IPTV-a. Navodno je sada i Telemach zainteresiran za Arena Sportove za regiju mostara.
Monet je imao esencijalno razvucen RG-11 koaxialni (zeleni i crni debeli kabal) do zgrada, a u zgradama RG6 kabal (bijeli), no naravno Telemach je vukao optiku sve do mostara i trrebao je položiti negdje svoju infrastrukturu i položili su je uz HT-ovu.
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#924 Re: Telemach kablovska & DTV
Hoće li biti išta od ovoga?iPod wrote:Adrian,
- shalla
#925 Re: Telemach kablovska & DTV
Mislim da bi drug bio "oduševljen" da čita sa-x forumiPod wrote:Adrian,