Telemach kablovska & DTV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
elSaik

#51 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by elSaik »

Bourne wrote:
elSaik wrote:Polako ba, Telemach još nije ni počeo sa radom a već "ništa novo nisu donijeli." :roll:
Koliko sam mogao procitati poceli su s radom a dokaz tome je NOVI paketi interneta (sto je za svaku pohvalu),NOVI paketi programa (koji su po meni bezzza al' to je stvar ukusa)...sta tu jos NE radi???
To je sve samo najava. ;-) Tek se 1.10. počinje sa tim. S obzirom koliko kritikuješ pomisio bih da ti je to sve poznato.
Biggy

#52 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Biggy »

Bourne wrote:Ne kontam ove ljude.... ako NE gledaju RTL-hr kao sto "tvrde".... kako onda znaju da NE valja :?: :?: :?: :!: :!:

Ne gledam ni USK pa znam da ne valja. A malo dijaloške kulture ti ne bi škodilo. Čovjek napiše konkretan post i argumentira ga sadržajem programa, a ti po ko zna koji put inteligentno odgovaraš da o ukusima ne treba raspravljati (uz prigodna iščuđavanja prezentirana kojekakvim smajlijima). Na ovakav argument se može svesti bilo koja rasprava, pa ti očito nije nimalo jasna ni sama smisao foruma kao takvog.
Bourne

#53 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Bourne »

Biggy wrote:Ne gledam ni USK pa znam da ne valja.
Vidis kako si ti meni pametan...nista NE gledas a sve znas :-) da NE jedes bjelog luka bio bi evlija :lol:
Biggy

#54 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Biggy »

Bourne wrote:
Biggy wrote:Ne gledam ni USK pa znam da ne valja.
Vidis kako si ti meni pametan...nista NE gledas a sve znas :-) da NE jedes bjelog luka bio bi evlija :lol:
Šta god...
treger

#55 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by treger »

malo manje kakajte...evo dobar info :)

Kabelska TV - Kabelska TV u Srbiji Novi kanali SportKluba
Sport Klub Srbija sutra pokreće nove kanale Sport Klub 3, 4 i 5
tekst objavio: mPortal, jučer u 17:10

preporuke:4
Srpska inačica popularne sportske televizije Sport Klub od sutra (25. rujna) pokreće čak tri nova kanala - Sport Klub 3, Sport Klub 4 i Sport Klub 5 koji će se pridružiti postojećim sportskim kanalima Sport Klub i Sport Klub+.

Sport Klub 3, 4 i 5 će biti dostupni isključivo u digitalnom obliku i to pretplatnicima SBB-ove kabelske televizije, točnije onima koji su pretplaćeni na digitalni "D3" paket.

.

Novi sportski kanali će biti dostupni gledateljima u Srbiji putem kabelske televizije SBB i u Bosni i Hercegovini putem kabelske televizije Telemach (digitalno), a neslužbene informacije govore da će biti dostupni i putem DTH platforme Total TV koja emitira posredstvom satelita koji se nalaze na orbitalnoj poziciji 16° istočno. Start ovih kanala u BiH očekuje se uskoro - preciznije u listopadu ove godine.

Na službenim web stranicama Sport Kluba Srbija navodi se informacija da će se novi sportski kanali po mnogočemu razlikovati od ostalih pošto će se na njima prikazivati isključivo izravni prijenosi atraktivnih sportskih događaja i to bez ikakvih prekida ili izlazaka. Naravno, napominje se i gore spomenuta informacija da će to biti digitalni kanali u ponudi SBB-ovog "D3 paketa".

Fokus Sport Kluba 3, 4 i 5 bit će na engleskoj Premier ligi u nogometu što će gledateljima koji imaju SBB-ov i Telemachov (BiH) digitalni paket omogućiti da kada se bude odigravalo više utakmica istovremeno, imaju potpunu slobodu izabrati koji će meč pratiti. Drugim riječima, glavobolje oko toga što prikazivati u izravnom prijenosu, a što u snimkama više neće biti jer će se prikazivati sve utakmice.

Osim Premier League, Sport Klub 3, 4 i 5 će prikazivati i utakmice košarkaške Eurolige, a po potrebi na "trojci", "četvorci" i "petici" će se prikazivati i ostale zanimljive lige i natjecanja koja je Sport Klub otkupio, a tu se prije svega misli na mnogobrojne teniske turnire.

Već od sutra pretplatnici na SBB-ov D3 paket će imati priliku na Sport Klubu 3 pratiti duel Arsenala i WBA, a od 21:20 veliki argentinski derbi između Estudiantesa i Boce. "Četvorka" će se gledateljima predstaviti sa duelom Birmingham - Wigan od 16:00 sati, a od 20:00 sati emitirat će se dvoboj Westerlo - Standard. Sport Klub 5 će sutra od 16:00 sati prikazivati povijesni dvoboj Fulhama i Evertona.

Sport Klub 3, 4 i 5 već su započeli sa eksperimentalnim emitiranjem programa u SBB-ovom D3 paketu na programskim pozicijama 262, 263 i 264.

.
Foto: SportKlub 3, 4 i 5 logotipi (Sportklub.info)

Pogledajte raspored Sport Kluba 3, 4 i 5 za sutra:

SUBOTA, 25. rujna 2010.:

Sport Klub 3:
16:00 PREMIER LEAGUE: Arsenala - WBA
21:20 ARGENTINSKA LIGA: Estudiantes - Boca

Sport Klub 4:
16:00 PREMIER LEAGUE: Birmingham - Wigan
20:00 BELGIJSKA LIGA: Westerlo - Standard

Sport Klub 5:
16:00 PREMIER LEAGUE: Fulham - Everton

Nakon što sutra IKO Kabel TV Srbija (vlasnik i producent Sport Kluba) pokrene tri nova Sport Klub kanala oni će u svojem portfelju imati čak 6 sportskih programa - Sport Klub Srbija, Sport Klub+, Golf Klub, Sport Klub 3, Sport Klub 4 i Sport Klub 5. Ostali kanali koji dolaze iz njihove produkcije su Film+ Srbija, DoQ SEE, Fishing and Hunting Channel SEE i Film Plus.
elSaik

#56 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by elSaik »

Pa i morali su nekako odgovoriti na Arenu.
sencobih

#57 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by sencobih »

kazu na telemachovom info broju cijena dodatnog resivera za jos jedan tv prijemnik iznosi 11.5KM mjesecno da nije malo puno?
van Basten

#58 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by van Basten »

evo tek sad vidjeh vijest na stranici bh-cabelnet-a:
http://www.bh-cabelnet.ba/index.php/com ... h-risivera
helem, svima koji imamo digitalne pakete doći će na vrata da nam zamjene risivere... idealna prilika da se propitaju detalji, efentualno naruči novi paket i sl... valjda sam ja to dobro razumio (a tek sam se naučio na ovaj DALVI nekakav :D )
shalla

#59 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by shalla »

van Basten wrote:evo tek sad vidjeh vijest na stranici bh-cabelnet-a:
http://www.bh-cabelnet.ba/index.php/com ... h-risivera
helem, svima koji imamo digitalne pakete doći će na vrata da nam zamjene risivere... idealna prilika da se propitaju detalji, efentualno naruči novi paket i sl... valjda sam ja to dobro razumio (a tek sam se naučio na ovaj DALVI nekakav :D )
Jesi ti siguran da to znači baš to, da će nam doći na vrata da zamjene receiver. Mislim bilo bi to jako fino od njih al mi nešto nestvarno zvuči :mrgreen:
P.S. I kod mene je taj Dalvi, sve mu znam, valja sad ispočetka :lol:
van Basten

#60 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by van Basten »

pa meni tako logično... valja novi risiver spojiti, pokrenuti... mislim da se to mora na licu mjesta... , s druge strane, valja i Dalvija pokupiti...a opet, ne bi me čudilo da nam novi risiver pošalju poštom ili da nam organizuju prezentaciju u prostorijama - 30 minutni kurs kako radi i podjela :D
ipak mislim da će pokucati nam... sumnjam da takvih korisnika ima previše, većina je ipak na 11,9KM osnovnom paketu
StupskaBitanga

#61 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by StupskaBitanga »

pošto je Arena sport izbačena sada je mep pokrenuo sport klub 3-4-5 i to će biti sve na našoj telemach digitalnoj
E sada interesuje kako u ponudi nema njihovog kanala Film+?
brazzo19

#62 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by brazzo19 »

StupskaBitanga wrote:pošto je Arena sport izbačena sada je mep pokrenuo sport klub 3-4-5 i to će biti sve na našoj telemach digitalnoj
E sada interesuje kako u ponudi nema njihovog kanala Film+?
Bolje sto ga nema vjeruj mi 3 puta gori kanal od TV 1000 i prikazuje prastare filmove :D
cengaone

#63 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by cengaone »

Nemos vjerovat da ce da zaobidju nas digitalne korisnike...treba se mrdati na nesto drugo...
pih...sto neko rece placali risivere, placali prikljucke, skuplju pretplatu da sad nemos gledat bolji program...
Jako lose...

Kakve su alternative? LOL?moja TV?Dreambox risiver i vozi?

edit: kaze zena, jako ljubazna da je ovo od 1. za analognu kablovsku unapredjenje a da ce za korisnike digitalne isto tako biti unapredjenje usluga samo jos nije javno obznanjeno, sto ce se desiti uskoro i biti obzanjeno na internom kanalu!
BSn

#64 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by BSn »

odkad pocinje ova nova shema analogne tv?

danas sam dobio spisak od 67 kanala i stvarno vise nemam potrebe za dodatnim paketima.
u osnovnom: fox life, fox crime, tri viasata (history, eplorer, nature), 6 sporstkih kanala, 2 filmska, jako mnogo stranih dokumentarnih...
StupskaBitanga

#65 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by StupskaBitanga »

BSn wrote:odkad pocinje ova nova shema analogne tv?

danas sam dobio spisak od 67 kanala i stvarno vise nemam potrebe za dodatnim paketima.
u osnovnom: fox life, fox crime, tri viasata (history, eplorer, nature), 6 sporstkih kanala, 2 filmska, jako mnogo stranih dokumentarnih...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ponuda za 10(ja mislim najbolja trenutno za te novce za ovaj region sarajeva
hopi

#66 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by hopi »

gdje se može pogledati taj novi spisak analogne kablovske tv?
StupskaBitanga

#67 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by StupskaBitanga »

hopi wrote:gdje se može pogledati taj novi spisak analogne kablovske tv?
http://www.bh-cabelnet.ba/docs/programska_shema.pdf
Bourne

#68 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Bourne »

Kao sto vec neko napisao na jednom podforumu iza imena Telemach se krije SBB Srbija, u prilog toj „cinjenici“, pogledajte samo koliko je Srpskih kanala ,kao i kanala koji su sinhronizovani ili titlovani na Srpski jezik , sto me navodi na samo jednu pomisao...a to je... da je SBB pravi vlasnik a Telemach paravan za kupovinu Elob-a,BHCnet-a i Globalneta...napominjem da su ovo kanali u analognoj prog.semi:

Kanali:
RTRS
Pink BH
OSM
Alternativna TV
BN
BN Music
RTS
(RTCG)
DM
Pink Music

Sinhronizovani:

Eurosport
Eurosport2
Sport Klub
Sport Klub+

Titlovani:

Animal Planet
Discovery
Viasat History
Viasat Explorer
TV 1000
Zone Reality
Disney XD
Fox Life
Fox Crime
Universal Channel

Za ostale NE znam ali i oni ce vjerovatno biti Titlovani ili pak Sinhrozovani na Srpski jezik ako vec i nisu (Golf Klub,ESPN America,DoQ,Viasat Nature,Disney)

Dodatni paketi:
Sport Klub 3,4,5
Pink Extra,Folk,Plus

Titlovani:
Zone Romantica i svi ostali Dokumentarni,Djeciji,Filmski i Serijski programi!!!Samo se pitam da je neko od nasih provajdera usao na Srbijansko trziste... da li bi mogao isto ovo uraditi-ponuditi samo sa BiH kanalima kao i Tilovati i Sihronizirati na BOSANSKI jezik???!!!Mislim da Nema sanse, jer se nedavno u Srbiji dignuta cijela frka oko Titlovanja i Sinhronizacije na Hrvatski jezik,posto su im djeca pocela pricati Hrvatski jezik umjesto Srpski a sve zbog Sinhronizacije i Titlovanja...
http://ns1.vjesnik.com/html/2010/09/06/ ... ?r=unu&c=9
StupskaBitanga

#69 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by StupskaBitanga »

Bourne
ti kao da si otkrio ameriku
Vlasnik SBB i TotalTV je isti kao i Telemach-a i telemacha u Sloveniji
To je M.E.P
isti taj M.e.p je vlasnik prava za englesku ligu i emitira ga preko SportKluba koji je u vlasništvu IKO kabel Mađarska partnerska firma i neprovjereno firma u njihovom vlasništvu
Što se tiče pinka i srpskih kanala i tu je ugovor sa SBB da se u svim emitiraju pink kanali kojih ima jako puno
Johnny071

#70 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Johnny071 »

Nije otkrio ameriku, otkrio je toplu vodu ! :D
Radar71

#71 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Radar71 »

Ja koristim ovu digitalnu tv. Hoću li moći izbaciti ovaj osnovni paket a ubaciti prošireni?? :?
shalla

#72 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by shalla »

Radar71 wrote:Ja koristim ovu digitalnu tv. Hoću li moći izbaciti ovaj osnovni paket a ubaciti prošireni?? :?
Nadam se da hoćeš jer i ja planiram da uradim isto :mrgreen:
Baron_Samedi

#73 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Baron_Samedi »

StupskaBitanga wrote:
Opet je ovo goli kurac prema Super Tv-u. Svi ovi sto su u prosirenom paketu se tamo podrazumjevaju.
Bourne

#74 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Bourne »

StupskaBitanga wrote:Bourne
ti kao da si otkrio ameriku
Vlasnik SBB i TotalTV je isti kao i Telemach-a i telemacha u Sloveniji
To je M.E.P
isti taj M.e.p je vlasnik prava za englesku ligu i emitira ga preko SportKluba koji je u vlasništvu IKO kabel Mađarska partnerska firma i neprovjereno firma u njihovom vlasništvu
Što se tiče pinka i srpskih kanala i tu je ugovor sa SBB da se u svim emitiraju pink kanali kojih ima jako puno
Naravno da nisam otkrio Ameriku nego sam akcenat pokusao staviti na broj Srpskih kanala kao i na Sinhronizaciju i Titl na Srpskom jeziku a koji je i vise nego zastupljen i uvrsten u prog.semu "Telemach-a"...Sta sam zapravo htjeo da kazem...usli su na teritorij BiH tacnije u FBiH a nisu uskladili programe sa stanovnistvom koje tu obitava,za razliku recimo u Hrvatskoj (TOTAL-hr) gdje su pomno i veoma pazljivo to odradili... Sport klub kao i svi ostali kanali su ISKLJUCIVO SA HRVATSKIM PREVODOM kao i Sinhronizacijom...mozda su vidjeli da u ovoj drzavi radi ko sta hoce pa i oni dolucili raditi isto...s' druge strane mozda si u pravu???!!! Ko nas j€.€ kad nam nista NE smeta tuđe a nase bacamo pod noge...tako nam i treba bolje i NE zasluzujemo :dance:
StupskaBitanga

#75 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by StupskaBitanga »

Baron_Samedi wrote:
StupskaBitanga wrote:
Opet je ovo goli kurac prema Super Tv-u. Svi ovi sto su u prosirenom paketu se tamo podrazumjevaju.
superTV i LOL imaju strašno malu pokrivenost
tako da sacekajmo pokrivenost od Ilidže do Bašcaršije pa ćemo LOL i supertv uzeti kao relevanztne
Post Reply