Telemach kablovska & DTV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#451 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ladyblue18 »

lede wrote:Pa jel moguce da ovakvog ne banujete, a meni ste jedan nick skroz ukinuli drugi do 08.02 banovali, ovog johny 071. Pogledajte mu rijecnik.
Hvala sto nam pomazes da radimo svoj posao :-)

30. Jan. 2011. 15:18 Banned user for reason “zabranjeno kloniranje nickova”
» lede
van Basten

#452 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by van Basten »

@maslina... nažalost, davno smo konstatovali da je u Telemach ponudi ubjedljivo najslabija karika ta korisnička podrška 8tamo na temi o njihovom netu). Nažalost, sistem su mogli izmijeniti, cisco pepeljare stavili, ali ljude nisu mogli... sve su to ublehaši sa bh-cabel i globalneta koji su opjevani godinama već po svojoj stručnosti i ljubaznosti.
samo galama i frka, nema ti druge
samo malo

#453 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by samo malo »

I opet zbog provokatora koji nisu korisnici Telemach usluga, zatvara nam se tema i mi korisnici Telemach usluga nemamo gdje raspravljati o svojim internim problemima.

Da covjek ne povjeruje, aferim.
Radar71

#454 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Radar71 »

Pohvale za novih 6 kvalitetnih kanala na MMDS-u. Mene interesuje za HBO i HBO comedy, hoce li biti kao na kablovskoj besplatni do kraja februara a poslije placati kao dodatni kanali? I kada namjeravate ubaciti jos 16 kanala koje ste obecali?
pianist

#455 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by pianist »

Steta sto Telemach ne moze na Ilidzi :twisted:
Radar71

#456 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Radar71 »

Radar71 wrote:Pohvale za novih 6 kvalitetnih kanala na MMDS-u. Mene interesuje za HBO i HBO comedy, hoce li biti kao na kablovskoj besplatni do kraja februara a poslije placati kao dodatni kanali? I kada namjeravate ubaciti jos 16 kanala koje ste obecali?
Povlacim pohvale, od sinoc nema ovih 6 kanala :x :x
maslina

#457 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by maslina »

maslina wrote:Danas čitam tekst o neosnovanim napadima na Telemach. I baš se nekako potrefilo da imam problem sa dotičnom kućom.
Ja sam među onima koji su ovim spajanjem prošli najlošije. Bio sam pretplatnik ELOB digitalne televizije, te mogu imati samo 60 kanala i to stanje se neće mijenjati.
U petak uveče izgubim 10-ak kanala. Kako je to drugi put u sedmici, nazovem Telemach. Ljubazna službenica mi savjetuje da restartujem risiver. Restartovanje je ljepši naziv za "isključi iz struje, pa ponovno uključi". Primijetio sam da im je ovo prvo što uvijek savjetuju. Al` dobro...
Nakon operacije restartovanja, meni risiver crkne. Mrtav. Ništa od njega. Ponovim operaciju još par puta, ali plitak potok. Valja napomenuti da je star 6 mjeseci, jer su mi ga zamijenili prilikom selidbe.
Nazovem opet Telemach i oni napišu nalog za tehničku službu. OK, već je skoro 20 sati i ne mogu očekivati da mi dođu istog časa.
Sutra, subota, već 14 sati i znajući naše ljude, skontam da ja ipak nazovem i podsjetim ih. Zamolim opet ljubaznu da mi da broj telefona tehničara ili da ih ona nazove i samo sazna kada će otprilike doći, da ne sjedim u kući i iščekujem. Ona kaže kako to ne može.
OK. Hvala, doviđenja.
Opet zovem oko 17 sati i tražim isto. Ona pjeva istu pjesmu. Zamolim je da stupi u kontakt sa njima i barem sazna hoće li doći danas. Djevojka kao navijena ponavlja: "Gospod`ne, men` je žao, al` ne mogu zvati tehn`čare. Nemam izlaz na ovom telefonu bla bla bla..." Kako sam bio uporan, prebaci me kod svog supervizora. Ova opet kaže ako će nazvati tehničare i javiti mi kada dolaze. Prođe dva sata i niko me ne nazva.
Opet zovem ljubazne i pitam šta bi sa pozivom superturbovizora, a ova će: "Nije saznala ništa, pa nije imala razlog da vas zove!!!???"

-Hoće li meni danas doći tehničari i omogućiti da gledam TV?
-Možda. Rade do 20h.
-Ako ne dođu danas, rade li sutra?
-Radi samo dežurna ekipa, a oni ne izlaze na teren po nalogu.

Čekaj! Evo, recimo da sam glup. Ima li neko pameta ko će mi objasniti šta je zadatak dežurne ekipe, ako nije popravak nečega vezanog za televiziju. Ja ne mogu vjerovati.
Jutros (nedjelja), opet zovem i pitam hoće li biti šta. Ova jutros ima najnoviju priču. Po njenom meni ni juče nisu mogli doći, jer vikendom (što uključuje subotu) rade samo dežurne ekipe, a one ne izlaze na teren!!!
Ne znam zašto, ali na pamet mi pade Kafka i Proces.
Elem, 8 godina pretplatnik, računi se plaćaju na vrijeme, ali ako ti crkne risiver, možeš kao i ja. Sjest` i plakat`.
Evo, ja ću da ih hvalim. Risiver popravljen. Od petka do utorka bez televizije. Malo li je.
kikilika

#458 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by kikilika »

ovih 6 kanala je bilo probno, uskoro bi ih trebala pustiti i zvanično i neće se dodatno plaćati, kaže gospoja iz telemach-a 8)
ami8

#459 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ami8 »

maslina wrote:
maslina wrote:Danas čitam tekst o neosnovanim napadima na Telemach. I baš se nekako potrefilo da imam problem sa dotičnom kućom.
Ja sam među onima koji su ovim spajanjem prošli najlošije. Bio sam pretplatnik ELOB digitalne televizije, te mogu imati samo 60 kanala i to stanje se neće mijenjati.
U petak uveče izgubim 10-ak kanala. Kako je to drugi put u sedmici, nazovem Telemach. Ljubazna službenica mi savjetuje da restartujem risiver. Restartovanje je ljepši naziv za "isključi iz struje, pa ponovno uključi". Primijetio sam da im je ovo prvo što uvijek savjetuju. Al` dobro...
Nakon operacije restartovanja, meni risiver crkne. Mrtav. Ništa od njega. Ponovim operaciju još par puta, ali plitak potok. Valja napomenuti da je star 6 mjeseci, jer su mi ga zamijenili prilikom selidbe.
Nazovem opet Telemach i oni napišu nalog za tehničku službu. OK, već je skoro 20 sati i ne mogu očekivati da mi dođu istog časa.
Sutra, subota, već 14 sati i znajući naše ljude, skontam da ja ipak nazovem i podsjetim ih. Zamolim opet ljubaznu da mi da broj telefona tehničara ili da ih ona nazove i samo sazna kada će otprilike doći, da ne sjedim u kući i iščekujem. Ona kaže kako to ne može.
OK. Hvala, doviđenja.

Blago tebi! Izgleda da si imao-la sreće. Moj na popravku od 3.decembra. Zvali preksinoć da se izvinu i da mi jave da će kvar biti uskoro otklonjen. Vjerovatno za još 2 mjeseca.
Opet zovem oko 17 sati i tražim isto. Ona pjeva istu pjesmu. Zamolim je da stupi u kontakt sa njima i barem sazna hoće li doći danas. Djevojka kao navijena ponavlja: "Gospod`ne, men` je žao, al` ne mogu zvati tehn`čare. Nemam izlaz na ovom telefonu bla bla bla..." Kako sam bio uporan, prebaci me kod svog supervizora. Ova opet kaže ako će nazvati tehničare i javiti mi kada dolaze. Prođe dva sata i niko me ne nazva.
Opet zovem ljubazne i pitam šta bi sa pozivom superturbovizora, a ova će: "Nije saznala ništa, pa nije imala razlog da vas zove!!!???"

-Hoće li meni danas doći tehničari i omogućiti da gledam TV?
-Možda. Rade do 20h.
-Ako ne dođu danas, rade li sutra?
-Radi samo dežurna ekipa, a oni ne izlaze na teren po nalogu.

Čekaj! Evo, recimo da sam glup. Ima li neko pameta ko će mi objasniti šta je zadatak dežurne ekipe, ako nije popravak nečega vezanog za televiziju. Ja ne mogu vjerovati.
Jutros (nedjelja), opet zovem i pitam hoće li biti šta. Ova jutros ima najnoviju priču. Po njenom meni ni juče nisu mogli doći, jer vikendom (što uključuje subotu) rade samo dežurne ekipe, a one ne izlaze na teren!!!
Ne znam zašto, ali na pamet mi pade Kafka i Proces.
Elem, 8 godina pretplatnik, računi se plaćaju na vrijeme, ali ako ti crkne risiver, možeš kao i ja. Sjest` i plakat`.
Evo, ja ću da ih hvalim. Risiver popravljen. Od petka do utorka bez televizije. Malo li je.
Imao-la si sreće! Moj na popravku od 3.decembra, pa su me preksinoć zvali da se izvinu i da kažu da će to brzo riješiti.Pa valjda će za još 2 mjeseca(ako ga nađu).
Last edited by ami8 on 02/02/2011 11:40, edited 1 time in total.
Tiger 033

#460 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

http://img24.imageshack.us/i/01022011271.jpg/
MMDS i "MPEG2" na TelemaH nacin

http://img138.imageshack.us/i/01022011272.jpg/
Isti kanal preko (Deltaline resivera) sat.Astra
sencobih

#461 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by sencobih »

Tiger 033 wrote:http://img24.imageshack.us/i/01022011271.jpg/
MMDS i "MPEG2" na TelemaH nacin

http://img138.imageshack.us/i/01022011272.jpg/
Isti kanal preko (Deltaline resivera) sat.Astra
mogu govoriti sta hoce ali slika na MMDS je mutna i ruzna pravo u odnosu na analognu, a kamoli na "normalnu" digitalnu, ovaj MMDS sto oni zovu nije ni D od digitalne, a kad se sjetim kako me je skupo doslo prije 7 godina kada sam je prikljucio :(
Radar71

#462 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Radar71 »

kikilika wrote:ovih 6 kanala je bilo probno, uskoro bi ih trebala pustiti i zvanično i neće se dodatno plaćati, kaže gospoja iz telemach-a 8)
Ja bih i placao dodatno samo nek puste vise HBO :mrgreen: :mrgreen:
Tiger 033

#463 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/c ... #komentari

Bomba, rješenje svih problema

U starom komšiluku, nakon pljačke, počele su odjekivati bombe. Nastradale su prostorije Telemacha, novog operatera kablovske televizije i interneta, a sumnja se da ih je napala konkurencija zbog njihovog uzleta na tržištu. Ma, samo nek' je veselo, kaže stara narodna umotvorina. Jer, malo je šta kod nas blesavo kao narod. Odnosno narodi. Ali, o tom-potom.Piše: Ahmed Burić Čudo satelitske televizije u Bošnjaka (i ostalih naroda)

Elem, prvi put nakon 1978. godine nisam pogledao nijedan minut Svjetskog prvenstva u rukometu. I ljut sam zbog toga. To je sport velike tradicije u Sarajevu, slušao sam kao mali legende o utakmicama Bosne i Mlade Bosne, o velikom Čuni Idžakoviću, o Zlatku Žagmešteru, dočekao kao klinac prvu Željezničarovu titulu prvaka Jugoslavije i upisao se na trening. Nije to bila nikakva značajna juniorska karijera, imali smo "simpatičnu" ekipu koja nikad nije mogla pobijediti Radnički iz Goražda, regionalnog diva u juniorskoj konkurenciji, koji bi slabio kad bi igrači iz mlađih kategorija odlazili studirati u velike gradove.

Čivije i kauboji

Rukomet je u Jugoslaviji bio sport malih gradova: najbolje ekipe i igrači su dolazili iz Bjelovara, Doboja, Šapca, Zavidovića, Celja, Banje Luke. Čovjek koji nas je trenirao, i danas je živ i zdrav i zove se Srđan Praljak, odgojio je svjetskog juniorskog prvaka početkom osamdesetih, i tada je Jugoslavija bila velesila. Otada traje neprekinuta ljubav prema rukometu, od zlatne medalje na Olimpijadi 1984. i Svjetskom prvenstvu 1986.

Kasnije, kad je Hrvatska s nešto naslijeđenih snaga od SFRJ (odnosno od BiH, jer su glavni igrači bili Saračević i Smajlagić), osvojila olimpijsko zlato, i kad je nova generacija predvođena Balićem krenula u osvajanje svijeta, moglo se vidjeti koliko je to perspektivan sport. Moglo se to vidjeti i u Sarajevu, u slučaju Bosne, jedine naše ekipe u popularnim kolektivnim sportovima koja je igrala završnu fazu Lige prvaka. Rukomet je u Skandinaviji, u Zapadnoj Njemačkoj i Francuskoj danas popularniji od košarke, u Španiji je "tu negdje", a Amerikanci ubrzano rade na njegovoj popularizaciji.

Naime, prije dvadesetak godina tada popularna stanica "ABC" poslala je svoje skaute da istraže i naprave studiju koji će od sportova u budućnosti biti najatraktivniji i najefektini zaTV-prijenos. Ljudi su obišli većinu kontinenata, obilazili sportska borilišta i došli s nalazom: rukomet. E, sad, koliko od toga će se realizirati ili se već realiziralo, druga je stvar, ali nama, običnim TV gledaocima nije dozvoljeno da imamo uvid u to. Jer, mi imamo svoje kablovske operatere koji jedino nama u Sarajevu ugase HRT, kad se tamo prikazuje sport, i koji jedino nama ne znaju objasniti kome i koliko tačno treba platiti ako želite gledati neku utakmicu ili film. Veliki, nezamislivo veliki novci su u pitanju.

Lud, zbunjen, RAK i ostala raja

Tako da nije čudo da se oko velikog kolača šicaju bombama. Kad nazovete RAK oni se, svakako, vrlo nevoljko miješaju u svoj posao, a i to kad čine prilično je nemušto, oni vas fino upute na nekakvo udruženje potrošača koje bi vam trebalo dati jednostavan odgovor: kome i koliko treba platiti za program koji hoćete gledati. E, tog odgovora nema. Treba prvo sačekati sadaku od nekog operatera koji će vam dati još nekoliko programa u odnosu na konkurenciju, ali će vam povisiti cijenu za nekoliko maraka.

Onda će se u sve umiješati nekakva "Arena" (koju će, opet, neki operater uvesti, a neki ne) i otkupiti prijenose španske i italijanske lige, i rukometnog svjetskog prvenstva. Onda ćete se vi naljutiti, ali će vas smiriti prijatelj koji je kod drugog operatera pa će vam reći da trebate biti sretni što imate "Sport klub", jer su ga njemu neobjašnjivo ukinuli. A na "Sport klubu" je ipak Premiership, a tamo je Džeko pa se narod mora uveseljavati.

Šalu na stranu, televizija je sirotinjska zabava. U ovoj zemlji je 90 posto stanovništva sirotinja. Dakle, onaj ko kinji televizijske gledaoce, kinji sirotinju, pa nije ni čudo da se šicaju ručnim bombama kad ne postignu dogovor oko toga šta će ko preuzeti i kome će se šta emitovati.

Sjede i smišljaju mudrosti

Ovdje ne mislim izabirati stranu: kažu da dolazi Telemach (ispred kojeg je i eksplodirala bomba) koji je u većinskom engleskom i slovenačkom vlasništvu i opće su procjene da će progutati veći dio bosanskohercegovačkog tržišta. Budući da oko 50 posto televizijskih programa koji se gledaju pripada sportskim prijenosima, biću za onoga ko mi bez suvišnih objašnjenja - (koja su možda tačna, ali zašto ih uopće moramo slušati?) tipa "iz dana u dan rastu cijene sportskih prijenosa" ili "mi u oblasti komunikacija, medija i operaterstva imamo sjajne zakone, ali nemamo instrumente da ih provodimo" - ponudi solidan paket sportskih kanala!

I uopće me ne zanima da li se taj neko zove SH, Kabel 3, Rocky 4 ili Arena 5. Za onoga sam ko mi omogući da pogledam barem završnicu svjetskih prvenstava. Bez patetike. Sve ostalo je priča za malu djecu, poput onih o sigurnosti građana, obračuna s korupcijom, kriminalom, i ostalom krupnom i sitnom gamadi koja se nakotila u ratnim i poslijeratnim godinama.

Stvarno, kako je moguće da nikad niko ne zaštiti građanina i potrošača? Svi se kunu u narod, a u međuvremenu su, eto, počele i bombe. A narod k'o narod: sjedi, glupo šuti i smišlja narodne mudrosti.

I gleda i sluša kako se problemi "rješavaju" bombama.
Radar71

#464 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Radar71 »

Hvala Telemachu na novom kanalu na MMDS-u TV KISS :x :x :x
Tiger 033

#465 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

Radar71 wrote:Hvala Telemachu na novom kanalu na MMDS-u TV KISS :x :x :x
Ja im se (NE)zahvaljujem jer i bez njih mogu gledat' ovaj kanal a da NE placam :x :x :x
brazzo19

#466 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by brazzo19 »

jel vam se pojavio teletex na novoj tv na kablovskoj , ja evo maloprije gledam kad gle cuda teletex ugodno sam se iznenadio :D
Reglan

#467 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Reglan »

brazzo19 wrote:jel vam se pojavio teletex na novoj tv na kablovskoj , ja evo maloprije gledam kad gle cuda teletex ugodno sam se iznenadio :D
:dance: :dance:
thepatriot

#468 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by thepatriot »

pianist wrote:Steta sto Telemach ne moze na Ilidzi :twisted:

Može, Lužansko polje kod Obi-ja neki dan priključeno...
Radar71

#469 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Radar71 »

Tresla se gora rodio se mis, od najavljenih kanala na MMDS-u dobili smo samo Boomerang i Tv Kiss. Bruka i sramota :skoljka:
sencobih

#470 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by sencobih »

Radar71 wrote:Tresla se gora rodio se mis, od najavljenih kanala na MMDS-u dobili smo samo Boomerang i Tv Kiss. Bruka i sramota :skoljka:
Zuji li vama na MMDS-u, u zadnjih par mjeseci nenormalno zuji, pravo nervira
Radar71

#471 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Radar71 »

sencobih wrote:
Radar71 wrote:Tresla se gora rodio se mis, od najavljenih kanala na MMDS-u dobili smo samo Boomerang i Tv Kiss. Bruka i sramota :skoljka:
Zuji li vama na MMDS-u, u zadnjih par mjeseci nenormalno zuji, pravo nervira
Kod mene ne zuji nista i slika je ok
kikilika

#472 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by kikilika »

ja nemam ni boomerang-a ni kiss-a, skenirao sam i nema novih kanala; kada su probno pustili 6 kanala našao sam ih nakon skeniranja, sad ništa
van Basten

#473 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by van Basten »

a kako na ovom d3 traži nove kanale? je li dovoljno samo upaliti ga ugasiti, ili ga moram restartovati na onom pozadi 0/1 dugmetu ili možda čak praviti akrobacije sa držanjem tri dugmeta istovremeno uz isključivanje iz struje i ponovno uključivanje?
treger

#474 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by treger »

van Basten wrote:a kako na ovom d3 traži nove kanale? je li dovoljno samo upaliti ga ugasiti, ili ga moram restartovati na onom pozadi 0/1 dugmetu ili možda čak praviti akrobacije sa držanjem tri dugmeta istovremeno uz isključivanje iz struje i ponovno uključivanje?
samo ga ugasis ostavih 5 min i upalis..sacekas da odradi svoje i eto...imas dvije liste..radio i d3 listu..naravno napravis i svoju nazoves je kako hoces..da ti nisu kanali poredani kako je po default..
shalla

#475 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by shalla »

van Basten wrote:a kako na ovom d3 traži nove kanale? je li dovoljno samo upaliti ga ugasiti, ili ga moram restartovati na onom pozadi 0/1 dugmetu ili možda čak praviti akrobacije sa držanjem tri dugmeta istovremeno uz isključivanje iz struje i ponovno uključivanje?
Koje kanale misliš da ćeš naći?

P.S. danas mi se dogodilo (prvi put otkako sam priključio D3) da mi se 2x receiver ugasio i sam od sebe upalio (dakle ugasi se, pojavi se ono NIT blabla i upali se - ostanu sve favorite liste i sve ali me brine šta mu je)...
Post Reply