Animal wrote:I ja sam probao isto jučer i ne može.. Kod mene je bio BH cabel-net pa je možda to razlog (čini mi se da su na Elobovoj KATV ovi koji su se gore javili).ja1977 wrote:Ja proba skenirati digitalne kanale i nista
TV je SONY KDL 37 P3000, a u specifikacijama kaze da ima digitalni resiver:
Digital Terrestrial Tuner (MPEG-2).
Jeli to taj resiver ili treba neki drugi???
Inače koristim Elobovu digitalnu a prikljucio sam kablovsku samo da testiram ovu teoriju.. Inače sam primijetio kako tv na dosta kanala sam vidi da li je format slike 16:9 ili ne, a takodje i automatski širi sliku po potrebi. Ovo prije nije bio slučaj, vjerovatno su to naznake ove D3 tehnologije.. Na digitalnoj Elobovoj je samo Eurosport u 16:9 i to zato što ga oni na taj način šalju, a ne zato što tv to sam registrira..
Sinoc od 23 sata je prestalo sa radom...odjednom sam izgubio 100 kanala...znaci ostalo je samo 14 a od toga 4 HD kanala.....svi kanali koji su ostali znaci njih 10 je takodjer i u ponudi analogne....a ova 4 HD su eurosport 1 i 2, discovery i Histori kojeg nema u analognim....
Dali ce se vratiti ...vjerovatno nece jer su bezbeli promjenili frekvencije pa samo skenira na ove dvije gdje je 4 + 10 zato raja PAZITE STA PISETE OVDJE JER IMA TELEMACH-ovaca koji citaju pa biva ovo....
Ako bude bilo slucajno danas kada dodjem kuci ...javim...