Telemach kablovska & DTV
Moderator: anex
-
samo malo
#127 Re: Telemach kablovska & DTV
Ovi LOL i HS provokatori su dosadni ko treca smjena, tita mi.
- BSn
#128 Re: Telemach kablovska & DTV
tacna wrote:Taj broj tel bio elobov, a sad telemach sve je ovo jedna prevara.
eki, i kvalitet slike i ponude isto prevara? haj' dobro, ako ti tako kazes.
-
tacna
#129 Re: Telemach kablovska & DTV
Mirno spavaj.BSn wrote:tacna wrote:Taj broj tel bio elobov, a sad telemach sve je ovo jedna prevara.
eki, i kvalitet slike i ponude isto prevara? haj' dobro, ako ti tako kazes.
- BSn
#130 Re: Telemach kablovska & DTV
tacna wrote:Mirno spavaj.BSn wrote:tacna wrote:Taj broj tel bio elobov, a sad telemach sve je ovo jedna prevara.
eki, i kvalitet slike i ponude isto prevara? haj' dobro, ako ti tako kazes.![]()
ne ide to tako. ne mere se ublehom na akciju. mislim, moglo je kad je bosanac drz'o sve firme u sarajevu, al' ne ide to tako kad dodje stranac pa ulozi 9 mil. km u poboljsanja. ne ide brate. umjesto ulaganja u poboljsanja, konkurencija odgovara ulaganjem u pricu. proslo vrijeme price o ugrozbi i u bih, ili barem prolazi. a strani zavojevaci unistise demagogiju.
-
sencobih
#131 Re: Telemach kablovska & DTV

toliko o MPEG2 na Elobovom izvinjavam se Telemachovom MMDS-u
-
IcedFlame
#132 Re: Telemach kablovska & DTV
Idi ti bolje ti je spavaj, i ne javljaj se vise na temama o kojima nemas pojma. A posebno o uslugama koje ne koristis.tacna wrote: Mirno spavaj.![]()
Ofiran si vise sa svojim velicanjem LOL-a i prosipanjem sr*anja o svemu ostalom, a bez ikakvih argumenata. Samo zbunjujes ljude koji zele da se informisu i saznaju nesto, a ne interesuju ih mahalske price od tetke cija amidzicna ima rodjaka koji ne koristi to, ali ipak najbolje zna sta je i kako je.
Ako nista, barem se potrudi pa se informisi malo o tome sta je HFC mreza, koliki je max brzina xDSL-a (recimo ADSL2+) i kakva je situacija ako si udaljen preko 2 km od DSLAM-a, sta je Docsis 3.0 i koje su brzine i sl.
Kad vec toliko 'znas', hajde mi samo malo sa argumentima pojasni sljedecu racunicu:
LOL - 10 Mbit = 50 KM (bez pdv-a?)
Telemach - 10 Mbit = 45 KM (sa PDV-om)
-----------------------------------------------------
LOL TV - 109 kanala = 29,25 KM (sa PDV-om)
Telemach - 103 kanala = 21,50 (sa PDV-om) - a imas jos i analognu sa vise od 65 kanala, takoreci - dzaba)
- Dostupnost - smijesno je i porediti
- Broj korisnika - jos smjesnije
- Cisco vs. Amino?
- Max brzine kod jednih i kod drugih
- Sta li znaci ono "DO xx Mbit-a" kod LOL-a?
- FLAT vs. Fair use (meni je ciganski napisati Flat, pa dodati zvjezdicu koja oznacava da to ipak nije flat)
Na ostalo se necu ni osvrtati (one tel. brojeve, iste kablove), bezbeli opticki kabl kod lola moze puno vise propustiti nego ovaj kod bhcn-a
Ja recimo nisam korisnik ni Telemacha niti LOL-a, ali koristim internet od '97, i koristio sam i ADSL i Kablovski internet, i znam kakve su mogucnosti i jednog i drugog. Da sad ne spominjem 100 Mbit FTH i kako su meni smijesne ove brzine od 10 Mbit za kojima ljudi sline. Zaboravio si da LOL isto nudi usluge preko kablovskih operatera, a to nigdje nisi spomenuo. Osim ocajnih cijena i limita, nisam vidio neke bitne zalbe na njihov net. Doduse, ko je imalo pametan, davno je pobjegao od limita na upload, pa makar i na BH Telecomov ADSL.
Ti ako si sretan sa svojim LOL-om, uzivaj, niko ti ne brani. Bitno je da kod tebe, citiram: "nema ni sekunde da konekcija pada od neta."
Budi malo realan ponekad i skontaj da LOL nije nikakva konkurencija Telemachu, ali meni je bitno da nisu oni jedini koji nude barem nesto slicno, a to moze valjati samo nama, krajnjim korisnicima.
I ja bi rado imao SuperTV umjesto HS kablovske, ali kad malo pogledam cijenu - neka hvala, ipak mi radije daj D3 osnovni paket od Telemacha, za duplo manje para.
O samom tv programu i kanalima prilagodjenih za balkan, koji se nama nude 'u eter' preko ovih svih operatera je suvisno trositi rijeci. Ko ne zna za bolje, i ovo mu je super. Ja se najezim od svih kanala koji imaju prevod koji ne mogu iskljuciti, a posebno kad vidim emisije koje datiraju otprilike iz perioda 2000-2008. godina. I da ovdje jos uvijek mozemo samo sanjati da gledamo serije i sezone koje se emituju na 'pravim' kanalima Discovery, HBO, BBC, History i sl. O tome mozda drugi put na nekoj drugoj temi.
-
tacna
#133 Re: Telemach kablovska & DTV
Smijesan si, tolko naprica, a korisnik si HS-a nije mi jasno sta ti radis na ovoj temi kad nisi njihov korisnik i sve sto si napiso nema nikakve veze sa mnom nigdje nisam spomeno i falio LOL-ov kablovski net nego stabilnost xDSL-a prema tome nemoj se raspravljat kad nisi ni ti telemachov korisnikIcedFlame wrote:Idi ti bolje ti je spavaj, i ne javljaj se vise na temama o kojima nemas pojma. A posebno o uslugama koje ne koristis.tacna wrote: Mirno spavaj.![]()
Ofiran si vise sa svojim velicanjem LOL-a i prosipanjem sr*anja o svemu ostalom, a bez ikakvih argumenata. Samo zbunjujes ljude koji zele da se informisu i saznaju nesto, a ne interesuju ih mahalske price od tetke cija amidzicna ima rodjaka koji ne koristi to, ali ipak najbolje zna sta je i kako je.
Ako nista, barem se potrudi pa se informisi malo o tome sta je HFC mreza, koliki je max brzina xDSL-a (recimo ADSL2+) i kakva je situacija ako si udaljen preko 2 km od DSLAM-a, sta je Docsis 3.0 i koje su brzine i sl.
Kad vec toliko 'znas', hajde mi samo malo sa argumentima pojasni sljedecu racunicu:
Telemach - 10 Mbit = 45 KM (sa PDV-om)
-----------------------------------------------------
Telemach - 103 kanala = 21,50 (sa PDV-om) - a imas jos i analognu sa vise od 65 kanala, takoreci - dzaba)
- Dostupnost - smijesno je i porediti
- Broj korisnika - jos smjesnije
- Cisco vs. Amino?
- Max brzine kod jednih i kod drugih
- Sta li znaci ono "DO xx Mbit-a" kod LOL-a?
- FLAT vs. Fair use (meni je ciganski napisati Flat, pa dodati zvjezdicu koja oznacava da to ipak nije flat)
Na ostalo se necu ni osvrtati (one tel. brojeve, iste kablove), bezbeli opticki kabl kod lola moze puno vise propustiti nego ovaj kod bhcn-a![]()
Ja recimo nisam korisnik ni Telemacha niti LOL-a, ali koristim internet od '97, i koristio sam i ADSL i Kablovski internet, i znam kakve su mogucnosti i jednog i drugog. Da sad ne spominjem 100 Mbit FTH i kako su meni smijesne ove brzine od 10 Mbit za kojima ljudi sline. Zaboravio si da LOL isto nudi usluge preko kablovskih operatera, a to nigdje nisi spomenuo. Osim ocajnih cijena i limita, nisam vidio neke bitne zalbe na njihov net. Doduse, ko je imalo pametan, davno je pobjegao od limita na upload, pa makar i na BH Telecomov ADSL.
Ti ako si sretan sa svojim LOL-om, uzivaj, niko ti ne brani. Bitno je da kod tebe, citiram: "nema ni sekunde da konekcija pada od neta."
Budi malo realan ponekad i skontaj da LOL nije nikakva konkurencija Telemachu, ali meni je bitno da nisu oni jedini koji nude barem nesto slicno, a to moze valjati samo nama, krajnjim korisnicima.
I ja bi rado imao SuperTV umjesto HS kablovske, ali kad malo pogledam cijenu - neka hvala, ipak mi radije daj D3 osnovni paket od Telemacha, za duplo manje para.
O samom tv programu i kanalima prilagodjenih za balkan, koji se nama nude 'u eter' preko ovih svih operatera je suvisno trositi rijeci. Ko ne zna za bolje, i ovo mu je super. Ja se najezim od svih kanala koji imaju prevod koji ne mogu iskljuciti, a posebno kad vidim emisije koje datiraju otprilike iz perioda 2000-2008. godina. I da ovdje jos uvijek mozemo samo sanjati da gledamo serije i sezone koje se emituju na 'pravim' kanalima Discovery, HBO, BBC, History i sl. O tome mozda drugi put na nekoj drugoj temi.
- Bourne
#134 Re: Telemach kablovska & DTV
Sto se tice sranja s internetom i hakovanja ...tu ce uvijek biti problema jer rade s windowsima... Linux brate i mirna Bosna NEce biti problema a ni hakovanja.
- chuchumbamayumbe
#135 Re: Telemach kablovska & DTV
Da li da cekam LoL (uskoro ce ga aktivirati za moju zgradu), zajedno sa njihovom TV uslugom, ili da zadrzim Elob (Telemach) TV i da se prikopcam na Telemach internet. Dakle, poređenje ponude, usluge i cijena?!
Trenutno sam na Bihnet-u.
Savjeti, sugestije?!
HVALA!!!
Savjeti, sugestije?!
HVALA!!!
- Bourne
#136 Re: Telemach kablovska & DTV
I ti kad pises pokusaj ako nista drugo biti objektivan sto se cijena tice...IcedFlame wrote:Idi ti bolje ti je spavaj, i ne javljaj se vise na temama o kojima nemas pojma. A posebno o uslugama koje ne koristis.tacna wrote: Mirno spavaj.![]()
Telemach - 10 Mbit = 45 KM (sa PDV-om)-----------------------------------------------------
Telemach - 103 kanala = 21,50 (sa PDV-om) - a imas jos i analognu sa vise od 65 kanala, takoreci - dzaba).
LOL (ako si mislio na TRIO paket) jeste 50KM + PDV=58,50KM a u paketu 30KM internet,Fix.tel. 15KM,Super TV 110 kanala 5KM=50KM+ PDV 8,50KM=58,50KM...sto ispada da je Super tV sa 110 kanala 5,85KM a NE kako si napisao 29,25KM.
A ako si pak mislio na internet i 10Mbps u AKCIJI do 30 Aprila kosta 100KM +PDV=117KM mjesecno 16,71KM
U Telemach-u sve preko 65 kanala se dodatno placa pa ti vidi!!!
-
tacna
#137 Re: Telemach kablovska & DTV
Ma stipu ga Bourne vidis da je korisnik HS-a ne treba vise nista.Bourne wrote:I ti kad pises pokusaj ako nista drugo biti objektivan sto se cijena tice...IcedFlame wrote:Idi ti bolje ti je spavaj, i ne javljaj se vise na temama o kojima nemas pojma. A posebno o uslugama koje ne koristis.tacna wrote: Mirno spavaj.![]()
Telemach - 10 Mbit = 45 KM (sa PDV-om)-----------------------------------------------------
Telemach - 103 kanala = 21,50 (sa PDV-om) - a imas jos i analognu sa vise od 65 kanala, takoreci - dzaba).
LOL (ako si mislio na TRIO paket) jeste 50KM + PDV=58,50KM a u paketu 30KM internet,Fix.tel. 15KM,Super TV 110 kanala 5KM=50KM+ PDV 8,50KM=58,50KM...sto ispada da je Super tV sa 110 kanala 5,85KM a NE kako si napisao 29,25KM.
A ako si pak mislio na internet i 10Mbps u AKCIJI do 30 Aprila kosta 100KM +PDV=117KM mjesecno 16,71KM
U Telemach-u sve preko 65 kanala se dodatno placa pa ti vidi!!!
-
edos
#138 Re: Telemach kablovska & DTV
Imam jedno pitanje za one koji se malo bolje razumiju:
Elob CATV sa dodatnim paketima putem risivera koristio sam zadnjih nekoliko godina. Jucer su mi dosli iz Telemacha (Elob) i izvrsili zamjenu risivera. Sad imam tih stotinjak kanala, slika je ok, ponuda stvar ukusa... Svi kanali rade dobro (osim HD koje svakako ne mogu gledati jer je imam CRT TV). Problem je u otme sto na nekih 35 od tih stotinjak kanala izlazi poruka na sredini ekrana u smislu "ne mozete gledati ovaj kanal dok se ne pretplatite" i koja cijelo vrijeme stoji preko slike. Objasnjenje "tehnicara" Elob-a (koji su se u stanu zadrzali ukupno 7 minuta) je da ce to nestati samo od sebe, dok kao risiver ne pokupi odredjene podatke??!!, i da ce sve biti ok do kraja novembra do kad traje promotivni period i do kada se trebam odluciti za neki od paketa. Naravno, to se nije desilo za 24 sata koristenja. Zvao sam teh. podrsku, djevojka koja je pricala samnom naravno nema pojma o cemu se tu radi, i da ce "vidjeti" sa kolegama iz tehnike...
Da li neko zna sta je u pitanju i kako se to moze rijesiti?
Elob CATV sa dodatnim paketima putem risivera koristio sam zadnjih nekoliko godina. Jucer su mi dosli iz Telemacha (Elob) i izvrsili zamjenu risivera. Sad imam tih stotinjak kanala, slika je ok, ponuda stvar ukusa... Svi kanali rade dobro (osim HD koje svakako ne mogu gledati jer je imam CRT TV). Problem je u otme sto na nekih 35 od tih stotinjak kanala izlazi poruka na sredini ekrana u smislu "ne mozete gledati ovaj kanal dok se ne pretplatite" i koja cijelo vrijeme stoji preko slike. Objasnjenje "tehnicara" Elob-a (koji su se u stanu zadrzali ukupno 7 minuta) je da ce to nestati samo od sebe, dok kao risiver ne pokupi odredjene podatke??!!, i da ce sve biti ok do kraja novembra do kad traje promotivni period i do kada se trebam odluciti za neki od paketa. Naravno, to se nije desilo za 24 sata koristenja. Zvao sam teh. podrsku, djevojka koja je pricala samnom naravno nema pojma o cemu se tu radi, i da ce "vidjeti" sa kolegama iz tehnike...
Da li neko zna sta je u pitanju i kako se to moze rijesiti?
-
IcedFlame
#139 Re: Telemach kablovska & DTV
tacna wrote:Ma stipu ga Bourne vidis da je korisnik HS-a ne treba vise nista.
Jel' ovo sve sto si uspio smisliti kao odgovor? Priznaj da ti je neko stariji pomogao.
Ja sam ti napisao sta radim na ovoj temi, samo treba procitati.
Bar si nesto izdvojio od svega sto sam napisao, ali ti poredis kruske i jabuke. Kada telemach uvede fixnu telefoniju i kada budu ponudili ove mix pakete, onda se moze porediti na ovaj nacin.Bourne wrote:I ti kad pises pokusaj ako nista drugo biti objektivan sto se cijena tice...
Ja gledam normalnu ponudu interneta i tv-a, i cijene su onakve kako sam i napisao.
Ali eto, ako recimo uporedis cak i Duo+ paket:
LOL - (4 Mbit fair use + tv) = 46,8 KM sa PDV-om
Telemach - (4 Mbit flat + tv D3+prosireni) = 43,5 KM sa PDV-om
Ovo sto ti poredis je samo reklamni trik, i to samo za NOVE korisnike, ovi stari mogu mahati usima. Sto li tacna nema tih 10 Mbit-a preko zime za 100 KM?
Nemam problema sa zdravom raspravom, stoji donekle i to sto ti ubacujes ovdje ove mix pakete, ali kao sto rekoh u proslom postu, bitno je da se nesto desava, i da zahvaljujuci Telemachovoj ponudi, samo mi mozemo profitirati. Sada vise nije nedostizno imati 10 Mbit-a flat internet, a LOL nije jedini koji u ovih par naselja i ulica moze ponuditi nesto.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#140 Re: Telemach kablovska & DTV
kad god odem negdje na put u hotelu samo gledam ovaj kanalins wrote:Svaka cast za VH1!
![]()
![]()
- Bourne
#141 Re: Telemach kablovska & DTV
Stani ba o cemu to ti ...ti mjeses kruske i jabuke...pises o Super TV i navodis cijenu 29,25KM a cijena je kako sam ti rekao 5,85KM...Kako mislis gledati Super TV ako ne uzmes min. internet???Sto hoce reci da si automatski na nekom od paketa https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... e77cafab78 ...a za ovo 10Mbps izvoli https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 9280e48a49IcedFlame wrote:tacna wrote:Ma stipu ga Bourne vidis da je korisnik HS-a ne treba vise nista.![]()
![]()
![]()
Jel' ovo sve sto si uspio smisliti kao odgovor? Priznaj da ti je neko stariji pomogao.![]()
Bar si nesto izdvojio od svega sto sam napisao, ali ti poredis kruske i jabuke. Kada telemach uvede fixnu telefoniju i kada budu ponudili ove mix pakete, onda se moze porediti na ovaj nacin.Bourne wrote:I ti kad pises pokusaj ako nista drugo biti objektivan sto se cijena tice...
Ja gledam normalnu ponudu interneta i tv-a, i cijene su onakve kako sam i napisao.
Ovo sto ti poredis je samo reklamni trik, i to samo za NOVE korisnike, ovi stari mogu mahati usima. Sto li tacna nema tih 10 Mbit-a preko zime za 100 KM?
Nemam problema sa zdravom raspravom, stoji donekle i to sto ti ubacujes ovdje ove mix pakete, ali kao sto rekoh u proslom postu, bitno je da se nesto desava, i da zahvaljujuci Telemachovoj ponudi, samo mi mozemo profitirati. Sada vise nije nedostizno imati 10 Mbit-a flat internet, a LOL nije jedini koji u ovih par naselja i ulica moze ponuditi nesto.
Postojeći sam korisnik xDSL Interneta. Da li akcija važi i za mene?
Da. Postojeći korisnici mogu privremeno preći na paket Omega10, ali samo ako je njihov korisnički račun na nuli odnosno na pozitivnom stanju.
I NEma ovdje KAD i AKO bude kao sto kazes za Telemach...unaprijed pises o necemu o cemu pojma nemas... sta ce biti u ponudi ostaje da se vidi... ali ti vec unaprijed insinuiras kako ce nesto sto tek treba i ako bude biti "bolje" od postojeceg.
- chuchumbamayumbe
#142 Re: Telemach kablovska & DTV
UP!
chuchumbamayumbe wrote:Da li da cekam LoL (uskoro ce ga aktivirati za moju zgradu), zajedno sa njihovom TV uslugom, ili da zadrzim Elob (Telemach) TV i da se prikopcam na Telemach internet. Dakle, poređenje ponude, usluge i cijena?!
Savjeti, sugestije?!
HVALA!!!
- levatcom
#143 Re: Telemach kablovska & DTV
Bourne wrote:Sto se tice sranja s internetom i hakovanja ...tu ce uvijek biti problema jer rade s windowsima... Linux brate i mirna Bosna NEce biti problema a ni hakovanja.
po cemu si zakljucio da rade sa windowsima?
-
frndo
#144 Re: Telemach kablovska & DTV
Kad pišete o super TVu je li to cijena gledanja na jednom TV aparatu ili ide dodatno ako imaš 3 TV aparata u stanuBourne wrote:Stani ba o cemu to ti ...ti mjeses kruske i jabuke...pises o Super TV i navodis cijenu 29,25KM a cijena je kako sam ti rekao 5,85KM...Kako mislis gledati Super TV ako ne uzmes min. internet???Sto hoce reci da si automatski na nekom od paketa https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... e77cafab78 ...a za ovo 10Mbps izvoli https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 9280e48a49IcedFlame wrote:tacna wrote:Ma stipu ga Bourne vidis da je korisnik HS-a ne treba vise nista.![]()
![]()
![]()
Jel' ovo sve sto si uspio smisliti kao odgovor? Priznaj da ti je neko stariji pomogao.![]()
Postojeći sam korisnik xDSL Interneta. Da li akcija važi i za mene?
Da. Postojeći korisnici mogu privremeno preći na paket Omega10, ali samo ako je njihov korisnički račun na nuli odnosno na pozitivnom stanju.
I NEma ovdje KAD i AKO bude kao sto kazes za Telemach...unaprijed pises o necemu o cemu pojma nemas... sta ce biti u ponudi ostaje da se vidi... ali ti vec unaprijed insinuiras kako ce nesto sto tek treba i ako bude biti "bolje" od postojeceg.
- chuchumbamayumbe
#145 Re: Telemach kablovska & DTV
Zamijenise mi Deltaline risiver sa ovim CISCO Z3375.
Da li je neko uspio skontati da li uopšte postoji teletext opcija na ovom risiveru, ili se mora šaltati preko daljinskog od TV-a?!
Da li je neko uspio skontati da li uopšte postoji teletext opcija na ovom risiveru, ili se mora šaltati preko daljinskog od TV-a?!
- Haris033
#146 Re: Telemach kablovska & DTV
Jesi li dobio novih programa???chuchumbamayumbe wrote:Zamijenise mi Deltaline risiver sa ovim CISCO Z3375.
- Bourne
#147 Re: Telemach kablovska & DTV
Kao i sto sam vec napisao da rade na Linuxu do ovog napada hakera NE bi doslo ili bi sanse da se obori cijeli sistem bile ravne nuli...levatcom wrote:Bourne wrote:Sto se tice sranja s internetom i hakovanja ...tu ce uvijek biti problema jer rade s windowsima... Linux brate i mirna Bosna NEce biti problema a ni hakovanja.
po cemu si zakljucio da rade sa windowsima?
Ne znam na sta mislis ali cu ti pokusati odgovoriti...mozes imati 3 resivera koja ces uredno platiti (NE znam tacnu cijenu) po komadu a pretplata je jedna za sva 3 resivera...frndo wrote:Kad pišete o super TVu je li to cijena gledanja na jednom TV aparatu ili ide dodatno ako imaš 3 TV aparata u stanu
-
sencobih
#148 Re: Telemach kablovska & DTV
ja sam zvao i pitao kaze cijena dodatnog resivera je koliko i pretplata 11,5KM ili 11,9KM, po meni je to punoBourne wrote:Kao i sto sam vec napisao da rade na Linuxu do ovog napada hakera NE bi doslo ili bi sanse da se obori cijeli sistem bile ravne nuli...levatcom wrote:Bourne wrote:Sto se tice sranja s internetom i hakovanja ...tu ce uvijek biti problema jer rade s windowsima... Linux brate i mirna Bosna NEce biti problema a ni hakovanja.
po cemu si zakljucio da rade sa windowsima?Ne znam na sta mislis ali cu ti pokusati odgovoriti...mozes imati 3 resivera koja ces uredno platiti (NE znam tacnu cijenu) po komadu a pretplata je jedna za sva 3 resivera...frndo wrote:Kad pišete o super TVu je li to cijena gledanja na jednom TV aparatu ili ide dodatno ako imaš 3 TV aparata u stanu
-
paipan
#149 Re: Telemach kablovska & DTV
cekajuci telemachove majstore da dodu i instaliraju mi novi receiver iskopcah stari topfeld receiver, koji sam dobio od ELOB-a kad sam nekad uzeo kablovsku, iz TV-a i ukopcah u TV kabal iz antenske uticnice u zidu i imam onih 60 i nesto kanala koje telemac nudi u analognoj TV. ne kontam - nema nikakvog receivera, a imam kanale. ako neko moze da mi pojasni...
-
samo malo
#150 Re: Telemach kablovska & DTV
Zasto je zatvorena Telemach tema na "Racunari i tehnologija"?
Zbog par upornih trolera, ili u cemu je problem?
Zbog par upornih trolera, ili u cemu je problem?