Telemach i bežični internet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Blue1

#1 Telemach i bežični internet

Post by Blue1 »

Pozdrav forumaši :)

Nemam pojma kako funkcionisu racunari i internet, pa mi treba vaša pomoć... Želim da uvedem bezicni internet, koristim kablovsku preko telemacha, onaj najobicniji paket, placam kablovsku i internet 40KM(sve ukupno), koliko se placa uvodjenje bež. interneta ? Neki najobičniji paket mi treba, mali objekat je u pitanju, pokusao sam pronaci informacije na njihovoj stranici, ali je ono sve prekomplikovano za mene :D ... Hvala!
_Reds_

#2 Re: Telemach i bežični internet

Post by _Reds_ »

Pa u sklopu tog paketa dobijes bezicni ruter.
Benq

#3 Re: Telemach i bežični internet

Post by Benq »

_Reds_ wrote:Pa u sklopu tog paketa dobijes bezicni ruter.
Da , bar je trebao dobiti , obicno daju TP-Link router uz modem ako se internet uzme kao standalone usluga.
Benq

#4 Re: Telemach i bežični internet

Post by Benq »

Blue1 wrote:Pozdrav forumaši :)

Nemam pojma kako funkcionisu racunari i internet, pa mi treba vaša pomoć... Želim da uvedem bezicni internet, koristim kablovsku preko telemacha, onaj najobicniji paket, placam kablovsku i internet 40KM(sve ukupno), koliko se placa uvodjenje bež. interneta ? Neki najobičniji paket mi treba, mali objekat je u pitanju, pokusao sam pronaci informacije na njihovoj stranici, ali je ono sve prekomplikovano za mene :D ... Hvala!
Najjeftiniji je Duo Net Grande u kojem dobijes i digitalnu , cijena je 42,90KM
U tom paketu ces dobiti modem/router u jednom , wifi je vec integrisan u modemu a brzina je 40/4 , dakle 4 puta brze nego sto sada imas.

https://telemach.ba/paketi/paketi?tab=duo-net
Blue1

#5 Re: Telemach i bežični internet

Post by Blue1 »

Benq wrote:
Blue1 wrote:Pozdrav forumaši :)

Najjeftiniji je Duo Net Grande u kojem dobijes i digitalnu , cijena je 42,90KM
U tom paketu ces dobiti modem/router u jednom , wifi je vec integrisan u modemu a brzina je 40/4 , dakle 4 puta brze nego sto sada imas.

https://telemach.ba/paketi/paketi?tab=duo-net
Hvala na odgovoru :)) Znači na ovih 40KM koje sada placam, trebam jos dati 2,90 za dodatni paket? Neko mi je rekao da je to zapravu 40KM koje sada placam plus dodatnih 40KM ? :)
Benq

#6 Re: Telemach i bežični internet

Post by Benq »

Blue1 wrote: Hvala na odgovoru :)) Znači na ovih 40KM koje sada placam, trebam jos dati 2,90 za dodatni paket? Neko mi je rekao da je to zapravu 40KM koje sada placam plus dodatnih 40KM ? :)
Dakle sada placas 40KM (18KM za KKS i 22KM za internet) , ako predjes na Duo Net Grande paket , placat ces 42,90KM. Nikakvih dodatnih 40 , samo 2,90KM razliku u cijeni , a za tu razliku ces dobiti i digitalnu i 4x brzi net nego sada.
Post Reply