Telemach (Brzina paketa)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

Post Reply
User avatar
Mirzareli
Posts: 503
Joined: 18/03/2013 20:34

#1 Telemach (Brzina paketa)

Post by Mirzareli » 14/12/2014 16:39

Eh ovako interesuje me ovaj paket(duo tel grande senior) sto nudi telemach od 26 KM koji daje digitalnu televiziju,telefon i gratis internet 512/128 kb/s... Intresuje me da li pomocu ovog neta tj ove brzine mogu otvoriti bez veci problema stranice za citanje ,pregledanje faceboka, koristenja skype i sl... Video pretpostavljam da ide teze ili nikako sto mi i nije bitno jer udjem na net ponekad pocitam po koju vijest sa vise stranica i to je to.Volio bi da mi neko iz prvi ruke odgovori ko posjeduje ovaj paket pa da mi kaze kako funkcionise net i da li moze isti odgovorit mojim zahtjevima.Hvala Unaprijed :wink:


http://www.telemach.ba/PAKETI/2336/DUO+ ... av_start=0


underground
Posts: 382
Joined: 12/07/2006 00:29

#2 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by underground » 14/12/2014 16:43

Tesko, presporo je to s obzirom na danasnje standarde i ono sto zahtjevaju sajtovi i aplikacije...dakle ono ce tehnicki raditi ali ce ti biti beskorisno i patnja...to je moje misljenje

User avatar
Mirzareli
Posts: 503
Joined: 18/03/2013 20:34

#3 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by Mirzareli » 14/12/2014 16:53

underground wrote:Tesko, presporo je to s obzirom na danasnje standarde i ono sto zahtjevaju sajtovi i aplikacije...dakle ono ce tehnicki raditi ali ce ti biti beskorisno i patnja...to je moje misljenje

Za osnovne potrebe mi treba svakako listanje stranica ,skype i sl... Shvatam da je sporo :)... Ne znam moze li se iscenirat takva brzina dali postoji neki program koji moze sjeci konekciju(brzinu) sa vise na manje... :P

underground
Posts: 382
Joined: 12/07/2006 00:29

#4 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by underground » 14/12/2014 16:58

Ma probaj, lako je nadograditi taj paket pravom internet brzinom :D

Sporo je to druze, nekad je bilo dovoljno, ali danas u eri sajtova sa puno teskih slika, flash animacija, youtube video fajlova i ucitavanja i svega ostalog...to ce biti sporo i patnja...

Sjetih se dana i dial-up konekcije i skidanje jednog mp3 fajla od 3 MB po sat vremena i vise :D :D

User avatar
Grof
Posts: 508
Joined: 24/02/2002 00:00

#5 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by Grof » 14/12/2014 17:21

Evo ti info iz prve ruke pošto upravo taj paket imam kući:

Sasvim dovoljan za skype, čak nema štekanja ni kod video poziva. Za surfanje (facebook, portali) sasvim solidan, za youtube nije kao ni za skidanje većih file-ova.

User avatar
Maharadza
Posts: 15663
Joined: 30/01/2013 15:13

#6 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by Maharadza » 14/12/2014 17:26

underground wrote:Ma probaj, lako je nadograditi taj paket pravom internet brzinom :D

Sporo je to druze, nekad je bilo dovoljno, ali danas u eri sajtova sa puno teskih slika, flash animacija, youtube video fajlova i ucitavanja i svega ostalog...to ce biti sporo i patnja...

Sjetih se dana i dial-up konekcije i skidanje jednog mp3 fajla od 3 MB po sat vremena i vise :D :D
Hajde brzina, na to se i nekako prilagodi čovjek, ali meni dial-up i nije ostao u tako lošem sjecanju kao što je ADSL kojeg sam koristio preko 5 god. (3G; kasnije 5G lafo povećali) i redovno laganje onog njihovog "brojača", mada bi moj brojač prometa kojeg sam instalirao na komp prikazivao daleko manju brojku nego onaj od mafije pohlepne! Zamisli ono je naplaćivalo 1GB prekoračenja čitavih 10KM, a flat ne bi NIKADA uveli (uz razumne cijene jer su i tada imali flat samo bezobrazno skup) da nije došla konkurencija...pu stoka, ko im ne bi poželio što skoriju privatizaciju?! :twisted:

User avatar
Mirzareli
Posts: 503
Joined: 18/03/2013 20:34

#7 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by Mirzareli » 17/12/2014 22:30

Maharadza wrote:
underground wrote:Ma probaj, lako je nadograditi taj paket pravom internet brzinom :D

Sporo je to druze, nekad je bilo dovoljno, ali danas u eri sajtova sa puno teskih slika, flash animacija, youtube video fajlova i ucitavanja i svega ostalog...to ce biti sporo i patnja...

Sjetih se dana i dial-up konekcije i skidanje jednog mp3 fajla od 3 MB po sat vremena i vise :D :D
Hajde brzina, na to se i nekako prilagodi čovjek, ali meni dial-up i nije ostao u tako lošem sjecanju kao što je ADSL kojeg sam koristio preko 5 god. (3G; kasnije 5G lafo povećali) i redovno laganje onog njihovog "brojača", mada bi moj brojač prometa kojeg sam instalirao na komp prikazivao daleko manju brojku nego onaj od mafije pohlepne! Zamisli ono je naplaćivalo 1GB prekoračenja čitavih 10KM, a flat ne bi NIKADA uveli (uz razumne cijene jer su i tada imali flat samo bezobrazno skup) da nije došla konkurencija...pu stoka, ko im ne bi poželio što skoriju privatizaciju?! :twisted:
Imam ja ADSL kod mene perfktno frcera :-D

User avatar
Mirzareli
Posts: 503
Joined: 18/03/2013 20:34

#8 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by Mirzareli » 17/12/2014 22:36

Grof wrote:Evo ti info iz prve ruke pošto upravo taj paket imam kući:

Sasvim dovoljan za skype, čak nema štekanja ni kod video poziva. Za surfanje (facebook, portali) sasvim solidan, za youtube nije kao ni za skidanje većih file-ova.
Znaci skype(Video Pozivi) i citanje textova sa portala ide bez veci problema ? De mi reci koristis li preko mobitela ili PC ovaj internet ?

User avatar
Maharadza
Posts: 15663
Joined: 30/01/2013 15:13

#9 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by Maharadza » 17/12/2014 23:50

Mirzareli wrote:
Maharadza wrote:
underground wrote:Ma probaj, lako je nadograditi taj paket pravom internet brzinom :D

Sporo je to druze, nekad je bilo dovoljno, ali danas u eri sajtova sa puno teskih slika, flash animacija, youtube video fajlova i ucitavanja i svega ostalog...to ce biti sporo i patnja...

Sjetih se dana i dial-up konekcije i skidanje jednog mp3 fajla od 3 MB po sat vremena i vise :D :D
Hajde brzina, na to se i nekako prilagodi čovjek, ali meni dial-up i nije ostao u tako lošem sjecanju kao što je ADSL kojeg sam koristio preko 5 god. (3G; kasnije 5G lafo povećali) i redovno laganje onog njihovog "brojača", mada bi moj brojač prometa kojeg sam instalirao na komp prikazivao daleko manju brojku nego onaj od mafije pohlepne! Zamisli ono je naplaćivalo 1GB prekoračenja čitavih 10KM, a flat ne bi NIKADA uveli (uz razumne cijene jer su i tada imali flat samo bezobrazno skup) da nije došla konkurencija...pu stoka, ko im ne bi poželio što skoriju privatizaciju?! :twisted:
Imam ja ADSL kod mene perfktno frcera :-D
Nigdje nisam reka da nije, štaviše i kod mene je pičio udure, ali sam gore napomenuo kako je mafija KRALA I LAGALA na brojaču odnosno pri prekoračenju limita! npr. moj brojač (instalirao programčić za mjerenje prometa DL/UL, 100% provjeren + tada nisam imao Wifi ruter i sav promet 100% ostvarivan na tom jednom računaru) tvrdi da sam prekoračio 200MB, njihov 1GB i normalno dođe faktura - doplata radi prekoračenja 1GB = 10KM! :-x Koliko su samo derali na ovaj način raju, to je za historijskih knjiga, sekcija - privredni kriminal!

User avatar
typeOnegative
Posts: 3326
Joined: 06/03/2013 00:31
Location: Winterfell

#10 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by typeOnegative » 18/12/2014 00:53

Ma ,nemoguce . Ne bi oni to :D

User avatar
Grof
Posts: 508
Joined: 24/02/2002 00:00

#11 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by Grof » 19/12/2014 09:02

Mirzareli wrote:
Grof wrote:Evo ti info iz prve ruke pošto upravo taj paket imam kući:

Sasvim dovoljan za skype, čak nema štekanja ni kod video poziva. Za surfanje (facebook, portali) sasvim solidan, za youtube nije kao ni za skidanje većih file-ova.
Znaci skype(Video Pozivi) i citanje textova sa portala ide bez veci problema ? De mi reci koristis li preko mobitela ili PC ovaj internet ?
I preko mobitela i pc-a. Pošto ne dođe router od Telemacha u tom paketu, uzeo sam router i spojio. Preko mobitela normalno koristim viber i ostale app. Znači ako ti ne treba za youtube (mada i tu možeš sačekati 1-2 min dok se skine neki sadržaj) ili za skidanje velikih file-ova, onda slobodno možeš uzeti. :thumbup:

User avatar
Mirzareli
Posts: 503
Joined: 18/03/2013 20:34

#12 Re: Telemach (Brzina paketa)

Post by Mirzareli » 22/12/2014 22:12

Grof wrote:
Mirzareli wrote:
Grof wrote:Evo ti info iz prve ruke pošto upravo taj paket imam kući:

Sasvim dovoljan za skype, čak nema štekanja ni kod video poziva. Za surfanje (facebook, portali) sasvim solidan, za youtube nije kao ni za skidanje većih file-ova.
Znaci skype(Video Pozivi) i citanje textova sa portala ide bez veci problema ? De mi reci koristis li preko mobitela ili PC ovaj internet ?
I preko mobitela i pc-a. Pošto ne dođe router od Telemacha u tom paketu, uzeo sam router i spojio. Preko mobitela normalno koristim viber i ostale app. Znači ako ti ne treba za youtube (mada i tu možeš sačekati 1-2 min dok se skine neki sadržaj) ili za skidanje velikih file-ova, onda slobodno možeš uzeti. :thumbup:[

:bih:

Post Reply