Obavijest na Telemach web straniciUNITED GRUPA potpisala ekskluzivni ugovor koji će svim Telemach BH korisnicima omogućiti TIDAL muzički servis
United Grupa potpisala je ekskluzivni ugovor koji će Telemach korisnicima u Bosni i Hercegovini omogućiti pristup TIDAL platformi, globalnoj muzičkoj platformi koja na jednom mjestu okuplja fanove i izvođače kroz originalni muzički sadržaj, uz jedinstveno korisničko iskustvo zabave.
Vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, United Grupa, u okviru koje u Bosni i Hercegovini pored Telemach BH kompanije i njenih servisa EON i Total TV, medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BH, potpisala je ekskluzivni ugovor koji će korisnicima širom Jugoistočne Evrope omogućiti pristup TIDAL platformi.
TIDAL će uskoro biti dostupan Telemach BH korisnicima u Bosni i Hercegovini i omogućit će im neograničeni pristup TIDAL katalogu sa više od 70 miliona pjesama svih muzičkih žanrova i 250.000 najkvalitetnijih video sadržaja, među kojima su muzički spotovi, ekskluzivni prenosi koncerata i događaja, bez reklama.
Pored ekskluzivnih sadržaja, uz TIDAL su dostupne i hiljade muzičkih play lista koje su kreirali autori i muzički urednici, dokumentarni filmovi „iza kulisa“ i intervjui sa raznim muzičarima među kojima su i pobjednici takmičenja pilot programa TIDAL Unplugged, Podcasti i serije kao što su Rap Radar, CRWN, Car Test i In Conversation.
– Prateći svjetski razvoj digitalnih tehnologija, svojim korisnicima ponovo želimo ponuditi nešto sasvim novo na tržištu u Bosni i Hercegovini. Saradnjom sa Tidal platformom proširujemo dijapazon svojih usluga i servisa kako bismo korisnicima osigurali još jedno nezaboravno iskustvo, ovaj put iz domena muzičke industrije – rekao je Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach BH.
“Streaming zabavnih saržaja je postao sastavni dio dana mnogih ljudi širom planete. Partnerstvo sa vodećom telekomunikacijskom kompanijom, United Grupom, omogućava nam da usluge pružimo još većem broju ljubitelja muzike širom Evrope”, rekao je Lior Tibon, operativni direktor kompanije TIDAL.
TIDAL je muzički “streaming” servis koji pruža vrhunsko korisničko iskustvo svim ljubiteljima muzike.
Osim vrhunskog kvaliteta zvuka, videa visoke rezolucije i ekskluzivnih sadržaja, TIDAL korisnicima pruža i prenose uživo nastupa muzičkih zvijezda, druženje i upoznavanje sa izvođačima, preslušavanje albuma, intervjue, serije i druge originalne TIDAL sadržaje.
Telemach BH
Moderator: Benq
- crnivrag
#976 Re: Telemach BiH
-
Bega_TM
#977 Re: Telemach BiH
Hocel' to bit ko neki dodatni subscription koji placas ili ce bit besplatno?
- crnivrag
- travar
#979 Re: Telemach BiH
I spy with my little eye povećanje cijene pretplate....
- Hercegoviina
#980 Re: Telemach BiH
kažu da tidal premium ima flac kvalitet zvuka
-
kakaljin
#981 Re: Telemach BiH
Jedino ako bude Tidal HIFI sound quality jer tu je pravi zvuk .
Koristim ga preko americnog acc i gore se placa dodatno na sve. Tako da ne znam hoce li ovdje ici u premium paketima ili ce i tu se dodatno placati, bolje bi za korisnike bilo da ide u nekom paketu. Vidjecemo sta su planirali. Neka svega za svakoga pa neka korisnici biraju sta zele
PS: kakve audio izlaze ima eon box?
Koristim ga preko americnog acc i gore se placa dodatno na sve. Tako da ne znam hoce li ovdje ici u premium paketima ili ce i tu se dodatno placati, bolje bi za korisnike bilo da ide u nekom paketu. Vidjecemo sta su planirali. Neka svega za svakoga pa neka korisnici biraju sta zele
PS: kakve audio izlaze ima eon box?
Last edited by kakaljin on 22/03/2021 18:35, edited 2 times in total.
- semsasuljakovic
-
°u°
#983 Re: Telemach BiH
Na njihovoj stranici najjači paket je Master sa studijskom kvalitetom zvuka do 9216 kbps. Ali ebi ga za to ti je potrebna kućna hi-fi žešća makina od više hiljadarki marona, više je za profije. Sljedeći je Hi-fi paket sa CD kvalitetom
https://tidal.com/?utm_source=Klix.ba&utm_medium=Clanak
-
messilla
#984 Re: Telemach BiH
Ovaj obični paket je u Hrvatskoj 5€, a HiFi 10€. To je za jednog korisnika, family paket je malo skuplji. Možda bude u premiumu ovaj obični paket , a ostali će dobiti popust neki na pretplatu, u nešto više sumnjam.
-
Trippylandd
#985 Re: Telemach BiH
Otkako je dosao ovaj eon connect ja imam problema sa ulaskom na neke stranice browser mi sam od sebe blokira neki websajt sa porukom od eon connecta "Your Wi-Fi connection is temporarily paused, as requested in your Parental control settings." i onda nakon refresha normalno udje na stranicu Na eon aplikaciji uopste nemam nikakve parental settingse upaljenje tj sve je na defaultu. Nekad se zna desiti da mi na youtube uopste ne ucitava thumbnailove sa videozapisa isto tako nekada ne ucita ni thumbnailove sa klix.ba portala. Ima li neko slicne probleme i zna li kako ih mogu rijesiti
- Benq
- Moderator
#986 Re: Telemach BiH
Ako ne koristis nikakve zabrane, klikni na Mreza - Dozvola za roditeljsku kontrolu i iskljuci tu opciju ako je ukljucena, ako nije, restartuj modem.Trippylandd wrote: ↑22/03/2021 19:44 Otkako je dosao ovaj eon connect ja imam problema sa ulaskom na neke stranice browser mi sam od sebe blokira neki websajt sa porukom od eon connecta "Your Wi-Fi connection is temporarily paused, as requested in your Parental control settings." i onda nakon refresha normalno udje na stranicu Na eon aplikaciji uopste nemam nikakve parental settingse upaljenje tj sve je na defaultu. Nekad se zna desiti da mi na youtube uopste ne ucitava thumbnailove sa videozapisa isto tako nekada ne ucita ni thumbnailove sa klix.ba portala. Ima li neko slicne probleme i zna li kako ih mogu rijesiti
-
123bih123
#987 Re: Telemach BiH
Super je ovo sto uvode tidal. Malo sam testiro zvuk je odlican i u ovom obicnom a u ovom super kvalitetu je bespotrebno i pricati. Sva nasa muzika je tu cak neki albumi koji nisu na spotify. Aplikaciju za ios je trenutno nemoguce skinuti ali pc verzija je super. Jedva cekam da ovo ubace manje jedna pretplata za mene ako nista.
- Benq
- Moderator
#988 Re: Telemach BiH
Tidal je super stvar, samo me zanima kako ce to po paketima ici..
Hajde @Telemach , ubrzajte malo sa detaljima
Hajde @Telemach , ubrzajte malo sa detaljima
- semsasuljakovic
#989 Re: Telemach BiH
Kako god bude, ne želim da se nameće postojećim korisnicima tipa da ubace u Premium paket i dignu cijenu, na to ne bih pristao ni pod razno i odmah bih raskinuo ugovor. Za mene je prihvatljivo samo da to stave kao opciju da se dokupi, ili da se ugradi u postojeće pakete uz višu cijenu ali samo za one koji trebaju potpisati ugovor.
- vaučer
#990 Re: Telemach BiH
Bazični Tidal ima puno, puno bolji bitrate i zvuk od Spotify-a. HIFI je već audiofilska zona, a razliku između HIFI i Master, bez obzira na solidan set-up nisam uspio čuti. Skuplja pretplata je u biti za HIFI, a Master albumi su kao bonus, jer nisu svi dostupni u toj kvaliteti.
-
rizibizi
#991 Re: Telemach BiH
Najveca mana Tidala je GUI i nemogucnost pretrazivanja playlista, kvalitet zvuka je preeeejebeno dobar. Samo ne znam jel ovo znaci da Tidal ulazi na trziste BiH jer na playstore se u BiH ne moze instalirati app.
- warzone
#992 Re: Telemach BiH
Taman umjesto ARENA a za koje nisu smanjili pretplatu 
-
Trippylandd
#993 Re: Telemach BiH
Hvala, rijesio sam problemBenq wrote: ↑22/03/2021 20:20Ako ne koristis nikakve zabrane, klikni na Mreza - Dozvola za roditeljsku kontrolu i iskljuci tu opciju ako je ukljucena, ako nije, restartuj modem.Trippylandd wrote: ↑22/03/2021 19:44 Otkako je dosao ovaj eon connect ja imam problema sa ulaskom na neke stranice browser mi sam od sebe blokira neki websajt sa porukom od eon connecta "Your Wi-Fi connection is temporarily paused, as requested in your Parental control settings." i onda nakon refresha normalno udje na stranicu Na eon aplikaciji uopste nemam nikakve parental settingse upaljenje tj sve je na defaultu. Nekad se zna desiti da mi na youtube uopste ne ucitava thumbnailove sa videozapisa isto tako nekada ne ucita ni thumbnailove sa klix.ba portala. Ima li neko slicne probleme i zna li kako ih mogu rijesiti
-
123bih123
#994 Re: Telemach BiH
Istina najveca mada jeste GUI, spotify je tu mnogo bolji. Spotify imaj razvijen community sa bezbroj playlista. Ali opet tidal je dosta kasnije nastao i sigurno ce biti napretka. Tidal cu sigurno koristiti ako mi bude besplatan u okviru premium paketa inace spotify je ipak spotify.
Na nase trziste ulaze sigurno. Hrvatska isto nije na listi zemalja gdje je Tidal dostupan. Srbija isto dakle uz pomoc United media dolaze na nasa trzista. Njima je to jedan clik na app storu da se pojave na nasem storu.
-
photo&video
#995 Re: Telemach BiH
Samo ako ce biti neki vid kompezacije za Arene. Svaki fening dodatne naplate nema sanse bar sto se mene tice. Svako naredno povecanje cijene usluge cekam da raskinem ugovor. Pa bujrum. 3 eon full paketa koristim na tri lokacije.
- diablobih
- Peacean
#997 Re: Telemach BiH
Šta se nalazi na Home tabu na EON Connect aplikaciji? Devices i Network mi se uredno učitaju ( ali je presporo ) ali Home mi uvijek izbacuje grešku. Restartovao sam CGA2121, reinstalirao aplikaciju ali Home tab do sada nisam vidio.
- typeOnegative
#998 Re: Telemach BiH
Nalazi se status routera, informacije o wifi mrežama i spojenim uređajima i opcije za profil i optimizaciju wifi-a
Pitanje
Jel samo kod mene nisu izlistani uređaji spojeni na lan ili je neki bug? pc i Eon box mi nisu na popisu,a trebali bi biti, imaju samo uređaji koji su spojeni bežično
Pitanje
Jel samo kod mene nisu izlistani uređaji spojeni na lan ili je neki bug? pc i Eon box mi nisu na popisu,a trebali bi biti, imaju samo uređaji koji su spojeni bežično
- typeOnegative
#999 Re: Telemach BiH
Nalazi se status routera, informacije o wifi mrežama i spojenim uređajima i opcije za profil i optimizaciju wifi-a
Pitanje
Jel samo kod mene nisu izlistani uređaji spojeni na lan ili je neki bug? pc i Eon box mi nisu na popisu a trebali bi biti, imaju samo uređaji koji su spojeni bežično
Pitanje
Jel samo kod mene nisu izlistani uređaji spojeni na lan ili je neki bug? pc i Eon box mi nisu na popisu a trebali bi biti, imaju samo uređaji koji su spojeni bežično
- Tesla Edison
#1000 Re: Telemach BiH
Eon Connect javlja da modem nije na mreži a jeste. Jel i kod vas tako?