stabilnija je isključivo što ne ovisi o WiFi-ju nego je povezana putem kabla. nema tu marketinga nego čista logika.typeOnegative wrote: ↑11/05/2026 14:00Po cemu je stabilnija ? pusti marketing i priče, kakav crni box i stabilnost, pa ljudima zakiva svako malo, ne daj Bože još nešto instalirati na njega .silent hill wrote: ↑11/05/2026 00:01gledaj na to ovako, ako ti doktor preporuči da se hraniš sa puno proteina, unosiš vlakna, vitamine, organsku hranu i sl. a ti želiš da većinu toga izbaciš i hraniš se samo ugljikohidratima...da, moguće je ali kvalitet života neće biti vrhunski...tako da, možeš gledati tv samo preko app, izbjeći kablove ali bolja (kvalitetnija, stabilnija) usluga je preko boxa.sanchopansa1 wrote: ↑10/05/2026 19:37
Sad mi recite jel ima neka prednost ako se TV gleda direktno preko tunera ili boxa, u odnosu na EON smart aplikaciju? Razmišljam da samo gledam preko EON smart aplikacije i da sve ostalo sklonim i koaksijalni kabal da ide samo u modem i dalje u TV preko LANa. Nered mi je od kablova, a tako su kruti da ne mogu sa njima nikakav smislen menadžment napraviti.
opet gledaj na to ovako, ako ti doktor da tabletu i kaže ti ovo je dobro za tvoje zdravlje, da li je pametno da ti na svoju ruku to ne uzimaš jer kao tablete imaju i neželjena svojstva...prigušnica je tu s razlogomsanchopansa1 wrote: ↑10/05/2026 19:37
I da, stavili su neku prigušnicu na ulaz u modem od 10dB, kao zbog toga što je taj kabal povezan direktno na banderu, i signal prejak? Sad mi malo čudno da prejak signal može biti problem, pa da li da je skinem ili ostavim?
Kako rekoh gore , uvjerio sam se svojim očima , a i ne volim pričati napamet. Procesor slike u običnom jeftinom kineskom boxu o kojem ovdje pričamo ne može bolje i kvalitetnije peglati sliku nii od prosječnog kamoli dobrog tv-a , kraj priče. .
vjerovatno svi imamo drugačija iskustva, ali moj box od 2014 radi bez zakivanja, sa instaliranim kodijem i stremiom i još nekim app.
eon app je super da se koristi na drugom TV uređaju, čak se može koristiti u drugom stanu ili gradu, bez potrebe da tu imaš išta od Telemach uređaja, ali kao primarni vid gledanja TV-a ja bih uvijek izabrao eon box prije eon app.