Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

silent hill

#29076 Re: Telemach BH

Post by silent hill »

typeOnegative wrote: 11/05/2026 14:00
silent hill wrote: 11/05/2026 00:01
sanchopansa1 wrote: 10/05/2026 19:37
Sad mi recite jel ima neka prednost ako se TV gleda direktno preko tunera ili boxa, u odnosu na EON smart aplikaciju? Razmišljam da samo gledam preko EON smart aplikacije i da sve ostalo sklonim i koaksijalni kabal da ide samo u modem i dalje u TV preko LANa. Nered mi je od kablova, a tako su kruti da ne mogu sa njima nikakav smislen menadžment napraviti.
gledaj na to ovako, ako ti doktor preporuči da se hraniš sa puno proteina, unosiš vlakna, vitamine, organsku hranu i sl. a ti želiš da većinu toga izbaciš i hraniš se samo ugljikohidratima...da, moguće je ali kvalitet života neće biti vrhunski...tako da, možeš gledati tv samo preko app, izbjeći kablove ali bolja (kvalitetnija, stabilnija) usluga je preko boxa.
sanchopansa1 wrote: 10/05/2026 19:37
I da, stavili su neku prigušnicu na ulaz u modem od 10dB, kao zbog toga što je taj kabal povezan direktno na banderu, i signal prejak? Sad mi malo čudno da prejak signal može biti problem, pa da li da je skinem ili ostavim?
opet gledaj na to ovako, ako ti doktor da tabletu i kaže ti ovo je dobro za tvoje zdravlje, da li je pametno da ti na svoju ruku to ne uzimaš jer kao tablete imaju i neželjena svojstva...prigušnica je tu s razlogom
Po cemu je stabilnija ? pusti marketing i priče, kakav crni box i stabilnost, pa ljudima zakiva svako malo, ne daj Bože još nešto instalirati na njega .
Kako rekoh gore , uvjerio sam se svojim očima , a i ne volim pričati napamet. Procesor slike u običnom jeftinom kineskom boxu o kojem ovdje pričamo ne može bolje i kvalitetnije peglati sliku nii od prosječnog kamoli dobrog tv-a , kraj priče. .

stabilnija je isključivo što ne ovisi o WiFi-ju nego je povezana putem kabla. nema tu marketinga nego čista logika.
vjerovatno svi imamo drugačija iskustva, ali moj box od 2014 radi bez zakivanja, sa instaliranim kodijem i stremiom i još nekim app.
eon app je super da se koristi na drugom TV uređaju, čak se može koristiti u drugom stanu ili gradu, bez potrebe da tu imaš išta od Telemach uređaja, ali kao primarni vid gledanja TV-a ja bih uvijek izabrao eon box prije eon app.
ZoomZoomKiwi

#29077 Re: Telemach BH

Post by ZoomZoomKiwi »

Hoće li svjeCko bit na ovim sirotinjskim Arenama ili samo na premiJum?
typeOnegative

#29078 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

silent hill wrote: 16/05/2026 13:31
typeOnegative wrote: 11/05/2026 14:00
silent hill wrote: 11/05/2026 00:01

gledaj na to ovako, ako ti doktor preporuči da se hraniš sa puno proteina, unosiš vlakna, vitamine, organsku hranu i sl. a ti želiš da većinu toga izbaciš i hraniš se samo ugljikohidratima...da, moguće je ali kvalitet života neće biti vrhunski...tako da, možeš gledati tv samo preko app, izbjeći kablove ali bolja (kvalitetnija, stabilnija) usluga je preko boxa.

opet gledaj na to ovako, ako ti doktor da tabletu i kaže ti ovo je dobro za tvoje zdravlje, da li je pametno da ti na svoju ruku to ne uzimaš jer kao tablete imaju i neželjena svojstva...prigušnica je tu s razlogom
Po cemu je stabilnija ? pusti marketing i priče, kakav crni box i stabilnost, pa ljudima zakiva svako malo, ne daj Bože još nešto instalirati na njega .
Kako rekoh gore , uvjerio sam se svojim očima , a i ne volim pričati napamet. Procesor slike u običnom jeftinom kineskom boxu o kojem ovdje pričamo ne može bolje i kvalitetnije peglati sliku nii od prosječnog kamoli dobrog tv-a , kraj priče. .

stabilnija je isključivo što ne ovisi o WiFi-ju nego je povezana putem kabla. nema tu marketinga nego čista logika.
vjerovatno svi imamo drugačija iskustva, ali moj box od 2014 radi bez zakivanja, sa instaliranim kodijem i stremiom i još nekim app.
eon app je super da se koristi na drugom TV uređaju, čak se može koristiti u drugom stanu ili gradu, bez potrebe da tu imaš išta od Telemach uređaja, ali kao primarni vid gledanja TV-a ja bih uvijek izabrao eon box prije eon app.

Svakom njegovo , poštujem mišljenje , a i vj ti treba zbog androida i aplikacija, ali kako rekoh kvalitet slike je puno puno bolji iz razloga koje sam objasnio već, nikakav antimarketing boxa , ali nazovimo stvari pravim imenom.,
Sto se stabilnosti tiče, ni Ci kartica ne koristi wifi i spaja se kao i box, a realno govoreći za isposlovati EON i desetak Mbps wifi-em ne treba ništa posebno, evo deveta godina kako koristim eon I još nisam naišao na nestabilnost zbog toga.
Sto se telemach uređaja u ponudi tiče ,sve sam ih imao/koristio i što se mene tiče , Ci modul za live gledanje i eon smart app za napredne opcije ubjedljivo najbolje moguće , provjereno :thumbup:
Post Reply