Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nedobih wrote: ↑05/01/2023 18:05
Malo savjeta molim. Zamjenio EON daljinski i zaboravio setovanje daljinskog sa LG TV. Radilo sa starim prihvatljivo. Hvala za svaku dobronamjernu sugestiju.
Pozdrav @nedobih,
Potrebno je da pritisnete istovremeno tipke TV/STB i tipku OK, dok se ne upali zelena lampica, a zatim unesete trocifreni kod i provjerite da li možete upravljati funkcijama LG TV uređaja. Ukoliko kod nije ispravan, molimo da ponovite postupak. Dostupni kodovi za LG uređaje su: 421, 518, 508 i 006. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Pozdrav @nedobih,
Potrebno je da pritisnete istovremeno tipke TV/STB i tipku OK, dok se ne upali zelena lampica, a zatim unesete trocifreni kod i provjerite da li možete upravljati funkcijama LG TV uređaja. Ukoliko kod nije ispravan, molimo da ponovite postupak. Dostupni kodovi za LG uređaje su: 421, 518, 508 i 006. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
[/quote]
suad-sarajevo wrote: ↑05/01/2023 18:43
@Telemach
Da li imaju registrovane neke poteškoće u radu EON smart aplikacije ili je nešto do interneta?
Kvalitet slike opada svako par trenutaka. Čini se preveliki ping. Aplikacija je instalirana na xiaomi mi box s uređaju.
Hvala.
Pozdrav @suad-sarajevo,
Trenutno nisu zabilježene poteškoće u radu EON Smart TV aplikacije. Preporučujemo Vam da uređaj spojite mrežnim kablom kako biste dobili najbolje CBR enkodiranje TV sadržaja. Također Vas želimo napomenuti da kompanija Telemach ne podržava Android box uređaje, te Vam nismo u mogućnosti pružiti detaljniju podršku za rad EON Smart TV aplikacije na Vašem uređaju. Spisak preporučenih uređaja za rad EON Smart TV aplikacije možete pronaći ovdje: https://telemach.ba/preporuceni-uredaji/.
suad-sarajevo wrote: ↑05/01/2023 18:43
@Telemach
Da li imaju registrovane neke poteškoće u radu EON smart aplikacije ili je nešto do interneta?
Kvalitet slike opada svako par trenutaka. Čini se preveliki ping. Aplikacija je instalirana na xiaomi mi box s uređaju.
Hvala.
Pozdrav @suad-sarajevo,
Trenutno nisu zabilježene poteškoće u radu EON Smart TV aplikacije. Preporučujemo Vam da uređaj spojite mrežnim kablom kako biste dobili najbolje CBR enkodiranje TV sadržaja. Također Vas želimo napomenuti da kompanija Telemach ne podržava Android box uređaje, te Vam nismo u mogućnosti pružiti detaljniju podršku za rad EON Smart TV aplikacije na Vašem uređaju. Spisak preporučenih uređaja za rad EON Smart TV aplikacije možete pronaći ovdje: https://telemach.ba/preporuceni-uredaji/.
Nakon što sam kupio za svoje novce 2 dodatna routera jer Vaš Ubee nije najblaže rečeno dovoljno kvalitetan, sada mi preporučujete da napravim još jednu investiciju u vidu kupovine TV uređaja. Nije dovoljno što na godišnjem nivou platim cca 900 KM. Profesionalno, nema šta.
suad-sarajevo wrote: ↑05/01/2023 18:54
Nakon što sam kupio za svoje novce 2 dodatna routera jer Vaš Ubee nije najblaže rečeno dovoljno kvalitetan, sada mi preporučujete da napravim još jednu investiciju u vidu kupovine TV uređaja. Nije dovoljno što na godišnjem nivou platim cca 900 KM. Profesionalno, nema šta.
A, blizu je juni 2023.
Pozdrav @suad-sarajevo,
Na preporučenim uređajima koje smo Vam dostavili je EON Smart TV aplikacija optimizirana za najbolje korisničko iskustvo. Za ostale uređaje ne možemo garantovati ispravan rad EON Smart TV aplikacije. Također Vas napominjemo da je EON Smart TV aplikacija namijenjena za korištenja na Smart TV uređajima, te Android box uređaji nisu podržani za rad iste.
Zar nije poenta uzimanja na rate uz neku ugovornu obavezu da ti uređaj bude jeftiniji.
A ne iste ili skuplje cijene kao u radnj
Na rate = Skuplje
Ugovorna obaveza = Jeftinije
Skuplje i jeftinije se poniste, i ostane ti cijena = cijena
Rate su jedna vrsta potrosackog kredita, koje nose kamate sa sobom samo to niko ne prikaze, ali kad pomnozis broj rata i iznos rate dobijes otprilike skuplje za odredjeni %.
kakabanja213 wrote: ↑05/01/2023 22:46
Roditellji mi imaju smart tv aplikaciju i nije iskoristena. Da li je mogu aktivirati kod sebe posto mi fali jedna.
hamo1977 wrote: ↑05/01/2023 16:15
Pa možda negdje po Evropi to i ide tako, ali ovdje ne. Uzimao sam preko BHT mobitele već više puta i cijene su bile ili skuplje ili tu negdje kao na tržištu. Ali dobiješ na rate, pa je lakše. A isto je za produženje ugovora na dvije godine.
Nije istina u telekomu u zavisnosti od paketa formiraju cijenu i popust na kupovinu. Ovdje nema popusta isto je placo 40 km mjesecno ili 82.
Ja govorim za svoj paket, kako je na ostalim paketima ne igra mi neku ulogu.
pinkman wrote: ↑05/01/2023 22:15
Zna li neko moze li se instalirati Netflix na EON uredjaj?
Pozdrav @pinkman,
Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način. Netflix i Amazon Prime Video aplikacije nisu dostupne putem EON box uređaja. Na raspolaganju su Vam sve ostale aplikacije kreirane za Android TV operativni sistem.
kakabanja213 wrote: ↑05/01/2023 22:46
Roditellji mi imaju smart tv aplikaciju i nije iskoristena. Da li je mogu aktivirati kod sebe posto mi fali jedna.
Pozdrav @kakabanja213,
Preporučujemo da EON Smart TV aplikaciju koristite na Telemach mreži u okviru domaćinstva koje koristi EON paket u kojem imate mogućnosti aktivacije EON Smart TV aplikacije.
Imam Total TV,extra paket 22.5 km. Na moj telemach portalu pise da mogu registrovati 3 uredjaja na EON,a kada sam probao registrovati drugi telefon pisalo je da je iskoristen maksimalan broj uredjaja. @Telemach ili neko drugi ako moze pomoci?
anex_12 wrote: ↑06/01/2023 08:52
Imam Total TV,extra paket 22.5 km. Na moj telemach portalu pise da mogu registrovati 3 uredjaja na EON,a kada sam probao registrovati drugi telefon pisalo je da je iskoristen maksimalan broj uredjaja.
@Telemach ili neko drugi ako moze pomoci?
Pozdrav @anex_12,
U okviru Total TV paketa imate mogućnost aktivacije 3 EON Multiscreen uređaja (računar, laptop, mobitel, tablet). Također uz obnovu Ugovora imate mogućnost ostvarivanja benefita u vidu aktivacije EON Smart TV aplikacije u okviru Total TV paketa. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke, kako bismo otklonili poteškoće koje Vam se javljaju pri pristupu EON TV Multiscreen usluzi.
nermin_t wrote: ↑06/01/2023 14:11
Odličan potez što dajete EON Smart TV aplikaciju i za Total TV korisnike
Da li se dobija u svim paketima?
Pozdrav @nermin_t,
Aktivacija EON Smart TV aplikacije je dostupna korisnicima svih Total TV paketa kao benefit uz obnovu Ugovorne obaveze. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
nermin_t wrote: ↑06/01/2023 14:11
Odličan potez što dajete EON Smart TV aplikaciju i za Total TV korisnike
Da li se dobija u svim paketima?
Pozdrav @nermin_t,
Aktivacija EON Smart TV aplikacije je dostupna korisnicima svih Total TV paketa kao benefit uz obnovu Ugovorne obaveze. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Dobijamo li i mi koji smo prije mjesec produziki ugovor za Total? Gube li se cjenovni benefiti?
reboot wrote: ↑06/01/2023 15:44
Dobijamo li i mi koji smo prije mjesec produziki ugovor za Total? Gube li se cjenovni benefiti?
Pozdrav @reboot,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bi kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima izvršile detaljne provjere i pružile Vam povratne informacije.