Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Darh Wader
#91551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakve su ovo sad igre, zašto su mi isključene Arene Sport osim 1 ? Paket je Duo Net Grande i uvijek sam imao sve četiri Arene Sport SD.
-
kakavdanakneiskustvu
#91552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Previse pitas, detalje ne znam. Ovdje je problem i kad se nesto zatamni i kad se ne zatamni. Gledaj i uzivaj kad mozes...kakavdanakneiskustvu wrote: znaci kad je u pitanju npr. svj. prvenstvo u fudbalu,koje traje mjesec dana,ili olimpijske igre,koje takodje traju blizu mjesec dana,svaki dan HRT salje zahtjev za zatamnjenje,ne jednom pred pocetak tog takmicenja??
pa kad vec objasnjavas reko da upitam
- crnivrag
#91553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato što je bio promotivni period otključanih kanala od 20.06. - 30.09.Darh Wader wrote:Kakve su ovo sad igre, zašto su mi isključene Arene Sport osim 1 ? Paket je Duo Net Grande i uvijek sam imao sve četiri Arene Sport SD.
A Arena Sport 1 BiH SD je dio Start digitalnog paketa.
- Darh Wader
#91554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dosad nisam imao veze jel' promo ili nije moj paket je uvijek sadržavao sve četiri Arene Sport SD i kad je promo dobijem ih i u HD.crnivrag wrote:Zato što je bio promotivni period otključanih kanala od 20.06. - 30.09.Darh Wader wrote:Kakve su ovo sad igre, zašto su mi isključene Arene Sport osim 1 ? Paket je Duo Net Grande i uvijek sam imao sve četiri Arene Sport SD.
A Arena Sport 1 BiH SD je dio Start digitalnog paketa.
- crnivrag
#91555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Biće onda da ti je istekao benefit, u kojem si dobio Arena Sport SD paket, pa ti je sad isti isključen.Darh Wader wrote:
Dosad nisam imao veze jel' promo ili nije moj paket je uvijek sadržavao sve četiri Arene Sport SD i kad je promo dobijem ih i u HD.
- TheWatcher
#91556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
dali uopste postoji neko zvanicno obavjestenje sta korisnik dobiva kao benefit za produzenje ugovora 
- crnivrag
#91557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema obavještenje, ali većinom daju Arena Sport SD i/ili Pink paket.TheWatcher wrote:dali uopste postoji neko zvanicno obavjestenje sta korisnik dobiva kao benefit za produzenje ugovora
- MTV
#91558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo je na ovoj temi kakav dobiju dopis od strane HRT-a kada su upitanju takva takmicenja, nesto tipa: HRT nema prava za prikazivanje tog takmicenja od xx.xx.xxxx do yy.yy.yyyy pa ste duzni taj sadrzaj blokirati.kakavdanakneiskustvu wrote:Benq wrote:Zahtjevi za zatamnjenja se salju na dnevnoj bazi, ako im emiter iz bilo kog razloga ne posalje zahtjev za zatamnjenje, isti nisu duzni zatamniti.kakavdanakneiskustvu wrote: a kao emiter nije zahtijevao da zatamnite to svaki dan???
znaci kad je u pitanju npr. svj. prvenstvo u fudbalu,koje traje mjesec dana,ili olimpijske igre,koje takodje traju blizu mjesec dana,svaki dan HRT salje zahtjev za zatamnjenje,ne jednom pred pocetak tog takmicenja??
A RTS je slao dopis na sedmicnoj bazi i kod Telemacha i Totala su se mogle samo vijesti, dnevnik i reklame gledat dok kod mtela i LOL je RTS samo nekih 3-4 sata (po kanalu RTS 1 i RTS 2) da dan blokiran.
-
Boban0726
#91559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad je neko takmičenje koje traje više dana emiter šalje dopis da se zatamni tokom cijelog sportskog takmičenja.kakavdanakneiskustvu wrote:Benq wrote:Zahtjevi za zatamnjenja se salju na dnevnoj bazi, ako im emiter iz bilo kog razloga ne posalje zahtjev za zatamnjenje, isti nisu duzni zatamniti.kakavdanakneiskustvu wrote: a kao emiter nije zahtijevao da zatamnite to svaki dan???
znaci kad je u pitanju npr. svj. prvenstvo u fudbalu,koje traje mjesec dana,ili olimpijske igre,koje takodje traju blizu mjesec dana,svaki dan HRT salje zahtjev za zatamnjenje,ne jednom pred pocetak tog takmicenja??
To što je jedan dan bilo otključano a drugog ne očito je greška operatera koji je zaboravio zatamniti,ne dešava im se prvi put.
-
kakavdanakneiskustvu
#91560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo je na ovoj temi kakav dobiju dopis od strane HRT-a kada su upitanju takva takmicenja, nesto tipa: HRT nema prava za prikazivanje tog takmicenja od xx.xx.xxxx do yy.yy.yyyy pa ste duzni taj sadrzaj blokirati.MTV wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Zahtjevi za zatamnjenja se salju na dnevnoj bazi, ako im emiter iz bilo kog razloga ne posalje zahtjev za zatamnjenje, isti nisu duzni zatamniti.Benq wrote: a kao emiter nije zahtijevao da zatamnite to svaki dan???
A RTS je slao dopis na sedmicnoj bazi i kod Telemacha i Totala su se mogle samo vijesti, dnevnik i reklame gledat dok kod mtela i LOL je RTS samo nekih 3-4 sata (po kanalu RTS 1 i RTS 2) da dan blokiran.[/quote]
prva tri dana atletskog prvenstva HRT 2 je bio zatamnjen,ok,iduci dan nije,pa sinoc opet jeste,kako hebemu miša???
-
kakavdanakneiskustvu
#91561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad je neko takmičenje koje traje više dana emiter šalje dopis da se zatamni tokom cijelog sportskog takmičenja.Boban0726 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Zahtjevi za zatamnjenja se salju na dnevnoj bazi, ako im emiter iz bilo kog razloga ne posalje zahtjev za zatamnjenje, isti nisu duzni zatamniti.Benq wrote: a kao emiter nije zahtijevao da zatamnite to svaki dan???
To što je jedan dan bilo otključano a drugog ne očito je greška operatera koji je zaboravio zatamniti,ne dešava im se prvi put.[/quote]
e ako i jeste to u pitanju,volio bi da @Telemach to tako napiše,ali znamo da neće
- MTV
#91562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zaboravili.kakavdanakneiskustvu wrote: prva tri dana atletskog prvenstva HRT 2 je bio zatamnjen,ok,iduci dan nije,pa sinoc opet jeste,kako hebemu miša???
- seoBIH
#91563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zasto pitas kako? Ne mora biti zatamnjen 364 dana, ali ako taj jedan jedini dan operater javi da se zatamni, onda mora.
Ne razumijem šta je tu problem shvatiti?
- Telemach
#91564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Darh Wader,Darh Wader wrote:Kakve su ovo sad igre, zašto su mi isključene Arene Sport osim 1 ? Paket je Duo Net Grande i uvijek sam imao sve četiri Arene Sport SD.
Promotivni period, tokom kojeg su korisnici uživali u otključanim kanalima besplatno, je istekao.
Predlažemo da posjetite najbližu poslovnicu kako biste izvršili obnovu Ugovorne obaveze te nastavili besplatno pratiti Arena Sport SD paket.
Možete nam dostaviti Vaše podatke u pp kako bismo Vam pružili detaljnije informacije.
-
kakavdanakneiskustvu
#91565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
seoBIH wrote:Zasto pitas kako? Ne mora biti zatamnjen 364 dana, ali ako taj jedan jedini dan operater javi da se zatamni, onda mora.
da ponovim,zatamnjenje je bilo zbog toga sto je valjda HRT zatrazio da se zatamni zbog prenosa atletike,i tako i bi tri prva dana prvenstva,cetvrti dan nije bio zatamnjen ,peti dan opet zatamnjen,hoce danas opet biti nezatamnjen i tako to,malo hoce,malo nece?
- seoBIH
#91566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobro, i? Zašto to pišeš ovdje na temi? Kontaktiraj RAK ili nekoga ko je nadležan za prava i žali se što je kanal išao na teritoriji BIH a da kanal nije imao prava za isto.
Ne znam šta ima bilo koji operater, posebno ako je od 5 dana samo 1 dan bio zatamnjen, a imaš njihovu potvrdu da je to urađeno na zahtjev kanala. Razumijem tvoje pitanje, ali ne razumijem na ovoj temi. Prvi put ok, dok se objasni, ali već treći put, zašto?
Ne znam šta ima bilo koji operater, posebno ako je od 5 dana samo 1 dan bio zatamnjen, a imaš njihovu potvrdu da je to urađeno na zahtjev kanala. Razumijem tvoje pitanje, ali ne razumijem na ovoj temi. Prvi put ok, dok se objasni, ali već treći put, zašto?
-
kakavdanakneiskustvu
#91567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
seoBIH wrote:Dobro, i? Zašto to pišeš ovdje na temi? Kontaktiraj RAK ili nekoga ko je nadležan za prava i žali se što je kanal išao na teritoriji BIH a da kanal nije imao prava za isto.
pa cekaj,potvrda je da se mora zatamniti od lika koji piše u ime Telemacha da se to mora uraditi,i to je ok,ja znam da se to mora,ja pitam zbog čega to nije urađeno prije dva dana,kontaš,a juce opet jeste,kontaš??
na kojoj temi da pitam zbog čega Telemach prekjuce nije zatamnio neki kanal?
- seoBIH
#91568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opet mislim da ti je odgovoreno 
Zatamnjeno - operater dobio nalog/zahtjev
Nije zatamnjeno - operater nije dobio nalog/zahtjev.
Zašto je od pet puta dobio samo jednom nalog/zahtjev, vjerujem da treba pitati na drugom mjestu.
Zašto je od pet puta dobio samo jednom nalog/zahtjev, vjerujem da treba pitati na drugom mjestu.
-
kakavdanakneiskustvu
#91569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
seoBIH wrote:Opet mislim da ti je odgovoreno
pogresno mislis,nije odgovoreno,eto,pregledaj sve i jedan post od tog mog posta u kojem to upitah
-
vanjki
#91570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zasto deutshce welle ne radi..cijelo vrijeme neke reklame?
-
Boban0726
#91571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može se desiti da kasno stigne zahtjev pa recimo prvi dan ne bude zatamnjeno što nije slučaj u vezi HRT.
Ako nisu imali pravo emitovati prvi,drugi,četvrti dan nisu ni treći.
Ako nisu imali pravo emitovati prvi,drugi,četvrti dan nisu ni treći.
- crnivrag
#91572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da je promijenjen satelitski feed, ali Telemach nije promijenio frekvenciju za preuzimanje ovog kanala, pa se sad vrti obavijest da se kanal više ne emituje na toj satelitskoj poziciji.vanjki wrote:zasto deutshce welle ne radi..cijelo vrijeme neke reklame?
Ovo važi za "živo" emitiranje kanala u Telemach D3 ponudi, dok putem EON online platforme se i dalje normalno emituje ovaj kanal.
- Sir Charles
#91573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
05.09. sam vam pisao poruku da želim da obnovim ugovor i pređem na EON Premium, jer sam generalno zadovoljan vašim uslugama. Rekli ste mi da će me kolege pozvati i dati ponudu. Do ovog momenta me još niko nije pozvao. Ja poziv strpljivo čekam, a i ugovor će isteći čekajući....
05.09. sam vam pisao poruku da želim da obnovim ugovor i pređem na EON Premium, jer sam generalno zadovoljan vašim uslugama. Rekli ste mi da će me kolege pozvati i dati ponudu. Do ovog momenta me još niko nije pozvao. Ja poziv strpljivo čekam, a i ugovor će isteći čekajući....
- diablobih
#91574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto se tice ovog loadinga, zbunjujuci event skroz. Sta i ko moze igrati, sta se desava, ko se desava ?
- crnivrag
#91575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://loading.ba/diablobih wrote:Sto se tice ovog loadinga, zbunjujuci event skroz. Sta i ko moze igrati, sta se desava, ko se desava ?
https://loading.ba/speakers/
https://loading.ba/colosseum/