Ja se samo vodim onim sto pise na zvanicnoj stranicikloniran wrote:Bio u poslovnici bas zbog toga i tamo mi lijepa seka sto radi objasnila da besplatna digitalizacija i nije bas beaplatna kao sto navodekakaljin wrote:Naslov kaze besplatna digitalizacijakloniran wrote:Ali ovdje nisu napisali da je "besplatna" samo prve dvije godine a nakpn toga se placa po punoj cijeni.
I mora se novi ugovor potpisati.
znaci potpises ugovor na dvije godine i dobijes trajno start paket digitale, za cijenu analogije.
Tako ja shvatam ovaj tekst, ispravi me ako pise drugacije i da je vremenski ograniceno
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
kakaljin
#91226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#91227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čovjek ne zna da li bi piškio ili kakio.kakaljin wrote: Ja se samo vodim onim sto pise na zvanicnoj stranici
Ako mu već ništa ne odgovara, što jednostavno ne ostane na toj postojećoj ponudi, ili uzme usluge drugog operatera.
Nema se ovdje više šta raspravljati.
- Kockasti
#91228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ajd ne rise. Svakom loncu poklopaccrnivrag wrote:Čovjek ne zna da li bi piškio ili kakio.kakaljin wrote: Ja se samo vodim onim sto pise na zvanicnoj stranici
Ako mu već ništa ne odgovara, što jednostavno ne ostane na toj postojećoj ponudi, ili uzme usluge drugog operatera.
-
duffy_duck
#91229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bravo Crni upravu si. Ja bi jednostavno raskinuo ugovor i uzeo drugog operatera. I vecina sigurno tako da...crnivrag wrote:Čovjek ne zna da li bi piškio ili kakio.kakaljin wrote: Ja se samo vodim onim sto pise na zvanicnoj stranici
- kloniran
#91230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam pravo da negodujem, a to sto se vama pojedinima kita digne na svaki pomen telemacha a da se ne ide vama par pojedinaca niz dlaku nisam kriv, svrsavajte na kakvu zenu/muskarca a ne na telemach.crnivrag wrote:Čovjek ne zna da li bi piškio ili kakio.kakaljin wrote: Ja se samo vodim onim sto pise na zvanicnoj stranici
Razumijem ja da je to nekima ovdje hljeb koji zarađuju, al malo je bolesna ta opsesija telemachom i napadima na bilo koga ko ne dijeli vase misljenje i ne svrsava na telemach zajedno sa vama.
Zalite se kad drzava dize poreze i uvodi nove, a svrsava se od radosti kad telemach digne cijene i navode se raznorazni izgovori i opravdanja
- Tesla Edison
#91231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel tebe ko šta pitao?duffy_duck wrote:Bravo Crni upravu si. Ja bi jednostavno raskinuo ugovor i uzeo drugog operatera. I vecina sigurno tako da...crnivrag wrote:Čovjek ne zna da li bi piškio ili kakio.kakaljin wrote: Ja se samo vodim onim sto pise na zvanicnoj stranici
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#91232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kockasti 7 dana out
Tesla zadnja opomena
L.p.
Tesla zadnja opomena
L.p.
-
kakaljin
#91233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li se meni obracas ili?crnivrag wrote:Čovjek ne zna da li bi piškio ili kakio.kakaljin wrote: Ja se samo vodim onim sto pise na zvanicnoj stranici
- crnivrag
#91234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tebe sam quotao jer vidim da mu pokušavaš objasniti, ali čovjek neće da se urazumi, a sav sadržaj posta se odnosio na njega i njegovo ponašanje.kakaljin wrote: Da li se meni obracas ili?
-
kakaljin
#91235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A naprimjer ja sam ga razumio i shvatio sam da je i on mene razumio da je telemach jedno napisao na stranici, a da su mu u poslovnici rekli potpuno nesto drugo.crnivrag wrote:Tebe sam quotao jer vidim da mu pokušavaš objasniti, ali čovjek neće da se urazumi, a sav sadržaj posta se odnosio na njega i njegovo ponašanje.kakaljin wrote: Da li se meni obracas ili?
- crnivrag
#91236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, to sam shvatio, mada opet kad se sve uzme u obzir ako se i dobije besplatna digitalizacija u toku trajanja ugovorne obaveze, opet je to odličan benefit i za cijenu analogne TV, 2 godine se besplatno gleda preko 130 digitalnih TV kanala, od toga preko 20 u HD rezoluciji.kakaljin wrote: A naprimjer ja sam ga razumio i shvatio sam da je i on mene razumio da je telemach jedno napisao na stranici, a da su mu u poslovnici rekli potpuno nesto drugo.
Last edited by crnivrag on 28/09/2019 22:52, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#91237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Da, to sam shvatio, mada opet kad se sve uzme u obzir ako se i dobije besplatna digitalizacija u toku trajanja ugovorne obaveze, opet je to odličan benefit i za cijenu analogne TV, 2 godine se besplatno gleda preko 130 digitalni TV kanala, od toga preko 20 u HD rezoluciji.kakaljin wrote: A naprimjer ja sam ga razumio i shvatio sam da je i on mene razumio da je telemach jedno napisao na stranici, a da su mu u poslovnici rekli potpuno nesto drugo.
A ja ovim pisanjem besplatne digitalizacije, govorim da telemach treba vise aktivirati ovo cak i sam ici od korisnika do korisnika i davati mu resivere ili module i prebacivati na digitalu, i kada to sve zavrsi za par mjeseci, cak da krene od sutra moze zavrsiti do nove godine. Onda ukinu analognu definitivno i oslobode spektar frekvencija za internet i za nove kanale i kanale koje degradiraju da ih puste u punom kapacitetu.
Jer svakako je besplatna digitalizacija i jos naprave da mozes na dva tv-a gledati digitalu i start paket za cijenu analogije. Svi bi bili na dobitku.
A da ne govorim da u ove eon pakete stave da u cijeni mozes gledati na dva tv-a, bio bi pravi bum. Dobijes jedan box, a besplatno kao drugo pds 2 ili 3 ili modul.
Last edited by kakaljin on 28/09/2019 22:54, edited 1 time in total.
- crnivrag
#91238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je razuman potez, i to se svakako od njih očekuje uzimajući u obzir da su SBB u Srbiji i Telemach u Sloveniji isto to uradili, pa čak nudili i do 3 uređaja za dekodiranje signala i digitalni Start paket po cijeni koju su korisnici do sada plaćali za analogijukakaljin wrote: A ja ovim pisanjem besplatne digitalizacije, govorim da telemach treba vise aktivirati ovo cak i sam ici od korisnika do korisnika i davati mu resivere ili module i prebacivati na digitalu, i kada to sve zavrsi za par mjeseci, cak da krene od sutra moze zavrsiti do nove godine. Onda ukinu analognu definitivno i oslobode spektar frekvencija za internet i za nove kanale i kanale koje degradiraju da ih puste u punom kapacitetu.
Jer svakako je besplatna digitaslizacija i jos naprave da mozes na dva tv-a gledati digitalu i start paket za cijenu analogije. Svi bi bili na dobitku.
- kloniran
#91239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze se to uraditi bez ijednog jedinog dodatnog recivera, ali se nema ni volje ni zelje za to.kakaljin wrote:
A ja ovim pisanjem besplatne digitalizacije, govorim da telemach treba vise aktivirati ovo cak i sam ici od korisnika do korisnika i davati mu resivere ili module i prebacivati na digitalu, i kada to sve zavrsi za par mjeseci, cak da krene od sutra moze zavrsiti do nove godine. Onda ukinu analognu definitivno i oslobode spektar frekvencija za internet i za nove kanale i kanale koje degradiraju da ih puste u punom kapacitetu.
Jer svakako je besplatna digitalizacija i jos naprave da mozes na dva tv-a gledati digitalu i start paket za cijenu analogije. Svi bi bili na dobitku.
A da ne govorim da u ove eon pakete stave da u cijeni mozes gledati na dva tv-a, bio bi pravi bum. Dobijes jedan box, a besplatno kao drugo pds 2 ili 3 ili modul.
Poredas analogne kanale na par odvojenih frekvencija i otkljucas ih u dvb-c i rijesen problem.
-
tap3ah75
#91240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanjce oko unifon-a.
Kad instaliram na mob aplikaciju onda mi se mob ponaša kao telemah fixni? Ako sam dobro skontao.
Ako tako zovem nekoga na telemah fixni to je besplatno.
A ako putem unifon-a zovnem npr. fixni od telekoma to će koštati 3 pf po pozivu?
Zanima me je li meni s ultre skida ta 3 pf ili će mi na račun od kablovske doći to obračunato.
Kad instaliram na mob aplikaciju onda mi se mob ponaša kao telemah fixni? Ako sam dobro skontao.
A ako putem unifon-a zovnem npr. fixni od telekoma to će koštati 3 pf po pozivu?
Zanima me je li meni s ultre skida ta 3 pf ili će mi na račun od kablovske doći to obračunato.
-
tap3ah75
#91241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I opet bi "obični" korisnik digitale bio donji.kakaljin wrote:
Jer bi tu dobro prošli samo ovi koji su samo na analognoj a mi koji imamo npr jedan resiver i plus još jedan ili dva televizora na analognoj bi ispušili.
- crnivrag
#91242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad instaliraš Unifon aplikaciju na mobilni telefon dobiješ dodatni nomadski broj koji počinje sa 070, i to je tvoj lični Unifon broj na koji te ljudi mogu pozivati, međutim sa aktivacijom aplikacije na mobilnom telefonu svi dolazni pozivi koji budu upućeni na fiksni će biti upućeni i na mobilni.tap3ah75 wrote:Pitanjce oko unifon-a.
Ako nekoga zoveš na Telemach fiksni broj ne obračunava ti se ništa, a ako zoveš druge fiksne brojeve u BiH onda se obračunava samo uspostava od 0.03 KM po pozivu i imaš 1500 besplatnih minuta mjesečno prema fiksnim brojevima u BiH.
Također u određenim paketima imaš i dodatne besplatne mobilne minute prema svim mobilnim mrežama u BiH za koje se ne naplaćuje ta uspostava, i potpuno su besplatni.
Sav potrošeni telefonski promet se obračunava i dostavlja uz mjesečni račun za odabrani paket Telemach usluga.
-
tap3ah75
#91243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala
Ali si komotno mogao samo zadnju rečenicu napisati ... ostalo sam skontao.

Ali si komotno mogao samo zadnju rečenicu napisati ... ostalo sam skontao.
-
kakaljin
#91244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa vidis da sam napisao da svi eon duo i trio paketi dobiju drugi resiver gratis, tj svi na digitalitap3ah75 wrote:I opet bi "obični" korisnik digitale bio donji.kakaljin wrote:
Jer bi tu dobro prošli samo ovi koji su samo na analognoj a mi koji imamo npr jedan resiver i plus još jedan ili dva televizora na analognoj bi ispušili.
Last edited by kakaljin on 28/09/2019 23:36, edited 1 time in total.
-
duffy_duck
#91245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne tebi nego ovom drugom. Koji trazi svasta nesto. A da placa jeftino.kakaljin wrote:
Da li se meni obracas ili?
-
kakaljin
#91246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam se tebi obratio vecduffy_duck wrote:Ne tebi nego ovom drugom. Koji trazi svasta nesto. A da placa jeftino.kakaljin wrote:
Da li se meni obracas ili?
-
duffy_duck
#91247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svaka cast za administraciju. Ja sasvim normalno komentarisem a vecina ih je tu da me napadnu. Ako nesto i ne znam naucit cu nije se niko naucen rodio.Bobi wrote:Kockasti 7 dana out
Tesla zadnja opomena
L.p.
-
tap3ah75
#91248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pokaži jedan taj tvoj NORMALNI KOMENTARduffy_duck wrote:
Svaka cast za administraciju. Ja sasvim normalno komentarisem a vecina ih je tu da me napadnu. Ako nesto i ne znam naucit cu nije se niko naucen rodio.
- diablobih
#91249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko ja znam i koliko sam koristio, sve fiksne mreze sto zoves su besplatne. Ako zoves i mobilne, ici ce ti na racun od telemacha.tap3ah75 wrote:Pitanjce oko unifon-a.
-
tap3ah75
#91250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
skontodiablobih wrote:Koliko ja znam i koliko sam koristio, sve fiksne mreze sto zoves su besplatne. Ako zoves i mobilne, ici ce ti na racun od telemacha.tap3ah75 wrote:Pitanjce oko unifon-a.
tnx