Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#88651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakaljin wrote:
crnivrag wrote:
kakaljin wrote:
Od kada to telemach nudi samo Internet bez obaveznog placanje kks-a.

Fino na toj stranici pise da se dodatno placa kks
Nema ništa bez KKS-a, na sve pojedinačne usluge televizije, interneta i telefonije ide KKS od 21.50 KM.
Ali korisnik je pitao za pojedinacna cijenu a ti i telemach su ga poslali na cjenovnik bez obavjestenja da placa dodatno kks.
ne znam sta si i dje si ti gledao, ali koliko znam, u svakom cjenovniku je bilo kao na slici
Image
chakany

#88652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Info: Serija NOS4A2 (Nosferatu) koja se nalazi u AMC katalogu u Video klubu, sada ide u HD formatu.
dembele

#88653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Ili bolje reći, jedina serija odnosno sadržaj u AMC katalogu. :-)
Sarabon96

#88654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

semirsar wrote: ne znam sta si i dje si ti gledao, ali koliko znam, u svakom cjenovniku je bilo kao na slici
U svakom cjenovniku to piše, ali neki "ne žele" to da vide pa se prave pametni. Postovi su mu uvijek bili usmjereni protiv Telemacha na perfidan način, a takni mu u Telecom i pretvori se u šejtana.

I ja pišem kad nešto valja i kad ne valja, npr, opet ću spomenuti brzine interneta SBB-Telemach, cijene iste a internet 50% brži u SBB. Valjda će se i to uskoro promijeniti jer su uradili proširenje kapaciteta.
chakany

#88655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

dembele wrote:Ili bolje reći, jedina serija odnosno sadržaj u AMC katalogu. :-)
Uskoro dolazi i The Terror (druga sezona). Mogli su ubaciti još i Preachera, Fear the Walking Dead, Better Call Saul, ...
kakaljin

#88656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

semirsar wrote:
kakaljin wrote:
crnivrag wrote:
Nema ništa bez KKS-a, na sve pojedinačne usluge televizije, interneta i telefonije ide KKS od 21.50 KM.
Ali korisnik je pitao za pojedinacna cijenu a ti i telemach su ga poslali na cjenovnik bez obavjestenja da placa dodatno kks.
ne znam sta si i dje si ti gledao, ali koliko znam, u svakom cjenovniku je bilo kao na slici
Image
Nisam na to mislio vec pitanje je bilo samostalna Internet usluga. I crni vrag i telemach kazu evo ima u cjenovniku. Umjesto da odmah kazu da mora placati dodatno i kks. Nego kada otvori cjenovnik to vidi. Umjesto da mu odmah kazu bez upucivanja na cjenovnik kako jeste.
dembele

#88657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

chakany wrote:
dembele wrote:Ili bolje reći, jedina serija odnosno sadržaj u AMC katalogu. :-)
Uskoro dolazi i The Terror (druga sezona). Mogli su ubaciti još i Preachera, Fear the Walking Dead, Better Call Saul, ...
A na Better Call Saul samo nadodati Breaking Bad
semirsar

#88658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakaljin wrote: Nisam na to mislio vec pitanje je bilo samostalna Internet usluga. I crni vrag i telemach kazu evo ima u cjenovniku. Umjesto da odmah kazu da mora placati dodatno i kks. Nego kada otvori cjenovnik to vidi. Umjesto da mu odmah kazu bez upucivanja na cjenovnik kako jeste.
generalno je problem sto ljudi pisu o necemu sto nisu ni procitali sa razumjevanjem. Vrati se na post o kojem je rijec i pazljivo procitaj pa razmisli.
Da li @Telemach sad treba stavku po stavku u postu odgovarati, ti prvi bi postavio link pa nek lola cita sto ga zanima. I da, na svako pitanje iz posta ima i aneks doli ispod ponude dje pise ono sto sam ti ja na slici podvukao.
Ne zamjeri, ali zaista ponekad precerujes u nekim stvarima. :zjev:
i agree

#88659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

kakaljin wrote: Nisam na to mislio vec pitanje je bilo samostalna Internet usluga. I crni vrag i telemach kazu evo ima u cjenovniku. Umjesto da odmah kazu da mora placati dodatno i kks. Nego kada otvori cjenovnik to vidi. Umjesto da mu odmah kazu bez upucivanja na cjenovnik kako jeste.
Sto jednostavno kad moze komplikovano?Primjetio sam inace da je danas dosta lakse pametovat i pricat price neke koje nemaju veze sa pitanjem nego dat konkretan odgovor u dvije tri recenice...
Dosadno ljudima izgleda pa samo nek se pametuje a hitna nek pomaze...
sencobih

#88660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Mi smo stalno manje više prisutni ovdje na forumu, i upućeni smo u cijene i u usluge , tako kontamo da je i svako drugi. Dođu ljudi da se raspitaju sta i kako ,ne znaju, ne zamjerite nego objasnite, ima ljudi pa fakat ne znaju o ovome jer ih interesuje neka druga tema
kakaljin

#88661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

sencobih wrote:Mi smo stalno manje više prisutni ovdje na forumu, i upućeni smo u cijene i u usluge , tako kontamo da je i svako drugi. Dođu ljudi da se raspitaju sta i kako ,ne znaju, ne zamjerite nego objasnite, ima ljudi pa fakat ne znaju o ovome jer ih interesuje neka druga tema
Pa o tome i ja govorim treba procitati pitanje i odgovoriti na njega a ne poslati ga na cjenovnik da sam skonta
zdruzdjo

#88662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Pozdrav
Nisam duuuugo imao problema pa se iu ne javljah.
Pa da upitam.

Znaci imam EON full paket I Box.
Da li je samo kod mene situacija da je sam taj uredjaj nestabilan I da se svaki cas "srusi". Npr. pokrenem VLC aplikaciju, on se srusi I kao neki restart. pokrenem pretragu iz video kluba opet isto.....
Nije to stalno ali se desi od 5 puta sigurno 2.
crnivrag

#88663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

zdruzdjo wrote:Pozdrav
Pa da upitam.

Da li je samo kod mene situacija da je sam taj uredjaj nestabilan I da se svaki cas "srusi". Npr. pokrenem VLC aplikaciju, on se srusi I kao neki restart. pokrenem pretragu iz video kluba opet isto.....
Jesi li uradio update firmware na box-u kroz sistemske postavke na verziju 0.8.9.

Također kroz Google Play Store trebaš uraditi update svih sistemskih aplikacija koje ti se ponude, jer one donose poboljšanja u stabilnosti box-a.

Nakon svih tih update-a, box bi trebao normalno raditi, barem kod mene oba rade bez problema, i ne ruši se ništa samo od sebe.
plagijator1975

#88664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Pa da upitam.

Ista je situacija i kod mene, al ne bih se nikad vratio na D3 reciver bez obzira na sve :-D
semirsar

#88665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

ocito neki, koji su dugo ovdje, zaboravljaju da ovo nije oficijelni forum Telemach-a, a i da ga imaju ne bi bili duzni odgovarati na ovoliki broj pitanja, da podsjetim
kakaljin wrote:
Telemach wrote:
dobar osjecaj wrote:Gdje na Telemach stranici za BiH mogu naci konkretne podatke o obicnim paketima usluga? Konkretno zanima me gdje jasno stoje ponude samo za pojedinacne usluge interneta, pojedinacne usluge tv programa i pojedinacne usluge fiksne telefonije bez kombinacija i bez ugovora s popustom 12 mjeseci i slicno.
Zdravo dobar osjecaj,
Sve informacije vezane za ponudu i usluge možete pogledati na linku
https://telemach.ba/Binary/20714/Cjenov ... 7.2019.pdf
Gdje je pojedinacna usluga za Internet za koju pita korisnik
Kao sto se vidi iz pocetka pitanja, @Telemach je odgovorio bas onako kako treba, postavio je link gdje @dobar osjecaj moze saznati ono sto ga zanima. E sad, uleti @kakaljin k'o padobranac i krene rasomonijada...
Treba ipak prvo sve procitati i razmisliti, pa onda ako mislis da treba, pisi.
Najlakse je zinuti ko 'ala i lupetat "sto nisi ovo, sto nisi ono...jbg, treba biti i realan a ne odma' napadat'".
Pozzz, i zivili vi meni, nemojte sta zahatariti Image
dječak sa šibicama

#88666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Pa sad, za toliki broj povecanja cijena usluga, tako cesto, morace i trpiti kritike i dosadne korisnike.

Jos da im tepamo, jbg.
Telemach

#88667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

plagijator1975 wrote:
Pa da upitam.

Ista je situacija i kod mene, al ne bih se nikad vratio na D3 reciver bez obzira na sve :-D
Zdravo zdruzdjo i plagijator1975,
Molimo vas za povratne informacije, da li ste radili update firmware na box-u?
zdruzdjo

#88668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:
plagijator1975 wrote:
Pa da upitam.

Cim dodjem kuci, uraditi cu. Moram provjeriti da nije sin slucajno u medjuvremenu uradio a bez da sam znao.
typeOnegative

#88669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Nisam dugo palio box ali zar se ne bi trebao automatski azurirat?
crnivrag

#88670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

typeOnegative wrote:Nisam dugo palio box ali zar se ne bi trebao automatski azurirat?
Neki boxovi nisu sami automatski povukli novi firmware, pa je potrebno ručno provjeriti, i prihvatiti da se isti preuzme i instalira.
typeOnegative

#88671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

0.8.9. je zadnje? baš ću danas ga malo upalit i provjerit :thumbup:
crnivrag

#88672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

typeOnegative wrote:0.8.9. je zadnje? baš ću danas ga malo upalit i provjerit :thumbup:
Da, to je zadnja verzija, prije toga je bila 0.7.7.
semirsar

#88673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

dječak sa šibicama wrote:Pa sad, za toliki broj povecanja cijena usluga, tako cesto, morace i trpiti kritike i dosadne korisnike.

Jos da im tepamo, jbg.
apsolutno se slazem, i prvi cu pocet' "lajat' " kad ima razloga za to, ali u vec opisanom primjeru nigdje nije bilo potrebe za tim.
Za sve probleme bilo koje prirode postoje brojevi telefona i mail adresa i bujrum. Ovaj PDF je ipak samo pomocno sredstvo koji nam vrlo dobro dodje za mnogo toga pa i za pomoc od strane @Telemach. E sad, ja bih vam zbogradi kojekakvih frustracija kod pojedinih korisnika ukinuo ovo zadovoljstvo pa cik da vas tad vidim, sta biste i kako biste :lol: :evil:
Nakon odredjenog vremena biste i tepali i cvijece slali curama pod nickname @Telemach :mrgreen:
zdruzdjo

#88674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:
Provjerio.
Sad je na 0.8.9.
Znaci up-2-date je box.
Telemach

#88675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:
Provjerio.
Sad je na 0.8.9.
Znaci up-2-date je box.
Uradili smo reset uređaja iz sistema.
Zamolićemo Vas da pratite, ukoliko se problem ponovi, budite slobodni da nam javite na ovaj način ili direktno u pp.
Locked