Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mehemed
Vozim: automobil

#86251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

DON_eARL wrote: Ako ti radi preko jednog porta, nešto do postavki drugog nisi dobro namjestio. Postavi screenshot, pa možda skonta neko gdje praviš grešku. Firewall provjeri i aplikacija koja koristi port mora biti pokrenuta, da vidiš je li port otključan.
Sve napravim isto ali neće. Prvi uredno otvoren, koji god drugi da ukucam neće da ga otvori, probao sam i port 80 kao neki obični port i opet neće da ga otvori.

Image

Testiram je li otvoren preko https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ stranice, tako da mi ne treba biti pokrenut program, nije pokrenut ni od prvog porta pa na stranici uredno kaže "Port 14633 is open on [IP adresa ]", dok za 16000 port i za bilo koji drugi koji god da ukucam piše da je closed.
Znam da ovo internal start port end port ne treba, po tutorialu što sam našao može da stoji i nula jer je to za lan, nebitno je za online, ne igra nikakvu ulogu.
Firewall skroz ugasim(u antivirusu, onaj windows-ov je u potpunosti deaktiviran zbog av-a) i opet neće, tako da on ne blokira.
valjuga

#86252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by valjuga »

Joj,nema ništa ljepše kad hebeno dođem kod mame i izbacuje na ekranu da je dužna do miloga jada.
Onda ja nakon šest hiljada telefonskih poziva prema uvaženom Telemah u saznam da ima dug iz 7 mjeseca 2017 godine ,i onda ja rovim po računima i nađem taj račun plaćen naravno i sad moram trošit svoje dragocjeno vrijeme da nađem hebeni fax da to faxam u qratz nekome u Sarajevo valjda pa da me počnu vjerojatno hebavat za neki drugi račun.
Pa stvarno hvala vam kako trpite dug dvi tri godine pa tek onda opominjete....
Fuj
Telemach

#86253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

valjuga » Today, 8:31 pm

Joj,nema ništa ljepše kad hebeno dođem kod mame i izbacuje na ekranu da je dužna do miloga jada.
Onda ja nakon šest hiljada telefonskih poziva prema uvaženom Telemah u saznam da ima dug iz 7 mjeseca 2017 godine ,i onda ja rovim po računima i nađem taj račun plaćen naravno i sad moram trošit svoje dragocjeno vrijeme da nađem hebeni fax da to faxam u qratz nekome u Sarajevo valjda pa da me počnu vjerojatno hebavat za neki drugi račun.
Fuj
Možete uplatnicu posalti i na e-mail [email protected], kolege će provjeriti sve što je potrebno.
kica

#86254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kica »

Imam pitanje

Zašto na aplikaciji EON nema kanala "za odrasle"

Koje imam sa EON BOX u drugoj prostoriji ?
crnivrag

#86255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kica wrote:Imam pitanje

Zašto na aplikaciji EON nema kanala "za odrasle"

Koje imam sa EON BOX u drugoj prostoriji ?
Zato što Telemach poštuje pravila Google-a koja kažu da se na njihovom Play Store-u ne smiju nalaziti sadržaji za odrasle.

Te kanale, kao i specijalni VOD folder sa erotskim filmovima možeš pratiti putem EON box aplikacije, kao i putem web verzije EON aplikacije.

Putem mobilne i smart TV verzije EON aplikacije ti kanali, kao i navedeni folder nisu dostupni.
kica

#86256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kica »

Pa hoću i na drugom TV-u isto

Šta uraditi ?
semirsar

#86257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kica wrote:Pa hoću i na drugom TV-u isto

Šta uraditi ?
racunar ili drugi box da trazis uz doplatu :mrgreen:
kica

#86258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kica »

semirsar wrote:
kica wrote:Pa hoću i na drugom TV-u isto

Šta uraditi ?
racunar ili drugi box da trazis uz doplatu :mrgreen:
Kolika je doplata - jel
Ga jednom platis i to je to ?
crnivrag

#86259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kica wrote: Kolika je doplata - jel
Da, jednokratna je uplata za priključak drugog box-a, a ona iznosi 80 KM.
semirsar

#86260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

mjesecno je 5KM, e sad... da li se jos placa prikljucak od 80KM, ne znam, odavno nijesam tujdi pa ne upratih :mrgreen:
javi se @Telemach-u ovdeka na forumu putem pp pa ce ti najbolje kasti :thumbup:
semirsar

#86261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
kica wrote: Kolika je doplata - jel
Da, jednokratna je uplata za priključak drugog box-a, a ona iznosi 80 KM.
a 5 markica mjesecno, nista to... ma sica :-)

Image
crnivrag

#86262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote: a 5 markica mjesecno, nista to... ma sica :-)
Dobro to se donekle podrazumijeva :D
semirsar

#86263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

pa i ne bas, pitao je jer ne zna, a ti mu dajes polovicne info, jes' to vec zasnov'o radni odnos kod njihA :mrgreen:
crnivrag

#86264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote:pa i ne bas, pitao je jer ne zna, a ti mu dajes polovicne info, jes' to vec zasnov'o radni odnos kod njihA :mrgreen:
Nisam, ali sam glasao za njih u ovoj anketi: https://www.klix.ba/biznis/telemach-naj ... /190509056, i srce mi poskoči kad neko spomene posao kod njih, ali eto ne žele me :place: :place1:
semirsar

#86265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

poceli i oni po faElijarnoj liniji zaposljavati :twisted:
ne daj se @crni, naci ces ti bolje :thumbup:
sencobih

#86266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

kad je telemah proglasen najpoželjnijim poslodavcem, ne smijem ni pomisliti koji je onda horor raditi kod ostalih nepoželjnih poslodavaca :D
valjuga

#86267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by valjuga »

Telemach wrote:
valjuga » Today, 8:31 pm

Fuj
Možete uplatnicu posalti i na e-mail [email protected], kolege će provjeriti sve što je potrebno.
Ma mogao bi ja to i dimnim signalom riješit ali nije to samo moj slučaj i nije njoj prvi put da čatuje sa vama u bezi duga,a žena nema hebenog duga nikad kao i većina penzionera.Vama fax treba u formatu A0 da se vidi dobro.Kakav email i bakrači ,pa da bude ono "Šefe,stigo mail", a šef: "Nek uniđe"
Telemach

#86268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kica » Yesterday, 11:23 pm

Pa hoću i na drugom TV-u isto

Šta uraditi ?
Možete nam se javiti u inbox, za priključenje dodatnog EON Smart box-a.
kica

#86269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kica »

Nije fer da plaćam paket za kanale koje ne mogu gledat, ne mojom krivicom.
azdralovic

#86270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

Telemase, ponovio sam se smart TV-om ali imam manjka HDMI portova, pa bi rado se rijesio D3 uredjaja a da koristim tu smart aplikaciju?
Da li je ovo moguce i da li trebam mijenjati paket (trenutno duo net)

LP,
DON_eARL

#86271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Mehemed wrote:
DON_eARL wrote: Ako ti radi preko jednog porta, nešto do postavki drugog nisi dobro namjestio. Postavi screenshot, pa možda skonta neko gdje praviš grešku. Firewall provjeri i aplikacija koja koristi port mora biti pokrenuta, da vidiš je li port otključan.
Sve napravim isto ali neće. Prvi uredno otvoren, koji god drugi da ukucam neće da ga otvori, probao sam i port 80 kao neki obični port i opet neće da ga otvori.

Image

Testiram je li otvoren preko https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ stranice, tako da mi ne treba biti pokrenut program, nije pokrenut ni od prvog porta pa na stranici uredno kaže "Port 14633 is open on [IP adresa ]", dok za 16000 port i za bilo koji drugi koji god da ukucam piše da je closed.
Znam da ovo internal start port end port ne treba, po tutorialu što sam našao može da stoji i nula jer je to za lan, nebitno je za online, ne igra nikakvu ulogu.
Firewall skroz ugasim(u antivirusu, onaj windows-ov je u potpunosti deaktiviran zbog av-a) i opet neće, tako da on ne blokira.
Imaš li sigurno nešto aktivno na tom portu 16000? Imaš gore opciju DMZ, stavi 192.168.0.11 i omogući, na taj način ćeš proslijediti sve portove na ovu IP adresu.
crnivrag

#86272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

azdralovic wrote:Telemase, ponovio sam se smart TV-om ali imam manjka HDMI portova, pa bi rado se rijesio D3 uredjaja a da koristim tu smart aplikaciju?

LP,
Smart aplikacija je dostupna na EON paketima i na starim Trio/Duo Extra/Premium paketima.
crnivrag

#86273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kica wrote:Nije fer da plaćam paket za kanale koje ne mogu gledat, ne mojom krivicom.
Takva je politika grupe, ne žele da ih kažnjavaju zbog erotike na aplikacijama, jer zbog toga bi im Google mogao zabraniti objavljivanje aplikacije na Play Store-u.
Telemach

#86274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

azdralovic » 14 minutes ago

Telemase, ponovio sam se smart TV-om ali imam manjka HDMI portova, pa bi rado se rijesio D3 uredjaja a da koristim tu smart aplikaciju?

LP,
Dostavite nam broj Ugovora u inbox, provjerit ćemo.
kica

#86275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kica »

crnivrag wrote:
kica wrote:Nije fer da plaćam paket za kanale koje ne mogu gledat, ne mojom krivicom.
Takva je politika grupe, ne žele da ih kažnjavaju zbog erotike na aplikacijama, jer zbog toga bi im Google mogao zabraniti objavljivanje aplikacije na Play Store-u.
Nisam ja kriv za tu politiku Google.

Ja samo želim sve kanale koje plaćam

Ako ne može preko aplikacije želim na drugi način (jer to plaćam već u svom paketu koji je oko 80 KM mjesečno)

https://www.bih-pravo.org/

https://www.pravobih.com/

https://epravo.ba/

https://www.forum-bosanskog-naroda.de/
Last edited by kica on 24/12/2019 10:32, edited 1 time in total.
Locked