Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#85826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

diablobih wrote:
pici wrote: imas 5 Gb limita al samo na brzinu neta znaci kad prekoracis ide ti net samo sporije...
Ne prica se o Unifi, prica se o normalnom internetu. Bobija zanima da li ima limit na kablovskom internetu kao sto ima fair use kod Moja tv.
Ja sam samo pitao da li ima podatak koliko prometa se napravi....nista drugo, ne kontam kak si ti dosao do svog zakljucka :mrgreen: ?
BaDa

#85827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

@telemach 8 dana od kako sam presao na "veci" paket! :-x :-x :-x :-x kod vas covjek predje na veci paket dobije manje

Image
Mirzareli

#85828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli »

hemed wrote:Evo sad sam zvao telemach i prosto se razocarao u sve ovo je katastrofa, govori mi operaterka sto sam pricao s njom kao dobio bi pogodnost da placam 6 mjeseci paket po staroj cijeni a cijena ista samo znaci da uzmes pistolj i da se upucas, poslije je pitam posto placam sad rentu na resiver jedan, postoji li mogucnost sa dobijem 2 eon boxa stim da bi za jedan placao rentu a drugi na koristenje dobio, kaze ona meni ne dajemo tako ostaje vam resiver i jedan eon box, znaci katastrofa ovo je dno dna stvarno i onako mi je istekao ugovor sta me brig a za par dana cu zvat moja tv da se s njima probam dogovoriti
Nezaboravi daju i pinkove ako produzis ugovor na 24 mjeseca :lol:
Telemach

#85829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

BaDa wrote:@telemach 8 dana od kako sam presao na "veci" paket! :-x :-x :-x :-x kod vas covjek predje na veci paket dobije manje

Image
Jutro BaDa,
Trenutni parametri signala su odlični, molimo Vas da ponovo provjerite brzinu.
BaDa

#85830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

Telemach wrote:
BaDa wrote:@telemach 8 dana od kako sam presao na "veci" paket! :-x :-x :-x :-x kod vas covjek predje na veci paket dobije manje

Image
Jutro BaDa,
kao sto sam vec rekao X puta i ovdje i preko telefona i preko maila!!! Ujutro je sve ok ali vecernjim satim nastaju problemi!! na telefonu mi cak jedna kolegica rekla da vidi da u vecernjim satim dolazi do zagusenja
Telemach

#85831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

BaDa wrote:
Telemach wrote:

Image
Jutro BaDa,
kao sto sam vec rekao X puta i ovdje i preko telefona i preko maila!!! Ujutro je sve ok ali vecernjim satim nastaju problemi!! na telefonu mi cak jedna kolegica rekla da vidi da u vecernjim satim dolazi do zagusenja
Kako bismo intervenisali u najkraćem roku i korigovali sve što je potrebno, zamolićemo Vas da nam se javite u trenutku kada primjetite problem s uslugom.
TheWatcher

#85832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

BaDa wrote:
Telemach wrote:

Image
Jutro BaDa,
nisi jedini BaDa ima nas jos sa istim problemom :oops: ja nazovem prijavim problem kaze tamo neki lik da parametri nisu bas najbolji i covjek otvori nalog :thumbup: sutradan dolazi neka "podrska" meni na vrata lik upali speed test i kaze ovo je super :lol: nije ni pomislio da pogleda instalacije da li je sve u redu.nakon 2 dana dobivam od njih e-mail da ispunim neku anketu da li sam zadovoljan uslugom :run:
c_g

#85833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Na starom d3 resiveru u videoteci je bio Breaking Bad, ne znam čija videoteka je bila, hmm, kakve su šanse ds ga opet ubacite? Imam neku nostalgiju da pogledam ponovo. @
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#85834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

c_g wrote:Na starom d3 resiveru u videoteci je bio Breaking Bad, ne znam čija videoteka je bila, hmm, kakve su šanse ds ga opet ubacite? Imam neku nostalgiju da pogledam ponovo. @

bio je i Castle serija ja taman poceo gledat kad izbacise... pa majkumu zar cicijasidite na HDD i serverima... de se malo uozbiljite, pa bolje drze piratske stranice arhivu nego vi.
c_g

#85835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

pici wrote:bio je i Castle serija ja taman poceo gledat kad izbacise... pa majkumu zar cicijasidite na HDD i serverima... de se malo uozbiljite, pa bolje drze piratske stranice arhivu nego vi.
Baš. Ne kontam to sklanjanje. Ja imao cijelu seriju na računaru, sve titlovi, top bilo, obrišem reko šta će mi imam u videoteci. Ccc.

Na TOP ili Nova S, kako već, ide Sons of Anarchy, to isto treba u videoteku ubaciti. Bar ovo što je prikazano ubaciti, da se može iz cuga pregledati.

Peaky Blinders, na kojem kanalu bude to?
DON_eARL

#85836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

c_g wrote:
pici wrote:bio je i Castle serija ja taman poceo gledat kad izbacise... pa majkumu zar cicijasidite na HDD i serverima... de se malo uozbiljite, pa bolje drze piratske stranice arhivu nego vi.
Baš. Ne kontam to sklanjanje. Ja imao cijelu seriju na računaru, sve titlovi, top bilo, obrišem reko šta će mi imam u videoteci. Ccc.

Na TOP ili Nova S, kako već, ide Sons of Anarchy, to isto treba u videoteku ubaciti. Bar ovo što je prikazano ubaciti, da se može iz cuga pregledati.

Uzmite u obzir da se prava na neki sadržaj kupuju na određeni vremenski period. Neće niko čekati Picija da počne gledati seriju, pa onda dok je završi... :D Ne bi bilo loše da piše do kada je dostupan sadržaj, kao na HBOGO i onda odlučiš da li da gledaš ili ne. Ja sam recimo tamo imao sličnu situaciju sa Kalifornikacijom prije koju godinu na HBOGO, pregledao 5 epizoda i obrisali, mada je bila informacija da je posljednja prilika ili nešto tako... :)

Peaky Blinders: https://mojtv.hr/magazin/19220/peaky-bl ... analu.aspx
chakany

#85837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Peaky Blinders bude na CineStar Premiere kanalima.
Večeras serija Face (Suits) na Novoj S od 20 h.
ucenik1234

#85838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ucenik1234 »

Pozdrav, vec duze vremena kuburim s ruterom i brzinom interneta, nekada uspori nenormalno mnogo. Sad u konfiguraciji imam pod radio settings da biram chanel i frekvenciju, oboje je na auto. Moze li mi neko dati upute kako dobro konfigurisati ruter?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#85839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

DON_eARL wrote:
c_g wrote:

Uzmite u obzir da se prava na neki sadržaj kupuju na određeni vremenski period. Neće niko čekati Picija da počne gledati seriju, pa onda dok je završi... :D Ne bi bilo loše da piše do kada je dostupan sadržaj, kao na HBOGO i onda odlučiš da li da gledaš ili ne. Ja sam recimo tamo imao sličnu situaciju sa Kalifornikacijom prije koju godinu na HBOGO, pregledao 5 epizoda i obrisali, mada je bila informacija da je posljednja prilika ili nešto tako... :)

Peaky Blinders: https://mojtv.hr/magazin/19220/peaky-bl ... analu.aspx
e jebajga :mrgreen:
DON_eARL

#85840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

ucenik1234 wrote:Pozdrav, vec duze vremena kuburim s ruterom i brzinom interneta, nekada uspori nenormalno mnogo. Sad u konfiguraciji imam pod radio settings da biram chanel i frekvenciju, oboje je na auto. Moze li mi neko dati upute kako dobro konfigurisati ruter?
Ako je Cisco ili Tehnicolor EPC392x, onda podesi Ch. Width na 20MHz Only i kanal fiksiraj redom, pa na kom dobiješ najbolji protok. Imaš aplikaciju Wifi Analyzer, na kojoj možeš vidjeti koji ti je kanal najslobodniji.

Ako je neki drugi model modema, onda samo na 5GHz postavi 40MHz i isto fiksiraj kanal po potrebi.

https://play.google.com/store/apps/deta ... r&hl=en_US
REDDEVILS

#85841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Koliko filmski naslova ima u Telemach video klubu :?:
DON_eARL

#85842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

REDDEVILS wrote:Koliko filmski naslova ima u Telemach video klubu :?:
Uzmi prebroj i javi i nama. :D :run:
probook

#85843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

@Telemach

Jedan prijedlog kada radili update softvera: Valja li bi opcija da kada se gleda program unazad i kada prebacujes na neki drugi kanal da se mora to potvrditi (ono tipa da li ste sigurni da zelite prebaciti).
Desilo mi se X puta da ako nesto gledam ili promasim tipku ili slucajno prebacim kanal i onda haj ga nadji sta si gledao, pa premotaj itd.
Maharadza

#85844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Evo meni nestala opcija premotavanja na svim kanalima, resiver je D3 v2.0. Jel' to opet neko "unaprijeđenje usluge" pa će tražiti nove 3 markice i za tu opciju?! :?
Dosadno mii

#85845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dosadno mii »

Da li je politika telemaha da nakon što istekne njihov poklon za neki paket da isti nastavljaju da naplaćuju bez upozorenja ???
Last edited by Dosadno mii on 22/04/2019 18:19, edited 5 times in total.
DON_eARL

#85846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Maharadza wrote:Evo meni nestala opcija premotavanja na svim kanalima, resiver je D3 v2.0. Jel' to opet neko "unaprijeđenje usluge" pa će tražiti nove 3 markice i za tu opciju?! :?
Provjeri ima li IP adrese na uređaju, ako je bude, na fabričke ga vrati. Može biti da ti je loš signal, pa gubi vezu sa serverima.
Telemach

#85847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

probook wrote:@Telemach

Jedan prijedlog kada radili update softvera: Valja li bi opcija da kada se gleda program unazad i kada prebacujes na neki drugi kanal da se mora to potvrditi (ono tipa da li ste sigurni da zelite prebaciti).
Desilo mi se X puta da ako nesto gledam ili promasim tipku ili slucajno prebacim kanal i onda haj ga nadji sta si gledao, pa premotaj itd.
:) Hvala na sugestiji.
Telemach

#85848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Dosadno mii wrote:Da li je politika telemaha da nakon što istekne njihov poklon za neki paket da isti nastavljaju da naplaćuju bez upozorenja ???
Zdravo Dosadno mii,
Praksa je da se benefiti automatski isključuju, usluga se ne obračunava.
Dostavite nam korisničke podatke u pp, rado ćemo provjeriti Vaš Ugovor.
Dosadno mii

#85849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dosadno mii »

Dostavila
:bih:
ado81

#85850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ado81 »

Na koje smo foldere pretplaćeni na EON light?, meni na NG folderu piše da sam pretplacen a mislim da ne bih trebao.
Locked