@corei3,corei3 wrote:Uvece bezina prepolovljenaGentleman wrote:Telemach, šta se dešava sa brzinom interneta /Centar/, već dva dana mi je 20x manja od deklarisane?
O čemu se radi?
Dostavite nam print screen mjerenja brzine u pp.
Moderator: Benq
@corei3,corei3 wrote:Uvece bezina prepolovljenaGentleman wrote:Telemach, šta se dešava sa brzinom interneta /Centar/, već dva dana mi je 20x manja od deklarisane?
O čemu se radi?
Zatamnjenje na novoj hr traje evo tri dana na EON smart app ,jedino ako film ili emisija traje tri danas onda ok.Telemach wrote:@Kralj Tvrtko I.,Kralj Tvrtko I. wrote:@Telemach
Zahtjevam da nam smanjite visinu cijene za održavanje jer su pojedini kanali kao večeras Nova TV zatamnjeni na EON platformi! Hvala.
Zatamnjenje smo u obavezi ispoštovati na Zahtjev emitera i na osnovu istoga račun ne može biti umanjen.
Nije to samo danas, danas facebook nije ni radio određeno vrijeme već je to danima tako. OLX.ba također jedna od stranica koju baš koristim nekoliko sati dnevno ima problema kao i facebook i mojtelemach, ima još nekih stranica ali njih ne koristim stalno, 2-3 puta dnevno pa me one toliko ne dotiču. Kada se modem rekonektuje na centralu odnosno kada ga restartujem ili jednostavno isključim coax iz njeg pa ponovo uključim bude dobro neko vrijeme, vidi razlike, sa 10.8 na manje od sekunde, samo što se modem rekonektivao na centralu i onda nakon nekog vremena opet problemi. Internet je sigurno uredu, neke stranice poput youtubea uvijek rade kako treba, nikada ne štopa.Dzontra_Volta wrote: Facebook danas krahirao u čitavom svijetu, a mojtelemach stranica je oduvijek bila spora.
Ne kažem da ti je internet u redu, nego ove dvije stranice nisu baš dobar pokazatelj stanja.

da ti nisu to namjerno uradili sto nisi presao na neki skuplji paket, svasta mi pada na pamet....Mehemed wrote:Nije to samo danas, danas facebook nije ni radio određeno vrijeme već je to danima tako. OLX.ba također jedna od stranica koju baš koristim nekoliko sati dnevno ima problema kao i facebook i mojtelemach, ima još nekih stranica ali njih ne koristim stalno, 2-3 puta dnevno pa me one toliko ne dotiču. Kada se modem rekonektuje na centralu odnosno kada ga restartujem ili jednostavno isključim coax iz njeg pa ponovo uključim bude dobro neko vrijeme, vidi razlike, sa 10.8 na manje od sekunde, samo što se modem rekonektivao na centralu i onda nakon nekog vremena opet problemi. Internet je sigurno uredu, neke stranice poput youtubea uvijek rade kako treba, nikada ne štopa.Dzontra_Volta wrote: Facebook danas krahirao u čitavom svijetu, a mojtelemach stranica je oduvijek bila spora.
Ne kažem da ti je internet u redu, nego ove dvije stranice nisu baš dobar pokazatelj stanja.
Brzina i ping prema Frankfurtu također uredni, tako da nije do interneta kao interneta jer bi bilo problema sa svim stranicama, a ne samo na nekim.
Proradila je Nova TV HR na Eon Smart TV AplikacijitypeOnegative wrote:Zatamnjenje na novoj hr traje evo tri dana na EON smart app ,jedino ako film ili emisija traje tri danas onda ok.Telemach wrote:@Kralj Tvrtko I.,Kralj Tvrtko I. wrote:@Telemach
Zahtjevam da nam smanjite visinu cijene za održavanje jer su pojedini kanali kao večeras Nova TV zatamnjeni na EON platformi! Hvala.
Zatamnjenje smo u obavezi ispoštovati na Zahtjev emitera i na osnovu istoga račun ne može biti umanjen.
Dalje ,jucer sam primjetio čudnu stvar, čim povuče na kompu punu brzinu paketa kad downloadujem nešto aplikacija ostane bez bandwidtha totalno, samo smrzne i sve stane. To je slučaj samo na EON smart app dok drugima sličnim ne smeta ( HBOGo, netflix, Amazon prime) nikad nije stalo sve nego navedene uzimaju koliko im treba , a ovamo ne vuče punu brzinu tako da sve može raditi bez problema zajedno. Ne znam kako je na Android i tizen ali na LG ima taj problem. Očito app ne zna baratati sa resursima, molim vas da upoznate razvojni tim sa ovim problemom . Hvala

Samo još uvijek ne radi AXN Spin putem EON platforme.REDDEVILS wrote: Proradila je Nova TV HR na Eon Smart TV Aplikaciji
HRT 2 i RTS 2, a tim da će prvi vjerovatno biti zatamnjen, a i drugi bi sigurno da je ostao u ponudiHercegoviina wrote:na kom kanalu da gledam rukomet hr srbija?
dabogda propali...sve zivo zatamnjuju , a znaju dizati cijenecrnivrag wrote:HRT 2 i RTS 2, a tim da će prvi vjerovatno biti zatamnjen, a i drugi bi sigurno da je ostao u ponudiHercegoviina wrote:na kom kanalu da gledam rukomet hr srbija?
Ja gledam na HRT 2 HDcrnivrag wrote:HRT 2 i RTS 2, a tim da će prvi vjerovatno biti zatamnjen, a i drugi bi sigurno da je ostao u ponudiHercegoviina wrote:na kom kanalu da gledam rukomet hr srbija?
Nijesam uposlenik, 'nako te pitam k'o kolega forumas.vivax wrote:Ima li ko iskustva sa otkazivanjem usluga Telemahu. Donedavno sam potpisao sa njima ugovor za paket Eon premium, ali nisam zadovoljan njihovom uslugom, prije svega nisam zadovoljan nacinom odnosenja prema korisniku. Zvao sam najmanje 5 puta sa zalbom na wi fi ali ocigledno da tu niko ne ferma korisnika ni 2%. Sve neki izgovori ne mozemo napraviti nalog generalni problem na podrucju,(kakve veze ima generalni problem sa wifi-om a internet radi na desktop racunaru), evo restartovat cemo bazu itd. Oprema koju su mi instalirali je vec koristena to se vidi po ovom modemu tj vide se tragovi da je vec kačen na neke sarafe. Strpljenja nemam a i ne zelim da se prema meni koji uredno platim svaki racun odnosi kao prema zadnjem klosaru.
Hvala na odgovorima, a i nadam se da ima neki uposlenik telemaha registrovan na ovom forumu pa neka da objasnjenje na gore navedeno pitanje.
Nisam procitao, niti mi je ko rekao, ali se podrazumjeva da dobijem novu opremu prilikom prikljucka, sto nisam dobio. Smatram da je kvar na wifi-u stvar opreme, cak sam prilikom prijavljivanja kvara insistirao na zamjeni rutera tj.modema misleci da je to korektniji nacin (barem sa moje strane) da nastavim saradnju sa njima. Nadam se da su krenuli stopama kao nekad bh telekom, gdje je korisnik na zadnjem mjestu, jer nakon ovoga zelim im da se raspadnu.semirsar wrote:Nijesam uposlenik, 'nako te pitam k'o kolega forumas.vivax wrote:Ima li ko iskustva sa otkazivanjem usluga Telemahu. Donedavno sam potpisao sa njima ugovor za paket Eon premium, ali nisam zadovoljan njihovom uslugom, prije svega nisam zadovoljan nacinom odnosenja prema korisniku. Zvao sam najmanje 5 puta sa zalbom na wi fi ali ocigledno da tu niko ne ferma korisnika ni 2%. Sve neki izgovori ne mozemo napraviti nalog generalni problem na podrucju,(kakve veze ima generalni problem sa wifi-om a internet radi na desktop racunaru), evo restartovat cemo bazu itd. Oprema koju su mi instalirali je vec koristena to se vidi po ovom modemu tj vide se tragovi da je vec kačen na neke sarafe. Strpljenja nemam a i ne zelim da se prema meni koji uredno platim svaki racun odnosi kao prema zadnjem klosaru.
Hvala na odgovorima, a i nadam se da ima neki uposlenik telemaha registrovan na ovom forumu pa neka da objasnjenje na gore navedeno pitanje.
Da li je tebi iko ikad od njih rekao da je wifi nji'ova obaveza da ti ga odrzavaju?
Mozda si negdje procitao da su obavezni da odrzavaju wifi kao kablovski net, volio bih ako mozes da mi kazes dje si to nasao, ako si uopste nasao?
Ako to ima, ili ti je neko od njih explicite tvrdio da wifi mora perfektno fercerati i da je to nji'ova obaveza, tad hi odma' handri i ne popustaj
Telemach kao operater koji pruža usluge internet pristupa je dužan da isporuči brzinu putem UTP kabla, a WiFi pristup se smatra komplementarnom uslugom, jer na istu može da utiče dosta faktora kao što su: opterećenje kanala na kojem se signal emituje, udaljenost od routera, fizičke prepreke između routera i uređaja, nekompatibilnost uređaja sa AC strandardom...vivax wrote:
A sta recimo da kanal nije opterecen, stojis pored rutera bez ikakve fizicke prepreke i kompatibilnost uredjaja je ok a wifi i dalje ne radi ?crnivrag wrote:Telemach kao operater koji pruža usluge internet pristupa je dužan da isporuči brzinu putem UTP kabla, a WiFi pristup se smatra komplementarnom uslugom, jer na istu može da utiče dosta faktora kao što su: opterećenje kanala na kojem se signal emituje, udaljenost od routera, fizičke prepreke između routera i uređaja, nekompatibilnost uređaja sa AC strandardom...vivax wrote:
Ništa, jer to nije njihova nadležnost, odnosno oni će ti reći da je sve ok ako mjeriš deklarisanu brzinu putem UTP kabla.vivax wrote: A sta recimo da kanal nije opterecen, stojis pored rutera bez ikakve fizicke prepreke i kompatibilnost uredjaja je ok a wifi i dalje ne radi ?
A je li im nadleznost uredjaj za koji uredno uzimaju “rentu” za odrzavanje ?crnivrag wrote:Ništa, jer to nije njihova nadležnost, odnosno oni će ti reći da je sve ok ako mjeriš deklarisanu brzinu putem UTP kabla.vivax wrote: A sta recimo da kanal nije opterecen, stojis pored rutera bez ikakve fizicke prepreke i kompatibilnost uredjaja je ok a wifi i dalje ne radi ?
Zar uređaj koji rentaju nebi trebao biti u potpunosti ispravan?Rentat polovicno ispravne uređaje je krajnje neozbiljno.Nece se utp kablom kacit na mobitel i gledat eon.crnivrag wrote:Ništa, jer to nije njihova nadležnost, odnosno oni će ti reći da je sve ok ako mjeriš deklarisanu brzinu putem UTP kabla.vivax wrote: A sta recimo da kanal nije opterecen, stojis pored rutera bez ikakve fizicke prepreke i kompatibilnost uredjaja je ok a wifi i dalje ne radi ?
Dosta im je što sam pojeo govno i prešao na EON Light, a kamo li da prelazim na još nešto jače...zemomak wrote:da ti nisu to namjerno uradili sto nisi presao na neki skuplji paket, svasta mi pada na pamet....