Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Tesla Edison

#85151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:
Kolege iz sektora za naprednu podršku su nas obavijestili da ste kontaktirani i da je Vaš nalog za dolazak tehničke ekipe na adresu proslijeđen na urgenciju.
to je od prilike ista stvar koju mi je rekla teta koja mi je rekla "a znate li vi da je vrijeme izlaska ekipe 24 do 48 sati", pa onda juce kad sam zvao poslije podne oko 17:00, pa navece u 21:00 , pa danas oko 11:00, I sada vi.

Dobro.

Edit p.s. Ah da:
NISAM KONTAKTIRAN
NEGO SAM KONTAKTIRAO. I to jedina konverzacija je sa 1360.
da sam kontaktiran mozda bih steakao dojam da neko ipak pazi I brine o korisnicima. Kao sto sam obrazlozio u prvom postu na ovu temu.
Po svemu sudeći mislim da ti malo glumiš, jel tako?
Ako su rekli da su te kontaktirali, onda su te sigurno kontaktirali.

Drugo, problem sa wifi mrežom nije nadležnost operatera. Njihova dobra volja je što ti izlaze u susret. Wifi je isključivo u domeni korisnika i on treba da zna kako isti da konfiguriše. Pogotovo što imaš neke svoje dodatne routere pa ti i oni prave problem. Ko zna šta si ti dirao i "ćaćkao" u postavkama i zaj*bao stvar.

Da ja kojim slučajem radim na 1360 i da mene dobiješ, uh kako bi te slatko skinuo s linije samo zbog ovakvog pristupa i garda. To što ti plaćaš uslugu, nikako ne znači da si uvijek i u pravu.

Image

CRVENI krug je nadležnost operatera a PLAVI isključivo tvoja nadležnost.
zdruzdjo

#85152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

TESLA_EDISON wrote: .....

vidi burazeru da si proicitao od pocetka prije pametovanja vidio bi sta sam napisao.

Znaci da citiram sam sebe:

".....to je sve meni radilo do prije 10 dana.... Nista mjenjano, nista radjeno."

".....Naravno belaj za 2 sata opet ali cak i bez tp linka."!!!!!!(znaci nisam ja nesto spajao rutere I zajexxo u cackanju nego je to sve fino radilo I sa dodatnim ruterom/ruterima)

"A da napomenem svaki put kad zovem ja pitam da se zamjeni ruter jer jednostavno mozda je riknulo nesto oko njega. Ovaj je star ima sigurno 3 a mozda i 4 godine. Rikne sve pa tako moze i ruter. Ma jooook niko ni da uzme u razmatranje to."

"Ciko otisao na banderu nesto mjerio. Kaze sve je ok. Kaze ovdje jedino izgleda da je ruter otisao".

E sad nakon 10ak-15 dana zajexxxavanja sa majstorima I sa restartom rutera na fabricke postavke, obicnog restarta, otkljucavanjem dodatnim kanala, mjerenja, mjenjanjem wifi kanala,.......ko zna sta sve jos ne, ljudi tj jedan od montera dodje dodje na zakljucak koji sam ja kao jedno generalno "nestrucno lice" u odnosu na sve tehnicke podrske I majstore, odmah napomenuo u startu. pokvaren ruter mozda. I svi simptomi su upravo ukazivali na to da je dio za 2,4 ghz mrezu mozda u kvaru. hajde da ga promjenimo. znaci to je jedina stvar koja stoji izmedju njihove instalacije I mog krajnjeg uredjaja. znaci da li je iko mogao onako "za svaki slucaj" promjeniti to jedino usko grlo pa da vidi da li je do njega ili je do necega drugog sto je van mog stambenog objekta. Ne kontam.
Ako nema svjetla u kuci valjda ces prvo pogledati sijalicu da li je ispravna. neces odmah krenuti od napajanja iz hidroelektrane. I ja stvarno samo zelim da imam uredno ono sto placam. nista vise.
I da jos nesto. NISAM KONTAKTIRAN. Svaki put sam JA zvao. mene su zvali samo monteri kad kazu "eto nas". Ako treba ima I listing poziva. I mobitel I fiksni telemah.
I ovakav pristup imam prema svakom kome ja dajem svoj novac za uslugu ili proizvod a ne dobijem to onako kako treba.
Ti sigurno kupis hljeb u pekari I kad ti uvali "bajat" ti izadjes I kazes hvala. Da da, svakako.

p.s. slazem se oko tvog crteza samo da te ispravim. ruter nisam KUPIO JA nego je dat na koristenje. Konfiguracija istog za koristenje jeste moja nadleznost, ali njihova je da je taj dio opreme ISPRAVAN. Nisam ja nikoga zvao pa trazio da mi se mreza zove ovako ili onako I da radi na wifi kanalu I da ima ovaj ili onaj password.
Last edited by zdruzdjo on 06/04/2019 18:52, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#85153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

zdruzdjo wrote:
TESLA_EDISON wrote: Po svemu sudeći mislim da ti malo glumiš, jel tako?
Ako su rekli da su te kontaktirali, onda su te sigurno kontaktirali.

Drugo, problem sa wifi mrežom nije nadležnost operatera. Njihova dobra volja je što ti izlaze u susret. Wifi je isključivo u domeni korisnika i on treba da zna kako isti da konfiguriše. Pogotovo što imaš neke svoje dodatne routere pa ti i oni prave problem. Ko zna šta si ti dirao i "ćaćkao" u postavkama i zaj*bao stvar.

Da ja kojim slučajem radim na 1360 i da mene dobiješ, uh kako bi te slatko skinuo s linije samo zbog ovakvog pristupa i garda.

vidi burazeru da si proicitao od pocetka prije pametovanja vidio bi sta sam napisao.

Znaci da citiram sam sebe:

".....to je sve meni radilo do prije 10 dana.... Nista mjenjano, nista radjeno."

".....Naravno belaj za 2 sata opet ali cak i bez tp linka."!!!!!!(znaci nisam ja nesto spajao rutere I zajexxo u cackanju nego je to sve fino radilo I sa dodatnim ruterom/ruterima)

"A da napomenem svaki put kad zovem ja pitam da se zamjeni ruter jer jednostavno mozda je riknulo nesto oko njega. Ovaj je star ima sigurno 3 a mozda i 4 godine. Rikne sve pa tako moze i ruter. Ma jooook niko ni da uzme u razmatranje to."

"Ciko otisao na banderu nesto mjerio. Kaze sve je ok. Kaze ovdje jedino izgleda da je ruter otisao".

E sad nakon 10ak-15 dana zajexxxavanja sa majstorima I sa restartom rutera na fabricke postavke, obicnog restarta, otkljucavanjem dodatnim kanala, mjerenja, mjenjanjem wifi kanala,.......ko zna sta sve jos ne, ljudi tj jedan od montera dodje dodje na zakljucak koji sam ja kao jedno generalno "nestrucno lice" u odnosu na sve tehnicke podrske I majstore, odmah napomenuo u startu. pokvaren ruter mozda. I svi simptomi su upravo ukazivali na to da je dio za 2,4 ghz mrezu mozda u kvaru. hajde da ga promjenimo. znaci to je jedina stvar koja stoji izmedju njihove instalacije I mog krajnjeg uredjaja. znaci da li je iko mogao onako "za svaki slucaj" promjeniti to jedino usko grlo pa da vidi da li je do njega ili je do necega drugog sto je van mog stambenog objekta. Ne kontam.
Ako nema svjetla u kuci valjda ces prvo pogledati sijalicu da li je ispravna. neces odmah krenuti od napajanja iz hidroelektrane. I ja stvarno samo zelim da imam uredno ono sto placam. nista vise.
I da jos nesto. NISAM KONTAKTIRAN. Svaki put sam JA zvao. mene su zvali samo monteri kad kazu "eto nas". Ako treba ima I listing poziva. I mobitel I fiksni telemah.
To što ti je prije radilo a sada ne, ne znači ništa. I Šaban Šaulić je pjevao prije mjesec-dva dana, danas nije ni živ.

Podesi na Ubee-u slijedeće:

2.4
TIP: 802.11n Only
Kanal: 12
Bandwidth: 20 MHz

5.4
TIP: 802.11ac Only
Kanal: Auto
Bandwidth 80 MHz

Pored naziva 5.4 mreže dodaj samo "5G" čisto da ih razlikuješ.

Restartuj modem i radiće ko sat.

Naravno, nikakve dodatne routere ne postavljaj, samo još više prave belaje i interferencije.
zdruzdjo

#85154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

TESLA_EDISON wrote: To što ti je prije radilo a sada ne, ne znači ništa. I Šaban Šaulić je pjevao prije mjesec-dva dana, danas nije ni živ.

2.4

5.4
Bandwidth 80 MHz

Naravno, nikakve dodatne routere ne postavljaj, samo još više prave belaje i interferencije.

za tvoju informaciju. sve kako si naveo je tako. samo fyi ja koliko znam mreza je 5.0 a ne 5.4
mreze se zovu "MOJE_IME 2,4" I "MOJE_IME 5.0"
2,4 je isto sve samo je razlika sto je kanal 3 jer je na njemu bilo najmanje mjesanja.i to je konfigurisao jedan od likova na 1360. Nisam siguran 100% ali mislim da je I mjenjan od strane njih bandwith I na 20 I na 40. sada je na 20.

5.0 je od do tako kako si naveo.

I pogodi sta??????
Radi pa ne radi, radi pa ne radi............ :izet: :izet:

I jos nesto, Saban je pjevao do prije mjesec dva I sada ne pjeva. zasto??? Pa umro covjek. zato ne pjeva. nije sto je promjenio cipele ili odjecu. E tako I moj ruter. ne pjeva jer je vjerovatno riknuo.
perfect_guy

#85155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by perfect_guy »

konektovan wrote: Ok, ma to je otprilike k'o i sa kovertom. :mrgreen:
Nego, ja placam racune (komunalije) kad ih sve prikupim, i to bude otprilike krajem mjeseca, pa da znam kako i to fercera, kontam aktivirati e racun...
Hvala za info... :thumbup:
kakvu to štelu imaš :D

kod mene nema teorije da račun prije 20. dođe
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#85156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

perfect_guy wrote:
Nego, ja placam racune (komunalije) kad ih sve prikupim, i to bude otprilike krajem mjeseca, pa da znam kako i to fercera, kontam aktivirati e racun...

Pricas o e racunu ili koverti???? :mrgreen:
Nemam nikakve stele, kunem se... :mrgreen:
stachu

#85157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stachu »

konektovan wrote:
perfect_guy wrote:

Pricas o e racunu ili koverti???? :mrgreen:
Nemam nikakve stele, kunem se... :mrgreen:
Meni je prije e racuna, kuFerta vazda dolazila oko 25og
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#85158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

stachu wrote: Meni je prije e racuna, kuFerta vazda dolazila oko 25og
Meni otprilike do 10-12 najkasnije,...
Officer Crabtree

#85159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

Jesu li povecali ove brzine 01.04.?

Eon light, wifi baca do 50mbps... Tako bilo i prije 01.04. pa reko jel' se nešto promijenilo?

Znam da se treba testirati lanom al zar i wifi ne bi trebao dati bolji rezultat?
zux1

#85160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zux1 »

zdruzdjo wrote:
TESLA_EDISON wrote: To što ti je prije radilo a sada ne, ne znači ništa. I Šaban Šaulić je pjevao prije mjesec-dva dana, danas nije ni živ.

2.4

5.4
Bandwidth 80 MHz

za tvoju informaciju. sve kako si naveo je tako. samo fyi ja koliko znam mreza je 5.0 a ne 5.4
mreze se zovu "MOJE_IME 2,4" I "MOJE_IME 5.0"
2,4 je isto sve samo je razlika sto je kanal 3 jer je na njemu bilo najmanje mjesanja.i to je konfigurisao jedan od likova na 1360. Nisam siguran 100% ali mislim da je I mjenjan od strane njih bandwith I na 20 I na 40. sada je na 20.

5.0 je od do tako kako si naveo.

I pogodi sta??????
Radi pa ne radi, radi pa ne radi............ :izet: :izet:

I jos nesto, Saban je pjevao do prije mjesec dva I sada ne pjeva. zasto??? Pa umro covjek. zato ne pjeva. nije sto je promjenio cipele ili odjecu. E tako I moj ruter. ne pjeva jer je vjerovatno riknuo.
Hahahahaha, ova zadnja recenica ti je vrhunska.
Da, vjerojatno ti je riknuo router.

A zanimljivo je to kako Telemach odugovlaci s izmjenom routera. Npr.kod Eroneta, kad god nesto ne radi oko interneta, a ne moze se rijesiti resetiranjem routera, eto ti njih i donose novi router. Ljudi mijenjaju routere ko carape :)
Hercegoviina

#85161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

mogu li kako saznati tačno stanje duga jer na portalu nikada isto ne pokazuje?
crnivrag

#85162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hercegoviina wrote:mogu li kako saznati tačno stanje duga jer na portalu nikada isto ne pokazuje?
Nazovi 0800 31111, i oni će ti reći tačan iznos duga.
Hercegoviina

#85163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

crnivrag wrote:
Hercegoviina wrote:mogu li kako saznati tačno stanje duga jer na portalu nikada isto ne pokazuje?
Nazovi 0800 31111, i oni će ti reći tačan iznos duga.
je li dzabni? mogu li sad nazvati?
crnivrag

#85164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hercegoviina wrote: je li dzabni? mogu li sad nazvati?
Dao sam ti besplatan broj za pozive iz svih mreža, a naravno da možeš i sad pozvati, korisnički centar ima dežurnog operatera nakon 22 sata, koji će ti saopštiti te informacije :D
kormax

#85165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Pozdrav, zanima me ima li neko problema sa aplikacijom ili je do mene. Otvorim aplikaciju, ima info za kanale i sl. ali neće da pokrene tv sadržaj.
Hercegoviina

#85166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

crnivrag wrote:
Dao sam ti besplatan broj za pozive iz svih mreža, a naravno da možeš i sad pozvati, korisnički centar ima dežurnog operatera nakon 22 sata, koji će ti saopštiti te informacije :D
sumnjiv mi ovaj broj.. neću da zovem
Last edited by Hercegoviina on 06/04/2019 21:58, edited 1 time in total.
crnivrag

#85167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kormax wrote:Pozdrav, zanima me ima li neko problema sa aplikacijom ili je do mene. Otvorim aplikaciju, ima info za kanale i sl. ali neće da pokrene tv sadržaj.
Nisi specificirao kojom.

EON box aplikaciju trebaš malo sačekati da dođe do sebe, i provjeriti da li je dobro podešeno vrijeme i datum.
crnivrag

#85168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hercegoviina wrote:
https://telemach.ba/podrska/kontakt/prodajna-mjesta

Evo ti ga na dnu:

Image
Benq

#85169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Hercegoviina wrote: sumnjiv mi ovaj broj.. neću da zovem
Nemoj... dao ti je broj hotline-a, 2,99KM/min.
zateznistub

#85170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Hercegoviina wrote:
crnivrag wrote:
Ne zovi nisi lud. Hoće crni uvaliti u trošak... :D
kormax

#85171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

crnivrag wrote:
kormax wrote:Pozdrav, zanima me ima li neko problema sa aplikacijom ili je do mene. Otvorim aplikaciju, ima info za kanale i sl. ali neće da pokrene tv sadržaj.
Nisi specificirao kojom.

EON box aplikaciju trebaš malo sačekati da dođe do sebe, i provjeriti da li je dobro podešeno vrijeme i datum.
Eon tv aplikacija koja je instalirana na tv box. Skinuta sa apk pure i radila uredno do danas.
crnivrag

#85172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kormax wrote: Eon tv aplikacija koja je instalirana na tv box. Skinuta sa apk pure i radila uredno do danas.
Probaj ući u postavke aplikacije, obrisati cache i prisilno je zaustaviti.

Pa onda ponovo pokreni, i vidi da li će biti u životu :D
kormax

#85173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

crnivrag wrote:
kormax wrote: Eon tv aplikacija koja je instalirana na tv box. Skinuta sa apk pure i radila uredno do danas.
Probaj ući u postavke aplikacije, obrisati cache i prisilno je zaustaviti.

Pa onda ponovo pokreni, i vidi da li će biti u životu :D
Ništa, ne pomaže. Još mi sada pokazuje da sam dostigao max broj uređaja. Valja mi se sada peglati sa Telemachom :(
crnivrag

#85174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kormax wrote: Ništa, ne pomaže. Još mi sada pokazuje da sam dostigao max broj uređaja. Valja mi se sada peglati sa Telemachom :(
Nažalost, mislim da ti Telemach ovdje neće htjeti pomoći, jer bi ti mogli reći da boxovi nisu podržani za instalaciju Smart TV aplikacije, te da pogledaš listu kompatibilnih uređaja na stranici, a jedini oficijelni podržan smart box uređaj je Nvidia Shield.
zdruzdjo

#85175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

zux1 wrote:
Hahahahaha, ova zadnja recenica ti je vrhunska.
Da, vjerojatno ti je riknuo router.

A zanimljivo je to kako Telemach odugovlaci s izmjenom routera. Npr.kod Eroneta, kad god nesto ne radi oko interneta, a ne moze se rijesiti resetiranjem routera, eto ti njih i donose novi router. Ljudi mijenjaju routere ko carape :)

Pa upravo to.
To treba tretirati ko potrosnu robu. I taj dio opreme je najizlozeniji. Bilo kakvo atmosferako praznjenje udara prvo na ruter. Dobro tv-ovi stradaju jer su osjetljivi ali u liniji ovo je prvo.
Meni su prosle godine kad sam imao problem sa kablom od bandere do kuce skretnice mjenjali jedno 5-6 puta. Skupljao sam ih. Mislim da ih je 7-8 u kutiji sada. I to je potrosno. Krenes redom pa rjesavas.

Btw Danas su me zvali u 19:00. Covjek srdacan izvinjava se. Rekose da ce doci ujutro. Nadam se da je to season finale.
Ostaje da vidimo.
Locked