Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#85101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Telemach wrote:
Zdravo zateznistub,
Zamolićemo Vas da nam se javite u pp i dostavite preciznije informacije kako bismo izdali nalog za dolazak tehničke ekipe na urgenciju.
Vi, majke mi, ko BHT kad sam im javio na FB page da im je saht na dobrinji otvoren kažu molim vas nazovite podršku... :lol: :-)
Imate sliku, imate ime ulice. Nek se provozaju ulicom nije u njoj 100 km.
kakaljin

#85102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

zateznistub wrote:
Telemach wrote:
Zdravo zateznistub,
Zamolićemo Vas da nam se javite u pp i dostavite preciznije informacije kako bismo izdali nalog za dolazak tehničke ekipe na urgenciju.
Vi, majke mi, ko BHT kad sam im javio na FB page da im je saht na dobrinji otvoren kažu molim vas nazovite podršku... :lol: :-)
Daj ljudima koordinate

43.8383404,18.3377973,17

:-D :-D :-D :-D :-D
Tesla Edison

#85103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

kakaljin wrote:
zateznistub wrote:
Telemach wrote:
Zdravo zateznistub,
Daj ljudima koordinate

43.8383404,18.3377973,17

:-D :-D :-D :-D :-D
A evalvacija? :D
TheWatcher

#85104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

telemach

kada ce zamjena za izbacene rts kanale :?: fale mi tri kanala a racun mi isti :skoljka:
Telemach

#85105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

TheWatcher wrote:telemach

kada ce zamjena za izbacene rts kanale :?: fale mi tri kanala a racun mi isti :skoljka:
Zdravo TheWatcher,
O svim novitetima vezano za izmjenu programske šeme ćemo Vas informisati.
Telemach

#85106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zateznistub wrote:
Telemach wrote:
Zdravo zateznistub,
Poređenje nećemo komentarisati :-)
Hvala Vam na saradnji, kolege su "locirale" kutiju :D
zateznistub

#85107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Telemach wrote:
Haj' fino
kakaljin

#85108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

zateznistub wrote:
Telemach wrote:
Haj' fino
Vidis kada im se daju koordinate pa preko navigacije nadju kutiju :-D :-D :-D :-D :-D :-D
j66o

#85109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Zdravo imam jedno pitanje,nadam se da ce neko pomoci ili da je imao taj problem.
Uveo sam sebi u sprat Telemach sa samo 3 resivera bez interneta i doneseni su novi resiveri Pds 3 i imam s njima problem znas na sva 3 da jednostavno uspore i onda moram gasit iz struje,problem nastaje jel malo duze saltam kanale ili vracam unazad odma uspori ne moguce saltat,u roditelja u spratu imam isto 2 pds3 ali uopste ne desava se to,nekad samo.
Sta da radim?
Da mjenjam.za neke druge?
Telemach

#85110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:Zdravo imam jedno pitanje,nadam se da ce neko pomoci ili da je imao taj problem.
Uveo sam sebi u sprat Telemach sa samo 3 resivera bez interneta i doneseni su novi resiveri Pds 3 i imam s njima problem znas na sva 3 da jednostavno uspore i onda moram gasit iz struje,problem nastaje jel malo duze saltam kanale ili vracam unazad odma uspori ne moguce saltat,u roditelja u spratu imam isto 2 pds3 ali uopste ne desava se to,nekad samo.
Sta da radim?
Kakve promjene :shock: nema govora :)
Dostavite nam podatke kako bismo provjerili sve što je potrebno.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#85111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

zateznistub wrote:@telemach
Poslije će neko da se žali na brzinu i uslugu a kiša je počela... Ramiza Salčina
Image
Nisam u Ramiza Salčina ali prekida mi internet zadnja dva sata :mrgreen: , da prosetam malo mahalom mozda ima isto neki ormarić otvoren :mrgreen:
Telemach

#85112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Bobi wrote:
zateznistub wrote:@telemach

Nisam u Ramiza Salčina ali prekida mi internet zadnja dva sata :mrgreen: , da prosetam malo mahalom mozda ima isto neki ormarić otvoren :mrgreen:
Zdravo Bobi,
Nema potrebe, mi ćemo provjeriti, dovoljno je da nam se javite u inbox ;)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#85113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Kod opcije e-racuna, u kojem periodu dolazi isti na mail???
stachu

#85114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stachu »

konektovan wrote:Kod opcije e-racuna, u kojem periodu dolazi isti na mail???
Do 10. u mjesecu, meni najcesce dolazi izmedju 8. I 10. u mjesecu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#85115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

stachu wrote:
Ok, ma to je otprilike k'o i sa kovertom. :mrgreen:
Nego, ja placam racune (komunalije) kad ih sve prikupim, i to bude otprilike krajem mjeseca, pa da znam kako i to fercera, kontam aktivirati e racun...
Hvala za info... :thumbup:
stachu

#85116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stachu »

konektovan wrote:
stachu wrote:
Ok, ma to je otprilike k'o i sa kovertom. :mrgreen:
Nego, ja placam racune (komunalije) kad ih sve prikupim, i to bude otprilike krajem mjeseca, pa da znam kako i to fercera, kontam aktivirati e racun...
Hvala za info... :thumbup:
Pa meni dolazi na aplikaciju oko 3-4 u mjesecu, i onda mozes otici u Telemach i platiti bez racuna.
ZOB

#85117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZOB »

Vidim da je netko spominjao kanale koje nude pri produženju ugovora,pa da kažem da sam i ja isto pitanje svaki put postavio,ne znam lično meni su ti pink kanali beskorisni ni ti mi to uopšte zvuči primamljivo da bi potpisao dalje kad bi spomenu arenu i pink,znam da većina korisnika to možda prati ali lakše bi se odlučio na prelazak da npr.ponude HBO HD,što naravno znam da se neće nikad desiti.
zateznistub

#85118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Bobi wrote: Nisam u Ramiza Salčina ali prekida mi internet zadnja dva sata :mrgreen: , da prosetam malo mahalom mozda ima isto neki ormarić otvoren :mrgreen:
Da raja zna koliko je ovakvih i sličnih ormarića i boxova ...
cincilator2012

#85119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

zateznistub wrote:
Bobi wrote: Nisam u Ramiza Salčina ali prekida mi internet zadnja dva sata :mrgreen: , da prosetam malo mahalom mozda ima isto neki ormarić otvoren :mrgreen:
Da raja zna koliko je ovakvih i sličnih ormarića i boxova ...
Jos po 1.5KM da se zatvore svi ormarici ;)
j66o

#85120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Telemach wrote:
j66o wrote:Zdravo imam jedno pitanje,nadam se da ce neko pomoci ili da je imao taj problem.
Sta da radim?
Ne mislim da mijenjam Vas kao operatera :) :) nego ove resivere ako ovako nastave :oops:
Saljem podatke Vam u pp pa da mi to malo provjerite,tri resivera u kuci pa malo-malo valja iz struje čupat :lol:
zippoo87

#85121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

i meni nudili pink pakete...pa koji ce mi to smece...ako se moze kako traziti da se to potpuno izbaci iz programske seme...vise bi me to usrecilo
a interesantno je da je u ovih godinu i 2 mjeseca koliko koristim telemach,racun poskupio oko 5 KM
mogao bi Telekom ponovo postati konkurentan ovim lihvarima...posebno ako bude kakvih finih ponuda sa 4G internetom
zdruzdjo

#85122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:........
Znaci da se razumijemo, ne pljujem ja po uslugama telemaha ali brate ponekad isto da vam se u cjeloj firmi ne radi i mrsko vam zivjeti i bog vam svu pamet uzme.
Znaci nakon silnih peripetija sa radom tj. neradom wifi-ja na ruteru.....hajde da ovako forumsko pucanstvo cuje. Na ubee pored eon box-a spojen jos jedan ruter tp link. Da naglasim treba mi!!!!!
Sve radilo ko sat.
Unazad 10-ak dana prekida wifi 2.4 ghz vako nako. Kada se dese ti prekidi internet na lan-u radi, eon radi, twlefon radi i wireless preko tp link radi. Slabije ali radi i 5 ghz. Restart pa onda opet kad mu naumpadne. Nazovem jednom dodjose otkljucase kanala jos na ruteru kao sto sam prikazao. Mooozda je bilo vrijeme kad bi on radio svakako ali ne znam. Medjutim isti belaj i dalje. Nazovem jednom javi se neki lik kaze e imam i ja slican problem pa sam ja skroz ugasio 2.4 na ubee i pustio ga na tp linku dodatnom. Reko pasa moj to je sve meni radilo do prije 10 dana i sve mi treba. Nista mjenjano, nista radjeno. Kaze jedino da ugasite taj tp link. Restartuj jednom, dva puta...(inace na 1360 glavni popravak je restartuj ruter od njih). Kaze sad cemo promjeniti nesto pa ce biti ok a vi ugasite tp link pa ako se ponovi vi zovite tada kad bude belaj da nesto premjerimo. Ali moracete ili iskljuciti wifi na ubee pa koristiti samo tp link ili obrnuto. Ahaaa boli te stomak pa nemoj nesti nista kad god te boli ili najbolje nemoj jesti nikako pa nece boliti.
Doooobro. Naravno belaj za 2 sata opet ali cak i bez tp linka. Zovem. Reko kolega rekao da zovem pa eto. Naravno hajmo jednom restart rutera cisto da ne kvarimo tradiciju. Naravno opet sve je u redu. Pa reko jeste mjerili to sto je kolega rekao kakvi su parametri. Kaze "beg" aaaaa evo ima neka mreza koja pravi "nesto" pa cemo "nesto".....e sad bi trebalo biti ok. Dooooobro hvalaaaa. Sutra ujutro: ta daaaaa opet belaj mreza ide 0.5 mbit download, nakaciti se ko na ruletu dobiti. Nazovem javi se lik i ravno 32 minute sa njim nesto vrti, saltaj, mjeri, prouci.....ma nema care nista, ide ko slina. Malo ko proguli ali slabo. Poslace se ekipa. Dooobro. Dodje fakat ciko kasno poslije-podne.
A da napomenem svaki put kad zivem ja pitam da se zamjeni ruter jer jednostavno mozda je riknulo nesto oko njega. Ovaj je star ima sigurno 3 a mozda i 4 godine. Rikne sve pa tako moze i ruter. Ma jooook niko ni da uzme u razmatranje to.
Ciko otisao na banderu nesto mjerio. Kaze sve je ok. Kaze ovdje jedino izgleda da je ruter otisao. AHAAAAAAaaaaa, ruter otisao, kako se toga ranije nismo sjetili jeb.. malog misa.
Ali kaze ja ti nemam sad taj ruter kod sebe pa cu nalog otvoriti da ti dodju sutra i donesu u prvoj smjeni. Ok repetiram se ja kuci sutradan kuci vaz dan i cekaj. Poslije podne oko 5 me vec napusti strpljenje nazovem. Kaze teta vazno: a znate li vi da je vrijeme izlaska ekipe 24 do 48 sati. Oh pa izvinite reko onda nisam znao(pamtim jednom da je ekipi trebalo da izadju i 140 i kusur sati, ali hajde da ne "cjepidlacimo" :D.....) Evo kaze ubrzati cu ja kolegama. Ma ok hajde eto 48 sati, nekako cemo.
Dolazim danas sa posla u 17:00. Pitam jesu bili? Nisuuuu. Skontam 48 sati isteklo. Naravno 1360: izvinite evo isteklo je 48 sati pa reko mozda mi sat ne valja pa mozda je do mene da mjenjam sat ako treba. Aaa stvarno ne znamo kako sta. Evo ja cu kolege nazvati, provjeriti, ubrzanje, treca-cetvrta, koci rucna, drift......pa ce mozda do kraja dana.....
21:00
Zovem 1360 i operaterka koja je veoma ljubazna i srdacna provjerava i kaze kako nema odgovora od nadredjenih koji su zaduzeni za taj segment i da nazovem sutraaaaa prije podne. Dobroooo.
Saga continues.........
Telemach

#85123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:
Telemach wrote:
Sta da radim?
Ne mislim da mijenjam Vas kao operatera :) :) nego ove resivere ako ovako nastave :oops:
Saljem podatke Vam u pp pa da mi to malo provjerite,tri resivera u kuci pa malo-malo valja iz struje čupat :lol:
:thumbup: Hvala na javljanju, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
Telemach

#85124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:........
Znaci da se razumijemo, ne pljujem ja po uslugama telemaha ali brate ponekad isto da vam se u cjeloj firmi ne radi i mrsko vam zivjeti i bog vam svu pamet uzme.
Znaci nakon silnih peripetija sa radom tj. neradom wifi-ja na ruteru.....hajde da ovako forumsko pucanstvo cuje. Na ubee pored eon box-a spojen jos jedan ruter tp link. Da naglasim treba mi!!!!!
Sve radilo ko sat.
Unazad 10-ak dana prekida wifi 2.4 ghz vako nako. Kada se dese ti prekidi internet na lan-u radi, eon radi, twlefon radi i wireless preko tp link radi. Slabije ali radi i 5 ghz. Restart pa onda opet kad mu naumpadne. Nazovem jednom dodjose otkljucase kanala jos na ruteru kao sto sam prikazao. Mooozda je bilo vrijeme kad bi on radio svakako ali ne znam. Medjutim isti belaj i dalje. Nazovem jednom javi se neki lik kaze e imam i ja slican problem pa sam ja skroz ugasio 2.4 na ubee i pustio ga na tp linku dodatnom. Reko pasa moj to je sve meni radilo do prije 10 dana i sve mi treba. Nista mjenjano, nista radjeno. Kaze jedino da ugasite taj tp link. Restartuj jednom, dva puta...(inace na 1360 glavni popravak je restartuj ruter od njih). Kaze sad cemo promjeniti nesto pa ce biti ok a vi ugasite tp link pa ako se ponovi vi zovite tada kad bude belaj da nesto premjerimo. Ali moracete ili iskljuciti wifi na ubee pa koristiti samo tp link ili obrnuto. Ahaaa boli te stomak pa nemoj nesti nista kad god te boli ili najbolje nemoj jesti nikako pa nece boliti.
Doooobro. Naravno belaj za 2 sata opet ali cak i bez tp linka. Zovem. Reko kolega rekao da zovem pa eto. Naravno hajmo jednom restart rutera cisto da ne kvarimo tradiciju. Naravno opet sve je u redu. Pa reko jeste mjerili to sto je kolega rekao kakvi su parametri. Kaze "beg" aaaaa evo ima neka mreza koja pravi "nesto" pa cemo "nesto".....e sad bi trebalo biti ok. Dooooobro hvalaaaa. Sutra ujutro: ta daaaaa opet belaj mreza ide 0.5 mbit download, nakaciti se ko na ruletu dobiti. Nazovem javi se lik i ravno 32 minute sa njim nesto vrti, saltaj, mjeri, prouci.....ma nema care nista, ide ko slina. Malo ko proguli ali slabo. Poslace se ekipa. Dooobro. Dodje fakat ciko kasno poslije-podne.
A da napomenem svaki put kad zivem ja pitam da se zamjeni ruter jer jednostavno mozda je riknulo nesto oko njega. Ovaj je star ima sigurno 3 a mozda i 4 godine. Rikne sve pa tako moze i ruter. Ma jooook niko ni da uzme u razmatranje to.
Ciko otisao na banderu nesto mjerio. Kaze sve je ok. Kaze ovdje jedino izgleda da je ruter otisao. AHAAAAAAaaaaa, ruter otisao, kako se toga ranije nismo sjetili jeb.. malog misa.
Ali kaze ja ti nemam sad taj ruter kod sebe pa cu nalog otvoriti da ti dodju sutra i donesu u prvoj smjeni. Ok repetiram se ja kuci sutradan kuci vaz dan i cekaj. Poslije podne oko 5 me vec napusti strpljenje nazovem. Kaze teta vazno: a znate li vi da je vrijeme izlaska ekipe 24 do 48 sati. Oh pa izvinite reko onda nisam znao(pamtim jednom da je ekipi trebalo da izadju i 140 i kusur sati, ali hajde da ne "cjepidlacimo" :D.....) Evo kaze ubrzati cu ja kolegama. Ma ok hajde eto 48 sati, nekako cemo.
Dolazim danas sa posla u 17:00. Pitam jesu bili? Nisuuuu. Skontam 48 sati isteklo. Naravno 1360: izvinite evo isteklo je 48 sati pa reko mozda mi sat ne valja pa mozda je do mene da mjenjam sat ako treba. Aaa stvarno ne znamo kako sta. Evo ja cu kolege nazvati, provjeriti, ubrzanje, treca-cetvrta, koci rucna, drift......pa ce mozda do kraja dana.....
21:00
Zovem 1360 i operaterka koja je veoma ljubazna i srdacna provjerava i kaze kako nema odgovora od nadredjenih koji su zaduzeni za taj segment i da nazovem sutraaaaa prije podne. Dobroooo.
Saga continues.........
Zdravo zdruzdjo,
Provjerićemo Vaše navode u najkraćem roku i pozvaćemo mi Vas.
Ljubazno Vas molimo za malo strpljenja.
;)
zemomak

#85125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zemomak »

ja uzasa i interneta u zenici, katastrofa
Locked