Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
chakany

#84776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Kolega @probook,

Pogledaj sad koliko je bolja kvaliteta slike na RTL Livingu, a i zvuk je bolji u odnosu na ranije.
nastavnikhe

#84777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nastavnikhe »

Da li postoji u ugovoru o pružanju kablovskog interneta naznačena minimalna brzina prenosa podataka koja mora biti isporučena krajnjem korisniku?
Kod BH Telecoma je 60% minimalna garantovana brzina. Da li ima tako nešto kod Telemacha ili nekog drugog kablovskog operatera?
dembele

#84778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Boban0726 wrote:Ova mapa se odnosi na prvenstva.
Arena ne prenosi ligu BiH.
Bila je i Premijer liga BiH na AS, prethodnih godina(poneka utakmica), ne znam jesu li u ovoj takmičarskoj sezoni prenosili nešto mimo MojaTV i BHT.
Boban0726

#84779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Nisu samo kup.
dembele

#84780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Misliš na kup u ovoj sezoni?
Benq

#84781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nastavnikhe wrote:Da li postoji u ugovoru o pružanju kablovskog interneta naznačena minimalna brzina prenosa podataka koja mora biti isporučena krajnjem korisniku?
Kod BH Telecoma je 60% minimalna garantovana brzina. Da li ima tako nešto kod Telemacha ili nekog drugog kablovskog operatera?
Ne, ako zelis neki paket koji ima vecu brzinu interneta, Telemach ce prvo provjeriti tehnicke mogucnosti za pruzanje iste na tvojoj adresi, ako ti u tom trenutku ne mogu garantovat tu brzinu, bices obavijesten prije potpisa ugovora.
nastavnikhe

#84782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nastavnikhe »

Benq wrote:
nastavnikhe wrote:Da li postoji u ugovoru o pružanju kablovskog interneta naznačena minimalna brzina prenosa podataka koja mora biti isporučena krajnjem korisniku?
Ne, ako zelis neki paket koji ima vecu brzinu interneta, Telemach ce prvo provjeriti tehnicke mogucnosti za pruzanje iste na tvojoj adresi, ako ti u tom trenutku ne mogu garantovat tu brzinu, bices obavijesten prije potpisa ugovora.
Znači da oni neće pustiti tu brzinu ako nema uslova za nju,ali minimalna brzina ne stoji u ugovoru!?
Da li to znači da u slučaju da ne isporuče konstantno takvu brzinu korisnik nema pravo na žalbu?
Boban0726

#84783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

dembele wrote:Misliš na kup u ovoj sezoni?
Da,prenosili su cetvrtfinale,dva para
Mehemed
Vozim: automobil

#84784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Benq wrote: EON Box koristi internet konekciju za vracanje unazad na svim kanalima.
Teoretski i D3 koristi internet konekciju za vraćanje kanala unazad, jer neke receivere moraš povezati sa modemom da bi radila ta opcija, dok ovih par imaju u sebi vjerovatno modem, pa opet do dolazi do toga da preko interneta uzima taj sadržaj unazad.
kakaljin wrote:Moze li mi neko objasniti taj kapacitet, na eonu ima sve a na d3 nema, pa zar im nisu isti serveri i za jedno i za drugo, koja je logika duplati servere.
Samo lopatanje, logika je da uzimaju lopatom, da reklamiraju "TV unazad do 7 dana" a ta opcija dostupna samo na par kanala. Nisu čak ni naveli "TV unazad do 7 dana na EON Box-u" pa da bude razumljivo kao ako ne uzmeš EON Box nemaš tu opciju ili je imaš veoma limitiranu.
DON_eARL

#84785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

nastavnikhe wrote:
Benq wrote:
Znači da oni neće pustiti tu brzinu ako nema uslova za nju,ali minimalna brzina ne stoji u ugovoru!?
Da li to znači da u slučaju da ne isporuče konstantno takvu brzinu korisnik nema pravo na žalbu?
Puste ti maksimalnu, ali ako nema kapaciteta u nekom dijelu dana, onda pristaješ da uzmeš paket u kom ti ne mogu isporučiti max. brzinu, ako želiš naravno. Najbolje ti je nazvati i pitati.
Benq

#84786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nastavnikhe wrote: Znači da oni neće pustiti tu brzinu ako nema uslova za nju,ali minimalna brzina ne stoji u ugovoru!?
Minimalna brzina ne stoji u ugovoru, oni ce ti aktivirati paket ako ti insistiras na tome i pored obavijesti da neces imati punu brzinu interneta.
Sto se tice prava na zalbu, to stoji u opcim uslovima poslovanja:
4.9. Ukoliko je brzina usluge pristupa Internetu manja od 50% maksimalne pristupne brzine predviđene određenim paketom
u vremenu koje prelazi 1% kumulativno u jednom mjesečnom periodu, korisniku se omogućava prelazak na drugi paket sa
manjim brzinama pristupa Internetu bez klix naknade ili raskid ugovora.
Ovo se racuna ako netu pristupas iskljucivo preko racunara/laptopa koji je direktno spojen kablom na modem.
Benq

#84787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Mehemed wrote: Teoretski i D3 koristi internet konekciju za vraćanje kanala unazad, jer neke receivere moraš povezati sa modemom da bi radila ta opcija, dok ovih par imaju u sebi vjerovatno modem, pa opet do dolazi do toga da preko interneta uzima taj sadržaj unazad.
kakaljin wrote:Moze li mi neko objasniti taj kapacitet, na eonu ima sve a na d3 nema, pa zar im nisu isti serveri i za jedno i za drugo, koja je logika duplati servere.
Samo lopatanje, logika je da uzimaju lopatom, da reklamiraju "TV unazad do 7 dana" a ta opcija dostupna samo na par kanala. Nisu čak ni naveli "TV unazad do 7 dana na EON Box-u" pa da bude razumljivo kao ako ne uzmeš EON Box nemaš tu opciju ili je imaš veoma limitiranu.
Za PDS2 resivere su konfigurisali Port4 na modemu, i preko njega se nisu mogli gledati svi kanali unazad, nego samo odredjeni kao i preko integrisanog modema u PDS3 (koji trenutno imas).

Naveli su, odmah ispod paketa stoji slika EON Boxa gdje jasno pise : Svi kanali 7 dana unazad na svim platformama, pod tim se podrazumijeva EON Box, Smart TV aplikacija, mobilna aplikacija, EON Web app.
Mehemed

#84788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Stavili su D3 Box i Tv unazad do 7 dana zajedno.
Uredu što piše na Eon Full i Premium, na njima umjesto D3 Box piše EON smart box i uz to je uredu da stoji "TV unazad do 7 dana", ali ovo što piše "TV unazad do 7 dana" uz D3 Box je pljačka i prevara.

Treba da piše "par kanala unazad do 7 dana"...

Image
avaks

#84789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Imam navedeni paket i mogu potvrditi navode tj da samo neki kanali idu unazad na PDS3 resiveru :-)
crnivrag

#84790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

avaks wrote:Imam navedeni paket i mogu potvrditi navode tj da samo neki kanali idu unazad na PDS3 resiveru :-)
Putem D3 resivera je trenutno dostupno vraćanje na 49 kanala, i to do 5 dana unazad.

Lista kanala:

1. N1 - HD
2. BHT1 - SD
3. Federalna TV
4. RTRS
5. Nova BH - HD
6. OBN
7. Hayat - HD
8. TV1
9. Face TV - HD
10. Al Jazeera Balkans - HD
11. TVSA - HD
12. Nova S - HD
13. HRT 1
14. HRT 2
15. RTS 1 (Više nije dostupno)
16. O2 TV
17. Nova TV
18. RTL Televizija
19. RTL 2 HR
20. Prva TV
21. Fox - SD
22. Fox Life - SD
23. Fox Crime - SD
24. Fox Movies - SD
25. CineStar TV
26. CineStar Action
27. CineStar Fantasy - HD
28. CineStar Comedy - HD
29. TV 1000
30. AXN
31. Comedy Central Extra
32. Pikaboo - HD
33. Vavoom - HD
34. Nickelodeon - SD
35. Nick Jr.
36. Discovery Channel
37. National Geographic Channel - SD
38. Viasat History
39. History Channel - SD
40. Nat Geo Wild - HD
41. Sport Klub 1 - SD
42. Sport Klub 2 - HD
43. Sport Klub 3 - HD
44. Eurosport 1 - SD
45. HBO - HD
46. HBO 2 - HD
47. HBO 3 - HD
48. Cinemax - HD
49. CineStar Premiere 1 - HD
50. CineStar Premiere 2 - HD
Last edited by crnivrag on 27/03/2019 20:08, edited 1 time in total.
Benq

#84791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Mehemed wrote: Treba da piše "par kanala unazad do 7 dana"...
Tako nesto nije pisalo ni u starim Duo/Trio paketima, nego je uvijek za svaki paket pisalo "TV Unazad", druga je stvar sto se ljudi ne informisu prije uzimanja nekog paketa pa im je svako kriv :)

Ista stvar je i sa ovim novim paketima, nije to nista novo i svi mogu vidjeti ako odu na sajt, u opisu svakog paketa stoji "TV Unazad do 7 dana", cak ni u opisu Full i Premium paketa ne pise broj kanala koji se mogu gledati unazad. A ispod paketa, u opisu EON Boxa stoji "Svi kanali 7 dana unazad".
Mehemed

#84792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Veliko s*anje. Samo na par kanala ima vraćanje unazad, na ovom nemam sat koji sam imao na PDS2100 i sporiji je, ponekad zaštopa na promjeni kanala, dok na starijem PDS2100 to nisam doživljavao. Možda zato što je polovan pa je pri kraju, a daljinski je nov, isti kao i za PDS2100 ali što se mene tiče i nije bilo potrebe za novim daljinskim, mogao sam iskoristiti ovaj od PDS2100 jer je čuvan sve ove godine, skoro da nije imao packe. Da sam znao da je samo na ovih par kanala nebi ni prelazio na EON Light, ostao bi na Trio Grande jer nisam ništa puno dobio, jer sam to prvenstveno išao zbog roditelja da mogu vraćati kanale, a na kraju na tim kanalima i nema opcije vraćanja zbog kojih je prvenstveno i priključen EON, ja svakako imam na računaru da vraćam kanale kako hoću. Internet povećali download a upload ostao isti. Draže mi je da imam 40/10 nego što imam 75/6 Mbita.
Last edited by Mehemed on 27/03/2019 20:14, edited 1 time in total.
avaks

#84793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Znači objava za Eon Light je ubleha :lol: :thumbup:
Mehemed

#84794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Ubleha živa, prodavanje mu*a pod bubrege...
Benq

#84795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Mehemed wrote: Da sam znao da je samo na ovih par kanala nebi ni prelazio na EON Light
Pretpostavka je majka svih za*eba :mrgreen:
Aktivan si ucesnik foruma, mogao si pitati forumase imaju li u EON Light paketu svi kanali opciju vracanja unazad, pa bi ti rekli da nema, jer to nigdje i ne pise :)

Vidio si pricu oko eon boxa, vracanja unazad na svim kanalima, eon aplikacija i td.. i na osnovu toga si vjerovatno dosao do zakljucka da ces u Light paketu imati opciju unazad na svim kanalima preko obicnog D3 resivera.
Mehemed

#84796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Nisam ni pomislio da na nekim možda nema, a kamo li da ih je samo malo koji imaju tu opciju, čak se i trudio, ganjao da dobijem ovaj receiver za koji ne trebam provlačiti kablove jer mi je nemoguća misija provući kabal od modema do receivera.
Ovo što je pisalo me još više ubijedilo tako da nisam ni pitao.
D3 Box i Tv unazad do 7 dana u istom kontekstu.

Image
Boban0726

#84797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Na sajtu Telemacha je oznaceno koji kanali u EON Light paketu imaju opciju vracanja programa unazad.
Pogledaj listu kanala.
Benq

#84798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Mehemed wrote:Nisam ni pomislio da na nekim možda nema, a kamo li da ih je samo malo koji imaju tu opciju, čak se i trudio, ganjao da dobijem ovaj receiver za koji ne trebam provlačiti kablove jer mi je nemoguća misija provući kabal od modema do receivera.
Ovo što je pisalo me još više ubijedilo tako da nisam ni pitao.
D3 Box i Tv unazad do 7 dana u istom kontekstu.
Ako pogledas cjenovnik, pa one stare Duo/Trio pakete, vidjeces da apsolutno isto pise i tamo:

Image

U starom paketu pise "TV Unazad", a u novim paketima pise "TV Unazad do 7 dana", ni u jednom slucaju ne pise na koliko kanala se to odnosi dok ne kliknes na listu kanala, koja opet, nije sakrivena.
Mehemed

#84799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Nije označeno gdje treba...
Umrli bi da su dodali ovdje gdje je trebalo da dodaju.
Na ovim gore "Lista kanala" se nalaze SVI kanali iz paketa, a ne samo oni za koje je moguća opcija vraćanja unazad, zato je trebalo dolje da također dodaju "Lista kanala" i da tu prikaže kanale na kojima je moguće vraćati sadržaj preko D3 uređaja koji se dobije u paketu.
Ovu listu svakako nisam ni gledao, nije mi bitna jer ovo nije lista kanala koju ja imam već se prenosi iz Trio grande jači paket kanala. Ovo je lista samo za one koji su novi korisnici.

Image
Last edited by Mehemed on 27/03/2019 20:45, edited 1 time in total.
channel10

#84800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Jel se to ne mogu svi kanali vracati unazad 7 dana na eon resiverima?
Locked