Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- ZOB
#84226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach poslao sam vam pp,pa molim vas provjerite.
-
The BEN10
#84227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nije prošlo, nema ništa na emailu (pregledao i spam folder).crnivrag wrote:Prošlo je, nego izbacuje takvu grešku.The BEN10 wrote:
Neće i neće da prođe...![]()
Sad ti je na mail stigao aktivacijski link, na koji kad klikneš, na portalu će se automatski aktivirati opcija e-računa.
- Telemach
#84228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Javili smo Vam se.ZOB » 9 minutes ago
@Telemach poslao sam vam pp,pa molim vas provjerite.
- Telemach
#84229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ukoliko ne dobijete aktivacijski e-mail u toku dana, javite nam se da provjerimo.The BEN10 » 2 minutes ago
crnivrag wrote:
The BEN10 wrote:
Neće i neće da prođe...![]()
Prošlo je, nego izbacuje takvu grešku.
Sad ti je na mail stigao aktivacijski link, na koji kad klikneš, na portalu će se automatski aktivirati opcija e-računa.
Ma nije prošlo, nema ništa na emailu (pregledao i spam folder).
-
Melo15
#84230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja koga god nazovem u telemahu govore mi da ssmo paketi imaju... Jel moze il ne moze se samo pojacati internet s ovog od 26km na onaj od 37 il kolko vec
- diablobih
#84231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji od 26 KM na koji ?Melo15 wrote:Ja koga god nazovem u telemahu govore mi da ssmo paketi imaju... Jel moze il ne moze se samo pojacati internet s ovog od 26km na onaj od 37 il kolko vec
- Telemach
#84232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U ponudi imamo i zasebno pakete interneta :Melo15 » less than a minute ago
Ja koga god nazovem u telemahu govore mi da ssmo paketi imaju... Jel moze il ne moze se samo pojacati internet s ovog od 26km na onaj od 37 il kolko vec
https://telemach.ba/Binary/10690/Cjenov ... 4.2019.pdf
Ponuda se nalazi na 23. str.
Koje suluge trenutno koristite?
- crnivrag
#84233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To sam mu i ja sve prikazao i objasnio, ali mu u call centru ne žele izdati nalog za prebacivanje sa S na M internet paket, jer tvrde da nije moguće uzeti samostalnu uslugu bez uzimanja integrisanih paketa.Telemach wrote:
U ponudi imamo i zasebno pakete interneta :
- Telemach
#84234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uz dostavljene podatke, možemo provjeriti šta se desilo.crnivrag » 1 minute ago
Telemach wrote:
U ponudi imamo i zasebno pakete interneta :
To sam mu i ja sve prikazao i objasnio, ali mu u call centru ne žele izdati nalog za prebacivanje sa S na M internet paket, jer tvrde da nije moguće uzeti samostalnu uslugu bez uzimanja integrisanih paketa.
-
bakiano
#84235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li mi može neko reći da li postoji kakva razlika između DUO Net Grande paketa i EON Light duo? Osim razlike u cijeni, ne vidim baš neku razliku.
-
XEnergija
#84236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nema više tih paketa samo EON paketibakiano wrote:Da li mi može neko reći da li postoji kakva razlika između DUO Net Grande paketa i EON Light duo? Osim razlike u cijeni, ne vidim baš neku razliku.
- Dosadno mii
#84237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da ovaj light ima bas slabu ponudu kanalabakiano wrote:Da li mi može neko reći da li postoji kakva razlika između DUO Net Grande paketa i EON Light duo? Osim razlike u cijeni, ne vidim baš neku razliku.
-
pseudonym
#84238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dodje mi danas 20 KM veci racun za februar, jer su mi naplatili sve pozive sa unifona.
Otkad to da se razgovori preko unifona prema fiksnim mrezama u BiH, tarifiraju po minuti?
Kad ovdje fino pise:
Pozivom brojeva sa UniFon aplikacije trošiš minute sa fiksnog. Tarifiranje se vrši po važećem cjenovniku fiskne telefonije.
Primjer: Sa aplikacije pozivaš fiksni broj u Bosni i Hercegovini, tebi se skidaju minuti sa fiksnog broja (ukoliko imaš neiskorištene besplatne minute, ako su potrošene, onda se tarifira po važećem cjenovniku).
https://telemach.ba/a2562/podrska/servi ... niFon.html
Na slici se lijepo vidi isti pozivani broj, sa fiksnog je naplacena samo uspostava poziva, dok je sa unifona tarifirana svaka minuta.

Reklamira se jedno a naplacuje drugo. Jel imao ko slicnih problema?
Otkad to da se razgovori preko unifona prema fiksnim mrezama u BiH, tarifiraju po minuti?
Kad ovdje fino pise:
Pozivom brojeva sa UniFon aplikacije trošiš minute sa fiksnog. Tarifiranje se vrši po važećem cjenovniku fiskne telefonije.
Primjer: Sa aplikacije pozivaš fiksni broj u Bosni i Hercegovini, tebi se skidaju minuti sa fiksnog broja (ukoliko imaš neiskorištene besplatne minute, ako su potrošene, onda se tarifira po važećem cjenovniku).
https://telemach.ba/a2562/podrska/servi ... niFon.html
Na slici se lijepo vidi isti pozivani broj, sa fiksnog je naplacena samo uspostava poziva, dok je sa unifona tarifirana svaka minuta.

Reklamira se jedno a naplacuje drugo. Jel imao ko slicnih problema?
Last edited by pseudonym on 21/03/2019 21:36, edited 1 time in total.
-
DON_eARL
#84239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prijaviš na 1360, otvore reklamaciju i ako je nastao problem sa obračunom, umanje ti račun.
-
nedobih
#84240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upit za telefonski aparat - molim razjašnjenje
Dugogodišnji sam korisnik vašeg top paketa u svim oblicima. U okviru nekog od tih ranijih paketa Grande Extra ili kako se već zvao ranije dobio sam i nekakav tel. Panasonic dvorednog displeja i pogodan samo za izuzetno oštar vid što kod mene nije slučaj.
Prilikom prelaska sa Trio Grande Premium na EON Premium nije mi ponuđena i mogućnost zamjene za moderniji i što je bitno uređaj sa čitljivijim displejem. Danas sam kontaktirao vaš pozivni centar i pitao za opciju zamjene. Mlada gospođica me je jednostano otkačila uz primjedbu da nema zamjene a i svi eventualni kvarovi padaju na moj teret.
Nevjerovatno. Dakle ako u telefonu ode/oslabi izlazni sklop što nije neuobičajeno ja sam odgovoran??? E pa pojasnite mi zašto ne mogu zamijeniti uređaj kad se u EON paketima nudi i uređaj koji ima isti status kao i modem ili TV box dakle vlasništvo je Telemacha i po prestanku ugovora sa Telemachom dužan sam ih vratiti.
Ili ako vam sad vratim telefon pa nakon mjesec dana ponovo zatražim da mi date telefon iz osnova ugovora, šta?
Odbićete me iako je to sastavni dio ponude za koju sam zaključio ugovor ili ćete sve prekopati da mi date stari aparat. Na kraju da napomenem da po ovom osnovu nisam imao primjedbe Telemachu jer je sva oprema blagovremeno i korektno zamjenjivana novom ili novijom i funkcionalnijom opremom i daljinski upravljači i modemi i risiveri.
Dugogodišnji sam korisnik vašeg top paketa u svim oblicima. U okviru nekog od tih ranijih paketa Grande Extra ili kako se već zvao ranije dobio sam i nekakav tel. Panasonic dvorednog displeja i pogodan samo za izuzetno oštar vid što kod mene nije slučaj.
Prilikom prelaska sa Trio Grande Premium na EON Premium nije mi ponuđena i mogućnost zamjene za moderniji i što je bitno uređaj sa čitljivijim displejem. Danas sam kontaktirao vaš pozivni centar i pitao za opciju zamjene. Mlada gospođica me je jednostano otkačila uz primjedbu da nema zamjene a i svi eventualni kvarovi padaju na moj teret.
Nevjerovatno. Dakle ako u telefonu ode/oslabi izlazni sklop što nije neuobičajeno ja sam odgovoran??? E pa pojasnite mi zašto ne mogu zamijeniti uređaj kad se u EON paketima nudi i uređaj koji ima isti status kao i modem ili TV box dakle vlasništvo je Telemacha i po prestanku ugovora sa Telemachom dužan sam ih vratiti.
Ili ako vam sad vratim telefon pa nakon mjesec dana ponovo zatražim da mi date telefon iz osnova ugovora, šta?
Odbićete me iako je to sastavni dio ponude za koju sam zaključio ugovor ili ćete sve prekopati da mi date stari aparat. Na kraju da napomenem da po ovom osnovu nisam imao primjedbe Telemachu jer je sva oprema blagovremeno i korektno zamjenjivana novom ili novijom i funkcionalnijom opremom i daljinski upravljači i modemi i risiveri.
- crnivrag
#84241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telefon je bilo moguće dobiti kao poklon uz uzimanje Trio ili Duo Tel paketa (odnosno uz uzimanje novih EON Trio paketa, ako nisi prije koristio uslugu telefonije).nedobih wrote:Upit za telefonski aparat - molim razjašnjenje
Dakle, pošto si jednom dobio na poklon telefonski aparat, time si ispucao bonus za dobijanje fiksnog telefonskog aparata od strane Telemach-a.
-
XEnergija
#84242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jesu li ovo razdvojili fox kanale na eon full i premium?
-
nedobih
#84243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nikada mi nije rečeno da je to poklon. Dakle mogu ovaj 'poklon' i baciti nemam obaveze njegovog vraćanja. Ako je tako nema problema. Btw da li su i novi korisnici dobili na poklon telefone ili imaju obavezu vraćanja poklona.Upit za telefonski aparat - molim razjašnjenje
Dakle, pošto si jednom dobio na poklon telefonski aparat, time si ispucao bonus za dobijanje fiksnog telefonskog aparata od strane Telemach-a.
- Tiger 033
#84244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
IMA...kad bi se izbacili svi silni lokalci i dupli kanali a koje niko NE gleda... bilo bi prostora koliko hoćešcrnivrag wrote:Nema više kapaciteta na DVB-C mreži, jedva su nagurali i ova dva CineStar HD kanala na nju.cincilator2012 wrote:
Obzirom da "unaprijedjujete", a za isto ste svima podigli cijene, nadam se da cete i nama "unaprijediti" iste. Inace, ne vidim razlog povecanja cijena i "nama"![]()
![]()
![]()
- crnivrag
#84245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
FOX kanali su uvijek bili podijeljeni po raznim paketima, pa tako Start paket sadrži kanale: FOX, FOX Life, FOX Crime i FOX Movies, u Osnovni paket idu: FOX HD i FOX Movies HD, a u Prošireni paket idu: FOX Life HD i FOX Crime HD.XEnergija wrote:jesu li ovo razdvojili fox kanale na eon full i premium?
U EON Light paket ide Start paket digitalnih kanala, u EON Full ide Osnovni paket, a EON Premium paket sadrži Prošireni paket.
Last edited by crnivrag on 21/03/2019 18:22, edited 1 time in total.
- MTV
#84246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vise ih gleda Izvornu nego sve ove zajedno koje vi trazite. Zivite u zemlji Parova i Zadruge. Jos da znate koliko se "Duga Plus" trazi.Tiger 033 wrote: IMA...kad bi se izbacili svi silni lokalci i dupli kanali a koje niko NE gleda... bilo bi prostora koliko hoćeš
- crnivrag
#84247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svi korisnici koji su fiksni telefonski aparat dobili na poklon, isti nisu dužni vraćati prilikom raskida ugovora, ili prelaska na paket koji ne sadrži uslugu fiksne telefonije.nedobih wrote: Nikada mi nije rečeno da je to poklon. Dakle mogu ovaj 'poklon' i baciti nemam obaveze njegovog vraćanja. Ako je tako nema problema. Btw da li su i novi korisnici dobili na poklon telefone ili imaju obavezu vraćanja poklona.
- Tesla Edison
#84248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo.Tiger 033 wrote:IMA...kad bi se izbacili svi silni lokalci i dupli kanali a koje niko NE gleda... bilo bi prostora koliko hoćešcrnivrag wrote:Nema više kapaciteta na DVB-C mreži, jedva su nagurali i ova dva CineStar HD kanala na nju.cincilator2012 wrote:
Obzirom da "unaprijedjujete", a za isto ste svima podigli cijene, nadam se da cete i nama "unaprijediti" iste. Inace, ne vidim razlog povecanja cijena i "nama"![]()
![]()
![]()
Nova HR, Nova S (kopije Nova BH), DIVA, Laudato, Tv6, City Tv, OSM, Posavina Tv, Izvorna tv, Naša tv, oskar c, kiss, alfa, Face HD, pinkove,....
..... i bilo bi prostora koliko god želiš.
-
XEnergija
#84249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
znači nema više malih papalinacrnivrag wrote:FOX kanali su uvijek bili podijeljeni po raznim paketima, pa tako Start paket sadrži kanale: FOX, FOX Life, FOX Crime i FOX Movies, u Osnovni paket idu: FOX HD i FOX Movies HD, a u Prošireni paket idu: FOX Life HD i FOX Crime HD.XEnergija wrote:jesu li ovo razdvojili fox kanale na eon full i premium?
U EON Light paket ide Start paket digitalnih kanala, u EON Full ide Osnovni paket, a EON Premium paket sadrži Prošireni paket.
-
ulli
#84250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas me zovu sa BH Telecoma budući da Telemach mijenja cijene da do 1.04. mogu raskinuti ugovor i preći na moja TV full brzina interneta 100 49 KM mjesečno 6 mjeseci. Inače na Telemachu imam paket od 93.5 KM. Nazovem poslije toga Telemach da vidim šta mi mogu ponuditi osim povećanja cijene da bi zadržali dugogodišnjeg pretplatnika, javi se Slobodanka i kaže mrtva hladna ništa vam ne nudimo slobodno se odmah odjavite!? OMG svašta u božijoj bašti