Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
tap3ah75
#84201 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znao sam da će samo EON korisnici dobivati nove stvari.
A poskupljenje svi plaćamo.
- Benq
#84202 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Big deal... dobijemo HD verzije kanala ako ih gledamo unazad, bukvalno kao da ih nisu ni ubacili u ponudu.tap3ah75 wrote:Znao sam da će samo EON korisnici dobivati nove stvari.
- TheWatcher
#84203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
cuj samo za eon korisnike
koji supacki potez od tm 
- Tiger 033
#84204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da je šupački... odmah sam ja napisao u EON ubacuju nove kanale i unapređuju uslugu a SVI ostali plaćaju !!!!!TheWatcher wrote:cuj samo za eon korisnikekoji supacki potez od tm
P.S @ crni neću više da te čujem da se žališ
-
corei3
#84205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo forsiranje na EON je nevjerovatno.
Mene tri puta u roku od 2 mjeseca zvali da pređem na EON.
Sreća ne mogu, nisam ja vlasnik ugovora.
Al nazovu za nešto deseto i onda prikače priču o EON paketima.
Mene tri puta u roku od 2 mjeseca zvali da pređem na EON.
Sreća ne mogu, nisam ja vlasnik ugovora.
Al nazovu za nešto deseto i onda prikače priču o EON paketima.
- TheWatcher
#84206 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nabijem na kurac i njih i eon da prostite na izrazuTiger 033 wrote:Naravno da je šupački... odmah sam ja napisao u EON ubacuju nove kanale i unapređuju uslugu a SVI ostali plaćaju !!!!!TheWatcher wrote:cuj samo za eon korisnikekoji supacki potez od tm
P.S @ crni neću više da te čujem da se žališ
- hemed
#84207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
e bgm poslije ovoga ozbiljno razmisljam da ih iskljucim, ako ce mene neko ucjenjivati ubacivanjem kanala na eon, a za obicne trio grande pakete ti kanali ne vaze, sad cu fino da razmislim da sjednem i da potrazim alternativu poslije ovoga defiinitivno
- hemed
#84208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a pardon evo sad vidim da je ubacen i za nas stare smrtnike ti kanali u HD-uhemed wrote:e bgm poslije ovoga ozbiljno razmisljam da ih iskljucim, ako ce mene neko ucjenjivati ubacivanjem kanala na eon, a za obicne trio grande pakete ti kanali ne vaze, sad cu fino da razmislim da sjednem i da potrazim alternativu poslije ovoga defiinitivno
-
kakaljin
#84209 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hemed wrote:e bgm poslije ovoga ozbiljno razmisljam da ih iskljucim, ako ce mene neko ucjenjivati ubacivanjem kanala na eon, a za obicne trio grande pakete ti kanali ne vaze, sad cu fino da razmislim da sjednem i da potrazim alternativu poslije ovoga defiinitivno
A dignu ti cijenu sa pricom da su napravili poboljsanje, a to poboljsanje ti ne dobijes
-
dzipalo
#84210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam aktivirao cim ste uveli tu opciju, mislim od Januara 2016. Koliko se ja sjecam nisam dobio nikakvu pogodnost, mozda se varam.Telemach wrote:I ranije smo imali akcijske pogodnosti, za aktivaciju e-računa, koje ste mogli iskoristiti.dzipalo » 2 minutes ago
Mozda je neko vec pitao ali nisam upratio. Mi koji smo davno aktivirali e-racun da li imamo pravo na HBO na tri mjeseca?
- crnivrag
#84211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemačkice moje najdraže, imam odličan prijedlog života za vasTelemach wrote:
Pošto ste jutros dokazali da možete preko EON platforme nuditi HD kanale na opciju TV unazad, mislim da biste mogli učiniti nešto magično, i time opravdati ovo povećanje cijena
Dakle, pošto imate pristup HD verzijama kanala, koji trenutno u digitalnoj programskoj shemi ne idu u HD rezoluciji (a uvjerili smo se više puta da imate pristup HD verzijama tih kanala, kad ste ih testirali i puštali u digitalnu ponudu), da putem EON platforme (pošto tamo imate ogroman serverski kapacitet), pustite HD verzije sljedećih kanala, kojima imate pristup, ali idu u SD rezoluciji:
BN HD, HRT 1 HD, HRT 2 HD, HRT 3 HD, HRT 4 HD, RTS 1 HD, RTS 2 HD, Nova TV HR HD, Kanal 6 HD, Naša TV HD, MTV Igman HD, Televizija 5 HD, RTS Svet HD, RTV Slo 1 HD, Hayat Plus HD, Hayatovci HD, Discovery Channel HD, Viasat Explore HD, Viasat History HD, Viasat Nature HD, Discovery ID HD, BN Music HD, Hayat Folk HD, Hayat Music HD.
- hemed
#84212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
iskreno sve to sto si nabrojao sve je taraba, osim ove nove tv hd i ovih viasat kanala, jer sta ce mi kanal u hd-u koji ce biti zamracen 10h na dan ne kontamcrnivrag wrote:Telemačkice moje najdraže, imam odličan prijedlog života za vasTelemach wrote:
Pošto ste jutros dokazali da možete preko EON platforme nuditi HD kanale na opciju TV unazad, mislim da biste mogli učiniti nešto magično, i time opravdati ovo povećanje cijena
Dakle, pošto imate pristup HD verzijama kanala, koji trenutno u digitalnoj programskoj shemi ne idu u HD rezoluciji (a uvjerili smo se više puta da imate pristup HD verzijama tih kanala, kad ste ih testirali i puštali u digitalnu ponudu), da putem EON platforme (pošto tamo imate ogroman serverski kapacitet), pustite HD verzije sljedećih kanala, kojima imate pristup, ali idu u SD rezoluciji:
BN HD, HRT 1 HD, HRT 2 HD, HRT 3 HD, HRT 4 HD, RTS 1 HD, RTS 2 HD, Nova TV HR HD, Kanal 6 HD, Naša TV HD, MTV Igman HD, Televizija 5 HD, RTS Svet HD, RTV Slo 1 HD, Hayat Plus HD, Hayatovci HD, Discovery Channel HD, Viasat Explore HD, Viasat History HD, Viasat Nature HD, Discovery ID HD, BN Music HD, Hayat Folk HD, Hayat Music HD.
- REDDEVILS
#84213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja nisam imao potrebe da radim Restart Eon Aplikacije vec su od jutros bili u ponudi CineStar Comedy HD i CineStar Fantasy HD na mojoj listi kanalacrnivrag wrote:Novosti:
U ponudu Telemach digitalne EON sheme su uvršteni sljedeći digitalni TV kanali:
1. "CineStar Fantasy HD" na poziciji 106 putem EON boxova i EON platforme.
2. "CineStar Comedy & Family HD" na poziciji 113 putem EON boxova i EON platforme.
Napomene:
1. Da bi pratili navedene digitalne TV korisnici EON boxova trebaju uraditi reset aplikacije na sljedeći način: Meni -> Podešavanja -> Sistem -> Restart.
2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 246 TV kanala + 9 duplih HD kanala (255 TV kanala) - (179 u SD rezoluciji, 62 (66 putem EON box-a) u HD rezoluciji i 1 u UHD/4K rezoluciji), te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
3. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia

- MTV
#84214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odkad ja napisah na par mjesta Nova TV HR svi su poceli tako pisati 
- Telemach
#84215 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na prijedlogucrnivrag » 11 minutes ago
Telemach wrote:
Telemačkice moje najdraže, imam odličan prijedlog života za vas
Naravno da ćemo i ubuduće raditi na unaprijeđenju ponude.
- Telemach
#84216 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prethodno smo imali i akciju -1,00 KM, na period od 6 mjeseci, za aktivaciju e-računa.dzipalo » 16 minutes ago
Telemach wrote:
dzipalo » 2 minutes ago
Mozda je neko vec pitao ali nisam upratio. Mi koji smo davno aktivirali e-racun da li imamo pravo na HBO na tri mjeseca?
I ranije smo imali akcijske pogodnosti, za aktivaciju e-računa, koje ste mogli iskoristiti.
Ja sam aktivirao cim ste uveli tu opciju, mislim od Januara 2016. Koliko se ja sjecam nisam dobio nikakvu pogodnost, mozda se varam.
- crnivrag
#84217 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novosti:
U ponudu Telemach digitalne sheme su uvršteni sljedeći digitalni TV kanali:
1. "CineStar Fantasy HD" na poziciji 106 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 442000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM
2. "CineStar Comedy & Family HD" na poziciji 113 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 442000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM
Napomene:
1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).
Za korisnike EON boxova potrebno je uraditi reset aplikacije na sljedeći način: Meni -> Podešavanja -> Sistem -> Restart.
Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).
2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 246 TV kanala + 9 duplih HD kanala (255 TV kanala) - (179 u SD rezoluciji, 64 (66 putem EON box-a) u HD rezoluciji i 1 u UHD/4K rezoluciji), te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
3. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia
U ponudu Telemach digitalne sheme su uvršteni sljedeći digitalni TV kanali:
1. "CineStar Fantasy HD" na poziciji 106 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 442000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM
2. "CineStar Comedy & Family HD" na poziciji 113 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 442000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM
Napomene:
1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).
Za korisnike EON boxova potrebno je uraditi reset aplikacije na sljedeći način: Meni -> Podešavanja -> Sistem -> Restart.
Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).
2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 246 TV kanala + 9 duplih HD kanala (255 TV kanala) - (179 u SD rezoluciji, 64 (66 putem EON box-a) u HD rezoluciji i 1 u UHD/4K rezoluciji), te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
-
The BEN10
#84218 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neće i neće da prođe...Telemach wrote:Pogodnost za aktivaciju e-računa je HBO Premium, na period od 3 mjeseca, ne i Arena Sport kanali.crnivrag » 2 minutes ago
The BEN10 wrote:
A u čemu je štos, nisam upratio? Jel kasno da se aktivira e-račun?
Nikad nije kasno
Aktiviraš e-račun, i onda se javiš korisniku @Telemach na P.P., i kažeš da si aktivirao, a oni ti po tvom izboru aktiviraju HBO Premium paket na 3 mjeseca ili Arena Sport SD paket na 6 mjeseci.

- Telemach
#84219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@The BEN10
Dostavite nam broj Ugovora, u pp.
Dostavite nam broj Ugovora, u pp.
- crnivrag
#84220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prošlo je, nego izbacuje takvu grešku.The BEN10 wrote:
Neće i neće da prođe...![]()
Sad ti je na mail stigao aktivacijski link, na koji kad klikneš, na portalu će se automatski aktivirati opcija e-računa.
-
dzipalo
#84221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguce onda da je mene kacila ta 'akcija'Telemach wrote:Prethodno smo imali i akciju -1,00 KM, na period od 6 mjeseci, za aktivaciju e-računa.dzipalo » 16 minutes ago
Telemach wrote:
dzipalo » 2 minutes ago
I ranije smo imali akcijske pogodnosti, za aktivaciju e-računa, koje ste mogli iskoristiti.
Ja sam aktivirao cim ste uveli tu opciju, mislim od Januara 2016. Koliko se ja sjecam nisam dobio nikakvu pogodnost, mozda se varam.
- cincilator2012
#84222 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obzirom da "unaprijedjujete", a za isto ste svima podigli cijene, nadam se da cete i nama "unaprijediti" iste. Inace, ne vidim razlog povecanja cijena i "nama"Telemach wrote:Hvala na prijedlogucrnivrag » 11 minutes ago
Telemach wrote:
Telemačkice moje najdraže, imam odličan prijedlog života za vas
Naravno da ćemo i ubuduće raditi na unaprijeđenju ponude.
- crnivrag
#84223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema više kapaciteta na DVB-C mreži, jedva su nagurali i ova dva CineStar HD kanala na nju.cincilator2012 wrote:
Obzirom da "unaprijedjujete", a za isto ste svima podigli cijene, nadam se da cete i nama "unaprijediti" iste. Inace, ne vidim razlog povecanja cijena i "nama"![]()
![]()
![]()
- cincilator2012
#84224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kako ima "kapaciteta" da dizu cijenu?crnivrag wrote:Nema više kapaciteta na DVB-C mreži, jedva su nagurali i ova dva CineStar HD kanala na nju.cincilator2012 wrote:
Obzirom da "unaprijedjujete", a za isto ste svima podigli cijene, nadam se da cete i nama "unaprijediti" iste. Inace, ne vidim razlog povecanja cijena i "nama"![]()
![]()
![]()
- Telemach
#84225 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamolit ćemo Vas za malo strpljenjacincilator2012 » 1 minute ago
crnivrag wrote:
cincilator2012 wrote:
![]()
![]()
Nema više kapaciteta na DVB-C mreži, jedva su nagurali i ova dva CineStar HD kanala na nju.
Pa kako ima "kapaciteta" da dizu cijenu?![]()
![]()