ma ja telefon ....zastavnik22 wrote:Je li Android uredjaj?brazzo19 wrote:Sad mi izbaci "zahtjev je odbijen zbog ogranicenja na serveru"
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
brazzo19
#83901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
kakavdanakneiskustvu
#83902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach,prije godinu i više sam vjerovatno produzenjem ugovora dobio cinestar i arenasport kanale, na dvije godine cini mi se,mogu li znati kad mi to tacno istice i moze li se ponovnim propduzenjem ugpovora ponovo dobiti te kanale?
- Tiger 033
#83903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zezate te vi mene ovih dana sto brzinom sto pucanjem neta... treba biti 80

- Telemach
#83904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odgovorili smo na pp, zamolićemo Vas za malo strpljenja.dowydyenya wrote:Telemach wrote:Naravno, hvala na saradnji.dowydyenya wrote:
Poziv primljen u 18h11min molim da ga pod prioritetno preslusate.
Imate pp
-
kormax
#83905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svaka tebi čast na ovolikom trudu, pomogao si mnogima ovde. Ljudi jednostavno ne shvataju da ima korisnika koji ne znaju instalirati .apk file ili koji box je dobar, kako skenirati ovo ili ono. Onda uleti crnivrag ili benq pa pomognecrnivrag wrote: Ja stvarno ne razumijem šta se preokrenulo u vašim glavama.
Kao da ne znate šta sam sve uradio i koliki doprinos sam dao ovoj temi u protekle 3.5 godine, a da ne spominjem hiljade zadovoljnih korisnika kojima sam pomogao.
I sad se naravno stvorio određeni klan koji želi da me uništi.
Stvarno ste nezahvalni, i nemate ni grama duše i obraza.
- Telemach
#83906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo brazzo19,brazzo19 wrote:Kako sam promjenio telefon ne mogu nikako da se registujem na unifon kada ukucam podatke od svoga racuna mail i sifru kao i broj telefona izbaci mi poruku "greška u validaciji korisnika , zahtjev bi trebalo da bude autentifikovan" ?
Zamolićemo Vas da nam se javite u pp, odmah ćemo proslijediti kolegama na provjeru.
- Telemach
#83907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Tiger 033,Tiger 033 wrote:Zezate te vi mene ovih dana sto brzinom sto pucanjem neta... treba biti 80
Izvinjavamo se zbog problema. Nalog za dolazak tehničke ekipe na adresu je evidentiran.
- Telemach
#83908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo kakavdanakneiskustvu,kakavdanakneiskustvu wrote:@telemach,prije godinu i više sam vjerovatno produzenjem ugovora dobio cinestar i arenasport kanale, na dvije godine cini mi se,mogu li znati kad mi to tacno istice i moze li se ponovnim propduzenjem ugpovora ponovo dobiti te kanale?
Pisali smo Vam u pp.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#83909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
e vako, imam onaj stari cisko modem i kad sam presao ma eon premium rekose mi da cu dobiti bolji i jaci modem... dosao je serviser i pitam ga dje su ti novi modemi... kaze nemaju ih na stanju i da zovem sluzbu da mi to dostave... ok rekoh, al onda covjek mi rece bolji ti je taj cisko nego ovaj neki tajlandski, jest ima jaci wifi al cisko je cisko... sad sam u dilemi... pomoc.... i da evo vec po ko zna koji put nemam gratis telefona...
i kako se stima vrijeme pobrkalo se
- crnivrag
#83910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vrijeme se štima tako što klikneš na mali kružić ispod OK dugmeta, i onda kad se otvori Android TV Home ekran, ideš na zupčanik u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim u postavkama odabireš Datum i vrijeme, te podešavaš vremensku zonu na GMT+1.pici wrote:e vako, imam onaj stari cisko modem i kad sam presao ma eon premium rekose mi da cu dobiti bolji i jaci modem... dosao je serviser i pitam ga dje su ti novi modemi... kaze nemaju ih na stanju i da zovem sluzbu da mi to dostave... ok rekoh, al onda covjek mi rece bolji ti je taj cisko nego ovaj neki tajlandski, jest ima jaci wifi al cisko je cisko... sad sam u dilemi... pomoc.... i da evo vec po ko zna koji put nemam gratis telefona...
Što se modema tiče, Cisco ima samo mogućnost emitovanja 2.4 Ghz WiFi mreže, i ona zaista jeste jača od one koju emituju drugi uređaji iz ponude, međutim putem nje (za razliku od 5 Ghz mreže) ne možeš izvući brzinu veću od 80-ak Mbps.
S druge strane Ubee ili Technicolor CGA2121 nude mogućnost emitiranja 5 Ghz mreže, a i u stanju su da koriste 24 downstream frekvencija, u odnosu na Cisco koji koristi samo 8 dowstream frekvencija, što uzrokuje da ni putem kabla nema garancije da će ti brzina uvijek ići na max, ukoliko budu povećavali download brzinu na Premium paketima (trenutno taj modem u teoriji može izvući do 320 Mbps download brzine), a sadašnjih 200 Mbps koje imaš na Premium paketu može izvući bez problema.
Što se telefona tiče, do sad su davali besplatan fiksni telefonski aparat uz Mix pakete.
- pici
#83911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ok hvala na info vrijeme postavljeno... znaci da trazim nove modeme kao sto mi je i obecano... a telefon besplatni nisam nikad dobio jos od kada sam postao pretplatnik a nudjeni su i receno mi je tada da ih isto nemaju na stanju, momak s kojim sam ugovarao preko telefona mi je rekao da dobivam novi modem i besplatno telefon... serviser mi je dao papir u kojem nema tog telefona ... mislim ocito neko nekoga podjebaje ovdje... nije mi do telefona al ako placam uredno i ako je dogovor dogovor onda hocu tu uslugu... recimo prije pola godine su mi izasli u susret radi pink kanala zato sto sam desetak dana prije pink ponude potpisao 24 mjesecni ugovor... i to je meni ok i hvala... ali Neda Starka, dogovor se treba ispostovat, jebiga nije djabe placa se a ja sam uredan pretplatnik i nisam zakeralocrnivrag wrote:Vrijeme se štima tako što klikneš na mali kružić ispod OK dugmeta, i onda kad se otvori Android TV Home ekran, ideš na zupčanik u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim u postavkama odabireš Datum i vrijeme, te podešavaš vremensku zonu na GMT+1.pici wrote:e vako, imam onaj stari cisko modem i kad sam presao ma eon premium rekose mi da cu dobiti bolji i jaci modem... dosao je serviser i pitam ga dje su ti novi modemi... kaze nemaju ih na stanju i da zovem sluzbu da mi to dostave... ok rekoh, al onda covjek mi rece bolji ti je taj cisko nego ovaj neki tajlandski, jest ima jaci wifi al cisko je cisko... sad sam u dilemi... pomoc.... i da evo vec po ko zna koji put nemam gratis telefona...
Što se modema tiče, Cisco ima samo mogućnost emitovanja 2.4 Ghz WiFi mreže, i ona zaista jeste jača od one koju emituju drugi uređaji iz ponude, međutim putem nje (za razliku od 5 Ghz mreže) ne možeš izvući brzinu veću od 80-ak Mbps.
S druge strane Ubee ili Technicolor CGA2121 nude mogućnost emitiranja 5 Ghz mreže, a i u stanju su da koriste 24 downstream frekvencija, u odnosu na Cisco koji koristi samo 8 dowstream frekvencija, što uzrokuje da ni putem kabla nema garancije da će ti brzina uvijek ići na max, ukoliko budu povećavali download brzinu na Premium paketima (trenutno taj modem u teoriji može izvući do 320 Mbps download brzine), a sadašnjih 200 Mbps koje imaš na Premium paketu može izvući bez problema.
Što se telefona tiče, do sad su davali besplatan fiksni telefonski aparat uz Mix pakete.
- crnivrag
#83912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguće je da tada nisu imali telefona na stanju, ali ako su ti ga obećali besplatno onda imaš pravo i da tražiš.pici wrote: ok hvala na info vrijeme postavljeno... znaci da trazim nove modeme kao sto mi je i obecano... a telefon besplatni nisam nikad dobio jos od kada sam postao pretplatnik a nudjeni su i receno mi je tada da ih isto nemaju na stanju, momak s kojim sam ugovarao preko telefona mi je rekao da dobivam novi modem i besplatno telefon... serviser mi je dao papir u kojem nema tog telefona ... mislim ocito neko nekoga podjebaje ovdje... nije mi do telefona al ako placam uredno i ako je dogovor dogovor onda hocu tu uslugu... recimo prije pola godine su mi izasli u susret radi pink kanala zato sto sam desetak dana prije pink ponude potpisao 24 mjesecni ugovor... i to je meni ok i hvala... ali Neda Starka, dogovor se treba ispostovat, jebiga nije djabe placa se a ja sam uredan pretplatnik i nisam zakeralo... dakle da trazim taj novi modem mada mi je ovaj cisko do sada ok i da napokon poslije tolko godina dobijem tak gratis telefom da ga uokvirim i stavim u vitrinu.pozzz
Što se modema tiče, taj te može odlično služiti na ovoj download brzini u Premium paketu, osim ako nemaš uređaje koji se mogu spajati na 5 Ghz mrežu, i želiš da i putem njih imaš brzinu od 200 Mbps putem WiFi mreže, onda nema potrebe da mijenjaš modem.
Inače do sada su oni sami po defaultu davali Premium korisnicima Ubee home gateway uređaj, a sada valjda daju i Tehnicolor CGA2121, pošto im je došao na stanje.
- pici
#83913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Moguće je da tada nisu imali telefona na stanju, ali ako su ti ga obećali besplatno onda imaš pravo i da tražiš.pici wrote: ok hvala na info vrijeme postavljeno... znaci da trazim nove modeme kao sto mi je i obecano... a telefon besplatni nisam nikad dobio jos od kada sam postao pretplatnik a nudjeni su i receno mi je tada da ih isto nemaju na stanju, momak s kojim sam ugovarao preko telefona mi je rekao da dobivam novi modem i besplatno telefon... serviser mi je dao papir u kojem nema tog telefona ... mislim ocito neko nekoga podjebaje ovdje... nije mi do telefona al ako placam uredno i ako je dogovor dogovor onda hocu tu uslugu... recimo prije pola godine su mi izasli u susret radi pink kanala zato sto sam desetak dana prije pink ponude potpisao 24 mjesecni ugovor... i to je meni ok i hvala... ali Neda Starka, dogovor se treba ispostovat, jebiga nije djabe placa se a ja sam uredan pretplatnik i nisam zakeralo... dakle da trazim taj novi modem mada mi je ovaj cisko do sada ok i da napokon poslije tolko godina dobijem tak gratis telefom da ga uokvirim i stavim u vitrinu.pozzz
Što se modema tiče, taj te može odlično služiti na ovoj download brzini u Premium paketu, osim ako nemaš uređaje koji se mogu spajati na 5 Ghz mrežu, i želiš da i putem njih imaš brzinu od 200 Mbps putem WiFi mreže, onda nema potrebe da mijenjaš modem.
Inače do sada su oni sami po defaultu davali Premium korisnicima Ubee home gateway uređaj, a sada valjda daju i Tehnicolor CGA2121, pošto im je došao na stanje.
evo sad pricam na telefon i nude ube modem dali da trazim taj tehnicor ili ostanem na cisko... 5 ghz jeli vrijedi za laptope
- crnivrag
#83914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zavisi koji ti je model laptopa.pici wrote:
evo sad pricam na telefon i nude ube modem dali da trazim taj tehnicor ili ostanem na cisko... 5 ghz jeli vrijedi za laptope
Noviji modeli dolaze sa mrežnim WiFi karticama koje omogućavaju spajanje na 5 Ghz mrežu.
Što se tiče samih home gateway uređaja, Ubee i Tehnicolor su po specifikacijama identični, pa jedino ako ti nude izbor između ta dva, možeš odabrati po izgledu, jer npr. Ubee je crn i tanak (EVW32C), dok je Tehnicolor (CGA2121) malo deblji i bijel
- pici
#83915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Zavisi koji ti je model laptopa.pici wrote:
Noviji modeli dolaze sa mrežnim WiFi karticama koje omogućavaju spajanje na 5 Ghz mrežu.
Što se tiče samih home gateway uređaja, Ubee i Tehnicolor su po specifikacijama identični, pa jedino ako ti nude izbor između ta dva, možeš odabrati po izgledu, jer npr. Ubee je crn i tanak, dok je Tehnicolor malo deblji i bijel
ok evo dogovoreno ide ubee i telefon gratis, mole za strpljenje
- crnivrag
- pici
#83917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jos jedno pitanje... dali sad imam i hbo go... treba da se registriram preko telemaha ili samo svoj email i sifru
- crnivrag
#83918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potrebno je da se loguješ na "Moj Telemach" portal sa svojim pristupnim podacima, a zatim da odeš na ovaj link: https://mojtelemach.ba/televizija/hbo-go, i tu kopiraš kod koji će ti tu biti prikazan, a zatim odeš na web stranicu https://www.hbogo.ba, i zatim tamo pokreneš proces registracije, gdje će ti prilikom registracije i odabira Telemach operatera sa liste, tražiti taj kod sa portala.pici wrote:jos jedno pitanje... dali sad imam i hbo go... treba da se registriram preko telemaha ili samo svoj email i sifru
- pici
#83919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mozeli se skinuti hbo go aplikacija na eon tv box evo ubi se trazeci... kod nasao na koliko uredjaja mogu registrovat hbo go... hvala vragec 
- crnivrag
#83920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HBO GO se može registrovati na više od 5 uređaja (kod mene je na 6), a istovremeno se može koristiti na 2 uređaja.pici wrote:mozeli se skinuti hbo go aplikacija na eon tv box evo ubi se trazeci... kod nasao na koliko uredjaja mogu registrovat hbo go... hvala vragec
Što se tiče instalacije aplikacije na EON box, moraćeš to uraditi ručno, i to na jedan od dva načina:
Prvi način:
Putem PC/laptop uređaja skinuti .apk file HBO GO Android TV aplikacije sa ovog linka: https://www.apkmirror.com/apk/hbo-holdi ... /download/, a zatim prebaciti taj file na USB, te na box-u instalirati aplikaciju ES File Explorer putem Google Play Store-a, i putem nje pristupiti USB memoriji, i pokrenuti instalaciju sa USB-a prethodno skinutog .apk file-a.
Drugi način:
Skinuti putem Google Play Store-a Puffin browser, te u okviru nje otići na link: https://www.apkmirror.com/apk/hbo-holdi ... /download/, nakon što se file skine na internu memoriju box-a, skinuti ES File Explorer sa Google Play Store-a, navigirati do Download foldera na internoj memoriji box-a, a zatim tu pokrenuti instalaciju skinutog .apk file-a.
Nakon instalacije HBO GO Android TV aplikacije, te pokretanjem iste, na ekranu će ti se prikazati kod, koji moraš unijeti na linku prikazanom na ekranu, da bi automatski sinhronizovao HBO GO box aplikaciju sa svojim accountom, i mogao je ubuduće normalno i neograničeno korištiti na box-u.
Svi sadržaji putem HBO GO Android TV aplikacije idu u HD rezoluciji.
- pici
#83921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:HBO GO se može registrovati na više od 5 uređaja (kod mene je na 6), a istovremeno se može koristiti na 2 uređaja.pici wrote:mozeli se skinuti hbo go aplikacija na eon tv box evo ubi se trazeci... kod nasao na koliko uredjaja mogu registrovat hbo go... hvala vragec
Što se tiče instalacije aplikacije na EON box, moraćeš to uraditi ručno, i to na jedan od dva načina:
Prvi način:
Putem PC/laptop uređaja skinuti .apk file HBO GO Android TV aplikacije sa ovog linka: https://www.apkmirror.com/apk/hbo-holdi ... /download/, a zatim prebaciti taj file na USB, te na box-u instalirati aplikaciju ES File Explorer putem Google Play Store-a, i putem nje pristupiti USB memoriji, i pokrenuti instalaciju sa USB-a prethodno skinutog .apk file-a.
Drugi način:
Skinuti putem Google Play Store-a Puffin browser, te u okviru nje otići na link: https://www.apkmirror.com/apk/hbo-holdi ... /download/, nakon što se file skine na internu memoriju box-a, skinuti ES File Explorer sa Google Play Store-a, navigirati do Download foldera na internoj memoriji box-a, a zatim tu pokrenuti instalaciju skinutog .apk file-a.
Nakon instalacije HBO GO Android TV aplikacije, te pokretanjem iste, na ekranu će ti se prikazati kod, koji moraš unijeti na linku prikazanom na ekranu, da bi automatski sinhronizovao HBO GO box aplikaciju sa svojim accountom, i mogao je ubuduće normalno i neograničeno korištiti na box-u.
Svi sadržaji putem HBO GO Android TV aplikacije idu u HD rezoluciji.
-
vazna
#83922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesu li ovo ukinuli HRT1 i HRT2?
- crnivrag
#83923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kanali HRT1 i HRT2 normalno rade putem DVB-C mreže, D3 platforme i EON platforme.vazna wrote:Jesu li ovo ukinuli HRT1 i HRT2?
Ako ih ne vidiš uradi reset resivera, ili ako koristiš CAM modul, uradi ponovo skeniranje kanala.
-
vazna
#83924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prije nekih sat vremena mi se sam restartovao, i evo sad mi nema HRT1 i HRT2, imam samo jednu Arenu, a imao sam sve, izgleda da mi nema još nekih kanala. Mislim da je kod mene ovaj D3 mini.crnivrag wrote:Kanali HRT1 i HRT2 normalno rade putem DVB-C mreže, D3 platforme i EON platforme.vazna wrote:Jesu li ovo ukinuli HRT1 i HRT2?
Ako ih ne vidiš uradi reset resivera, ili ako koristiš CAM modul, uradi ponovo skeniranje kanala.
- crnivrag
#83925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je D3 Mini i nestalo je dosta kanala, onda imaš problema sa signalom, i moraš vidjeti s njima da ti izađu na adresu i otkriju uzrok lošeg signala, koji je doveo do nemogućnosti očitavanja kanala.vazna wrote: Prije nekih sat vremena mi se sam restartovao, i evo sad mi nema HRT1 i HRT2, imam samo jednu Arenu, a imao sam sve, izgleda da mi nema još nekih kanala. Mislim da je kod mene ovaj D3 mini.