Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
REDDEVILS

#83676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

soha96 wrote:
crnivrag wrote:
soha96 wrote:Pozdrav svima :thumbup:

Desava mi se vec par dana iritantna pojava. Ne moze mi se ucitati niti jedna stranica na browseru, bukvalno nemam pristup internetu po minut npr. i onda se sve vrati u normalu, nakon pola sata ili sat opet ista stvar svi tabovi se samo reloadaju i ne mogu ucitati i nekad to traje i po 4-5 minuta. U tom vremenu ne dobijam poruku na racunaru da je nestalo interneta i na mobitelu preko wifija ima konekcije. Ovo se desava i na Google Chrome i na Mozili, je li moguce da je do Telemacha?
Ako ti u tom trenutku radi konekcija na mobitelu, onda je definitivno do uređaja kojeg koristiš za pristup internetu.
Hvala na odgovoru, ne znam stvarno sta bi mogao biti razlog ali da barem izbacim Telemach kao opciju. :thumbup:
Promjeni defaltni DNS i stavi primarni 1.1.1.1 a sekundarni 1.0.0.1 :)
Hofman

#83677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hofman »

crnivrag wrote:

Desava mi se vec par dana iritantna pojava. Ne moze mi se ucitati niti jedna stranica na browseru, bukvalno nemam pristup internetu po minut npr. i onda se sve vrati u normalu, nakon pola sata ili sat opet ista stvar svi tabovi se samo reloadaju i ne mogu ucitati i nekad to traje i po 4-5 minuta. U tom vremenu ne dobijam poruku na racunaru da je nestalo interneta i na mobitelu preko wifija ima konekcije. Ovo se desava i na Google Chrome i na Mozili, je li moguce da je do Telemacha?
Ako ti u tom trenutku radi konekcija na mobitelu, onda je definitivno do uređaja kojeg koristiš za pristup internetu.
Ma ja samo ne diraj TM. :-), sve je samo nije do njih.
soha96

#83678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soha96 »

@REDDEVILS

Hvala na savjetu, promijenio sam pa cemo vidjeti hoce li biti rezultata u narednom periodu. :bih:
typeOnegative

#83679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Hofman wrote:
crnivrag wrote:

Ma ja samo ne diraj TM. :-), sve je samo nije do njih.

popusti malo , naporan si
ocito si se registrirao samo da trolas i provociras

@soha96
Ako u momentu prekida imas wi fi znaci da najvjerovatnije nije do konekcije tj do telemacha nego do uredjaja s kojim ides na net (kompa ). provjeri drivere od mrezne kartice , mirisi mi na konflikt neki ili bug sa njom .reinstaliraj drivere ili stavi neku drugu verziju (noviji ) pa vidi kako se ponasa
photo&video

#83680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Ova prica o konverziji NON HDR signala u HDR je kao da novcanicu od 100 eura iskopirate 100000 puta. Dzaba vi opet imate samo 100 eura. Upscaling sa HD u 4k je isto smijesan pojam. HD nikad nece biti 4k.
typeOnegative

#83681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

photo&video wrote:Ova prica o konverziji NON HDR signala u HDR je kao da novcanicu od 100 eura iskopirate 100000 puta. Dzaba vi opet imate samo 100 eura. Upscaling sa HD u 4k je isto smijesan pojam. HD nikad nece biti 4k.

sto se HDR-a znam da sadrzaj mora biti smimljen u HDR-u da bi ga prikazao u punom sjaju , ali moram reci da je slika ipak bolja (prikaz i dubina boja ) kad se ukljuci HDR u postavkama nego kad je iskljuceno . TV pali "pravi" HDR preset slike , ne onaj HDR effect na LG-u sto fejka SDR u HDR .
Ne zelim se uopce ubjeđivati ni sa kim , ko ima mogucnost neka proba i vidi kod sebe , a ko nema neka ne pise napamet . Ponavljam , da ne bi bilo zabune kakve , ne kazem da pravi HDR iz SDR-a , ali je BOLJE .
Last edited by typeOnegative on 12/03/2019 17:44, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#83682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

photo&video wrote:Ova prica o konverziji NON HDR signala u HDR je kao da novcanicu od 100 eura iskopirate 100000 puta. Dzaba vi opet imate samo 100 eura. Upscaling sa HD u 4k je isto smijesan pojam. HD nikad nece biti 4k.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Telemach

#83683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

thekupus wrote:@telemach Nije me niko zvao :)
Još jednom Vas molimo da prihvatite izvinjenje ukoliko je došlo do nesporazuma.
Kontaktiraće Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima.
Vjerujemo da ćemo naći najbolje rješenje.
Radar71

#83684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach :srce:
vanjki

#83685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

Moze li neko objasniti sta su fiber paketi posto trebam seliti u zgradu gdje mogu samo fiber paketi. Trenutno imam trio grand family i htio sam uzeti eon box. Vjerovatno bi se odlucio za paket koji je slican trio grande family ali ovaj put ne bi uzeo telefon.
crnivrag

#83686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

vanjki wrote:Moze li neko objasniti sta su fiber paketi posto trebam seliti u zgradu gdje mogu samo fiber paketi. Trenutno imam trio grand family i htio sam uzeti eon box. Vjerovatno bi se odlucio za paket koji je slican trio grande family ali ovaj put ne bi uzeo telefon.
Fiber paketi su optički paketi koji nude veću stabilnost usluga.
vanjki

#83687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

crnivrag wrote:
vanjki wrote:Moze li neko objasniti sta su fiber paketi posto trebam seliti u zgradu gdje mogu samo fiber paketi. Trenutno imam trio grand family i htio sam uzeti eon box. Vjerovatno bi se odlucio za paket koji je slican trio grande family ali ovaj put ne bi uzeo telefon.
Fiber paketi su optički paketi koji nude veću stabilnost usluga.

Gdje ima tacan pregled paketa sa kanalima za fiber?
crnivrag

#83688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

vanjki wrote: Gdje ima tacan pregled paketa sa kanalima za fiber?
Kanali po TV paketima se mogu vidjeti ovdje: https://telemach.ba/Binary/10677/EON-pr ... -shema.pdf

A koji paketi idu u Fiber EON pakete se mogu vidjeti u cjenovniku na stranicama 42-44: https://telemach.ba/Binary/10690/Cjenov ... 4.2019.pdf
majstor.yoda

#83689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by majstor.yoda »

Sjetih se da tokom promo akcije za videoklub isti nisam mogao koristiti jer mi d3 resiver nije spojen na internet, a router je u drugoj sobi. Malo je nezgodno razvući kabl iz jedne sobe u drugu. Da li eon box mora biti spojen na ruter direktno ili..? Hvala
crnivrag

#83690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

majstor.yoda wrote:Sjetih se da tokom promo akcije za videoklub isti nisam mogao koristiti jer mi d3 resiver nije spojen na internet, a router je u drugoj sobi. Malo je nezgodno razvući kabl iz jedne sobe u drugu. Da li eon box mora biti spojen na ruter direktno ili..? Hvala
Nažalost EON box mora biti direktno spojen na router UTP kablom, jer ne posjeduje mogućnost spajanja na WiFi mrežu.
crnivrag

#83691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Trenutno postoje određena smetnja putem EON platforme (EON box, EON Smart app, EON web i EON mobile), koja nisu još uvijek otklonjena, iako sam i ja lično, a i još neki forumaši prijavljivali ovaj problem:

EPG na kanalu "RTRS Plus" nije tačan, i trenutno ide EPG od radio kanala "Radio RTRS".
hipija

#83692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ima li u Telemachu još uvijek ona opcija mirovanja usluge do 6 mjeseci?
crnivrag

#83693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hipija wrote:Ima li u Telemachu još uvijek ona opcija mirovanja usluge do 6 mjeseci?
Naravno, čak se nedavno jedan korisnik žalio na to da su mu pustili ponovo uslugu nakon 6 mjeseci, misleći da je mirovanjem usluge ustvari napravio raskid ugovora.
majstor.yoda

#83694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by majstor.yoda »

crnivrag wrote:
majstor.yoda wrote:Sjetih se da tokom promo akcije za videoklub isti nisam mogao koristiti jer mi d3 resiver nije spojen na internet, a router je u drugoj sobi. Malo je nezgodno razvući kabl iz jedne sobe u drugu. Da li eon box mora biti spojen na ruter direktno ili..? Hvala
Nažalost EON box mora biti direktno spojen na router UTP kablom, jer ne posjeduje mogućnost spajanja na WiFi mrežu.
Hvala ti.
duffy_duck

#83695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:5 Ghz WiFi internet brzina:

Image
Kako si namjestio tamo postavke ? Moze screenshot?
van Basten

#83696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van Basten »

Nabijem i telemach i eon aplikaciju... Instalirao sam je na.mobitelu da bih mogao na poslu gledati utakmice, medjutim nece da mi otvori arene na ovoj mrezi koju imamo. Provjerim usput nece ni sportklub... Pa koji ce mi klinac aplikacija? Da pratim tv igman?
Vala su se uzjebali previse u zadnje vrijeme, prvi put nakon doba bhcable neta jos poceo sam razmisljati o alternativama
crnivrag

#83697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:
Image
Hofman

#83698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hofman »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Trenutno postoje određena smetnja putem EON platforme (EON box, EON Smart app, EON web i EON mobile), koja nisu još uvijek otklonjena, iako sam i ja lično, a i još neki forumaši prijavljivali ovaj problem:

EPG na kanalu "RTRS Plus" nije tačan, i trenutno ide EPG od radio kanala "Radio RTRS".
:-) :-)
Telemach

#83699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hipija wrote:Ima li u Telemachu još uvijek ona opcija mirovanja usluge do 6 mjeseci?

Zdravo hipija,
Uslugu možete staviti u status mirovanja tri mjeseca.
duffy_duck

#83700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:
duffy_duck wrote:
Image
Sve namjestim ali nista se ne mjenja osim sto na 5 ghz mjerim 149 sad. Mozes li mi nekada ti to namjestiti sve posto se bavis time.
Locked